| נשלח ב-30/6/2010 15:38 |
|
| |
למה אני רוצה להתחתן?!
שלום לכולם!!
עד היום הייתי אתכם, אבל נסתרת....
קראתי את ההודעות, צפיתי בכם מהצד ונהניתי.
היום אני רוצה לשתף אתכם בתשובה שנתתי לעצמי,
אחרי שנתיים וחצי בשידוכים, למה בעצם, אני רוצה להתחתן,
ז"א מהן הסיבות האמיתיות , שאני מחכה לנסיך שלי....
התשובות שעניתי לעצמי, לאחר מחשבה, הן:
אני רוצה:
1.לתת, להקשיב, להיות איתו ולהינות איתו,
שיהיה לי למי להעניק באהבה,
ואת כל הידע הרב שצברתי משיעורי הבית היהודי- שאוכל להשתמש בו
לפנק אותו במאכלים, בעוגות ,ולבנות איתו בית מאושר.
2. אני רוצה כבר לסיים את תקופת ה"ספק" הזאת, שנקראת שידוכים.
לדעת מי הוא שלי, מתי הוא יבוא, וכו'
3. לחבוק ילד משלי. להיות אמא.
הייתי רוצה לדעת, מה הסיבות שלכם.......
|
|
| נשלח ב-30/6/2010 16:07 |
|
| |
אם אני לא טועה, היה אשכול דומה פעם..
|
| נשלח ב-30/6/2010 17:16 |
|
| |
למה אני רוצה להתחתן? א. כי כך ציווה הבורא. זה קודם כל בחיים. (לעשות רצונך אלוקי חפצתי) ב. כי אני רוצה שיהיה ממני המשך של דורות. בשביל זה אנחנו חיים. ג. כי כך מנהג העולם. ד. אני לא מכיר מישהו שלא רוצה לחיות באהבה ובאחווה בשלום וברעות. עם ילדיו ואישתו.
פעם הגיע ב"א לבית ישראל מגור זצ"ל. ובכה לפניו שיש לו אישה מרשעת ויש לו בעיות בשלום בית וכ'ו. הוא רצה ברכה להתגרש. אמר לו הבית ישראל לא תמיד מתחתנים בשביל שלום בית. לפעמים מתחתנים בשביל הילדים.
האדמו"ר מויזניץ שליט"א היו לו הרבה בעיות בשלום בית. הלך ובכה לפני אביו "האמרי חיים" זצ"ל שרוצה להתגרש. אמר לו אביו אם תבטיח לי שאתה נישאר איתה. אני מבטיח לך חתנים שכולם יהיו מנהגים ורבנים חשובים מאוד. וכל החתנים שלו מנהיגים של חצרות גדולים היום. כמו האדמו"ר מסקווירא. האדמו"ר מבעלז. האדמו"ר ר' אהרן מסאטמר. הראש ישיבה ר' מנחם ארנסטר. וכ'ו.
לכן לא תמיד מתחתנים רק בשביל אהבה וכ'ו. חייבים לשאוף להגיע לזה. אבל יש גם עניין של המשך הדורות. להמשיך את היהדות. וכ'ו.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2010 20:10 |
|
| |
ציק, היה אשכול דומה, אבל שם שאל מישהו למה כדאי לו. כאן אנשים אומרים למה הם רוצים. יש הבדלון.
בחור, על א. אי אפשר להתווכח. אבל ילדים- יש דרכים פשוטות יותר להביא חוץ מלהתחתן. מנהג העולם- זו לא סיבה מספיק טובה לעשות דברים. סורי. ואם מנהג העולם להתנקם במי שעשה רע? לכן תנקום? כי זה מנהג העולם? ד. יותר מתקבל על הדעת. רק בשינוי סדר: 'אשתו' קודם 'לילדיו'... היא חשובה יותר. ועדיין יש תחליפים. חברים טובים,למשל. בחר לך 5 חברים, חיה איתם בקומונה- אהבה, אחוה שלום ורעות וכל השאר...
למה להתחתן??? כי ככה אלוקים ברא אותנו.. זכר ונקבה. ואחר כך הפריד, ושלח כל אחד למסע ארוך, לבד לבד. ובשלב מסוים במסע הזה, בגיל מסוים- נזכר כל אחד שהוא בעצם לא יחיד, שבעצם הוא חלק משלם. ומתגעגע לחלק הזה. לזה קוראים "לרצות להתחתן". ההבנה הזו שאני חצויה, מופרדת, לא מושלמת. ואין לי דרך להגיע לשלמות אישית, ולשלמות בעבודת הבורא- בלי בן זוג.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2010 22:53 |
|
| |
בנות זה יותר בקטע הריגשי (מה ששירוש ציינה) ובנים זה יותר הקטע השיכלי- מה שבחור חסידי ציין....
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2010 08:31 |
|
| |
| רגע_קט כתב: |  | ציק, היה אשכול דומה, אבל שם שאל מישהו למה כדאי לו. כאן אנשים אומרים למה הם רוצים. יש הבדלון.
בחור, על א. אי אפשר להתווכח. אבל ילדים- יש דרכים פשוטות יותר להביא חוץ מלהתחתן. מנהג העולם- זו לא סיבה מספיק טובה לעשות דברים. סורי. ואם מנהג העולם להתנקם במי שעשה רע? לכן תנקום? כי זה מנהג העולם? ד. יותר מתקבל על הדעת. רק בשינוי סדר: 'אשתו' קודם 'לילדיו'... היא חשובה יותר. ועדיין יש תחליפים. חברים טובים,למשל. בחר לך 5 חברים, חיה איתם בקומונה- אהבה, אחוה שלום ורעות וכל השאר...
למה להתחתן??? כי ככה אלוקים ברא אותנו.. זכר ונקבה. ואחר כך הפריד, ושלח כל אחד למסע ארוך, לבד לבד. ובשלב מסוים במסע הזה, בגיל מסוים- נזכר כל אחד שהוא בעצם לא יחיד, שבעצם הוא חלק משלם. ומתגעגע לחלק הזה. לזה קוראים "לרצות להתחתן". ההבנה הזו שאני חצויה, מופרדת, לא מושלמת. ואין לי דרך להגיע לשלמות אישית, ולשלמות בעבודת הבורא- בלי בן זוג.
|
|

|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2010 09:12 |
|
| |
חסידי, נהנתי מאד מהתשובה, משהו חדש שלא שמעתי! 
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2010 13:13 |
|
| |
| MeitooL כתב: |  | בנות זה יותר בקטע הריגשי (מה ששירוש ציינה) ובנים זה יותר הקטע השיכלי- מה שבחור חסידי ציין....
|
|
היום זה לא כ"כ נכון, מה שחסידי ציין זה ממדרגה שלא כולם נמצאים בה.. היום להרבה בנים הקטע הרגשי הוא הרצון החזק להתחתן.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2010 13:35 |
|
| |
| רגע_קט כתב: |  | ציק, היה אשכול דומה, אבל שם שאל מישהו למה כדאי לו. כאן אנשים אומרים למה הם רוצים. יש הבדלון.
בחור, על א. אי אפשר להתווכח.
אבל ילדים- יש דרכים פשוטות יותר להביא חוץ מלהתחתן. שלא ע"פ ההלכה
מנהג העולם- זו לא סיבה מספיק טובה לעשות דברים. סורי. ואם מנהג העולם להתנקם במי שעשה רע? לכן תנקום? כי זה מנהג העולם?
צר לי אבל יש הרבה מאוד שמתחתנים היום בגיל צעיר, ולא תמיד בודקים אם מי מתחתנים רק בגלל לחץ חברתי. ויש הרבה מאוד זוגות שחיים בשלום בית הכי גרוע שבעולם אבל לא מתגרשים בגלל זה לא מתאים. ועוד דבר שרוב הדברים שהציבור החרדי עושה זה רק בגלל שזה מקובל. ולא בגלל שכך צריך לעשות.
ד. יותר מתקבל על הדעת. רק בשינוי סדר: 'אשתו' קודם 'לילדיו'... היא חשובה יותר. זה לא שאלה בכלל. וודאי שהאישה קודמת לכל. אבל לימדו אותנו רבתינו שזה לא כ"כ הולך אז יש עוד סדרי עדיפות. ולא רק האישה.
ועדיין יש תחליפים. חברים טובים,למשל. בחר לך 5 חברים, חיה איתם בקומונה- אהבה, אחוה שלום ורעות וכל השאר... ממש ממש לא. חברים זה טוב זה נחמד. אבל זה מתחיל להימאס. וחברים זה לא זוגיות. זוגיות זה תהליך שכל אחד צריך וחייב. והקב"ה ברא אותנו אם כל מיני מרכיבים שאם כל הכבוד לחברים. אבל הקב"ה לא בנה אותם סתם.
למה להתחתן???
כי ככה אלוקים ברא אותנו.. זכר ונקבה. ואחר כך הפריד, ושלח כל אחד למסע ארוך, לבד לבד.
ובשלב מסוים במסע הזה, בגיל מסוים- נזכר כל אחד שהוא בעצם לא יחיד, שבעצם הוא חלק משלם.
ומתגעגע לחלק הזה.
לזה קוראים "לרצות להתחתן". ההבנה הזו שאני חצויה, מופרדת, לא מושלמת.
ואין לי דרך להגיע לשלמות אישית, ולשלמות בעבודת הבורא- בלי בן זוג.
אני ממש ממש לא סגור ע"ז שבגלל אישה או גבר מגיעים לשלמות בעבודת הבורא. יש הרבה בנים שהאישה מורידה אותם מעבודת הבורא. וכן להפך.
זה נכון שאם חיים בצורה נכונה מתוך אהבה ואחוות זה יכול לתרום המון לעבודת הבורא. אבל לא נראה שמי שיש לי בעיות עבודת הבורא, אם הוא מתחתן הוא ניפסקים לו הבעיות. - |
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2010 13:59 |
|
| |
| בחור_חסידי כתב: |  | אני ממש ממש לא סגור ע"ז שבגלל אישה או גבר מגיעים לשלמות בעבודת הבורא. יש הרבה בנים שהאישה מורידה אותם מעבודת הבורא. וכן להפך.
זה נכון שאם חיים בצורה נכונה מתוך אהבה ואחוות זה יכול לתרום המון לעבודת הבורא. אבל לא נראה שמי שיש לי בעיות עבודת הבורא, אם הוא מתחתן הוא ניפסקים לו הבעיות. - |
|
השרוי בלא אישה שרוי בלא שכינה, בלא שמחה בלא... (לא זוכרת את הציטוט המדוייק)
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2010 14:05 |
|
| |
| פווווווווו כתב: |  | אני ממש ממש לא סגור ע"ז שבגלל אישה או גבר מגיעים לשלמות בעבודת הבורא. יש הרבה בנים שהאישה מורידה אותם מעבודת הבורא. וכן להפך.
זה נכון שאם חיים בצורה נכונה מתוך אהבה ואחוות זה יכול לתרום המון לעבודת הבורא. אבל לא נראה שמי שיש לי בעיות עבודת הבורא, אם הוא מתחתן הוא ניפסקים לו הבעיות. -
השרוי בלא אישה שרוי בלא שכינה, בלא שמחה בלא...
(לא זוכרת את הציטוט המדוייק) |
|
\זה משפט נכון מאוד.
אבל תקראי את הסוף שלי. שעוד לא משעתי אחד שהתחתן ובגלל החתונה שלו הוא ניהיה רב. אלא זה תהליך שחלק ממנו זה להתחתן. כך ברא אותנו אלוקים. וכך הוא רוצה.
בהוראות יצרן שלנו כתוב שב"א צריך להתחתן וכך צריכים לעשות.
זה נכון שברגע שיש אישה וילדים מגיעים לנקודת רוגע שבחיים שמתחילים לחשוב על הת'כלס ועל החיים הרוחנים.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2010 14:49 |
|
| |
| בחור_חסידי כתב: |  | עוד לא שמעתי אחד שהתחתן ובגלל החתונה שלו הוא ניהיה רב. אלא זה תהליך שחלק ממנו זה להתחתן. כך ברא אותנו אלוקים. וכך הוא רוצה.
זה נכון שברגע שיש אישה וילדים מגיעים לנקודת רוגע שבחיים שמתחילים לחשוב על הת'כלס ועל החיים הרוחנים. |
|
עוד לא שמעתי על רב רווק...
על מלך רווק שמעתי פעם, וכמדומתני שגם הוא התחתן בסוף. (ע"ע חרב חדה מונחת..)
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2010 15:18 |
|
| |
| פווווווווו כתב: |  | עוד לא שמעתי אחד שהתחתן ובגלל החתונה שלו הוא ניהיה רב. אלא זה תהליך שחלק ממנו זה להתחתן. כך ברא אותנו אלוקים. וכך הוא רוצה.
זה נכון שברגע שיש אישה וילדים מגיעים לנקודת רוגע שבחיים שמתחילים לחשוב על הת'כלס ועל החיים הרוחנים.
עוד לא שמעתי על רב רווק...
על מלך רווק שמעתי פעם, וכמדומתני שגם הוא התחתן בסוף. (ע"ע חרב חדה מונחת..) |
|
הרב שטרן ממירון ניהיה רב עוד בתור בחור. הרב אפרים זלמנוביץ ממזכרת בתיה התמנה לרב עוד בתור בחור.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2010 15:45 |
|
| |
| בחור_חסידי כתב: |  | | ציק, היה אשכול דומה, אבל שם שאל מישהו למה כדאי לו. כאן אנשים אומרים למה הם רוצים. יש הבדלון.
אבל ילדים- יש דרכים פשוטות יותר להביא חוץ מלהתחתן. שלא ע"פ ההלכה למה? דוגמאות: א. תתחתן, תביא כמ הילדים, תתגרש. ב. שמעתי פעם טענה מפי מישהו, שהלכתית- לא חייבים להתחתן, יש צורה מותרת גם בלי זה, (ולא אפרט...) אבל בגלל שנוצר מצב שאנשים לקחו את זה למקומות אסורים- אז חייבים להתחתן. מוכר לך?
מנהג העולם- זו לא סיבה מספיק טובה לעשות דברים. סורי. ואם מנהג העולם להתנקם במי שעשה רע? לכן תנקום? כי זה מנהג העולם?
צר לי אבל יש הרבה מאוד שמתחתנים היום בגיל צעיר, ולא תמיד בודקים אם מי מתחתנים רק בגלל לחץ חברתי. ויש הרבה מאוד זוגות שחיים בשלום בית הכי גרוע שבעולם אבל לא מתגרשים בגלל זה לא מתאים. ועוד דבר שרוב הדברים שהציבור החרדי עושה זה רק בגלל שזה מקובל. ולא בגלל שכך צריך לעשות. אתה רק מאשר את מה שאמרתי, לא סותר. אני אומרת שמנהג העולם- זו לא סיבה לעשות דברים, ואתה מחזק את טענתי...
ד. יותר מתקבל על הדעת. רק בשינוי סדר: 'אשתו' קודם 'לילדיו'... היא חשובה יותר. זה לא שאלה בכלל. וודאי שהאישה קודמת לכל. אבל לימדו אותנו רבתינו שזה לא כ"כ הולך אז יש עוד סדרי עדיפות. ולא רק האישה. נכון שיש עוד דברים חוץ מהאישה, אבל תשאל כל רב- האישה חשובה יותר מהילדים. הילדים- אחרי 20 שנה עוזבים, בע"ה... האישה נשארת לנצח. גם בעולם הבא.
ועדיין יש תחליפים. חברים טובים,למשל. בחר לך 5 חברים, חיה איתם בקומונה- אהבה, אחוה שלום ורעות וכל השאר... ממש ממש לא. חברים זה טוב זה נחמד. אבל זה מתחיל להימאס. וחברים זה לא זוגיות. זוגיות זה תהליך שכל אחד צריך וחייב. והקב"ה ברא אותנו אם כל מיני מרכיבים שעם כל הכבוד לחברים. אבל הקב"ה לא בנה אותם סתם. יש שיאמרו שגם זוגיות נמאסת בסוף.
למה להתחתן???
כי ככה אלוקים ברא אותנו.. זכר ונקבה. ואחר כך הפריד, ושלח כל אחד למסע ארוך, לבד לבד.
ובשלב מסוים במסע הזה, בגיל מסוים- נזכר כל אחד שהוא בעצם לא יחיד, שבעצם הוא חלק משלם.
ומתגעגע לחלק הזה.
אני ממש ממש לא סגור ע"ז שבגלל אישה או גבר מגיעים לשלמות בעבודת הבורא. יש הרבה בנים שהאישה מורידה אותם מעבודת הבורא. וכן להפך.
זה נכון שאם חיים בצורה נכונה מתוך אהבה ואחוות זה יכול לתרום המון לעבודת הבורא. אבל לא נראה שמי שיש לי בעיות עבודת הבורא, אם הוא מתחתן הוא נפסקות לו הבעיות. אם בן זוגו מוריד את בן זוגו ברוחניות- זה מצב גרוע ביותר. זה לא מלכתחילה. ואם להתגרש- אז רק בגלל סיבה כזו. ולא בגלל השטויות שבגללן מתגרשים כיום.
- |
|
יש לי עוד המון מה להוסיף, אבל לא כרגע.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2010 16:54 |
|
| |
| רגע_קט כתב: |  | | ציק, היה אשכול דומה, אבל שם שאל מישהו למה כדאי לו. כאן אנשים אומרים למה הם רוצים. יש הבדלון.
אבל ילדים- יש דרכים פשוטות יותר להביא חוץ מלהתחתן. שלא ע"פ ההלכה למה? דוגמאות: א. תתחתן, תביא כמ הילדים, תתגרש. (אני מכיר כמה וכמה זוגות שאחרי שסיימו לחתן את הילדים התגרשו.)
ב. שמעתי פעם טענה מפי מישהו, שהלכתית- לא חייבים להתחתן, יש צורה מותרת גם בלי זה, (ולא אפרט...) אבל בגלל שנוצר מצב שאנשים לקחו את זה למקומות אסורים- אז חייבים להתחתן. מוכר לך? זה נכון מאוד. אבל לא כך דרך העולם. ולא כך לימדו אותנו רבותינו.
צר לי אבל יש הרבה מאוד שמתחתנים היום בגיל צעיר, ולא תמיד בודקים אם מי מתחתנים רק בגלל לחץ חברתי. ויש הרבה מאוד זוגות שחיים בשלום בית הכי גרוע שבעולם אבל לא מתגרשים בגלל זה לא מתאים. ועוד דבר שרוב הדברים שהציבור החרדי עושה זה רק בגלל שזה מקובל. ולא בגלל שכך צריך לעשות. אתה רק מאשר את מה שאמרתי, לא סותר. אני אומרת שמנהג העולם- זו לא סיבה לעשות דברים, ואתה מחזק את טענתי... (שמעת פעם על מושג "מנהג ישראל תורה" זה בדיוק אחד הדברים שאמורים ע"ז. ככה נוהגים בגיל 18 להתחתן וכל ינהגו עד ביאת משיח צדקינו וכנראה גם אח"כ.)
ד. יותר מתקבל על הדעת. רק בשינוי סדר: 'אשתו' קודם 'לילדיו'... היא חשובה יותר. זה לא שאלה בכלל. וודאי שהאישה קודמת לכל. אבל לימדו אותנו רבתינו שזה לא כ"כ הולך אז יש עוד סדרי עדיפות. ולא רק האישה. נכון שיש עוד דברים חוץ מהאישה, אבל תשאל כל רב- האישה חשובה יותר מהילדים. הילדים- אחרי 20 שנה עוזבים, בע"ה... האישה נשארת לנצח. גם בעולם הבא. למה את חייבת לקחת את זה בצורה קיצונית. לא אמרתי שהאישה לא חשובה. אבל גדולי ישראל לימדו אותנו שמשקיעים באישה ומשקיעים בילדים. אבל אם השידוך לא יצא מוצלח. וזה קורה. צריך להשקיע לפחות בילדים.
ועדיין יש תחליפים. חברים טובים,למשל. בחר לך 5 חברים, חיה איתם בקומונה- אהבה, אחוה שלום ורעות וכל השאר... ממש ממש לא. חברים זה טוב זה נחמד. אבל זה מתחיל להימאס. וחברים זה לא זוגיות. זוגיות זה תהליך שכל אחד צריך וחייב. והקב"ה ברא אותנו אם כל מיני מרכיבים שעם כל הכבוד לחברים. אבל הקב"ה לא בנה אותם סתם. יש שיאמרו שגם זוגיות נמאסת בסוף. (זוגיות אם לא יודעים לגוון אותה. ולא יודעים לחדש אותה כל הזמן היא תימאס מאוד מהר. לצערי הרב אני יגיד את זה בצורה קיצונית. אישה זה כמו אוטו, אם לא מתחזקים אותה. אם לא הולכים למוסך כל 10.000 ק"מ זה יהרס מהר. אני מקווה שלא פגעתי באף אחת.)
למה להתחתן???
ומתגעגע לחלק הזה.
זה נכון שאם חיים בצורה נכונה מתוך אהבה ואחוות זה יכול לתרום המון לעבודת הבורא. אבל לא נראה שמי שיש לי בעיות עבודת הבורא, אם הוא מתחתן הוא נפסקות לו הבעיות. אם בן זוגו מוריד את בן זוגו ברוחניות- זה מצב גרוע ביותר. זה לא מלכתחילה. ואם להתגרש- אז רק בגלל סיבה כזו. ולא בגלל השטויות שבגללן מתגרשים כיום.
את מכירה את המשפט אישה בונה אישה הורסת? אני מכיר את שני הצדדים.
-
יש לי עוד המון מה להוסיף, אבל לא כרגע. חבל דווקא ההערות שלך מענינות מחכה להמשך.
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2010 19:52 |
|
| |
חחחח....רגע וחסיד!  ותמשיכו באותם צבעים,ככה זה מסודר...רגע,את תכלת. חסיד,אתה אדום! 
|
|
|
|
|