בית פורומים עצור כאן חושבים

נשברתי אין לי כוח לסבל הנפשי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/7/2010 15:50 לינק ישיר 
נשברתי אין לי כוח לסבל הנפשי

שלום, אני רווק בן 20.

אני סובל מלחצים נפשיים מאוד,כשאני יושב במקומת שיש קהל גדול אני מרגיש בתוכי איזהו מין לחץ שתופס אותי

אני לא יושב משוחרר הפחד שלמעשה אני פוחד שהיה לי סחוחרת
זה סיפור שהתחיל למעשה לפני שנה שישבתי בקהל ופתאום הרגשתי איזיה סחוחרת לפניכן לא היה את זה ולא לחץ

ומאז שאני מגיע למקום גדול של קהל אני לא יושב משוחרר אני תופס את עצמי מפחד שיש לחץ ממחשבות שלא יהיה
סחוחרת

נשברתי אין לי כוח מה עושים? האם ניתן לצאת מי זה? והאם מכירים את התופעה הזו?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2010 15:57 לינק ישיר 

יסמ ניק
שלום לך,אני מאוד אוהב את היסמ הם מטפלים בבעיות כמו שצריך.

ואיך אתה ההית מציע לטפל בבעיה שדיברת עליה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2010 16:02 לינק ישיר 

השכיחות של חרדה חברתית באוכולוסיה המבוגרת (מעל גיל 18) היא כ-6.8%‏‏[1]. כמו כן, היחס בין נשים לגברים הסובלים מההפרעה הוא 3:2 (אף על פי שרוב הפונים לטיפול בהפרעה הם גברים). רוב הסובלים מההפרעה מוגדרים כבעלי חרדה חברתית מוכללת, ואילו אצל מיעוטם החרדה ממוקדת במספר מצומצם של מצבים.

[עריכה] סימפטומים נפוצים

הסימפטומים הגופניים שאותם חווים הסובלים מההפרעה כוללים: הזעה, הסמקה, רעד בגוף, בחילה גמגום ורעד בקול. בדומה להפרעות חרדה אחרות, רבים מהסובלים מחרדה חברתית סובלים במקביל מהפרעות חרדה נוספות, דיכאון, דיסטימיה או הפרעה בדימוי הגוף. כמו כן, בקרב הסובלים מההפרעה יש אחוז גבוה, ביחס לשאר האוכלוסייה, של התמכרויות לאלכוהול וסמים, כנראה כתוצאה מניסיון לטיפול עצמי בחרדה.

[עריכה] אבחנה

על פי ה-DSM IV, כדי שאדם יאובחן כסובל מחרדה חברתית, חייבים להופיע כל הקריטריונים הבאים:

1. פחד ניכר וממושך ממצבים חברתיים שבהם האדם חשוף לזרים או למבט בוחן. האדם חושש שיתנהג בצורה שתהיה משפילה או מביכה. ‏‏‏בילדים, הפחד הוא ממפגש עם בני קבוצת הגיל שלהם ולא רק ממפגש עם מבוגרים‏.

2. חשיפה לחברה או לסיטואציה ביצועית כמעט תמיד מעוררת תגובת חרדה מידית או אף להתקף פניקה. בילדים, החרדה עשויה להיות מובעת על ידי בכי, התקפי זעם, קיפאון או הירתעות ממצבים שבהם מעורבים זרים.

3. האדם מודע לעובדה שהפחד שלו מופרז וחסר היגיון. בילדים, מאפיין זה עשוי להיות חסר.

4. האדם נמנע מהסיטואציה החברתית או הביצועית, או מפתח חרדה או מצוקה רבה בעת ההיחשפות לה.

5. ההימנעות או הציפייה לסיטואציה, או החרדה שבזמן הסיטואציה מפריעים באופן משמעותי על שגרתו של האדם, על תפקודו בעבודה או על חיי החברה שלו.

6. אם האדם מתחת לגיל 18, החרדה חייבת להימשך יותר מ-6 חודשים.

7. החרדה אינה נגרמת כתוצאה מסמים, תרופות, מצבים רפואיים או הפרעות נפשיות אחרות (כמו הפרעת פאניקה, הפרעת חרדת נטישה, PDD או הפרעת אישיות סכיזואידית).

8. התבטאות הפחד המוזכר בסעיף הראשון אינה קשורה להפרעה נפשית או רפואית אחרת (לדוגמה, גמגום או רעד אצל אדם הסובל מפרקינסון, או אכילה שונה מהרגיל אצל הסובלים מבולימיה או אנורקסיה)

[עריכה] טיפול

הטיפולים בחרדה חברתית שהוכיחו עצמם כיעילים הם טיפול בתרופות מסוג SSRI וטיפול התנהגותי וקוגניטיבי קצר מועד. מחקרים שנעשו על הטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי בחרדה חברתית הראו שיעורי הצלחה גבוהים (כ-80%) ושמירה על ההישגים לתקופה של עד שש שנים, ללא טיפול נוסף.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/7/2010 16:02 לינק ישיר 

מה אתה אומר איך ניתן לצאת מהסבל הזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2010 16:06 לינק ישיר 

ראשית לעניות דעתי מיגור הרועה של החרדים,כאשר הנך נמצא בסביבתם הנך חש את הבעיה הנפשית בא הם נמצאים.

כלומר אין להם ודאות לגביי האמונה שלהם,הם אינם יודעים אם להמשיך להאמין במה שהם עושים,לכן הם יוצאים להפגנות,ועליך חלה הרעה שלהם,עבודת האלילים שלהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2010 16:26 לינק ישיר 

פנה לפסיכולוג רציני במקום להמשיך לסבול. אוכל להמליץ לך בפרטי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2010 16:28 לינק ישיר 

אני בפורום הנכון?  הניקים לא מוכרים, והנושאים לא שייכים.
אולי התבלבלתי...סליחה, שלום ורפואה שלימה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/7/2010 16:41 לינק ישיר 

סליחה כבודו, הרב מיכי אברהם

רפואת הנפש אינה מעניינו של הפורום?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > נשברתי אין לי כוח לסבל הנפשי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext