בית פורומים שידוכי חרדים

אני מדי תמימה או מה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/7/2010 10:36 לינק ישיר 

את יכולה לפרט איזו עבודה עצמית?
והאם אני יכולה כבר כיום לעשות משהו בשביל זה?

תן חיוך, ה-כ-ל לטובה !!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2010 10:46 לינק ישיר 

אשתדל, בל"נ, לאחר השבת למצוא את הניסוחים ההולמים. ייתכן שאתן דרך, ייתכן שאסביר ביתר תוקף  מדוע לפני הנישואין זה לא שייך.

אך קודם כל, חובה על המתעניינת לבחון עם עצמה אם היא מתחברת להשגותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2010 12:26 לינק ישיר 

"מתחברת להשגותייך".......

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/7/2010 18:57 לינק ישיר 

את לא תמימה את מאוד תיאורתית !
לפחד? אני לא חושב שיש ממה, זה פשוט שלבים בחיים שצריך ורוצים לעבור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2010 00:17 לינק ישיר 

שבוע טוב.

בקצרה: דרכך 'להבטיח' לעצמך נישואין יציבים וטובים, מבוססת על שניים:
- קבלה מראש של העובדה שכל בעל-לעתיד איננו מושלם.
- עבודה עצמית על מידות טובות, קבלת האחר והבלגה.

במקרה הטוב, את צועדת לקראת נישואין שיש להם פחות סיכוי להתפרק – אך עדיין זה לא מבטיח יתר-הצלחה.
במקרה הפחות-טוב, לא התחלת לעבוד כמעט על הגורמים האמיתיים לנישואין אומללים.

ראשית: עצם חשיבתך איננה בכיוון הנכון, משום שבעצם הנישואין יש פרדוקס. הלא אוי ואבוי לך אם תעמדי תחת החופה ותמלמלי לעצמך "החתן העומד לידי איננו מושלם, איננו מושלם. לכי לקראתו ככל שתוכלי ותבליגי..." -- כי בדיוק לצורך זה ברא הקב"ה מערכת שלמה ומקסימה של אהבה ותשוקה ורצון לחיבור עם הזולת בנישואין. כל קסם ההתקשרות הזוגית הוא אך ורק באופן שהאדם מייצר (בעיני עצמו) אידיאליזציה של בן הזוג, תכונותיו, אופיו, יופיו וכן הלאה...
כלומר, התחלת קשר הנישואין (ובפירוש גם המשכו!) בנויים על אלמנטים נפשיים הפוכים מאלו שתיארת.  הקשר הזוגי מושתת על פנטזיה ועל העצמה והאדרה דמיונית של בן/בת הזוג.

נקודה חשובה נוספת: אחרי כל הדיבורים הנהדרים על אהבה ונתינה ונתינה ונתינה – אינני מכיר אדם בעולם שלא מתחתן בכדי ל-ק-ב-ל!!!
אותו 'לקבל' הוא מיליון ואחת דברים. אפילו לצאת מסטטוס של 'רווקה' – זה לקבל...

לאדם נורמלי יש המון ציפיות מבן-הזוג, גם משום שיש לו המון ציפיות מעצם מצב הנישואין.  הוא בטוח בתוך-תוכו שכל צרכיו יתמלאו ללא מגבלות; שפתאום יהיה מספיק כסף, שפתאום יהיה זמן לכל, הכל יתנהל בנחת והחיים הוורודים יימשכו לנצח… חלומותיו הרומנטיים גם משכנעים אותו כי נישואין פירושם שתמיד יהיה מי שיאזין לנו ויתמוך בנו ללא תנאי.

כשהאשליות והחלומות מתנפצים אל סלעי המציאות, זה הרבה מעבר ללכעוס על תכונה או חסרון של השני – זה לכעוס על עצמך שלא הצלחת בנישואייך כפי שרצית.
אם רצית להיות נאהבת ואת אינך חשה כך – אכפת לך מהכשלון שלך.
אם רצית להיות עשירה ואינך כזו – כואב לך ניפוץ האשליה שלך.
אם רצית ילדים מחונכים וזה לא מתממש – את מרגישה 'כשלון'.

בוודאי שעל כל אלה ועל מאות אחרים נוח מאד לכעוס על הבעל, כי הוא אטום והוא עצל ואינו מפרנס והוא שמתרשל בחינוך הילדים (וזה נכון!) – אבל העבודה שלך צריכה להיות בכיוון של איך להתמודד עם עצמך ועם תסכולייך, איך להתמודד עם חיים שונים מאלו שדמיינת לעצמך...

גם על זה לא תוכלי לעבוד טרם נישואייך, כי אינך מסוגלת להגדיר כעת את ה'ציפיות' – אז איך תדמייני את האכזבות... אחרי נישואייך תגלי על עצמך ואודות בן-זוגך כל-כך הרבה, שבעצם כל המערכת של קודם נישואייך תיראה לך כה עקומה ולא עדכנית.

ככלל, דעתי היא שעל נישואין מתחילים לדעת רק בתוך-כדי תקופת הנישואין. כל ה'הדרכות' וכל ספרי "מאדים ונגה" ודומיהם אינם יכולים להכשיר ל'דבר האמיתי', שהוא כל-כך מורכב וכל-כך שונה מכל מה שאפשר לדעת עליו קודם לכן.

[ובכל מקרה, תהיי נחמדה לאחותך, אין דבר יאה מזה]

תוקן על ידי בחגוויהסל ב- 11/07/2010 00:20:06

תוקן על ידי בחגוויהסל ב- 11/07/2010 00:46:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2010 01:51 לינק ישיר 

קודם כל, כל הכבוד!!
ישבת וכתבת מגילה מכל הלב.....

כעיקרון, את צודקת. ברור שבירכתי מוחי אני מדמיינת אותו נסיך מושלם,
אבל אני אומרת לעצמי שהוא לא יהיה כזה, כדי שלא אשבר כשאגלה זאת (זה הרי עניין של זמן).
בענין הציפיות, ד' יעזור, בינתיים אני לא מצפה מדי...מספיק להסתכל אל הנשואים שסביבינו כדי לראות
שאין מעגל קסמים של כסף, זמן , נחת וורוד כל הזמן... אחרי החתונה נהיה חכמים יותר..

אבל בקטע של ה"להתכונן" אני כן חושבת שכדאי לי ללמד ולהשתדל ולדעת כמה שיותר,
כי אם אני רווקה כרגע, לפחות שיצא מהתקופה הזו תועלת לעתיד...
שלמישהו זה יהיה משתלם........

תן חיוך, ה-כ-ל לטובה !!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2010 02:35 לינק ישיר 

שיריש,בחגווי זה בן...=)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2010 02:58 לינק ישיר 

חבל,  כבר נהניתי ממשחק התפקידים...

אשר לשיריש,  אני קצת מודאג מהשורה "ברור שבירכתי מוחי אני מדמיינת אותו נסיך מושלם".

לטעמי - ההיפך:  "אני מדמיינת אותו כנסיך מושלם;  בירכתי מוחי מנקרת בי ההכרה הרציונלית שאין זה לחלוטין כך"...  

אמר לי תלמיד של ר' אייזיק שר זצ"ל, שהיה מעודד נישואין 'צעירים'. הוא אמר שכשמבוגרים מתחתנים זה לא 'חתן וכלה'  אלא 'יהודי ויהודיה שמתחתנים' (באידיש יותר טוב) ...

תני לפנטזיות להשתולל. הוי, כמה זה נחוץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2010 03:02 לינק ישיר 

בחגווי, ממש ממש לא נכון!
קצת אמת פנימית: אתה מושלם?
אם אתה בנאדם ולא מלאך, כנראה, התשובה היא לא.
אז למה אתה רוצה אחת מושלמת? למה נראה לך שקיימת אחת כזו? למה נראה לך שמושלמת תרצה אותך?
כשכל חברותי היו אומרות לי, שהן לא תתנה לאחים שלהן להתחתן עם בחורות שהן מכירות- כי "אח שלי מושלם, ואני לא מכירה אף בחורה מושלמת", תמיד הייתי שואלת את עצמי מאיפה נובעת התמימות הזו.
אז זה מה שאני שואלת אותך גם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2010 03:20 לינק ישיר 

רגע קט,  כבר חשבתי שיש לי שגיאת עברית...  ורווח לי.

אני  שמח מאד בוויכוח ובמחלוקת. המציאות היא שה'רומנטיקה' (אגב,  מילה גויית פסולה. אך זו הדרך הקצרה לבטא בשלוש ורבע בבוקר את המיכלול עליו מדובר כאן) לא רק שאינה בנויה על רציונל,  אלא בנויה על אי-רציונל.

ברציונל,  לא נתחתן, לא נאהב, לא נתאווה.   וכל זה מחז"ל.  

[נכון שזה מעורר כעת המון שאלות-משנה, אך זה הבסיס האמיתי לתרכובת בה נוגע הדיון של האשכול. להמשיך בזה, צריך בית-מדרש]  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2010 03:26 לינק ישיר 

בחגווי, לא יפה! (הסטגימה הדקדקנית שהדבקת לי...)
ברור שרומנטיקה בנויה על אי- רציונל, מי חשב אחרת?
אבל גם באי- רציונל יש הגיון בסיסי מסויים...
כך אומר בעל 'חובת התלמידים': אדם לא יכול לתרץ התפרצויות זעם באומרו: כשאני כועס אני לא הגיוני, מפני שעובדה: הוא לא רוצח מתוך כעס... מה שמוכיח שהגיון בסיסי קיים גם במצב של התפרצות רגשית...
וכנ"ל  ברומנטיקה.
וההבנה שאף אחד לא מושלם- ולא כדאי שיהיה מושלם- ולא כדאי לחיות עם בנאדם מושלם אם אתה אינך כזה- היא לכ כך בסיסית, שלא נראה לי שהיא אמורה להעלם, גם אז....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2010 03:51 לינק ישיר 

לאחר שני סבבים,  אינני רואה וויכוח משמעותי. מיקום הרציונל בירכתי הירכתיים או בקדמתם או שורה לפני --- איננו עניין לענות בו. 

עוד משהו: אדם איננו רואה את מומי עצמו; בוודאי לא בבהירות שרואה את של האחר.   זה לא בגלל חוסר 'יושר',  אלא בגלל שאדם קרוב אצל עצמו ורואה את כל הנסיבות המקילות. זו גם הסיבה שאדם גם סולח לעצמו בנקל.

לפיכך, אינך יכולה לבקש מאיש לעשות 'מאזן' הוגן של חסרונותיו עם חסרונותיו של המוצע/ת לו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2010 08:57 לינק ישיר 

החשש הזה קיים אצל הרבה רווקים/ת.
אבל עם הדרכה נכונה, מהאנשים הנכונים מעצבת זוגיות ניפלאה.
על זה כבר נאמר: "אין זוג לא מוצלח יש זוג לא מודרך"(הרב אבנר קוואס)

ולגבי התמימות...
ע"ז כבר אמר החכם מכל אדם: "מוסיף דעת מוסיף מכאוב"
אני מאוד מעריך את זה שאת לומדת את הנושא הזה של זוגיות, אני בטוח שאת תהיה רעיה נאמנה ואמא טובה לילדים...
 אבל אל לנו לשכוח שלפעמים אנו יכולים להקדים 'תרופה-למכה' בהכנה מראש ולמידה, אך הקב"ה לפעמים מעמיד אותנו בנסיון בדיוק על מה שלא למדנו, ואת זה אנו בתור בני אדם לא לוקחים זאת בחשבון!

הכי חשוב בזוגיות זה הסיעתא דשמיא ע"כ צריך להרבות בתפילות ובתחנונים לפני בורא עולם על שלום בית וס"ד גם בחינוך ילדים שלא תצא תקלה ח"ו מתחת ידנו.

בהצלחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2010 13:09 לינק ישיר 

בחגווי הסלע, אתה כותב מאד יפה ומנומק, אבל אני חולקת עליך בכמה דברים:
ברור שיש מה להתכונן בתור רווקים לחיי הנישואין, בקטע של עבודת המידות- כניעה, הבלגה, להתרגל לחשוב למה השני חושב אחרת ממני (במיוחד שהחשיבה של מין אחד בנויה באופן שונה מהמין השני).

בעלי יהיה המשפחה שלי, מי שרגילנ לצעוק ולריב עם אחותה בכל פעם שיש חילוקי דעות זה מה  שיהיה פחות או יותר גם עם בעלה, כך שיש הרבה מקום להכנה לפני.

גם בעניין הציפיות, לאדם קשה לראות את חסרונות עצמו,( יהיה אדם בעל מודעות עצמית גבוהה- זה לא משנה כי אדם לעצמו הוא סלחן.) ואנו חושבים שמגיע לנו את ההכי מושלם,
חשוב לזכור: שכגודל הצפיה כן גודל האכזבה- במקרה שהציפיות לא התממשו.
כשבנאדם מכין את עצמו מראש שבקטע הזה שאני עומד לפניו אני צריך להתאמץ, ההצלחה היא לא בידיים שלי, הוא משריין כוחות ויש סיכויים רבים יותר שיצליח.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/7/2010 13:45 לינק ישיר 

אוסיף משהו שמתייחס בעקיפין לקצת מהנאמר:

כל תקופת ההיכרות והאירוסין מבוססת על מכנה משותף בלבד!  שניהם מצוחצחים תמיד, רעננים ומבושמים. שניהם משוחחים בנעימות. אין טיפת מתח, אין טיפת קמצנות. הכבוד ההדדי מושלם. הוותרנות ההדדית בשיאה. מקסימום הסכמות, אפס חילוקי-דעות. 
הבחור מעולם לא נצפה כועס ומתעקש והבחורה לא נצפתה בוכה וממורמרת.
אתם כ"כ דומים וכ"כ  חושבים ומתנהגים באותה צורה... שניכם פשוט מ"ונוס'...

מתוך האוטופיה הזו,  את מתבקשת להפעיל לפתע את כפתור 'מאדים ונוגה', את כפתור הציפיות הנמוכות, את כפתור הסלחנות וההבלגה,  את כפתור ה'ברור שהוא לא מושלם'... 

מצטער, זה פשוט לא עובד.    

תוקן על ידי בחגוויהסל ב- 11/07/2010 13:50:03

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > אני מדי תמימה או מה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.