בית פורומים עצור כאן חושבים

חולשת הרצון - סקר ומסקנות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/2/2013 20:46 לינק ישיר 

אולי כדאי לחזור אל ההגדרה של חולשת הרצון, שכן נראה לי שחלק מהדיון כאן החמיץ אותה.
חולשת הרצון איננה נוגעת דווקא לאי עשיית הטוב, או לאי עשיית מה שנכון. היא נוגעת לאי עשיית מה שנראה לי נכון עבורי לעשות כאן ועכשיו.
אם אני חושב שנכון עבורי לעשות מה שלא נכון (נורמטיבית), אם אני חושב למשל שנכון עבורי לחטוא, אבל אני נמנע מכך, גם זו חולשת רצון. אם למשל אני חושב שנכון עבורי לאכול בשר חזיר, כאן ועכשיו, אבל אני לא עושה את זה, גם זה מקרה של חולשת רצון.
חולשת הרצון היא, כשמה, סוג של חולשה. לתקן את חולשת הרצון לא עושה אותך בהכרח לצדיק, לאדם יותר טוב, או יותר נורמטיבי. אבל כן לאדם יותר חזק, יותר עיקבי ורציונלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/2/2013 22:58 לינק ישיר 

כעת משהוקפץ, איני רואה מה הבעיה. ודאי שהייתי לוקח את הגלולה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2013 03:17 לינק ישיר 

הייתי שמח לקחת את הגלולה אם רק הייתה מגיעה איתה גלולה נוספת המעניקה לי כח נבואה שבאותו כח הייתי יכול לנבא מה יהיה עד לתפוגת הגלולה המסרסת את הרצון. מה יהיו רצונותי? על חשבון מה יבוא סירוס הרצון?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2013 03:42 לינק ישיר 

נזכרתי בהקשר לאשכול זה במשפט מפוקפק של אוסקר ווילד [בספרו 'תמונתו של דוריאן גריי'].

אני מקווה שאני מדייק:
"הדרך היחידה להיפטר מפיתוי היא להיכנע לו".
מה היה אוסקר ווילד אומר על הגלולה?

[אשכול חדש באופק בעקבות תגובתי כאן].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2013 03:57 לינק ישיר 

האדם שואף למה שמביא שמחה. האדם יכול להתגבר על שמחה רגעית כוזבת למען שמחה אמיתית יותר אשר דורשת יסורי מצפון בדרך אליה.
העקרון הראשון הוא לְיִשְׁרֵי-לֵב שִׂמְחָה. האם גלולה יכולה להשיג ישרת לבב? בגדול, לא.
האדם יכול לשתות כוס יין (גלולה) כדי "להשתחרר". מצד שני, יין הוא גם שקר עליו יש להתגבר.

דווקא, יסורי מצפון יכולים לעצור ברגע אחרון מפני החלטה כאילו "נכונה". אחרי גלולה, הגולם לא ייעצר.

תודה על הנושא מעניין.

נ. ב. דוד אחרי גלולה כנראה לא היה מסתכל על בת שבע, וכתוצאה, לא היה לנו שלמה.

לְיִשְׁרֵי-לֵב שִׂמְחָה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2013 10:01 לינק ישיר 

כמו לגבי גלולות אחרות, מי שמספיק סובל מהעניין (חולשת הרצון) היה כנראה לוקח את הגלולה.
יש אנשים שעבורם חולשת הרצון איננה רק אי נחת מזדמנת, אלא סבל יומיומי. אנשים שחיים תמיד עם היסוס, עם דחייה, עם ההרגשה שהם לא עושים את מה שהיו אמורים לעשות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2013 17:06 לינק ישיר 

רם28 כתב:
 אנשים שחיים תמיד עם היסוס, עם דחייה, עם ההרגשה שהם לא עושים את מה שהיו אמורים לעשות.

הם לא אבודים. אבודים אלה שאין להם היסוס.
כנראה רק אלה שסובלים יכולים לעלות לשמחה גבוהה.
אין שלם מלב שבור

לְיִשְׁרֵי-לֵב שִׂמְחָה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2013 23:32 לינק ישיר 

בחסידות גור מקובל למנוע, על פי השמועה, חטא הוצאת זרע לבטלה על ידי לקיחת גלולות ציפרלקס ופרוזק המחסלות לעתים קרובות יצר מיני או לכל הפחות את היכולת להוציאו לפועל. אז הם אוחזים בצד מסוים בהתחבטות זו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/2/2013 23:36 לינק ישיר 

אישית תשובתי היא שאם מדובר בחולשת רצון שיכולה להזיק לזולת כגון אלימות או פדופיליה ח״ו, הייתי לוקח הכדור. בחולשת רצון שמופנית רק כלפי העצמי באופן קיצוני - כגון רצון להתאבד וכו׳ , גם כן הייתי לוקח. בנסיבות מתונות יותר שקשורות לנזק לעצמי, לא הייתי לוקח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2013 16:33 לינק ישיר 

לפי הרמב"ן בפרשת ניצבים (על הפסוק ומל ה' אלוהיך, ובפרשת בראשית בחטא אדם הראשון) אדם שייקח גלולה כזו יוקפץ לימות המשיח.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חולשת הרצון - סקר ומסקנות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.