בס"ד
יום שלישי 06 יולי 2010
לכבוד פניות הציבור
רכבת ישראל
בעניין הפסקת קו הרכבת ירושלים בית שמש ת"א
שלום וברכה,
כפי שידוע לכם רכבת ישראל לא תפעיל את קו הרכבת העובר בבית שמש בין התאריכים 16-24 לחודש זה, כנראה לצורך אחזקה או שיפוץ.
אין צורך להזכיר כי בשרותי הרכבת נעזרים מדי בוקר אלפי נוסעים אשר יוצאים מאזור בי"ש וירושלים לאזור המרכז לצורך פרנסתם.
נכון להיום אין לנו תחבורה חילופית ראויה אשר נוכל להיעזר בה בימים בהם אין רכבת, הרכבת למעשה היא כלי התחבורה כמעט היחיד המחבר אותנו לאזור המרכז, עצירת קו הרכבת לשבוע ללא חלופה ראויה ואמיתית, פירושה כמעט מניעת אפשרות פרנסה למשך שבוע מרבים מתושבי בית שמש והסביבה.
תמוה מאוד העניין כי במקרים אחרים בהם לא הופעלה הרכבת לזמן מסוים, דאגה הרכבת ל"שאטלים" עבור הנוסעים, כמו לדומא בתאריך 24.07.10 בקו עכו-נהריה או בעבר בקו רהט-באר שבע או אוניברסיטה ת"א-ב"ב ועוד מקרים רבים, אולם במקרה דנן לא מוצע לנו שום חלופה.
חשוב לי לציין כי אילו היה בבית שמש קו אוטובוס ראוי בתדירות סבירה המגיע לת"א, לא הייתי מתלונן גם מדובר באי נוחות אמיתית, אולם לצערי אין חלופה סבירה בדמות תחבורה ציבורית מבית שמש לת"א.
אני פונה בשם אלפי הנוסעים מדי יום בבקשה, אנא אל תקפחו לנו את הפרנסה כי אין לנו דרך להגיע למקום עבודתנו ללא הרכבת, אנו מצפים ואף דורשים להעמיד עבור הנוסעים הקבועים מערך הסעות לפחות עד לתחנת הרכבת במודיעין.
בכבוד רב ובתקווה לטיפולכם המהיר
ירוחם אסטריכר
0544882116
[email protected]
נ.ב. העתקים:
ראש העיר מר משה אבוטבול
סגן ראה"ע ומחזיק תיק תחבורה מר שמואל גרינברג
עיתונים: חדש בית שמש, השבוע בבית שמש, תמורה ושופינג מקומי