| נשלח ב-11/7/2010 14:54 |
|
| |
הרב עובדיה יוסף - שיעורי תורה
השבת נתקלתי בשיעור של הרב עובדיה שמסר בכינוס לבני הישיבות מבין הזמנים אב תשס"ט בנושא ספק דאורייתא מדאורייתא/דרבנן לחומרא.
אני מוכרח לומר שנהנתי מאוד הן מהבהירות והן מהלומדע'ס.
כאחד שלא מתמצא בספרי הרב, שאלתי היא: האם יש לו לרב ספרי שיעורים בלימוד (בסגנון אותו שיעור (כללי) שמסר בע"פ) לבד מספרי השו"ת ופסקי ההלכה?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2010 00:30 |
|
| |
יש להרב את הספרים "מאור ישראל" על הש"ס אבל שם זה הערות קצרות, בעיקר.
מה שאתה תאהב נמצא בתוך ספרי השו"ת, בין השאלות לתשובות, דברים נפלאים מאוד.
בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2010 08:45 |
|
| |
ובספרי השו"ת לדעתי בעיקר בחזון עובדיה על הל' ליל הסדר, חקירות מאד מענינות. כן יש לו חיבור על מס' הוריות שכתב בצעירותו מובא באחד מספרי "יחווה דעת" נראה לי ח"ו או א'.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2010 17:08 |
|
| |
יושב בחושך ולא אור,
למה אתה מפרסם שאתה לא מתמצא בספרי הרב? הרי במקום סתם לגלוש באינטרנט ולשאול שאלות, הרי בזמן הזה היית יכול לגשת לארון הספרים ולהוציא את ספריו וללמדם ולהתרשם מהם.
כי נר מצוה ותורה אור. לך תלמד קצת תורה, ואז תזכה לשבת ליהנות מאור החיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2010 17:56 |
|
| |
מעניין שעד היום לא יצא לאור ספר " חידושי הגר"ע יוסף" שבו יהיו כלולים כל חידושיו האישיים. בצורה ובסגנון המזכירים את הספרות הקלאסית של החידושים. כלומר, ללא מראי מקומות, העתקות, או חידושי הרבנים האחרים שהוא מביא. אלא רק מה שהוא בעצמו חידש מדעתו הרחבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2010 18:43 |
|
| |
וישנם כאלה לא מעט.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2010 00:11 |
|
| |
דבר כזה נצרך כאשר הרב בעצמו אינו מוציא את כתביו, אך במקרה והרב כותב את ספריו בעצמו, וזה רוב עיסוקו ולימודו, מוטב שהוא יכתוב את חידושיו, מאשר תלמיד צורב שעלול לשבש את הדברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2010 10:51 |
|
| |
web
אני באמת מנסה לדונך לכף זכות..
תתפלא שיש אנשים שלא מתמצאים בספרי הרב עובדיה, נדיר - אך קיימים. בעיקר אם הם אשכנזים שלמדו בישיבות ליטאיות אשכנזיות. לגבי ארון הספרים והאינטרנט - תתאמץ לחשוב על תשובה בעצמך... ותרשה לי לקיים "אל תען...".
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2010 16:44 |
|
| |
לא ברור לי למה באוצר החכמה, ובהיברו בוקס אין כמעט או בכלל את ספריו של הגר"ע, או משום שהם לא גורסים אותו חלילה או משום שלא קיבלו רשות ? מי יאיר עיני בזה ?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2010 23:47 |
|
| |
למיטב ידיעתי מכון מאור ישראל שוקד כעת על היביע אומר להוציאו לאור מחדש, וברוך ה' העבודה קרובה לסיום, ולאחר מכן הם יוציאו את כל ספרי מרן הרב עובדיה בדיסק בפני עצמו, יחד עם ספרי הילקוט יוסף עם תוכנת חיפוש מתקדמת מאוד, מפתחות וקישורים ועו' ועו', במחיר השווה לכל נפש.
אנא האזרו בסבלנות.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2012 16:29 |
|
| |
באבא,
האם אתה מתכוון להדפסה צילומית חדשה. או לדפוס וסדר חדש בתוספת כל ההערות הרבות מאד שמרן המחבר שליט"א כתב בגליון ספרו?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2012 23:32 |
|
| |
הדפסה חדשה בתוספת הוספות ממרן המחבר שיובאו בתוך הדברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 08:51 |
|
| |
מתי????????
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2012 21:18 |
|
| |
גם אני שואל את זה. לפי מה שהם אומרים זה עניין של כמה חודשים.
|
|
|
|
|