בית פורומים שידוכי חרדים

מה כנגד מה - יפה או אופה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/7/2010 09:36 לינק ישיר 
מה כנגד מה - יפה או אופה?

בס"ד

עד כמה חשוב לכם לבדוק בפגישה האם הבחורה שמולכם בלבוסטע? זה בכלל פרט שאתם מתעכבים עליו, בודקים אותו??

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/7/2010 21:23 לינק ישיר 

הפורום רדום לגמרי. מתחילת היום האשכול הזה עומד ריק. אין ברירה, אתכבד להיות המגיב הראשון...

לי אישית חשוב מאוד העניין, שכן בעיניי זהו תפקידה העיקרי של האשה. אני גם שואל על זה בפגישות המתקדמות.

אבל גם אם עדיין היא לא לגמרי בעלבוסטע, חשוב לי לברר האם היא רוצה להיות כזאת. שלא אפול חלילה על בחורה מפונקת, שתחייב אותי לשכור עוזרת בית בשביל הדברים הבסיסיים. או לחילופין הילדים ילכו עם אותה חולצה שבוע, והארוחות יתבססו על מצרכים קנויים בלבד.

אם יש את השאיפה, גם אם בפועל היא עוד לא ממש מבשלת ואופה, היא תלמד לעשות את זה מצויין. בקטע הזה אני לגמרי סומך על אמא שלי שתלמד אותה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2010 22:02 לינק ישיר 

אברימי, אל תסמוך עליה שתלמד מאמא שלך...

הכינוי באלבוסטע מתקשר יותר לאלו שמצטיינות בניהול הבית, ולא לממוצעות. ובכן, בכדי לבנות בניין עדי עד- אין צורך בידיעות מרשימות בתחומי עיצוב פטיפורים, רקחות וטבחות, וגם לא בפדנטיות. מה שכן,חשוב מאד שהאישה תדע לתפעל בית באופן יעיל. בית שאינו מאורגן ואינו מתופעל כהלכה מדיד מדריו את ישוב הדעת. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/7/2010 22:25 לינק ישיר 

בס"ד

ולכן אני שואלת האם זהו דבר שנלקח בחשבון במהלך הפגישות???

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/7/2010 22:27 לינק ישיר 

אברימי88 כתב:
הפורום רדום לגמרי. מתחילת היום האשכול הזה עומד ריק. אין ברירה, אתכבד להיות המגיב הראשון...

לי אישית חשוב מאוד העניין, שכן בעיניי זהו תפקידה העיקרי של האשה. אני גם שואל על זה בפגישות המתקדמות.

אבל גם אם עדיין היא לא לגמרי בעלבוסטע, חשוב לי לברר האם היא רוצה להיות כזאת. שלא אפול חלילה על בחורה מפונקת, שתחייב אותי לשכור עוזרת בית בשביל הדברים הבסיסיים. או לחילופין הילדים ילכו עם אותה חולצה שבוע, והארוחות יתבססו על מצרכים קנויים בלבד.

אם יש את השאיפה, גם אם בפועל היא עוד לא ממש מבשלת ואופה, היא תלמד לעשות את זה מצויין. בקטע הזה אני לגמרי סומך על אמא שלי שתלמד אותה...

אולי הפורום רדום היום כי כולם בדייט...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/7/2010 22:37 לינק ישיר 

זו שאלה שמכוונת לגברים..
אף פעם בחור לא שאל אותי אם אני יודעת לבשל/לאפות/לנקות...
מה שכן בררו לפני זה אם אני נראית טוב, ועד כמה אני בהירה..

"כולם מבחינים איך אתם נראים, אך רק חלק יודעים באמת מי אתם"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/7/2010 22:48 לינק ישיר 

אבריימי כתב:
הגמרא בכתובות דף נ"ט עמוד ב':

"תני ר' חייא: אין אשה אלא ליופי. אין אשה אלא לבנים.

ותני ר' חייא אין אשה אלא לתכשיטי אשה.

ותני ר' חייא הרוצה שיעדן את אשתו ילבישנה כלי פשתן הרוצה שילבין את בתו יאכילנה אפרוחים וישקנה חלב סמוך לפירקה"

אז אם יש תלונות, לא אני הכתובת. גשנה לרב חייא בבקשה.

ועוד כתב אברימי:

לי אישית חשוב מאוד העניין,
שכן בעיניי זהו תפקידה העיקרי של האשה. אני גם שואל על זה בפגישות המתקדמות

תיסגר על עצמך....

תוקן על ידי רגע_קט ב- 12/07/2010 22:49:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2010 23:02 לינק ישיר 

רגע קט, איזה מלחיץ הגמרא הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/7/2010 23:04 לינק ישיר 

כמעט חדשה,דווקא לא מזמן היתה לי פגישה עם בחור ששאל אותי בפגישה (הראשונה) אם אני יודעת לבשל וכו'..
וכשאמרתי שאני גרועה בכל מה שקשור לבישול-הוא נלחץ טילים ואמר לי:"לא אומרים דבר כזה לבחור בפגישה...זה ממש מלחיץ.." (אדיוט)
ואז הייתי צכה "להרגיע" אותו ולומר לו ש"שטויות לומדים את זה מהר אחרי חתונה."....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2010 23:56 לינק ישיר 

נאות כתב:
כמעט חדשה,דווקא לא מזמן היתה לי פגישה עם בחור ששאל אותי בפגישה (הראשונה) אם אני יודעת לבשל וכו'..
וכשאמרתי שאני גרועה בכל מה שקשור לבישול-הוא נלחץ טילים ואמר לי:"לא אומרים דבר כזה לבחור בפגישה...זה ממש מלחיץ.." (אדיוט)
ואז הייתי צכה "להרגיע" אותו ולומר לו ש"שטויות לומדים את זה מהר אחרי חתונה."....

חחחחחחחחח קרעת אותי מצחוק!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/7/2010 08:14 לינק ישיר 

רגע_קט, אם לרגע קט היית קוראת את כל האשכול ההוא, ולא את חלקו, היית מבינה כי שאלתך מיותרת.

דובר שם על עד כמה היופי תופס מקום אצל הגברים. אני כתבתי (בהודעה הראשונה שלי, אותה משום מה לא קראת או ששכחת...) שאצלי היופי לא משנה, למרות מה שכתוב בגמרא ש'אין אשה אלא ליופי'.

בהמשך צוטטתי, ומישהי כתבה על כך שמהמשפט הזה נראה כאילו הנשים הם עציצים. לצורך כך הבאתי -בהודעה חדשה - את הגמרא במלואה בצירוף מקור, לומר שאין זה משפט שלי אלא הוא מובא בגמרא בשם ר' חייא.

את ציטטת את ההודעה השנייה שלי בלבד, ולכן זה לא הסתדר לך. אני בכל אופן כן סגור על עצמי.

קישור לאשכול, והפעם תקראי הכל! http://bhol-forums.co.il/topic.asp?cat_id=22&topic_id=2805347&forum_id=17053

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2010 09:38 לינק ישיר 

אברימי88 כתב:

דובר שם על עד כמה היופי תופס מקום אצל הגברים. אני כתבתי  שאצלי היופי לא משנה, למרות מה שכתוב בגמרא ש'אין אשה אלא ליופי'.

בחיים לא שמעתי מישו שאומר שלא משנה לו יופי........

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/7/2010 10:04 לינק ישיר 

שיר, את מוזמנת לקרוא יחד עם רגע_קט את האשכול ההוא. אין טעם להתחיל עכשיו את הדיון מחדש.

דעתי מובאת שם במלואה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2010 11:14 לינק ישיר 

אברימי, אם אתה מתכן על אישתך שתלמד מאמא שלך לבשל לאפות וכו' המצב שלך גרוע..
אפפעם לא שמעת על כמה שנשים שונאות שהבעל אומר להם כל היום אמא שלי, אחותי , גיסתי ,אמא שלי????

אולי שתלמד מאמא  שלה....
ואולי כדאי לך להתכונן לגרוע מכל ולתכן שבתחילה לפחות תאוכל כל מיני ארוחות שמתוכננות להיות ארוחות גורמה 5 מנות ובפועל הם שרופות, מטוגנות מידי, מלא שמן לא לאכיל, לא בליע, לא לעיס....
ואם תיפול על בעלבוסע רק תרויח

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/7/2010 11:27 לינק ישיר 

כשנכנסתי לשידוכים התייעצתי על הנושא עם אחותי, ולהלן דבריה:
הבחורה לא נכנסה למטבח הורינו מעולם! (אני מעיד) לא ידעה היכן המלחיה, שלא לדבר על תבלינים. חביתה לארוחת ערב היינו מטגנים לה כי לפרינססה לא היה מושג איך לגשת לגז.
היום הגברת מכינה מאכלי גורמה, שיכולים לבייש כל שף. בכל פעם שאני מתארח בביתה, אני זוכה לארוחה שלא אפרט כדי לא לגרום כאן להוזלת ריר המונית.
קיצער: ידוע שבירורים זה גורנישט.... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2010 12:11 לינק ישיר 

לו ניהול משק הבית היה מתחיל ומסתיים בעבודות הבישול- ניחא, אבל הוא משתרע על פני מישורים נרחבים פי כמה.

הכרתי נשים שחוסר התפקוד, או התפקוד הלקוי שלהן בבית (במקרה היותר טוב)  נבע מבעיות אירגוניות שהקשו עליהן את החיים בעוד הרבה תחומים (לא יכלו לעבוד ולהתפרנס, להתמודד עם גידול הילדים מבחינה חינוכית, ועוד).

יש מקרים בהם חוסר התפקוד נובע מבעיות נפשיות, וגם בהם נתקלתי, לדאבוני. חלק מן הנשים שסבלו מבעיות אלו נחשבו לחכמות ולמבוקשות בעת השידוכים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מה כנגד מה - יפה או אופה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext