אני עוד לא שאלתי את הרופאה שלי ולא רב שיפסוק לי אצלי זה שנה ראשונה שאני יודעה שיש לי סוכרת
אז אני שואל את החברים לי יש סוכרת סוג 2
ואני לא לוקח היום ב"ה שום כדור רק דיאטה
תוקן על ידי ככר_כסף ב- 15/07/2010 20:46:42
נשלח ב-12/7/2010 18:37
במקרה שלך כמדומני שמותר לך לצום, אך תכין לך שעורים של מיץ פירות. בכל מקרה תלך לשאול רופא ורב
נשלח ב-13/7/2010 12:16
שמעתי בשם הרב זילברשטיין שכל מי שבודק סוכר כל יום נחשב חולה סוכרת ולא צם. כך זה הכלל אצבע. יש כמובן את כל אלו שבאמצע, כמוך למשל, והם צריכים לשאול לגופו של מקרה. בכל מקרה, לצום זה לא פשוט בכלל לסוכרתי וזה עלול להיות מסוכן. אין לזלזל בזה!
נשלח ב-13/7/2010 12:30
אין קשר יש הבודקים רק בבוקר ויש הבודקים 9 פעמים ביום. הכלל הוא אם אתה לוקח תרופות או לא.
נשלח ב-13/7/2010 22:08
תודה ככר כסף
נשלח ב-22/7/2011 15:55
חברים לזכור לשאול רופא ולא להשאיר לרגע אחרון
אני מדבר לאלו שהם סוג 2
סוג אחד לא צמים
תוקן על ידי ככר_כסף ב- 24/07/2011 18:19:38
נשלח ב-6/8/2011 23:06
שלום רב
מה הבעיה של חולה סוכרת לצום?
מה זה יכול לגרום?
אצלי גילו סוכר גבוה לפני חצי שנה, אני לוקח 2 כדורי מטפורמין וזה פחות או יותר בסדר, תמיד באזור 140 אני בודק סוכר 3 פעמים בשבוע. לא עלה בדעתי שלא לצום.
תודה ובהצלחה לכולם.
נשלח ב-6/8/2011 23:18
מתפעל, אתה מחויב לפחות לשאול רופא. צום עלול לסכן חיים אצל סוכרתיים.
נשלח ב-7/8/2011 08:42
תודה. אני אנסה להשיג את הרופא לשאול אותו.
למה זה מסוכן? מה הקשר בין המחלה ובין צום? דוקא חשבתי שכשצמים הסוכר יורד.
נשלח ב-7/8/2011 08:57
כבר הוסבר פה, אבל אחזור בקיצור: כאשר אדם בריא צם הכבד משחרר סוכר מהמאגרים שלו (הנקראים גליקוגן), והורמון האמילין המופרש מהלבלב מאזן את שחרור הסוכר לדם. אצל סוכרתיים התהליך הזה משתבש. הסוכר לא מופרש בזמן והגוף מתחיל לפרק שריר ושומנים, מה שגורם ליצירת גופי קטו ההופכים את הדם לחומצתי-מה שמסכן את האיברים החיוניים. בנוסף, כאשר הגוף נמצא כבר במצב של סטרס הכבד משחרר כמות גדולה של סוכר לדם, מה שמוביל להתייבשות מהירה. כל זה מסכן חיים ועלול להתרחש בתוך שעות ספורות. במידה מסוימת קל יותר לסוכרתי מסוג 1 לצום, כי הוא יכול לווסת את התהליכים האלו בעזרת אינסולין. לסוכרתי סוג 2 כל זה עלול לבוא בהפתעה ואין לו בדרך כלל את היכולת להתמודד עם המתרחש. הרופא שלך יוכל לפרט יותר ולהסביר מהם סימני הסכנה ומה רמת הסיכון שלך. בהצלחה בכל מקרה.
נשלח ב-7/8/2011 13:59
מתפעל כתב:
שלום רב
מה הבעיה של חולה סוכרת לצום?
מה זה יכול לגרום?
אצלי גילו סוכר גבוה לפני חצי שנה, אני לוקח 2 כדורי מטפורמין וזה פחות או יותר בסדר, תמיד באזור 140
אני בודק סוכר 3 פעמים בשבוע.
לא עלה בדעתי שלא לצום.
תודה ובהצלחה לכולם.
תיגש מהר לרופא עוד היום אחרי זה לרב או לדיין. אתה יכול לעשות נזק לכל החיים, זה לא משחק ילדים לפי מה שאתה כותב אסור לכבודו לצום
אני לא רופא או רב /דיין אבל לפי מה שכתוב אם קצת נסיון שלי אסור לכבודו לצום.
ב"ה המצב שלי שנה שעבר מאוד טוב אני לא לוקח כדורים. בשנה שעברה צמתי לפי מה הרופא הדריך אותי, אם הבדיקה סוכר לא עולה על 115 שאני ימשיך לצום. אני לא הרגשתי טוב כל היום, בלילה אחרי ששברתי את הצום אכלתי הרבה פחממות אבל הסוכר המשיך כל הזמן ליפול מתחת לשבעים, זה לקח יומיים עד שהגוף שלי חזר לנורמה, ביומיים האלו אכלתי פחממות של חודש ימים.
לפי זה פסקו לי ביום כיפור בבית הדין של הרב וואזנר שאני צריך לאכול שיעורים ביום כיפור ואם אני מרגיש לא טוב לאכול נורמלי ואחרי זה להמשיך לצום.
אחי יקר אני לא מכיר את מצב רפואי שלך, אבל אתה יכול לעשות נזק לכליות, כבד וכו' לכל החיים. אני לא רוצה להפחיד את כבודו אבל התורה שאמרה לאחד לצום אסרה על השני לצום., אותה תורה אומרת שאתה חייב להיות אצל רופא ודיין שיורו לך אם כן לצום או לא לצום.
תוקן על ידי ככר_כסף ב- 07/08/2011 14:43:54
נשלח ב-8/8/2011 07:31
יישר כח, שאלתי את האחות ואמרה שאין לי בעיה לצום.
אז למעשה, הסוכר יורד בצום והבעיה שירד יותר מידי? כמה נמוך זה כבר מתחיל להיות מסוכן? האם כדאי במשך הצום לבדוק סוכר ולראות שזה לא עולה יותר מידי או יורד מידי?
תודה, צום קל ובריאות טובה לכולם.
נשלח ב-8/8/2011 17:38
אלו שאלות שעליך לשאול את הרופא שלך. אי אפשר לענות על זה באופן כוללני.