בית פורומים עצור כאן חושבים

האם באמת החינוך החרדי פשט את הרגל?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/7/2010 18:53 לינק ישיר 

שלמה745 כתב:

בחברה החרדית, רבים מאוד מבין העוזבים פונים לפשיעה ועבריינות, או חיים חיי נהנתנות ריקים ומשמימים. כלור העיקור הקוגנטיבי אכן הצליח והללו לא מוצאים את מקומם בחברה החילונית.
לעומת זאת, רבים מהעוזבים בציונות הדתית, פונים לאפיקים חדשים ומשמעותיים (אקדמיה, צבא, תקשורת וכדו').
דומני כי ישנו וואקום אליו נשאבים העוזבים את החינוך החרדי.

אם חינוך מצהיר שאינו מחנך להתמודד עם העולם אלא להסתגר ממנו, למה אתה רואה בתוצרים שלו, שאינם מסוגלים להלך בעולם כשלון?

החינוך הדתי מראש מחנך להתמודד עם העולם כאדם דתי, אם פרקת עול אתה לומד להלך באותו עולם רק כאדם לא דתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2010 22:03 לינק ישיר 

"אולם המעשה של המדינות הקומוניסטיות, ובאורח הגיוני יותר, של המדינות הפשיסטיות, לא היה, ואיננו, הכשרתן של הסגולות הביקורתיות או המגלות-פתרונות של אזרחיהן, אף לא פיתוח יכולת כלשהי אצלם להגיע לידי הבנה או אינטואיציה מיוחדת, הנחשבים כבעלי סיכוי לחשוף את האמת. המעשה של המדינות הללו (הוא) אילופם של אנשים להיות בלתי מסוגלים להיטרד על ידי שאלות המסכנות, בעת שהן נשאלות ונידונות, את יציבות המשטר; הקמתם ושכלולם של מסגרת איתנה של מוסדות, של "מיתוסים", של הרגלי חיים ומחשבה המיועדים להגן עליו מפני זעזועים פתאומיים או התנוונות איטית. זוהי ההשקפה הטוטליטרית ... הלך רוח שלפיו נראות שאלות מציקות כצורה של הפרעה נפשית, כמזיקות לבריאות הנפש של בני האדם, ובעת שהן נידונות בהרחבה יתרה - לבריאותן של חברות. זוהי גישה ... המשקיפה על כל מאבק פנימי כעל רעה, או לכל המיטב כעל צורה של תסכול עצמי חסר תכלית. אשר רואה בסוג החיכוך, במאבקים המוסריים או הרגשיים או האינטלקטואליים, בסוג המסוים של חוסר שלוה אינטלקטואלית המתפתח לאותו מצב של התיסרות אשר ממנו צמחו וצומחות יצירות אדירות של האינטלקט והדמיון האנושי - משהו שאינו טוב יותר מאשר מחלות הרסניות לחלוטין, לאמור- נוירוזות, פסיכוזות, שיבושים נפשיים הטעונים באמת טיפול פסיכיאטרי. מעל מכל היא משקיפה עליו כעל סטיה מסוכנת מן המסלול אשר בו חייבים חברות ויחידים לדבוק אם עליהם לצעוד אל מצב של שיווי משקל ממושטר כהלכה, חסר כאבים, מלא סיפוק ומנציח עצמו"

(ישעיה ברלין, ארבע מסות על חרות, ע' 82-83)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2010 22:25 לינק ישיר 

שנרב
מפחיד.
 לפעמים המילים הנכנות, מביעות את המצב טוב יותר מהמציאות עצמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2010 22:48 לינק ישיר 

קראתי לי את האשכול וראיתי שחברי וחכמי הפורום כאן כולם בדעה שהנה החרדים עומללים רח"ל ופשטו את הרגל וכו'

כמעט התחלתי להאמין לחברי כאן כי מהכרות אישית הם חכמים ונבונים,
מיד יצרתי קשר עם חברים ומשפחה בארץ, ואני חייב להודות יש איזה מצב של תסכול, אתם יודעים תשעת הימים ועוד מעט תשע באב ואחרי זה אלול ויום כיפור, אבל כולם מתנחמים בזה שאחרי זה מיד בא חג הסוכות ואז הכל יבוא במקומו בשלום,
דברתי עם הסבתא גם (היא בת 90 ) כן היא כבר מחכה לראות בחג את כל 600 מאות מצאצאיה, כן יש לה כמה אחיות שבזמן המנדט בחרו את דרך הדתית, אבל הם גם באים דווקא לבקר את הסבתא עם צאצאיהם המעט שיש להם, והם גם מנצלים את הביקור לבקר בכל שמחת בית השאובה באיזור, כן הם באים באלפייהם גם בתולדות אהרן ובקרלין ורוקדים ביחד כמה יפה לראות את כל זה,
איפה עומללים ? (זה מזכיר לי את תומי לפיד שאמר שנשים חרדיות מולידות בכפיה בשטיפת מוח, ולכן הוא בוכה ומתחנן לנשים חרדיות ואומר להם שאתם בעצם עצובים ועומללים רק אתם עוד לא יודעים את זה, אבל חכו חכו בעוד מאה שנה תראו שצדקתי, בקבר תהיו עומללים,)

חשבתי אולי לבדוק את הפשיטת רגל בבתי כלא ? התקשרתי לשם אין משהו חריג,
חשבתי אולי בחדרי לידה בבתי חולים הפסיקו ללדת ילדים חרדים, התקשרתי לשם וברקע שמעתי רק אידיש, (וערבית)
חשבתי אולי בחסידויות, התקשרתי לגור קרלין תולדות באיאן סלונים, אין משהו חריג, הכל רגיל בכל שבת באופן קבוע יש עשרות שלם זכרים, הרבוי ממשיך ביתר שאת ויתר עז,
בקיצור הכל רגיל, אין כמעט ילדים חד הורים, אין שחיקה בערכים הנפלאים שקיבלנו בספרי המוסר שלנו,
לא רק שהם לא מתגעגעים לערכים מערביים, הרי הם ממשיכים לשנוא את הערכים המערביים ששחט שש מיליון מעמינו וממשיך לרדוף אותנו בכל העולם,
שאלתי אותם האם אתם לא מעוניינים לבדוק את חכמתם ?? להיות משכילים וכו' 
הופתתי מתשובתם, ברגע שהם יגיעו לאמת האבסולוטית ולחקר הטבע האמיתי ?? אז נלמד מהם את חכמתם, אבל עד אז ?כל עוד הם עוד מחפשים את האמת שלהם, טוב לנו עם האמת שלנו, אנחנו לא רוצים לחזור על טעויות של הרבה מחכמינו זצ"ל,    

תוקן על ידי maxmen ב- 13/07/2010 22:50:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2010 23:10 לינק ישיר 

"האם ברלין לא ידע שתולדות עמו הן תולדותיו של קיבוץ אנושי שאמר "נעשה ונשמע" משום שלא התנה את קיומן של המצוות בהבנתן? "התמסרות ליעדים שנעשו מוחשיים", פעולה ולא תיאוריה, תורה שכולה ציוויים (ללא שום חיוויים פילוסופיים) - אכן תגלית מהפכנית, אבל תגלית עתיקה. האם לא ידע שהאמונה היהודית אינה תופסת את המציאות כהתגלמותה של תבונה קוסמית (שהמצרים והסינים וההודים ואריסטו ושפינוזה יודעים מה היא) אלא כהתגלמותו של רצון האל, ולכן היא תובעת ממאמיניה (כפי שדורשות, בעקבותיה, הנצרות והאיסלאם) להשליט את הכרעתם הרצונית על דחפיהם וצורכיהם, ולחיות כך, בצלם אלוהים, מעבר לתכתיבי הטבע? "

(אסף ענברי,המשקפיים העכורים של ישעיהו ברלין/תכלת)

http://www.tchelet.org.il/include/print.php?id=305

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2010 07:52 לינק ישיר 

שנרב

נדמה לי שמחוייבות טוטאלית להלכה מפחידה אותך. יתכן שההסתייגות  ממחוייבות כזו נקודת המחלוקת העקרונית בין החינוך החרדי לסרוג (בדר"כ, למעט שוליים). האם אני טועה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2010 08:51 לינק ישיר 

תלמידטועה כתב:

שנרב

נדמה לי שמחוייבות טוטאלית להלכה מפחידה אותך.

רק כאשר אני עובר ליד בור בלי סולם ואתה נמצא בשטח. ביתר הזמן זה לא מפחיד אותי כלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2010 08:56 לינק ישיר 

צענערענע,

תודה על ההפניה למאמרו המעניין של אסף ענברי. בנושא הקטע שהועתק, ראי גם בדבריו של משורר והוגה בן זמננו, אדמיאל קוסמן כאן:

http://cafe.themarker.com/post/388755/

בדברי השניים יש פירוש לרז ה"נעשה ונשמע" שנתגלה לבני ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2010 09:19 לינק ישיר 

שנרב
צחקתי ונהניתי
כתמורה אני מבטיחך כי אחרי שאהדפך לבור אקרא לאקדמאי (למשל) שיוציאך. הרי בגרמא זה מותר לי (לפחות לפי ההלכה הפורמלית)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2010 09:30 לינק ישיר 

.

(אייקון זוקף בהן ירוקה לדברי שנרב)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2010 10:51 לינק ישיר 

ספרן
גם היהדות הריפורמית דוגלת בנעשה ונשמע?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2010 11:10 לינק ישיר 

בע"ב,

כמדומני שכן, אלא שרשימת הנעשה אצלם בסיסית ומצומצמת, שהרי אינה מקבלת כלל את הפירוט ההלכתי ההיסטורי. הצו המוסרי נעשה אז קנה המידה המעשי, גם כשלא ניתן לאששו רציונאלית. בכך יש הקדמת מסויימת של נעשה לנשמע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2010 11:49 לינק ישיר 

ספרן
שהרי אינה מקבלת כלל את הפירוט ההלכתי ההיסטורי. הצו המוסרי נעשה אז קנה המידה המעשי

לפי מה שבורר גם כאן בפורום, ונציגי ודוברי היהדות החרדית והדתית אשרו.
 גם אצל החרדים  שונו הרבה הלכות,  לפי  ההלכה המתחדשת כל יום.
אמנם השינויים האלו נעשו על ידי רבנים מקובלים על הקהילה האורטודוקסית,
והשינויים אצל הרפורמים נעשו על ידי הרבנים המקובלים עליהם,
כלומר עקרונית  מותר  ואפשר לשנות את הנעשה. מותר להבין אחרת את הנשמע.
כל הענין- הוא פוליטי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2010 12:06 לינק ישיר 

ירוחם,

הרבנים האורטודוקסיים משנים בדברים שתואמים את רוח ההלכה ונענים בכך לדרישותיה, בעוד האחרים פועלים לרוב בהתאם לנוחיות האדם, שהוא המרכז ונקודת המוצא. הראשונים ממלאים את תפקידם המוטל עליהם מטעם ההלכה עצמה, אשר גם תוחמת ומגבילה את האפשרויות, שהנן, כפי שנתן להווכח, די מצומצמות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2010 12:28 לינק ישיר 

ספרן
אנחנו הרי מכירים את זה-- אני חסכן- אתה קמצן.                   אני קפדן- אתה סתם נודניק.

הרבנים האורטודוקסים, משנים לפי ההלכה,- לפי ההלכה שהם החליטו שזו היא ההלכה,, גם בהתחשב בטירחה דציבורא -נוחיות - התר לאי כניסה להריון- נוחיות.  תיקון מעמד האשה- נוחיות. ועוד רבות רבות הפרושים  ביטלו הלכות בגלל נוחיות, קבעו הלכות בגלל נוחיות- וצרכי שעה שנשאר עולמית.

למה אתה חושב שלרבנים האוטודוקסים יש מונופול על ההלכה, לרבנים הרפורמים יש הלכה אחרת. לפני כמה ימים אמר אחד מחסידי סלונים- אנחנו רוצים להמשיך את המסורת שלנו בת 400 השנים, גם לרפורמים יש את המסורת 400 שנים,
אין אפוטרופוס  לספר התורה ולהלכה,
אנחנו מאמינים בתורת משה שניתנה רק לעם ישראל כי אנחנו יהודים, עמים אחרים חולקים עלינו.
אנחנו מאמינים בהלכה האורטודוקסית כי אנחנו דתים חרדים. יש דעות אחרות שחולקות עלינו.

יהודי זקן על ערש הדווי אמר וידוי , ושמע מפי הרב על העולם הבא המחכה לו.
אמר היהודי לרב, כבוד הרב. אם אגיע  לשם, ויתברר לי שהכל שטויות ושקר- ואין גן עדן- מאד אצחק עליך שם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם באמת החינוך החרדי פשט את הרגל?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.