בית פורומים עצור כאן חושבים

האם באמת החינוך החרדי פשט את הרגל?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/7/2010 12:38 לינק ישיר 

על זה נאמר "זה שאתה פרנואיד זה לא אומר שלא רודפים אחריך",
כלומר זה שמבחינה טכנית אנחנו באותה עמדה כמוהם זה לא הוכחה שהם לא טועים (או להפך כמובן).
נראה לי שהגיע שלב הראיות...

תוקן על ידי yhadad ב- 14/07/2010 12:39:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2010 12:41 לינק ישיר 

ירוחם,

מצער לראות את קלות הראש והדעת ולא מעט בורות שהנך מציג בדבריך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2010 12:48 לינק ישיר 

צריך קודם שיהיה משהו ביד בשביל לפשוט רגל.

בעיני, החינוך החרדי כחינוך לערכים. החינוך עליו מתפארים תמיד החרדים שהוא מיובש מסמים, חף מסכינים, נימוס ולפעמים יותר מזה דיכוי כל יצר חופש טבעי ונורמלי. יש בו יופי, אבל הוא היה מושג גם ללא מערכות חינוך מספיק שהילדים ישבו בבית ויבלו בבתי הכנסת ובתי החסידים כדי להישאר מספיק מחונכים.

חינוך כבסיס טוב לחיים מודרניים, כלי למידה מגוונים, כושר שיפוט וביקורת, והנחלת שפות שונות אותם חשוב ללמוד בילדות. הוא דבר שמעולם לא היה בחינוך החרדי, ומעולם לא פשט רגל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2010 12:56 לינק ישיר 

ספרן
מילא קלות ראש ודעת-  הדבר אינו נתון להוכחה ,

אבל על איזו בורות אתה מדבר? בזה שאיני מקבל אוטומטית את ההגמוניה האורטודוקסית על התורה ועל ההלכה?,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2010 17:56 לינק ישיר 

tashrat כתב:
צריך קודם שיהיה משהו ביד בשביל לפשוט רגל.

בעיני, החינוך החרדי כחינוך לערכים. החינוך עליו מתפארים תמיד החרדים שהוא מיובש מסמים, חף מסכינים, נימוס ולפעמים יותר מזה דיכוי כל יצר חופש טבעי ונורמלי. יש בו יופי, אבל הוא היה מושג גם ללא מערכות חינוך מספיק שהילדים ישבו בבית ויבלו בבתי הכנסת ובתי החסידים כדי להישאר מספיק מחונכים.

זה כבר לא כך, הציבור גדל והשולים מתרחבים.

חינוך כבסיס טוב לחיים מודרניים, כלי למידה מגוונים, כושר שיפוט וביקורת, והנחלת שפות שונות אותם חשוב ללמוד בילדות. הוא דבר שמעולם לא היה בחינוך החרדי, ומעולם לא פשט רגל.

הם אינם מתימרים לזה. הפוך כמה שהחינוך לא מכין לחיים מבחינתם עדיף, זה משאיר בחממה.

כיום הם מחנכים באדיקות לרמב"ם (שגם הציל אותם מהצבא) "וכל תורה שאין עימה מלאכה סופה בטלה, וסוף אדם זה שיהא מלסטם את הבריות..."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2010 18:12 לינק ישיר 

אין דבר כזה חינוך חרדי.

יש לי שכן שחינך את ילדיו בצורה המיטיבית ביותר. הוא כלל לא הביא אותם לעולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2010 18:15 לינק ישיר 

קרדיולוג כתב:
אין דבר כזה חינוך חרדי.

אז איך יש בעיריה "היחידה לחינוך חרדי"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2010 18:19 לינק ישיר 

החליפו את הק' בך'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/7/2010 23:11 לינק ישיר 

תלמיד,

אני חושב שאתה באמת טועה, לפחות בנקודה הזו, כי בדין מורידין המטרה היא לסבב הריגתו לא עצם ההורדה. הגע בנפשך מי שבא על אשתו ואח"כ הביא גוי שביצע באשתו הפלה, האם קיים מצוות פו"ר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2010 07:58 לינק ישיר 

שנרב

לא תמיד הכל הולך אחר התוצאה. דוגמה אקטואלית בולטת – יש המתירים להתגלח בספירה בכל יום ומסתמכים על הטוענים כי זקן שאינו אלא "ניצנים" אינו שיער ומותר לגלחו, אף שלכאורה העניין הוא להראות אבל.

מלבד זאת - בשאלתך מונחת ההנחה כי לפני הוולד הילד כבר יתכן שמקויימת המצווה (יש כאן דיון אודות זה), ולפי הנחה זו איני בטוח שלא קיים. זה כמי שהוליד ילד ורצחו (אא"כ מקיים בתנאי שיוולד)

אבל סטינו מהנושא...

אשמח לתגובה עניינית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2010 14:39 לינק ישיר 

תלמיד,

השאלה איננה מה ה"עניין" אלא מה היתה הגזרה או המצווה. פשוט שאם יש מצווה להיראות אבל ע"י המצאות שערות על הפנים אז המתגלח באופן זה או אחר סו"ס לא קיים את המצווה. מה שיש מתירים הוא מפני שהם סוברים שהגזרה היתה דוקא באופן זה, ומכיון שאיש אינו יודע מהו באמת המקור לאבלות ספירת העומר ומהם דיניה אין פלא שניתן להמציא מה שרוצים.

את הערתך השניה אינני מבין כלל, ברור שההנחה היא שמצות פו"ר מתקיימת בלידה, והשאלה היא מי שיצר את התנאים לקיום המצווה ואח"כ ביטל אותם, או אפילו בא אחר וביטלם, האם יצא יד"ח, דומיא דהדביק פת בתנור ורדה קודם שיגיע לידי אפיה או זורע כלאיים ואסף הזרע לפני שנבט וכיוצ"ב.

מ"מ כאשר העניין הוא "לסבב הריגתם" אם  סבבת ואח"כ סבבת בחזרה לא עשית כלום.

לגבי תגובה עניינית איני יודע מה רצית ממני כאן. אנשים התווכחו על חינוך ואני הבאתי קטע של ישעיה ברלין שנראה לי קשור אסוציאטיבית לחלק מהטענות. למה זה אומר שאני מפחד ממחויבות טוטאלית להלכה? השד יודע. נדמה לי שאת הנושא די מיצינו באשכולו של ספרן

http://www.hydepark.co.il/topic.asp?whichpage=1&topic_id=1897824&forum_id=1364

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/7/2010 17:05 לינק ישיר 

תלמיד- אתה כותב-יש המתירים להתגלח בספירה בכל יום ומסתמכים על הטוענים כי זקן שאינו אלא "ניצנים" אינו שיער ומותר לגלחו

אולי תלמד אותי ותראה לי איפה בהלכה קראי- שולחן ערוך-גמרא רמב"ם כתוב שאסור להתגלח בספירת העומר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2010 23:12 לינק ישיר 

"מאיר שלו: יש לנו עוד הרבה מה ללמוד מהחינוך החרדי

הטור הנועל את 'המוסף לשבת' של 'ידיעות אחרונות' תוקף את מעלי סוגית הליבה: "שיטות הלימוד החרדיות טובות בהרבה מכל השיטות המודרניות. וגם השאיפה להשתייך לאליטה לומדת ומלמדת. די להתנשאות, יש לנו הרבה מה ללמוד" • "אם מירי רגב ואנסטסיה מיכאלי הן תוצר של החינוך החילוני, אני מעדיף את הישיבה הכי שחורה שיש" •

בשם אומרם מאיר שלו, ידיעות אחרונות תאריך: 17/07/2010 20:54:00

סוגיית לימודי הליבה שבה ועולה במקומותינו, ושוב מצקצקת התקשורת בלשון קולקטיבית אחת: בבתי הספר החרדיים לא לומדים מתמטיקה, גיאוגרפיה, היסטוריה, אנגלית....אוי-אוי-אוי...מה יהיה...איך ישתלבו בשוק העבודה? ממה יתפרנסו?

באשר לפרנסה - הפתרון פשוט, והוא בידי ראש הממשלה ולא בידי שר החינוך. צריך להפסיק לממן את החרדים. אם לא יקבלו מהאוצר הקצבות וקצבאות, יעשו מה שיהודים חרדים עושים בכל מדינה אחרת: ילכו לעבוד. יעבדו וגם ילמדו את מה שצריך לשם פרנסה, כמו בארצות העולם.

אך באשר לחינוך עצמו - אינני שותף לתחושת ההתנשאות החילונית. יכול להיות שהאברכים לא יודעים אנגלית כמו שצריך ולא זוכרים מי היה הנשיא הראשון של מדינת ישראל, אבל הרבה תלמידים חילונים לא יודעים עברית כמו שצריך ולא מי היה יוחנן בן זכאי, שהיה איש חשוב ומשפיע יותר מכל נשיאי ישראל גם יחד. ובל נשכח את מבחני ההישגים הבינלאומיים, בהם החינוך החילוני שלנו המתהדר בליבתו, מתדרדר אל התחתיות.

ועוד טענו מבקרי החינוך החרדי, שבוגריו לא מסוגלים לחשב את העודף שהם צריכים לקבל בחנות. איכשהו, קשה לי לקבל גם את הטענה המשונה הזאת. יש לא מעט חרדים חרוצים שעושים חיל בתחום העסקים, וגם בשביל לקבל כסף מהממשלה צריך לדעת קצת חשבון. דומה שהם מסתדרים גם בלי שיעורי המתמטיקה של החינוך הממלכתי.

עם כל הכבוד הראוי, נדמה לי שנושא לימודי הליבה הועלה לא למען האדרת החינוך אלא למען שמירת הקואליציה. הוא יהיה עלה התאנה שיסתיר את ערוות ההקצבות והקצבאות. אתם תלמדו קצת אנגלית, ואנחנו נמשיך לשלם. אשר על כן, אני מעז להעלות אפשרות אחרת: לא לנהל מלחמות בחינוך החרדי ולא לפקח על תכניו. חבל על המאמץ...

וחוץ מזה, כמו שאמרתי, אין צורך לנקוט התנשאות. לחינוך החרדי יש הישגים ותפיסות שהמדינה בטיפשותה ויתרה עליהם. קודם כל, עצם העמדת החינוך, ההשכלה והלימוד בראש סדרי העדיפויות. שנית - גם לימוד קרוא וכתוב בגיל שלוש-ארבע הוא דבר שכדאי לנסותו. אפילו טכניקת הלימוד שלהם טובה מכל השיטות המודרניות שניסו במשרד החינוך. וגם השאיפה להשתייך לאליטה לומדת ומלמדת, והכמיהה חסרת הבושה למצוינות. בקיצור, יש לנו עוד הרבה מה ללמוד והרבה מה לעשות.

נ.ב כמעט שכחתי, אם חברות הכנסת מירי רגב ואנסטסיה מיכאלי הם תוצר של החינוך החילוני, אני מעדיף את הישיבה הכי שחורה שיש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2010 23:18 לינק ישיר 

מאיר שלו: יש לנו עוד הרבה מה ללמוד מהחינוך החרדי

הטור הנועל את 'המוסף לשבת' של 'ידיעות אחרונות' תוקף את מעלי סוגית הליבה: "שיטות הלימוד החרדיות טובות בהרבה מכל השיטות המודרניות. וגם השאיפה להשתייך לאליטה לומדת ומלמדת. די להתנשאות, יש לנו הרבה מה ללמוד" • "אם מירי רגב ואנסטסיה מיכאלי הן תוצר של החינוך החילוני, אני מעדיף את הישיבה הכי שחורה שיש" • בשם אומרם

מאיר שלו, ידיעות אחרונות
תאריך: 17/07/2010 20:54:00

סוגיית לימודי הליבה שבה ועולה במקומותינו, ושוב מצקצקת התקשורת בלשון קולקטיבית אחת: בבתי הספר החרדיים לא לומדים מתמטיקה, גיאוגרפיה, היסטוריה, אנגלית....אוי-אוי-אוי...מה יהיה...איך ישתלבו בשוק העבודה? ממה יתפרנסו?

באשר לפרנסה - הפתרון פשוט, והוא בידי ראש הממשלה ולא בידי שר החינוך. צריך להפסיק לממן את החרדים. אם לא יקבלו מהאוצר הקצבות וקצבאות, יעשו מה שיהודים חרדים עושים בכל מדינה אחרת: ילכו לעבוד. יעבדו וגם ילמדו את מה שצריך לשם פרנסה, כמו בארצות העולם.

אך באשר לחינוך עצמו - אינני שותף לתחושת ההתנשאות החילונית. יכול להיות שהאברכים לא יודעים אנגלית כמו שצריך ולא זוכרים מי היה הנשיא הראשון של מדינת ישראל, אבל הרבה תלמידים חילונים לא יודעים עברית כמו שצריך ולא מי היה יוחנן בן זכאי, שהיה איש חשוב ומשפיע יותר מכל נשיאי ישראל גם יחד. ובל נשכח את מבחני ההישגים הבינלאומיים, בהם החינוך החילוני שלנו המתהדר בליבתו, מתדרדר אל התחתיות.

ועוד טענו מבקרי החינוך החרדי, שבוגריו לא מסוגלים לחשב את העודף שהם צריכים לקבל בחנות. איכשהו, קשה לי לקבל גם את הטענה המשונה הזאת. יש לא מעט חרדים חרוצים שעושים חיל בתחום העסקים, וגם בשביל לקבל כסף מהממשלה צריך לדעת קצת חשבון. דומה שהם מסתדרים גם בלי שיעורי המתמטיקה של החינוך הממלכתי.

עם כל הכבוד הראוי, נדמה לי שנושא לימודי הליבה הועלה לא למען האדרת החינוך אלא למען שמירת הקואליציה. הוא יהיה עלה התאנה שיסתיר את ערוות ההקצבות והקצבאות. אתם תלמדו קצת אנגלית, ואנחנו נמשיך לשלם. אשר על כן, אני מעז להעלות אפשרות אחרת: לא לנהל מלחמות בחינוך החרדי ולא לפקח על תכניו. חבל על המאמץ...

וחוץ מזה, כמו שאמרתי, אין צורך לנקוט התנשאות. לחינוך החרדי יש הישגים ותפיסות שהמדינה בטיפשותה ויתרה עליהם. קודם כל, עצם העמדת החינוך, ההשכלה והלימוד בראש סדרי העדיפויות. שנית - גם לימוד קרוא וכתוב בגיל שלוש-ארבע הוא דבר שכדאי לנסותו. אפילו טכניקת הלימוד שלהם טובה מכל השיטות המודרניות שניסו במשרד החינוך. וגם השאיפה להשתייך לאליטה לומדת ומלמדת, והכמיהה חסרת הבושה למצוינות. בקיצור, יש לנו עוד הרבה מה ללמוד והרבה מה לעשות.

נ.ב

כמעט שכחתי, אם חברות הכנסת מירי רגב ואנסטסיה מיכאלי הם תוצר של החינוך החילוני, אני מעדיף את הישיבה הכי שחורה שיש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2010 23:43 לינק ישיר 

צענע אמרה את זה יותר טוב.

אני לא מנוי על אידיוט אחרונות, אז אשמח אם מישהו יוכל 'להציץ בעיתון של השכן' ולאושש או להפריך את החשד שהמאמר של שלו עבר צנזורה, ושלוש הנקודות בסוף הפסקה החמישית החליפו דברי ביקורת..

תוקן על ידי מקסוול ב- 17/07/2010 23:47:26

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם באמת החינוך החרדי פשט את הרגל?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.