ביוזמת תנועת טוב יתקיים היום אחה"צ יום עיון בנושא הלכה ומעשה
יום העיון יתקיים בבית הכנסת בית תפילה נחל רפאים 34 רמת בית שמש א
החל מהשעה 16:00
כיבוד קל במקום
פרטים בלוחות המודעות בבתי הכנסת ועל לוחות המודעות בעיר
פרטים כאן בקרוב
"טוב לי תורת פיך מאלפי זהב וכסף"
נשלח ב-13/7/2010 20:07
היום או ברביעי?
נשלח ב-13/7/2010 20:09
ביום רביעי כמובן אחה"צ נשמח לראוכם שם ותביאו את כל החברים
זה הזמן להרבות תורה ואהבת ישראל
נשלח ב-13/7/2010 20:14
תנועת טוב
שמחה להודיע לשוחרי התורה ולומדיה
על
כנס לתורה
שעל ידי תנועת טוב
בעניין
הלכה ועסקים בימינו
יישאו שיעורי תורה הלכה ולמעשה בדיני מו"מ, ריבית, קביעת עיתים לתורה ועוד
הגאון הגדולרבי זלמן נחמיה גולדברגשליט"א
הרה"ג רבי חיים זאב מלינוביץשליט"א
הרה"גרבי אברהםצבי הכהן שליט"א
ראש בית הוראה קהל חסידים ב"ב
הרה"ג רבי יוסף אליהו שליט"א
ראש כולל וביתהמדרש דרכי הוראה
ביום רביעי ג' אב שעה 16:00
בבית הכנסת של קהילת 'בית תפילה'
נחל רפאים 34א רמת בית שמש א'
כיבוד קל במקום
טוב לי תורת פיך מאלפי זהב וכסף
נשלח ב-14/7/2010 22:58
תודה לכל מי שסייע להצלחת יום העיון שנערך היום ע"י תנועת טוב למעלה ממאתיים משתתפים לקחו פסק זמן ונטלו חלק ביום העיון
נשלח ב-22/7/2010 11:22
בהמשך להצלחה העצומה ביום העיון הוחלט ע"י תנועת טוב להמשיך בפעילות הברוכה של תלמוד תורה לבעלי הבתים בני התורה ונותנת חסות ראשית לירחי הכלה המתקיימת זו השנה החמישית בבית הכנסת בית תפילה כולם מוזמנים ארוחות הערב מוגשים ברוחב לב וחברותות ניתן לתאם במקום רישום מוקדם בבית הכנסת
טוב לי תורת פיך מאלפי זהב וכסף
נשלח ב-25/7/2010 10:31
בעקבות שימוש שעשיתי בביטוי "בני תורה עובדים" באשכול הסמוך, נעשה כאן שימוש חוזר ונשנה בביטוי ביחס למצביעי ותומכי מפלגת טוב. אני מאמין שזה מבטא שאיפה ועל כך אני מברך.
אבל אני חושב, שלמען כל הקוראים החשובים, כדאי אולי לנסות להגדיר את המושג. כולכם בוודאי תסכימו איתי שההגדרה של בן תורה מחייבת קוד התנהגות מסוים/ רמה מוסרית/ שאיפה תורנית/ היקף ידע תורני/ השתייכות חברתית וכו' .
אבקשכם לנסות לעזור לי להגדיר זאת באופן יותר חד וברור. אני מאמין שאם חברי מפלגת טוב יקבלו הגדרה ברורה יהיה להם יותר קל בבניית הזהות האישית.
לצערי רבים מתושבי השכונה החרדים, לא גדלו עם דוגמא אישית של "בעלי בתים-בני תורה". כי בציבור החרדי הארצישראלי, לבושתינו, הייתה תמיד ההפרדה בין צמד המושגים. וכך, מוצאים עצמם רבים וטובים, תוהים וטועים היכן ואיך להציב את גבולות חייהם, הם נשותיהם וילדיהם.
והתוצאה המעציבה היא בוקה ומבולקה.
הגדירו נא מהי דמותו של "בעלבת-בן תורה".
תוקן על ידי מוישעאמס ב- 25/07/2010 10:32:38
נשלח ב-25/7/2010 11:43
מוישע אמת היקר בעלע בית בן תורה הינו אדם שהשקיע ממיטב שנות בחרותו ושנות נישואיו הראשונות ועסק בתורה לשמה (ולעיתים אף לא כ"כ בשל נסיבות כאלו ואחרות)בן אם בפורמט מלא ובן אם בפורמט חלקי .אדם הרואה בתורה ערך עליון מחנך את ילדיו לתורה וכבוד לומדיה שומר על קלה כבחמורא שומר על צניעות הליכות פינימית וחיצונית .שומר על ילדיו ומחנכם לתורה ואהבת ישראל כבוד לאדם כיצורו של הקב"ה מאמין בכל מאודו בי"ג עיקרים ובשל נסיבות כאלו ואחרות החל לעבוד לפרנסת בני ביתו ומשפחתו המתרחבת קובע עיתים לתורה והיקף ידיעותיו לפחות בהלכות יומיומיות הינם כשל פוסק הראוי לפסוק לבני ביתו בכל הנדרש ובמידה שלא יפנה למורה הלכה לבקש את ההלכה הפסוקה .מחפש את הטוב בכל אדם ודן כל אדם לכף זכות אחד המעריך את מסכת בבא קמא בדיוק כפי שמעריך את מסכת אבות ועוד ועוד אכן מצאנו רבים כאלו מבני חו"ל (שלא היו מוכרחים להתייבש בישיבות על מנת לעשות את האמור לעיל וראו את הוריהם או חלקם עושים כך ) אך לשמחתינו מוישע קיימים היום אנשים רבים גם מבני ארץ ישראל שהתפכחו והבינו שכך היא ראויה וכך היא דרכה של תורה ועליהם כבר נאמר :יגיע כפך כי תאכל אשריך וטוב לך אשריך בעולם הזה וטוב לך לעולם הבא וכפי שמצינו בדברי הגמרא :"ואמר רבי חייא בר אמי משמיה דעולא: גדול הנהנה מיגיע כפו יותר מירא שמים. דאילו גבי ירא שמים כתיב "אשרי איש ירא את ה'" (תהילים קי"ב, א) ואילו גבי נהנה מיגיעו כתיב "יגיע כפיך כי תאכל אשריך וטוב לך" (תהילים קכ"ח, א), אשריך בעולם הזה וטוב לך לעולם הבא, ולגבי ירא שמים "וטוב לך" לא כתיב ביה" (ברכות ח' ע"א). וכך פסק הרמב"ם "מעלה גדולה היא למי שהוא מתפרנס ממעשה ידיו. ומידת חסידים הראשונים היא. ובזה זוכה לכל כבוד וטובה שבעולם הזה ולעולם הבא, שנאמר יגיע כפיך כי תאכל אשריך וטוב לך - אשריך בעולם הזה וטוב לך לעולם הבא שכולו טוב". גדולים הם מעשי ראשונים ר' יוחנן הסנדלר ועוד אשר לימדונו שיש דרך לשלב את הדברים ולוואי ונזכה כולנו להינות מזיו השכינה ומלאכי השרת יצלו לנו בשר וימזגו לנו יין ונשב מעדנות ללמוד תורה לשמה בעולם שכולו טוב ביום שכולו ארוך בביאת משיח צידקינו בב"א בינתיים לא נותר אלא להינות מיוזמות ברוכות של תנועת טוב ואנשיה ונותנים אפשרות לשלב בין תורה יראה ופרנסה
נשלח ב-29/7/2010 09:54
"בעלע בית בן תורה הינו אדם שהשקיע ממיטב שנות בחרותו ושנות נישואיו הראשונות ועסק בתורה לשמה (ולעיתים אף לא כ"כ בשל נסיבות כאלו ואחרות)בן אם בפורמט מלא ובן אם בפורמט חלקי "
נו באמת, נשמע יותר כמו הגדרה של מישהוא במחנה הפליטים "שערי יושר".
נשלח ב-29/7/2010 10:11
מוישא ראשית לא הייתי שם לא ביליתי שם חברי אינם כאלו ולצערי ולטעמי רבים משם יוצאים לשני קצוות הקשת הפרומערס שרק מה שיאמר להם ה"רבה" שלהם יעשו ואלו שיוצאים ורחמנא ליצלן איך שהם נראים ומתנהגים וכו' לפיכך טעות בידך להגדיר את מאמרי כבן מחנה הפליטים הנ"ל כבודם במקומם מונח אך אין לי חלק מהם כל מה שכתבתי הינו על דעתי לא נועצתי ברב כלשהוא אלא זוהי השקפתי וזו הדרך בה אני רואה לנכון לנהוג בעצמי ולחנך את ילדי
נשלח ב-1/8/2010 10:25
בס"ד
כמידי שנה בחמשת השנים האחרונות חזרו בבית הכנסת בית תפילה יונה אברהם ברמת בית שמש א ומיסדו מחדש את מנהג הירחי כלה מנהג עתיק זה ירחי כלה הינו מתקופת האמוראים והגאונים אשר כינסו תלמידים רבים פעמיים בשנה, בחודשי אדר ואלול, כדי לעסוק בלימוד מסכתות אשר נקבעו מראש. מוסד זה נקבע על ידי רב בסורא, ואילו בנהרדעא פעל מוסד חלופי ושמו "שבתא דריגלא".מטרת ירחי כלה הייתה לאפשר גם לאנשים אשר עובדים בכל ימות השנה ואינם מספיקים ללמוד בישיבה בצורה מסודרת, להגיע בחודשי אדר ואלול, בהם לא הייתה עבודה חקלאית, אל הישיבה ולהעמיק את ידיעותיהם בהלכה ובאגדה. מעין אוניברסיטה עממית של ימינו. שמו של המפעל הלימודי מתבסס על המשלת התורה לכלה, והחודשים של הלימוד הם חודשי התלמיד (החתן) עם התורה (הכלה). בראש כל התכנסות עמד "ראש כלה", ושניים המוזכרים ככאלה הם: רב נחמן בר יצחק ורב הונא בריה דרב יהושע.
מנהג זה חודש בתקופת הזוהר גם בישיבות ארץ ישראל במאה הקודמת והפסיק לכאורה בשנים האחרונות .
במהלך השנים האחרונות החלו בבית הכנסת בית תפילה יונה אברהם בסדרת ירחי כלה במהלך כשבועיים בערבי הקיץ נוהגים חברי הקהילה ומשתתפים נוספים לפקוד את בית הכנסת ותוך הדרכה והכוונה של הרה"ג ר' ח.ז. מלינוביץ רב הקהילה והרב ב. ספיר שליט"א מרכז הירחי כלה ומוסר השיעורים .האוירה מדהימה המראי מקומות מחולקים כבר בשבוע שלפי הירחי כלה לאפשר התכוננות ראויה של המשתתפים .כמובן כיבוד מכובד מידי ערב מוגש ללומדי ומשמר בלילי שישי כמסורת הישיבות .
השנה החליטה תנועת טוב בראשות ר' אלי פרידמן לקחת חסות על סדרת הירחי כלה ולאפשר לציבור החשוב בעלי הבתים היוצאים לעמל יומם לפרנס את משפחתם את התענוג הנכסף של תלמוד תורה ברוחב לב ובשיתוף וסיוע נוסף של עולם המזרנים סניף בית שמש לקחו על עצמם את מימון הפרויקט
ועל זה כבר נאמר: "טוב לי תורת פיך מאלפי זהב וכסף"
נשלח ב-1/8/2010 10:54
ובנתיים, סגן ראש העיר עסוק במניעת פריצות בקרב ילדי הגנים, במקום לחלק רוגעלך לבעלבתים.