|
|
| נשלח ב-9/7/2013 13:03 |
|
| |
תוקן על ידי מנחמחיים ב- 09/07/2013 13:04:25
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/7/2013 13:03 |
|
| |
| שיריש1 כתב: |  | משהו שקבלתי מקודם במייל:
מעשה שחשוב לקרוא לפני צום ט' באב: ה"בית הלוי" היה רב בעיר סלוצק, באו משלחת גדולה של טובי העיר, רבניה, סופריה וחכמיה של העיר בריסק כדי לנסות לשכנע את ה"בית הלוי" להיות רבהּ של קהילתם, שהיא קהילה גדולה עשרות מונים מקהילת סלוצק, והרב סירב, ולא הועילו השכנועים. יהודי פשוט מבעלי הבתים הפשוטים של בריסק שהצטרף למשלחת ביקש מרבני העיר בריסק לומר כמה מילים ל"בית הלוי", הם הסכימו, פתח היהודי ואמר לרב: הרב, אני לא יודע, רק דבר אחד, עשרים וחמש אלף יהודים מחכים לרב שיבוא! הבית הלוי שמע זאת, התרגש ורץ ללבוש את המעיל, ואמר: עשרים וחמש אלף יהודים מחכים לי, מה אני עוד עושה פה?!? כל שנה היה חוזר החפץ- חיים על הסיפור המרגש הזה והיה בוכה ואומר: אם היו מחכים למשיח לא עשרים וחמש אלף יהודים אלה עשרים וחמשה יהודים שמחכים שיבוא באמת, הוא כבר מזמן היה לובש את המעיל ובא....!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
| אוי, כמה שזה כואב.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2013 22:35 |
|
| |
| תשעה באב
חברים יקרים..שיהיה לכם צום קל..
וזכרו !
"כל המתאבל על ירושלים - זוכה ורואה בשמחתה.."
ושנזכה בקרוב לגאולה האמיתית והשלמה.. גאולה כללית וגאולה פרטית לכל אחד ואחת מיכם\ן
 כֹּה-אָמַר ה' צְבָאוֹת, צוֹם הָרְבִיעִי וְצוֹם הַחֲמִישִׁי וְצוֹם הַשְּׁבִיעִי וְצוֹם הָעֲשִׂירִי יִהְיֶה לְבֵית-יְהוּדָה לְשָׂשׂוֹן וּלְשִׂמְחָה וּלְמֹעֲדִים טוֹבִים."
ממני שאנל... ושבעזרת השם..לא יברח לכם הקרוקס מהרגל=)
צום קל. 
תוקן על ידי chanel_19 ב- 15/07/2013 20:28:33
אל תחכו לנסיך על סוס לבן...אתם תפסידו את ההוא על הפרארי....
תנו חיוך...אכלתם אותה!
| | |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2013 22:42 |
|
| |
אתה כלכך צפוי
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2013 19:16 |
|
| |
המצב שלנו על הקרשים, אל לנו לדאוג על אבא שלנו שהוא כל יכול ולא חסר לו דבר
(אמנם "השכינה" סובלת) ומה שמותר הרי מותר, ואין צורך להדר בעצבות ולהוסיף עצב על עצב.. נכון שבאופן כללי חסר יראת שמים, ויש לעודד הקפדה על בין אדם לחברו, אהבת השם
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2013 22:43 |
|
| |
| chanel_19 כתב: |  | | אתה כלכך צפוי
|
|
|
|