|
|
| נשלח ב-13/7/2010 22:32 |
|
| |
| יוחנןפאולס כתב: |  | את מבינה שילד צריך לשלם בחיים פגועים (במקרים שאכן כך יהיה). כדי לספק את היצר האבלוציוני-הישרדותי של מי שחפץ ל |
|
יצר אבולוציוני? ולואי שהאבולוציה תאמר את דברה,
זה יצר ההמשכיות זה הרצון של כל בריה להותיר רושם עלי חלד, ומי זה שיקבע מי ראוי מרעהו? נאציזם, כבר אמרתי....?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2010 22:34 |
|
| |
י. חדאד
ה. לעקר מלכתחילה את הלא ראויים. ו. לאיים בעיקור להבא.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2010 22:36 |
|
| |
הרצון ליצור חברה הומוגנית הנו לרועץ - ויפעל, בסופו של דבר, כחרב פיפיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2010 22:38 |
|
| |
הנביאה לפי דברי פותח האשכול, הקובע הוא בעיקר הילד. ובעצם מטרת הוועדה היא לכוון למחשבת הילד (ועיינו במאמרו של שנרב המלונקק לעיל).
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2010 22:48 |
|
| |
חברים,
אני בשוק!!!. הדיון הזה הפך רציני?,! חשבתי בתחילה שזה מעין הומור אבסורדי, איך הנושא הזה יכול בכלל לעלות לדיון בין אנשים- יהודים- דתיים וחרדים?איזו הו"א בכלל עולה בדעתכם- לדון, בנושא לא אנושי וביזארי?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2010 23:04 |
|
| |
ירוחם
מה הפתרון שלך, ע"מ לחסוך מילד/ה את התענוג להוולד להורים נרקומנים, אונסים ודורסים?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2010 23:12 |
|
| |
| שומר_תוכחת כתב: |  | ירוחם
מה הפתרון שלך, ע"מ לחסוך מילד/ה את התענוג להוולד להורים נרקומנים, אונסים ודורסים? |
|
להרוג את ההורים כמובן, ואם לדעתך אין לנו זכות להרוג אותם ? כך אין לנו זכות למנוע מהם לאכול לישון וללדת,
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2010 23:17 |
|
| |
שומר למה רק נרקומנים? ומה עם חרדים? שנופלים לטורח בעתיד על המדינה. וילדיהם אומללים ומסכנים? ולמה לא את השמאלנים? את עצירת הריבוי של המתנחלים.. ולמה לא נסרס את הנכים- שבגנים שלהם יש את הגן של המחלה? למה שלא יהיה חוק שכל גבר יעבור בדיקת זרע בגיל 13 ואם ימצא זרע לא בריא- יסורס או אולי יחוסל?
אני מגזים?- אני לא חושב שאני מגזים, כך מתחיל התהליך, לאט לאט אבל בטוח
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2010 23:22 |
|
| |
מקס
מצטער שהטעיתי אותך. בשאלתי אל ירוחם, לא היה משום הסכמה לפתרונות שהועלו כאן. וגם לא בהבהרת כוונת פותח האשכול לנביאה, וכ"ש שלא בהוספת הסעיפים שנכתבו כהצטרפות לציניות שהובעה בהודעתו של חדאד. מה שכן, אני מסתייג מדבריו של ירוחם שמתייחסים לניסיון לפתור את הבעיה כאל הומור אבסורדי. ומדבריך שמתייחסים להורות כאל אכילה ושינה. ובמובן הזה אני מזדהה לחלוטין עם פותח האשכול.
תוקן על ידי שומר_תוכחת ב- 13/07/2010 23:30:59
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2010 23:36 |
|
| |
ירוחם ומקס
האם תסכימו שיש לדרוש מהורים חולי איידס נכים מפגרים וכד' להשתמש באמצעי מניעה?
איפה הגבול? ישנם מורי הוראה לא מעטים, (לפחות בציבור הד"ל) שמתירים להשתמש באמצעי מניעה,להורים שאין להם יכולת כלכלית מספיקה ע"מ לגדל את ילדיהם כרצונם של ההורים. האם לא כ"ש של כ"ש כאשר אין להורים יכולת (לא"ד כלכלית) לגדל את הילדים כרצונם של הילדים ואני מדבר על רצון מנימליסטי ביותר. האם רצון הילדים הוא לא שיקול? האם רק כאשר זה מפריע להורים זה בסדר להשתמש באמצעי מניעה אך לא כאשר זה מפריע לילדים?
מ"מ אמנם אני צריך לחשוב על זה עוד, אך לע"ע לדעתי הגבול הוא שהילד מעדיף לחיות מאשר למות. ובאשר לנטל על החברה, מי שלא מוכן לשאת בנטל עד רמה מסוימת ע"מ לאפשר לאדם נוסף לחיות, סליחה על הקיצוניות, אך אולי יש לעיין האם לא חבל שהוריו לא השתמשו באמצעי מניעה.
תוקן על ידי שומר_תוכחת ב- 13/07/2010 23:49:38
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2010 00:26 |
|
| |
מה הכוונה בלדרוש, לומר שראוי לדעתי להשתמש במקרים מסוימים? לכפות את השימוש? בכלל, נראה לי שפותח האשכול וחלק מהמגיבים "נפלו על הראש", איזה אתיקה שייכת בזה? מי יכול לקבוע מה אתי ומה לא? אולי נמנע גם ממשפחות עניות להוליד? אני בטוח שיהיו רבים שיחשבו שלמנוע מערבים להתרבות זה רעיון מצויין. ברור גם למה מובילים רעיונות כאלו (היסטוריה לא רחוקה כל כך). בכלל איך אפשר לדבר בשם ילד ש(עדיין )לא קיים?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2010 00:32 |
|
| |
שומר היקר:
אני הספר לך סיפור ותבין אולי אייך צריך להסתכל על העניין,
שאשתי הייתה במחלקת נשים בבית חולים היגיע זוג לעשות הפלה בחודש ששי\שביעי הסיבה העובר עם שפה שסועה, ולא רק זה ? הרופאים אמרו להם שבדרך כלל לעובר שכזה יש גם בעיות לב וכו'
אמרתי להם שלרבי מורי נולד כזה בן וגם אמרו להם שחורות בזמנו, וכו'
בסוף שלמתי להם הרבה כסף להמשיך את ההריון, ושאני יקח את הילד,
בסוף אחרי הלידה והניתוחים וכו' הם כמובן לא ויתרו על הילד, ואת הילד ראיתי לא מזמן כבר בן חמש ילד שמח וחכם ומאושר וכן גם ההורים, ע"כ הסיפור,
עכשיו אין לרפואה שום הסבר ממה זה קורה, אולי תורשה אבל לא בטוחים בעניין, אז הילד הזה שיכול להיות שגם לו יהיה ילדים כאלה, אז נסרס אותו אולי ?? תשמע יש להם בעיות כמו נתוחים פלסטיים כל עשר שנים וגם סבל עם השיניים ועוד, ואם זה בת ? אז חבל על הזמן כמה סבל יש לה, אבל אפשר לומר ולשאול את הבת האם כדאי היה לה להיוולד ??
וסתם בת מכוערת לא טענה לך כך, בפרט בעולם הערכים המערבים,
ואני שאול אותך מה עם מחלות גנטיות סכרת וכדומה, יש לך מושג לאן דיון שכזה יכול להוביל ??
אין שום השוואה בין לעצור ילודה מחוסר יכולת של ההורים עצמם, כלומר סבל ההורים עצמם,
לבין זכות ההורים להחליט בשביל הילד להיוולד או לא,
הרי אפי' הורים שיש להם יכולת כלכלית ומולידים הרבה ילדים ואחרי זה פושטים את הרגל כלכלית, אז מה אז ?
לא!! זה פשוט הבסורד,
חייב להיות כללים הגיוניים בעניין
1, אין שום צדק שהורה יסבול מעבר לסבל רגיל של גידול ילדים ולכן יש רבנים גם אצל החרדים שמתירים להם להימנע,
אבל ברור שהשיקול כאן היא אך ורק סבל ההורים עצמם,
2, אין שום זכות לההורים למנוע מילד להיוולד בגלל דאגתם לילד, תתנו לילד לבד להחליט, ואם אין אפשרות לדעת מה הילד היה מחליט ? אבל אין זה נותן זכות לההורים להחליט במקומו,
תוקן על ידי maxmen ב- 14/07/2010 00:33:40
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2010 00:32 |
|
| |
| שומר_תוכחת כתב: |  |
איפה הגבול? ישנם מורי הוראה לא מעטים, (לפחות בציבור הד"ל) שמתירים להשתמש באמצעי מניעה,להורים ש.. |
|
מאי משמע "שמתירים"? כלום יש מי שאוסר להשתמש באמצעי מניעה מחמת עצם זה שהם מונעים הריון.
אמצעי מניעה שאין בהם משום זרע לבטלה מותרים לכתחלה לכל המעוניין, ובלבד שלא ישכח את מצוות "לערב תנח זרעך" כפי יכלתו
ושיש בהם משום זרע לבטלה מותרים רק במקום סכנה פיזית או נפשית
כך מורים רבנים חרדים בכל מקום
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2010 00:45 |
|
| |
מי זוכר סיפור ששמעתי פעם שיהודי פשט רגל ובאמת הרג את אשתו ושמנה ילדיו ואת הכלב ואחרי זה הרג את עצמו,
גם אז פתחו כאלה אשכולות ????
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2010 00:51 |
|
| |
אולי וועדה כזו, קשה להקים.
אבל וודאי צריך לחנך את הציבור לגבי המחויבות העצומה שיש להם כלפי ילדיהם שבחרו להביא.
וגם לחנך לתכנון משפחה.
|
|
|
|
|