|
|
| נשלח ב-16/7/2010 09:15 |
|
| |
מקס הצדיק
ממתי ילדים הם רכוש הוריהם?
אין כוונת האשכול להפוך ילדים לרכוש החברה. להפך הכוונה היא לשימם ברשות עצמם, ולעזור להם לא להיווצר לחיים שאינם טובים להם.
ומה רע אם אתה ואני ועוד נתכנס לדון בזה. והרוב יכריע?!
אף אחד לא מיימר להיות במקום אלוהים. כשאתה מרפא חולה אתה במקום אלוהים?!
וכשאתה בעצמך נתת פה רשות להתאבד (ובצדק). נהיית במקום אלוהים?!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2010 09:41 |
|
| |
| שרפ כתב: |  | אולם עליך לזכור כי כיום אותם "עניים", תובעים שיממנו את התנהגותם בכח. הן באופן פוליטי, הן באופן משפטי והן באלימות.
מי שמבקש שהחברה תממן את לידת ילדיו, מחוייב לתת לחברה לשלוט בכמות ובאופן לידת ילדיו. |
|
שרפ היקר: תודה,
מה הבעיה ? שהחברה לא תתן לו, ולא בגלל רוע של החברה, כי פשוט אין כסף, אז ההורה ינסה או לעבוד או לנסות בחברה\מדינה אחרת, או אפשר לשכנע\לחנך אותו שהוא לא עושה בסדר, וגונב מאחרים וכו'
אבל למנוע חיים ולמנוע מאדם להוליד ?? זה לא הפתרון, זה תתרא דסתרא ממה שמסגרת חברתית בא לעשות,
אני אומר דברים פשוטים לדעתי,
חייבים להושיב את חכמי האנושות להחליט איך ולמה ועל מה להוציא את הכסף של החברה כולה, תסכימו אותי שרק לדברים החשובים ביותר,
למשל: מה יותר חשוב הבעיה הדמוגרפית של החברה, או המאיץ החלקיקים בז'נבה שמדינת ישראל משקיעה שם מיליונים רק לשם כבוד, אני לא מזלזל בחשיבותה אבל בכל זאת, נכון שזה מאוד חשוב למדע ואולי נדע יותר דברים על הטבע, ואולי בעקבות הניסוים שם יצא לנו טכנולוגיות משופרות, אבל למי ?? רבונו של עולם, לנו ולצאצאינו לא !!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2010 09:47 |
|
| |
| maxmen כתב: |  |
אבל למנוע חיים ולמנוע מאדם להוליד ?? זה לא הפתרון, זה תתרא דסתרא ממה שמסגרת חברתית בא לעשות,
אני אומר דברים פשוטים לדעתי,
חייבים להושיב את חכמי האנושות להחליט איך ולמה ועל מה להוציא את הכסף של החברה כולה, תסכימו אותי שרק לדברים החשובים ביותר,
למשל: מה יותר חשוב הבעיה הדמוגרפית של החברה, או המאיץ החלקיקים בז'נבה שמדינת ישראל משקיעה שם מיליונים רק לשם כבוד, אני לא מזלזל בחשיבותה אבל בכל זאת, נכון שזה מאוד חשוב למדע ואולי נדע יותר דברים על הטבע, ואולי בעקבות הניסוים שם יצא לנו טכנולוגיות משופרות, אבל למי ?? רבונו של עולם, לנו ולצאצאינו לא !!
|
|
ראשית הכוונה על פי רוב אינה לכרות את רחמה של מי שילדה עשרה ילדים או לסרס את בעלה. הכוונה היא למי שאין לו שליטה על מעשיו, כגון מפגר/ת וכד' או מי שלוקה בתסמונות רח"ל שיולד ילדים פגומים רח"ל (ולא הכוונה עם שסע בחיך).
ברמה של הוצאות, אכן ראוי לעשות זאת וכך כתבתי בתגובה קודמת.
לגבי המדע, לא הייתי מזלזל בו, כי הצלחה מדעית גוררת התקדמות מדעית והפסקת ההשקעה במדע משיגה אומות אחורנית (ע"ע הערבים, הסינים, התקומה של יפן וכד').
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2010 10:20 |
|
| |
| יוחנןפאולס כתב: |  | מקס הצדיק
ממתי ילדים הם רכוש הוריהם?
אין כוונת האשכול להפוך ילדים לרכוש החברה. להפך הכוונה היא לשימם ברשות עצמם, ולעזור להם לא להיווצר לחיים שאינם טובים להם.
ומה רע אם אתה ואני ועוד נתכנס לדון בזה. והרוב יכריע?!
אף אחד לא מיימר להיות במקום אלוהים. כשאתה מרפא חולה אתה במקום אלוהים?!
וכשאתה בעצמך נתת פה רשות להתאבד (ובצדק). נהיית במקום אלוהים?! |
|
תודה צדיק,
מה פירוש ממתי ? ממתי שבראתי אותו הוא רכושי ! ולא רק הוא ? כל צאצאיו עד סוף כל הדורות,
אתה מתכוון אולי רכושי מבחינת לעשות איתו מה שאני רוצה כלומר לא לטובתו, בזה אני מסכים איתך לגמרי,
אבל שוב, המציאו את זה רק בכדי לעזור לו ולא בגלל שהוא לא רכושי, הוא כן רכושי רק האנושות שוללת את זכותי בכדי לעזור לו,
ואת זה חייבים להכניס טוב טוב לראש, ולא לתבלבל בעניין, צאצאנו הם הם רכושינו היחיד הנצחי שאנו משאירים בעולם,
ובכדי שהם יהיו אנשים טובים ושיהיה להם טוב אז שללנו זמנית את הבעלות של הורים דפוקים לשלוט בהם, כמו חוק חינוך חובה, וכדומה,
אבל עשינו את זה כי זה רק לטובתינו אנו ולצאצאינו,
אבל לא לשלול את זכותו של האדם להביא ולהוליד,
ועוד: הרי אתה לא יכול לשלל ממנו (הילד) בכלל להוולד, ולזעוק שזה לטובתו, (אתה לא מרגיש בסתירה הפנימי שבטענתך ?
פשוט אין לי את השפה הנכונה בכדי להאיר לך את העניין אבל הסתירה נמצת שם,)
לגבי חולה:
זה מה שאלוקים\התבונה רוצה ! מה שאין כן בלמנוע חיים שאלוקים\התבונה מתנגד,
לגבי להתאבד:
האלוקים\התבונה נותן לו בחירה, אבל ברור לך שהתבונה האנושית תעשה הכל למנוע ממנו לעשות כך, כי אנו יודעים שזה לא לטובתו הוא, כי הוא בעצמו יסכים עם האנושות בעניין, רק עכשיו יש לו רגע של חולשה וכאב, ולכן באים האנושות ורוצים לעזור לו,
כידוע כך באמת מנהג האנושות, הם לא נותנים (אפי' לחולי נפש) לעשות כך,
לגהי הרוב שיכריע:
שוב יש כאן טועות, ואני אסביר,
מנין לקח הרוב את כוחו ?? כי האנושות נתנו לרוב את הכח, אך ורק לטובת האנושות, זה פשוט עניין של בוררות בדברים שאין אמת\צדק אבסולוטית, ולמען הסדר הטוב נתנו לרוב את הכוח להכריע,
אבל זכותו של האדם להוליד ??? היא היא הדיברה הראשונה בסיני, היא היא האמת הבסולוטית ביותר שיש, היא היסוד הראשוני, ברגע שתערר על זה ? אין שום זכות לאנושות להתקיים,
והטענה של בעל האשכול ? היא שאלה נוחיות האדם על חשבון האחר, ולכן אין כאן לרוב שום כוח הכרעה,
כי אם כל העולם חושב שהיהודים מפריעים את הסדר הטוב העולמים, (ובצדק, כך זה נראה להם,) אז כרוב תתן להם את הכוח להחליט על קיומינו ???
תוקן על ידי maxmen ב- 16/07/2010 10:23:34
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2010 10:52 |
|
| |
| שרפ כתב: |  | ראשית הכוונה על פי רוב אינה לכרות את רחמה של מי שילדה עשרה ילדים או לסרס את בעלה. הכוונה היא למי שאין לו שליטה על מעשיו, כגון מפגר/ת וכד' או מי שלוקה בתסמונות רח"ל שיולד ילדים פגומים רח"ל (ולא הכוונה עם שסע בחיך).
ברמה של הוצאות, אכן ראוי לעשות זאת וכך כתבתי בתגובה קודמת.
לגבי המדע, לא הייתי מזלזל בו, כי הצלחה מדעית גוררת התקדמות מדעית והפסקת ההשקעה במדע משיגה אומות אחורנית (ע"ע הערבים, הסינים, התקומה של יפן וכד'). |
|
שרפ: אני לא מסכים אפי' כלפי מפגר\ת וכד' ואני אסביר,
לאדם הראשון היו רק שני ילדים (ואחרי זה האדם סירס את עצמו, נגיד כמשל) אחד רוצח\מפגר שרצח את אחיו, ונשאר רק המפגר הרוצח,
עכשיו: היעלה בדעתך לקיים את מצוות עונש מוות ואת מצוות לסרס את המפגרים ??? הרי אין טעם במצוות אם לא יהיה המשך של האנושות,
כל המצוות\חוקים האנושיים באים אחרי ולא לפני, והבינו,
אגב: בכל חברה מתוקנת בעולם נותנים למפגרים להוליד אם המשפחה לוקחת את האחריות על התינוק,
הסיבה היא המשל שנתתי לעיל,
יש מקרים רבים שלזוג הורים יש רק ילד אחד ומפגר רח"ל, אז החברה חייבת לתת לזוג הזה את הזכות להמשך צאצאיהם,
מה שעושים באמת ההורים לוקחים את האחריות על התינוק\הנכד\ה שיוולד, וכך יהיה מהם המשך נצחי,
אני אישית מכיר הרבה מקרים כאלה,
לגבי המדע:
אני איתך ואמרתי זאת, אבל בבקשה לא לאבד את הצפון, אין לזלזל לא ביפן ולא בערבים ובעולם השלישי,
אני בעד שנקריב קצת מנוחיותינו לטובת העולם השלישי,
אני מצטער שאני לא האדם הנכון להאיר בעניין מבחינת הסברה, וחבל,
אבל האני מאמין הראשון שצריך לצאת מסיני כהיום ??
זה ההבנה\החשיבה שאני מנסה להסביר כאן, (זה קצת נשמע גאוותני, אבל כוונתי היא אמיתית ונכונה לדעתי)
תוקן על ידי maxmen ב- 16/07/2010 10:54:26
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2010 12:05 |
|
| |
חבריה: לכבוד שבת וקצת להשתחרר מהנושא הכבד, הנה שיר יפה בעניין (שיר שאני מת עליו)
http://www.youtube.com/watch?v=RwtMhjSXxRo
ריטה
אור כחול כהה
זה עוטף אותך ברחמים
צף אתה הוזה
מרחף בעולמות גבוהים
אתה אולי יודע הכל
ורואה את הסודות גלויים
אתה ודאי רגוע מאוד
זה עוטף אותך ברחמים
נח בתוך אימך
היא תתן לך תמיד הכל
כשיבוא יומך
יש לך תמיד לאן ליפול
בסוף אתה תצא לעולם
ומיד אתה תרגיש כאב
אור חזק מכה בפנים
ואתה מתחיל להיות רעב
אל תמהר
אל תמהר לצאת
אל רגע האמת
אל תישבר
בסוף תצא אלי
כשאקח אותך בזרועותי
אני תמיד אוהב
זה ודאי יכאב
כי אפילו אם האל שומר
בחוץ זה לפעמים בוער
שוב אתה בועט
כבר אבדה לך הסבלנות
בתוכי נובט
ורוקם לעצמך זהות
בסוף אתה תצא לעולם
ומיד אתה תרגיש כאב
אור חזק יכה בפנים
אעטוף אותך ברחמים
אל תמהר...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2010 13:51 |
|
| |
איך אף אחד לא הזכיר את השיר הזה של ריטה, גם שיר נפלא,
http://www.youtube.com/watch?v=4eiBOR4BYhs&feature=related
תביאו שניים תביאו שלושה
תביאו ארבעה ילדים
תקבלו שיכונים עם כניסה ומטבח
ושני חדרים קטנים
תביאו ארבעה תביאו חמישה
תביאו ששה ילדים
תקבלו הנאה וכבוד מקרובים
אתם אוהבים ילדים
ילדים זה שמחה
ילדים זה ברכה
ולכם יש לב של זהב
כתוב בתורה
אולי בגמרא
לכו תשאלו את הרב
תביאו ששה תביאו שבעה
תביאו שמונה ילדים
זאת לא בדיחה
הארץ צריכה הרבה צעירים נחמדים
תביאו תריסר ולמה לא חי?
תביאו עשרים ילדים
אלוהים כבר יתן
הסעד גם כן
מה שצריכים ילדים
אלוהים הוא גדול
קשה לו לסבול
שאחד יקבל את הכל
לאחד הוא דוחף כסף, כח וכיף
ולכם הוא נותן ילדים
ילדים זה שמחה...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2010 14:02 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | |
שרפ: אני לא מסכים אפי' כלפי מפגר\ת וכד' ואני אסביר,
לאדם הראשון היו רק שני ילדים (ואחרי זה האדם סירס את עצמו, נגיד כמשל) אחד רוצח\מפגר שרצח את אחיו, ונשאר רק המפגר הרוצח,
עכשיו: היעלה בדעתך לקיים את מצוות עונש מוות ואת מצוות לסרס את המפגרים ??? הרי אין טעם במצוות אם לא יהיה המשך של האנושות,
כל המצוות\חוקים האנושיים באים אחרי ולא לפני, והבינו,
אגב: בכל חברה מתוקנת בעולם נותנים למפגרים להוליד אם המשפחה לוקחת את האחריות על התינוק,
הסיבה היא המשל שנתתי לעיל,
יש מקרים רבים שלזוג הורים יש רק ילד אחד ומפגר רח"ל, אז החברה חייבת לתת לזוג הזה את הזכות להמשך צאצאיהם,
|
|
אם שמת לב, דיברתי רק על מי שאין לו שליטה על מעשיו.
אדרבה, כאשר יש שליטה על החברה לקרב את החולים ונכים, כי לגבי אנשים אלו אין ספק שאנו חייבים לעזור להם מבלי שום תירוצים. אין לא אחד בטחון שדברים כאלו לא יקרבו אליו רח"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2010 14:12 |
|
| |
שרפ: יש לך לב של זהב, ואל תשכח להודות לאלוקים כי זה לא בא אוטומטית,
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2010 23:46 |
|
| |
מקסמן
רציתי לשאול אותך.
אם אתה תדע לדוגמא. שהמשפחה (מחסידי אליאור חן) ששלושת ילדיה משותקים\בעלי כוויות\מנופצי גולגולת, למחצה ולשליש.
מתכוננים להביא ילד נוסף למסלול העינויים, ואין בידך לערב רשויות חק בנושא.
האם תמנע את הבאתו לעולם, או שגם אז אתה מעדיף נפש אומללה חדשה בלי התערבות אנושית בשיקולי הבאתו?
תענה בכן\לא. ואחרי זה תמשיך בפילפולים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2010 00:46 |
|
| |
יוחנן היקר:
ברגע שאתה יכול למנוע, אז אתה כבר יכול להשגיח, במילא אין כאן שאלה בכלל,
תוקן על ידי maxmen ב- 18/07/2010 00:47:20
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2010 01:53 |
|
| |
מקסמן
לא תמיד כשאפשרי למנוע אפשרי להשגיח.
מניעה היא פעולה אחת, השגחה היא פעולה ארוכת שנים.
וחוץ מזה, להבנתי השאלה היא תיאורטית, מה תעשה כשאתה יכול למנוע ולא להשגיח?!
אם תשובתך היא מניעה. אז הסכמת אם רעיון פותח האשכול. ואם לא , תסביר למה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2010 01:58 |
|
| |
התחת אלוקים אנחנו? מחליטים החלטות כאלה? עם כל הצדק האנושי שאנו חשים
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2010 02:06 |
|
| |
זאת אומרת
שלא תמנע ותתן לעוד ילדים להיוולד לחיי התעללות ממושכים.
ואתה חושב שאלוקים נתן לך רשות לעזור לכל אחד בעולם, חוץ מהעזרה הזאת?!
נדמה לי שאתה טועה.
וודאי שצריך לדון בזה בכובד ראש אבל וודאי שגם זה (כמו כל ענין אחר) בכלל "והארץ נתן לבני אדם".
|
|
|
|
|