| נשלח ב-15/7/2010 02:47 |
|
| |
היחס החינוכי והחברתי החרדי למיניות
האם התשואה החינוכית שהחברה החרדי מקבלת עבור בורות מינית, גבוהה מהמחיר אותה היא משלמת ?
אני מסופק.
האם זה דבר בריא לנפש ? בריא לרוח האדם ? מוצדק עפ"י תורה ?
מה עם הומואים [ופדופילים, וכן הלאה] שמודחקים מהחברה, ואין להם כלל אפשרות לתנות בעייתם, ללא קשר אם זה מותר או אסור.
האם יש להוציא את השד המיני מהארון ? או להשאיר אותו לקליקת המבוגרים הנשואים, ובאווירה האיזוטרית של מדריכים סודיים ומקוואות נעלמים.
המכיר את החברה החרדית מבין היטב על מה אני מדבר. ובפרט ביחס לרווקים שהם מצונזרים לגמרי ממידע, ועליהם להדחיק את הדחפים לא רק בפועל, אלא גם את עצם העובדה שהאדם חיה מינית.
ישנו עיוות ביחס למיניות האדם, הדבר לא היה קיים בעבר, ואינני יודע מאין הוא הופיע ומה הסיבות לכך.
רציתי לפתוח דיון על הומוסקסואליות, אך אין טעם בכך, כל עוד שאין כלל חינוך והכרה במיניותו של האדם בחברה זו.
תוקן בידי מיימוני ועדיין צ"ע אם להשאיר את האשכול...
תוקן על ידי עצכח ב- 18/07/2010 15:13:08
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2010 08:58 |
|
| |
.
חיי שאינני מאמין שאני צריך לכתוב זאת:
מרכא,
לא כל קשר חברות אמיצה בין שני גברים הוא קשר בעל אופי רומנטי/מיני.
לא כל אדם מבוגר שנראה לך כ"מחזר" אחרי אדם אחר, עושה זאת מטעמים פסולים. לפעמים סתם מדובר במישהו שרעב לתשומת לב, או לשיחה. לפעמים האדם שמולו קוסם לו - במובנים החברתיים הרגילים, ובלי שום קונוטציה אחרת.
חיי שאינני מאמין לאן הגענו. כשהייתי בצבא, גברים חיבקו אחד את השני בלי שמישהו העלה בדעתו שמישהו עלול להעלות בדעתו כי אין המדובר בחברות גברית "רגילה", באחוות רעים פשוטה, ללא כל משמעויות נסתרות, תת-התנהגויות מהמחלקה לפסיכולוגיה או כל משהו אחר.
דומני שגם העצה שניתנה למעלה, לא היה בה פגם. אם רוצה אתה לפתח דיון אמיתי, נקי מהטיות, בנושא החינוך המיני לנערים/לילדים, כדאי להרחיק את עדותך. גם אצל פסיכולוגים שאינם בני ברית ואינם אורתודוכסים כלשהם, קיימים חילוקי דעות עמוקים לגבי החינוך המיני, וגם בתחומים אלו "האופנה" התרבותית העכשווית משפיעה.
[רציתי לצעוק כי "המלך עירום", אבל אני חושש שמישהו עלול להסיק מכך מסקנות על חיבתי לגברים בגאטקעס הצועדים ברחובה של עיר, ולכן אני מוותר על כך]
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2010 09:24 |
|
| |
| מרכא_טפחא כתב: |  | |
האם התשואה החינוכית שהחברה החרדי מקבלת עבור בורות מינית, גבוהה מהמחיר אותה היא משלמת ?
האם יש להוציא את השד המיני מהארון ? או להשאיר אותו לקליקת המבוגרים הנשואים, ובאווירה האיזוטרית של מדריכים סודיים ומקוואות נעלמים.
|
|
ראשית הדחקת המיניות ותיעולה לחיי הנישואין הם לכאורה בעלי ערך מוסף, כדלהלן:
1. ראש פנוי ללימודים (לא חשוב מאיזה סוג) בבחרות.
2. הפחתת הסתבכויות מיניות (ילדים מחוץ לנישואין, הריונות לא רצויים).
3. שימת דגש גם על התאמה בחיי נישואין ולא רק אהבה.
4. פחות הסתבכויות רגשיות, הנגררות לקשרים מאוחרים יותר ומסוגלות לפגוע בהן.
כמובן שכל זה לפני הנישואין.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2010 10:19 |
|
| |
יש סיבה מדעית להניח שיש יותר הומואים בחברה החרדית. ידוע שיש קשר בין
הומוסקסואליות לבין לידה אחרי מספר אחים, וככל שמספר האחים גדול יותר, כך הסיכוי גבוה יותר.
החברה החרדית שבה יש הרבה משפחות ברוכות ילדים מתאפיינת ככל הנראה, ובאופן אירוני,
בריבוי הומואים לעומת הציבור הכללי. ההסבר המקובל הוא שהפעילות ההורמונלית ברחם האישה
משתנה מהריון להריון והדבר משפיע על העובר בשלב שבו הוא נחשף להורמוני המין. עם זאת,
עדיין האחוזים הם קטנים למדי. אם הסיכוי של ילד בכור להיות הומו הוא שני אחוזים בערך, אז
הסיכוי של ילד שנולד אחרי שישה אחים כבר אולי מתקרב לשבעה או שמונה אחוזים. אבל כמובן
כשמדובר על ציבור שמונה כבר מאות אלפים, יהיו בתוכו הרבה מאוד אנשים עם נטייה לבני מינם.
יכול להיות, ואת זה אני אומר בהסתייגות, כי המחקר בנושא הוא רק בראשיתו, שיש גם קשר בין
הרבה אחים לבין משיכה פדופילית, כי גם פדופיליה (כלפי בנים. לא בנות) מושפעת ככל הנראה
מסדר לידה מאוחר.
תוקן על ידי עצכח ב- 18/07/2010 15:17:43
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2010 14:44 |
|
| |
אל דאגה. אם ישראל אינם נביאים בני נביאים הם. ועוד שחכם עדיף מנביא. כך שכולם יודעים הכל, גם אם לא בפומבי.
אינני סבור שמימדי ההומואיות גדולה בציבור החרדי מבציבורים אחרים (אם יש בידך מימצאים בדוקים, לא השערתיים. אנא הצג). איך שיהיה, האזוטריות והצניעות החרדית בשיח המיני. מביא בכנפיו תועלת יותר מנזק. הן בשמירת דת, והן במקרים לא נאותים (שפחותים במגזר זה מאוד, על אף מקרים כואבים המודחקים מפחד היחשפות הנוער הצעיר אליהם). בחור השובר את הטאבו ההילכתי בנושא מין. נחשף לסטרייטיות בדיוק כמו להומוהיות. וללא נטיה אישית אין שום סיבה חינוכית, שהוא יעדיף להיות כך או כך. מקרה בודד איננו מייצג.
תוקן על ידי עצכח ב- 18/07/2010 15:18:18
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2010 15:52 |
|
| |
| אור_הלבנה כתב: |  | |
...
לגופו של עניין, יש סיבה מדעית להניח שיש יותר הומואים בחברה החרדית. ידוע שיש קשר בין
הומוסקסואליות לבין לידה אחרי מספר אחים, וככל שמספר האחים גדול יותר, כך הסיכוי גבוה יותר....
. |
|
יש לך אסמכתא כלשהי ל"ידוע" הזה שלך?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2010 17:03 |
|
| |
מואדיב
לגבי מה שאור_הלבנה כתב והערת שאין לו מידע, אולי כדאי להפעיל ראש בריא.. ידוע שבאנגליה היא מקום ריכוז להומואים, והרבה מהם מתרכזים בפוליטקיה, [לאחרונה היה שם פיצוץ תקשורתי על שר וחבריו] וידוע שהאקדמיות שלהם לפוליטקה הינם לגברים בנפרד..
קשה לקבל אינדיקציה בקרב חברות המפרדים בין המינים, מכיוון שהן לרוב חברות בהם אין אינדיבידואליות חופש ביטוי ועיתונות חוקרות וכו'. אין לי ספק שישנם אלפי חרדים הומואים, שאינם מודעים כלל שקיים מאבק בנושא.
לגבי משפחות ברוכות ילדים, נדמה לי שזו היום דעה שולטת בקרב מדענים לגבי הנטייה הומוסקסואליות כנובע מבעיה הורמונאלית של ההורמון הגברי בעת ההתפחות העוברית.
שרפ בדורות האחרונים ההדחקה המינית גבוהה מפעם, 1. בגלל שבעבר התחתנו בערך בימים בהם הופיעו הדחפים המיניים זהו גיל 13 15 בערך. 2. כי המיניות לא היתה מודחקת, גם נערים היו מודעים לטבילת נשים, להרבעת בהמות, וכו'. העירוניות והמיסוד של החינוך והחיים יצרו וואקום מוזר בנושא.
תוקן על ידי עצכח ב- 18/07/2010 15:21:39
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2010 17:27 |
|
| |
מרכא דבר ראשון, אני לא חושב שיש נתונים ברורים על הומוסקסואליות בחברה החרדית, בוודאי שלא באחוזים. מה שכן, כולנו מודעים, לעובדא שבישבות בהם ישנם גברים בלבד יש אחוזים גבוהים יחסית של יחסים מיניים, ברובם לא כוללים אקט ממש, אני מלא חושב שזה הומוסקסואליות במובנה הפשוט, אלא זה נובע מחוסר יכולת לפרוק מתח מיני בצורה קוונוונציונלית. אבל מה שברור שזה לא קשור למודעות מינית. אם נהיה פתוחים בנושא, ונקיים שיחות"אב ובנו", זה לא ימנע את החיכוכים האלה. מה שזה כן יכול למנוע, זה את יסורי המצפון והדימוי המיני הנמוך והבעיתי שזה גורם לנערים מסוג זה. כמו כן, הגילוי המסתורי של אברי המין והשימוש בהם, בצורה "עבריינית"[כל אחד זוכר את הילד בחידר ש"גילה לו"] בהחלט גורם,לדעתי, ליחס לא נכון אל המין יצריו, והפרשותיו! שיכולים לגרום לבושה ולנזקים בלתי הפיכים סביב המין
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2010 18:51 |
|
| |
מואדיב, כתבת שלא כל חברות או קשרים אינטימיים בין גברים צריכים להיתפס כקשרים מיניים הומוסקסואליים. אני מסכים איתך, והולך עוד יותר רחוק; לא תמיד קיום יחסי מין בין שני גברים מצביע על הומוסקסואליות, לעתים גם זה מצביע על צורך בקירבה נפשית במקום בו חסר.
תוקן על ידי עצכח ב- 18/07/2010 15:22:12
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2010 10:18 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2010 16:01 |
|
| |
גוילם, כתבת:
אם זה נכון. זה רק מצדיק שתיקה בנושאי מין.
כי הרי אין ידיעות מוכחות על ריבוי הומויות בציבור החרדי, אע"פ שיש בו ריבוי לידות.
------- זה שמשתיקים נושא מסוים, לא אומר שאינו קיים. פעם לא שמעו על אוטיזם ועל דיסלקטים ועל לקויי למידה, ועל אובססיה קומפלסיה ועל אלף ואחד דברים אחרים שהוסתרו. לפני עשרים שנה אף אחד לא העלה על דעתו שיש פדופילים חרדים, והיום ידוע שהם שליש מהפדופילים בארץ (ובהחלט ייתכן שגם ריבוי פדופילים קשור להשפעות ריבוי ילדים. יש לפחות מחקר אחד שתומך בזה). לפני עשר שנים גם בציבור הדתי לאומי, איש לא שמע על הומואים בתוכו, והיום כבר יש לא מעטים שיצאו מהארון.
מחשיפה לתקשורת החילונית נראה שחצי מהאנשים הם הומואים, ובציבור החרדי חושבים שאף אחד אינו הומו. האמת היא, כפי שרואים ממחקרים רציניים, ששניים או שלושה אחוז מהגברים הם הומואים, וכנראה בחברה החרדית בשל ריבוי הילדים במשפחה וכפי שהסברתי, המספר יכול להיות גדול פי שניים או פי שלושה. אבל בכל מקרה קשה להאמין שהוא יותר משמונה אחוז. לא קשה כל כך להסתיר שמונה אחוזים.
יותר מזה אגיד לך - אולי 90% מהנערים חוטאים מפעם לפעם במה שנקרא הוצאת זרע לבטלה, וחווים סבל נפשי לא פשוט כי הם מרגישים שהם רוצחים וטמאים, אני חושב שאם יש בעיה משמעותית של חינוך מיני בחברה החרדית, זה הסבל של הנערים האלו. ובכל אופן כל אחד מהנערים חושב שהוא חוטא יוצא דופן בהתנהגותו הרעה. כי לא מדברים על כך.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2010 22:54 |
|
| |
שבוע טוב, אם ישנם מחקרים על "סטיות" מיניות בחברה החרדית מגובים בסטטיסטיקה? אצל הקתולים התגלו מקרים רבים של התעללות מינית בילדים ע"י כמרים. שם ניתן בבירור להצביע על נדרי הפרישות שלהם כגורם לסטיות הללו. האם הצניעות המופרזת (אוטובוסים, חתונות ואף מדרכות בכמה קהילות) לא גורמת לפרץ של התעללויות?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/7/2010 23:17 |
|
| |
מאיר שלו: יש לנו עוד הרבה מה ללמוד מהחינוך החרדי
הטור הנועל את 'המוסף לשבת' של 'ידיעות אחרונות' תוקף את מעלי סוגית הליבה: "שיטות הלימוד החרדיות טובות בהרבה מכל השיטות המודרניות. וגם השאיפה להשתייך לאליטה לומדת ומלמדת. די להתנשאות, יש לנו הרבה מה ללמוד" • "אם מירי רגב ואנסטסיה מיכאלי הן תוצר של החינוך החילוני, אני מעדיף את הישיבה הכי שחורה שיש" • בשם אומרם
מאיר שלו, ידיעות אחרונות
תאריך: 17/07/2010 20:54:00 |
סוגיית לימודי הליבה שבה ועולה במקומותינו, ושוב מצקצקת התקשורת בלשון קולקטיבית אחת: בבתי הספר החרדיים לא לומדים מתמטיקה, גיאוגרפיה, היסטוריה, אנגלית....אוי-אוי-אוי...מה יהיה...איך ישתלבו בשוק העבודה? ממה יתפרנסו?
באשר לפרנסה - הפתרון פשוט, והוא בידי ראש הממשלה ולא בידי שר החינוך. צריך להפסיק לממן את החרדים. אם לא יקבלו מהאוצר הקצבות וקצבאות, יעשו מה שיהודים חרדים עושים בכל מדינה אחרת: ילכו לעבוד. יעבדו וגם ילמדו את מה שצריך לשם פרנסה, כמו בארצות העולם.
אך באשר לחינוך עצמו - אינני שותף לתחושת ההתנשאות החילונית. יכול להיות שהאברכים לא יודעים אנגלית כמו שצריך ולא זוכרים מי היה הנשיא הראשון של מדינת ישראל, אבל הרבה תלמידים חילונים לא יודעים עברית כמו שצריך ולא מי היה יוחנן בן זכאי, שהיה איש חשוב ומשפיע יותר מכל נשיאי ישראל גם יחד. ובל נשכח את מבחני ההישגים הבינלאומיים, בהם החינוך החילוני שלנו המתהדר בליבתו, מתדרדר אל התחתיות.
ועוד טענו מבקרי החינוך החרדי, שבוגריו לא מסוגלים לחשב את העודף שהם צריכים לקבל בחנות. איכשהו, קשה לי לקבל גם את הטענה המשונה הזאת. יש לא מעט חרדים חרוצים שעושים חיל בתחום העסקים, וגם בשביל לקבל כסף מהממשלה צריך לדעת קצת חשבון. דומה שהם מסתדרים גם בלי שיעורי המתמטיקה של החינוך הממלכתי.
עם כל הכבוד הראוי, נדמה לי שנושא לימודי הליבה הועלה לא למען האדרת החינוך אלא למען שמירת הקואליציה. הוא יהיה עלה התאנה שיסתיר את ערוות ההקצבות והקצבאות. אתם תלמדו קצת אנגלית, ואנחנו נמשיך לשלם. אשר על כן, אני מעז להעלות אפשרות אחרת: לא לנהל מלחמות בחינוך החרדי ולא לפקח על תכניו. חבל על המאמץ...
וחוץ מזה, כמו שאמרתי, אין צורך לנקוט התנשאות. לחינוך החרדי יש הישגים ותפיסות שהמדינה בטיפשותה ויתרה עליהם. קודם כל, עצם העמדת החינוך, ההשכלה והלימוד בראש סדרי העדיפויות. שנית - גם לימוד קרוא וכתוב בגיל שלוש-ארבע הוא דבר שכדאי לנסותו. אפילו טכניקת הלימוד שלהם טובה מכל השיטות המודרניות שניסו במשרד החינוך. וגם השאיפה להשתייך לאליטה לומדת ומלמדת, והכמיהה חסרת הבושה למצוינות. בקיצור, יש לנו עוד הרבה מה ללמוד והרבה מה לעשות.
נ.ב
כמעט שכחתי, אם חברות הכנסת מירי רגב ואנסטסיה מיכאלי הם תוצר של החינוך החילוני, אני מעדיף את הישיבה הכי שחורה שיש. | | | |
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2010 12:35 |
|
| |
האשכול התחיל מאמצע. אולי נחזור למקורות.
כיצד התנ"ך מתיחס למיניות? אם האקט המיני מטמא, כבר מסומן כאן יחס שלילי למיניות. פעולה ששוללת מאדם את זכות הכניסה למקדש ולאכילת קדשים מוכח שאינה פעולה טהורה לחלוטין. בשלב יותר מאוחר, עזרא אסר על בעל קרי להתפלל ולעסוק בתורה. נפרש את התקנה כיצד שנפרשה, מוכח ממנה שמיניות סותרת תפילה ותלמוד תורה. נראה שמכאן המסקנה של כיתות למיניהם להגיע לחיי פרישות כבר אינה כ"כ אבסורדית.
אם נשווה בין היחס לאכילה ליחס למיניות, אזי אכילה כשלעצמה היא פעולה חיובית במחייבת ברכה ולעתים היא אכילה בקדושה, מיניות אוסרת ברכה ואף פעם אינה בקדושה.
מבחינת הסייגים, לא שמענו מעודנו על איסור סיור בקונדיטרויות כמו שקיים איסור הסתכלות בעריות.
|
|
|
|
|