| נשלח ב-15/7/2010 19:03 |
|
| |
לאהוב מישהו לא מתאים
קרה שאהבתן פעם מישהו בידיעה שהוא לא מתאים לכן?
מה עושים במצב כזה?
מוותרים על אהבה ומחפשים את המתאים?
או ממשיכים בכ"ז...?
(זה לא מישהו שאני אוהבת  סתם שאלה שעלתה לי פתאום...  )
|
|
| נשלח ב-15/7/2010 19:25 |
|
| |
זה יכול לקרות כאשר מכירים מישו בדרך לא כ"כ רגילה כמו דרך הנט ודומיו,כאשר מכירים קודם ת'אופי ואח"כ ת'יופי. קודם מכירים את מחשבות האדם ההוא, רצונות ושאיפות וכשמחלטים להזדהות רואים שדבר כזה לא יכול ללכת בשידוך אפ'ם. וזה קשה מאוד לעשות סוויץ' במוח ולחשוב שהבנאדם שכ"כ נהנית לדבר\להתכתב איתו הוא בעצם לא יכול להיות בעלך...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2010 19:30 |
|
| |
את בטח מדברת על אהבה של זוגיות וא'כ אין מוסג כזה שלאהוב מישהוא שלא מתאים עד כמה שאוהבים מישהו לא רואים את החסרונות ואם רואים שזה לא מתאים אז אין אהבה של זוגיות
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2010 19:36 |
|
| |
| מלבוביץ כתב: |  | את בטח מדברת על אהבה של זוגיות וא'כ אין מוסג כזה שלאהוב מישהוא שלא מתאים עד כמה שאוהבים מישהו לא רואים את החסרונות ואם רואים שזה לא מתאים אז אין אהבה של זוגיות |
|
ברור שאני מדברת על אהבה של זוגיות..
אני דווקא חושבת שכן יש מושג כזה, אפשר להתאהב במישהו לא מתאים!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2010 19:45 |
|
| |
האהבה תסתיר את זה!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2010 19:47 |
|
| |
אבל מלבוביץ,זה בדיוק העניין!!! שהוא לא מתאים, אך האהבה מקלקלת את השורה.... אז זה שהאהבה תסתיר אתזה,לא יכסה על החוסר התאמה... (בתקווה שהבנתי את כוונותיה של חדשה..)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2010 19:49 |
|
| |
| נאות כתב: |  | אבל מלבוביץ,זה בדיוק העניין!!! שהוא לא מתאים, אך האהבה מקלקלת את השורה....
אז זה שהאהבה תסתיר אתזה,לא יכסה על החוסר התאמה...
(בתקווה שהבנתי את כוונותיה של חדשה..) |
|
הבנת אותי מעולה!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2010 19:52 |
|
| |
נכון החוסר תמיד קיים....
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2010 19:53 |
|
| |
אם יש חוסר התאמה לא מתחתנים....
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2010 19:55 |
|
| |
תודה.....חשבתי לרגע שכן
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2010 19:57 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2010 20:16 |
|
| |
אני חושבת שחדשה לא הבדילה בשאלה שלה בין אהבה להתאהבות.
המצב שהיא מתארת זה מצב של התאהבות והשאלה שלה על אהבה
אהבה אמיתי באה אחרי קבלה ועבודה מאומצת של שני בני הזוג!!
התאהבות יכולה לבוא וללכת בהתאם למצב הרוח וזה עניין שבין דקות לימים
ועכשיו, למי ששואל על זוג שנפגש ומחליט להתחתן?? אז, כן!!! שמעתי מאיזה רב ואני לא זוכרת איזה. שהתאהבות זה לא דבר רע כשלעצמו אבל זה לא האהבה האמיתית.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2010 20:59 |
|
| |
תורנית, זה יכול לקרות גם בהיכרות רגילה, דרך שידוך. לפעמים פוגשים מישהי מאד מתאימה מהרבה בחינות רק שישנה בעיה שאי אפשר להתגבר עליה, השקפה למשל, או מרחק. אפשר להרגיש מאד קרובים ועדיין לא להיות מסוגלים לגשר על הפער.
מלבוביץ, ההפך הוא הנכון: אפשר לאהוב מישהו ועדיין לראות את החסרונות שלו. דווקא בהתלהבות הראשונית ("התאהבות") יש יותר נטייה להתעלם מחסרונות ולראות את השני כמושלם. אהבה יציבה יותר, מכירה בכך שהשני בן אדם עם חסרונות אבל אוהבת אותו למרות זאת.
ליציי, אני דווקא חושב שהחילוק בין ההתאהבות לאהבה הוא פחות רלוונטי לכאן. הרי לפי ההגדרה שלך, אין בכלל אהבה לפני הנישואים, וכולם מתחתנים מתוך התאהבות, אז בואי נקרא להתאהבות "אהבה" ונמשיך את הדיון משם.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2010 21:43 |
|
| |
תרי יש הבדל ענק בין חוסר התאמה לבין חסרונות
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2010 21:58 |
|
| |
אז למה עירבת בין שניהם?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2010 22:02 |
|
| |
אוהו, כמה שאני מכירה את זה.
ברוכה הבאה לעולם ההתמודדויות/נסיונות.
מאז אני כל כך מכוונת ב:"ואל תביאני לי נסיון ולא לידי בזיון". שמאי-עמידה בנסיון מובילה לבזיון.
קרה לי לא אחת ! חסדי ה' כי לא תמו שהציל אותי והצלחתי לעמוד בנסיון. מאד לא קל.
|
|
|
|
|