| נשלח ב-22/7/2010 02:22 |
|
| |
החיים גדולים עליי
שלום,
אני בת שלושים ושתיים, נשואה ואם לארבעה שיחיו.
מאז שאני זוכרת את עצמי, מלווה אותי תחושה שהחיים גדולים עלי.
אני מרגישה כמו נמלה שנלחמת בגרגיר שגודלו פי שבע מאות מגודלה.
לפעמים, ולאחרונה זה קורה לי די בסמיכות, אני פשוט רוצה להתחפר באיזשהוא מקום שכוח אל, להרפות מכל הצרכים הנפשיים שמעיקים עלי בניגוד לרצוני, ולהתאדות. להיעלם. לא להתקיים יותר.
ולמי שתוהה, אז אני לא מובטלת בכיינית.
אני עסוקה עד מעל הראש. אני מתפרסת על כמה וכמה תחומי עיניין ועיסוק.
להיפך, מה שעוזר שלי לצאת מהמחשבות על עצמי ועל העולם -זה לחץ עבודה.
כך שמסתבר שאני בעצם ממלכדת את עצמי... במודע או שלא...
האירוניה, שכלפי חוץ, אני נראית אדם פעיל ואנרגטי במיוחד, אבל בפנים יש בי ריקנות איומה, שנעה, למרבה האבסורד, בין צמא עז לריגושים ולחיים "הטובים" לבין אפטיות ואדישות לכל.
מה יש לי?
למה, לעזאזל, אני לא יכולה להיות כמו כולם?
למה אני לא נורמלית?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2010 22:23 |
|
| |
שלום לך
הסבל הפנימי שלך עולה חזק מבין דברייך.
קשה לדעת מדוע את מרגישה ריקנות ועזובה פנימית, וכדי לענות על שאלותיייך, נדרשת היכרות אישית ומעמיקה המתפתחת בתהליך טיפולי מקצועי.
אך נראה שהתחלת כבר את העבודה - אני חייבת לציין כי התרשמתי מהיכולת שלך לזהות את צורת החיים השאקאלית שאת מנהלת כ'ממלכדת את עצמי' , כמובן במטרה להציל את עצמך מלשקוע בריקנות המאיימת להעלימך, כפי שתיארת.
האירוניה או הסתירה לכאורה,שאת מתארת, עשויה להיות מובנת כדרך לא מודעת של הנפש שלך להחיות את אותם חלקים פנימיים ריקניים שרוצים להתאייד, ולהיעלם באמצעות 'עשיית חיים' , חיפוש אחר ריגושים ועבודה נמרצת ומלאת עניין וגיוון.
אולם, דה עקא, כפי שאת נוכחת לראות דרך זו עוזרת, אם בכלל, כל זמן שהיא קיימת!. כלומר, ברגע שאת מפסיקה את המרוץ החיים, את די מהר נפגשת עם אותם תחושות ריקנות וועזובה נפשית ושוקעת לתוך תחושה חזקה של רצון להתאיינות.
זה לא אומר כמובן שצריך להפסיק את החיים מלאי התוכן והענין שבנית לך, אלא במקביל, לטפל באותם חלקים פנימיים שמרוקנים אותך ולא מאפשרים לך לחיות בצורה מלאה וטובה יותר.
בברכה,
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2010 00:57 |
|
| |
רונית, תודה.
אם תרשי לי לחדד ולפשט את הדברים, אז הריקנות שממלאת אותי היא בעצם החלל שהשאירה בי ה'אהבה' בלכתה.... אותו מושג ערטילאי, שלעיתים נדמה לי שהוא רק פרי דמיוני הקודח, עושה בי שמות... רק משום שאנו משוחחים ווירטואלית, אני מעיזה לומר, שאני כמהה לאהבה... כן, אני, ממרום גילי, בעלת משפחה, חולמת חלומות על אבירים ונסיכות.
ואני חייבת לציין שאני שונאת את עצמי על כך -שנאת מוות. ולבושתי, הצורך, הנואש הזה -יש לומר, הופך אותי לבנ"א לא רגוע בעליל. עצם העובדה שאני נשואה, רק מתסכל יותר. לדעת שאני כבולה במערכת יחסים מונוגמית, אשר מוסרית, לא מאפשרת לי לסור ימין או שמאל... המחוייבות לילדים שהבאתי לעולם.... המוסכמות החברתיות החונקות... כל זה מרגיש לי עול נוראי.
ולא שאני לא מנסה להתנרמל. אני רוצה כ"כ להשלים עם המציאות, עם החיים, אני כ"כ רוצה שלווה פנימית, כזו שתושיב אותי במקומי... אבל לא הולך לי. אני שונה ומשונה. מוזרה ועקומה. אם בנות גילי עדיין עוסקות בהוראה, אני הספקתי ללמוד, בניגוד לרצונם של בני המשפחה הקרובים, עוד כמה מקצועות ולעסוק בד בבד בכולם. אם לבנות גילי נראה הכי מתבקש לשבת בגינה עם הילדים אחה"צ, לי זה נראה בזבוז זמן משווע. אם בנות גילי נהנות מהתכנסויות רבות משתתפים (אירועים, הרצאות וכד') עבורי, אין סיוט גדול מזה. אם בנות גילי ישמחו להינפש בקיטנת אימהות, אני אעדיף חוף נטוש ורכיבה על סוס.... (זה בסדר אם נבהלת.... אפילו אני נבהלת מעצמי....)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2010 14:43 |
|
| |
אין צורך להתבייש (מתחפרת מתחת לשמיכה?!), ככל הנראה לאהבה אין גיל!
אני גם לא חושבת שהנפש הרומנטיקאית שבך היא הבעיה
השאלה מדוע החלק הפנימי בעל האופי הרומנטי, זה שוגה בחלומות בהקיץ, הוא כל כך מוסתר , שאין לאחר כניסה אליו ואין למרכיב זה משום מה השפעה על חייך המציאותיים ועל המערכת היחסים שאת נתונה בה.
כמו כן, מדוע החיים החברתיים שסביבך מעוררים בך חרדה, סיוט ואף שאט נפש.
באיזה שהוא מקום נראה לי שבמקום שהנפש הרומנטית שלך תשפיע, תכניס צבע וחיות ותקרין על חייך המציאותיים ועל מערכות היחסים הבינאישיות שלך, היא כאילו ממלאת פונקציה הפוכה בכך שיוצרת חיץובדידות , בין -העולם הפנימי בהם מופיעים נסיכים ונסיכות כמו באגדות לבין- העולם המציאותי, בו צריך לנהל מערכות יחסים אמיתיות של אינטימיות עם השני.
לפעמים רומנטיקה שנשארת רק בחלומות היא מעין 'מילכוד עצמי' של הנפש בכך שהיא כאילו אומרת 'תראי, אין לך בעיה באהבה, את מסוגלת, את יכולה להתקרב לשני , בעוד ש'למעשה' היא מכסה על הקושי האמיתי ביצירת אינטימיות ומערכת יחסים אמיתית של אהבה. אני לא אומרת שזה מה שקורה לך, אך שווה להרהר בענין...
תראי, אני חושבת שאת לא צריכה לדכא את רגשותייך וחלומותייך ,וכפי שרואים את לא מסוגלת לשאת חיים יבשים, ומשעממים מבחינה רגשית, יחד עם זאת להישאר בעולם של 'חלימה בהקיץ' גם לא עושה עימך טוב.
להערכתי, חשוב שתמשיכי את העבודה הנפשית במסגרת מקצועית על מנת שתוכלי להגיע לרמה טובה של אינטגרציה נפשית, של שילוב טוב של ההיבטים היפים, המגוונים, הסותרים (רומנטי/יעילות) של העצמי שלך וכמובן, לסלק בדרך את המפריעים הפנימיים המונעים ממך לחיות באופן מלא, אוהב ועשיר נפשית עם עצמך ועם השני.
מקווה שהשיח פה עזר לך קצת
בהצלחה ושבת שלום
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2010 16:02 |
|
| |
כבחור בשידוכים קצת מפחיד אותי הדו שיח בינכם, כי גם לי יש את הצורך באהבה ואני מאד מתחבר למה שכתבה ריקנות, ובאיזה שהוא מקום אני מרגיש שגם אני סובל מאותה בעיה של מחסור באהבה. רק שכל הזמן אני מנחם את עצמי בזה שמהר מאד אתחתן עם אהובת לבי ואז כל הקושי והבדידות תעלם. הפחד שלי הוא שגם אחרי שאמצא את בת זוגי יהיה לי צורך באהבה אמיתית יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2010 07:30 |
|
| |
שלומי, שלום
"לא טוב היות האדם לבדו". האדם מטבעו הוא יצור חברתי המחפש קשר ואהבה. עם זאת, השני אינו אמור למלא את כל מחסורינו.
אהבה דורשת השקעה, טיפוח וויתור מצד כל אחד מבני הזוג. אהבה אמיתית שורדת גם לאחר קשיים ומהמורות החיים וגם את חיי השגרה. ישנם ימים יפים יותר וישנם פחות, כך זה בהרבה תחומי החיים.
מציאת בת זוג מתאימה ושאתה אוהב, זו התחלה טובה אך משם והלאה יש צורך בעבודה איכותית.
במקרים מסוימים, הצורך הפנימי של אהבה אינו נרגע ואינו מסופק ואדם נותר עם תחושה ריקנית של בור רגשי ואז מומלץ לבדוק פנימה בנפש מה קורה.
פעמים רבות מגלים שהאהבה האמיתית שלא מוצאים, אינה קשורה למה שקורה בחיים העכשוויים אלא לאובדן (אובייקט) אהבה קדום שקשור לילדות.
בהצלחה
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2010 11:51 |
|
| |
| רוניתלזר כתב: |  | פעמים רבות מגלים שהאהבה האמיתית שלא מוצאים, אינה קשורה למה שקורה בחיים העכשוויים אלא לאובדן (אובייקט) אהבה קדום שקשור לילדות.
|
|
מה שכתבת מעניין מאד.
אודה אם תפרטי ותרחיבי.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2010 22:53 |
|
| |
רונית היקרה,
אני נאלצת להסכים עם דברייך בנוגע לאובדן(חיסרון...) אהבה בילדות...
אם כי, לדעתי, לו הייתי נשואה לבנ"א חם ואיכפתי, כזה שנכנס למסגרת נישואין בידיעה ובמטרה לתת ולא רק לקבל, הכל היה מרגיש לי אחרת.
וסליחה מראש על ההתבטאות הנ"ל (ואני חרדית, למי שתהה): קצת לא הוגן מבורא עולם, לברוא בנ"א, לטעת בו רגישות יתר ולזרוק אותו לזוג הורים שמרוכזים בעצמם. ועוד- לזווג לו כבן זוג את ההיפך הגמור ממנו- גוש קרח גולמי מהלך.
נכון, יש את כל הקטע של גילגולים, תיקונים ועוד כל מיני דברים שנמאס לך לפעמים לדקלם, כשאת עומדת למות מהתקף קטלני של קוצר נשימה... ואז מגיע הרגע בו את לא מבינה מה אתה עושה בבועה שלך, כשמעבר לפינה ישנם חיים תוססים נטולי התפלספויות ועומקים. משוחררים מעולו המייסר של המצפון. אם הנשמה שלי כבר מתגלגלת, שתתגלגל עוד קצת, אולי מישהו שם יתייאש בלשחק איתה ויתן לה את הצרכים שהוא עצמו טבע בה.
אל תשפטו אותי על הסגנון, אין לי עניין לפגוע ברגשותיו של מי מבאי הפורום, רק לשחרר קצת קיטור, זה הכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2010 07:23 |
|
| |
מקווה הי אפשר לדבר על הנושא סמסטר שלם, אך אנסה במספר מילים להסביר את הרעיון. האהבה הראשונה שלנו היא אהבת ההורה. אמא אבא הם האובייקטים הראשוניים לאהבתינו. ביחסי הורה-ילד טובים דים (המופנמים ומיוצגים בנפש האדם) אנו לאט לאט ניפרדים מהם,'מתאבלים' ועוברים לדמויות אחרות . אפשר לומר אף שאנחנו צריכים לעבור תהליך של אובדן כדי שנוכל להתפתח ולהתקדם הלאה, לחיים הבוגרים. אך ישנם מצבים בהם אובדן האובייקט הראשון הוא טראומטי לילד, כמו במקרים ברורים יותר של פטירת הורה, גירושין קשים, מחלה או במקרים שמבינים אותם יותר בדיעבד כמו דיכאון של אמא, הורים שמרוכזים בעצמם כדברי מרוקנת, הורה שנמצא פיזי אך רגשית נעדר . או הורה בעל חיות, עניין, אטרקטיבי למתבונן אך לא נגיש לילד, בבחינת 'לראותו בלבד'. מצבים כאלו עלולים ליצור בילד ערגה וכמיהה בלתי נדלית לחיפוש אחר אהבה. החיפוש יכול להיות קונקרטי שעובר ממערכת יחסים אחת לשניה, מעגלים נשנים של התאהבויות ואכזבות. או חיפוש פנטזמטי, פנטזיות של התאהבויות ללא מימוש מציאותי. אנחנו עשויים למצוא עצמנו ממשיכים את החיים על פי היחסים הראשוניים. לפעמים מבלי משים לב (לא מודעת) אנחנו בוחרים בני זוג כאלה שיממשו את כל הפחדים שלנו. אדם 'קשה להשגה' ,שממבט ראשון אולי מרתק אך מהיכרות עמוקה יותר הוא נרקסיסט או מרוחק וקר. ישנם אף מצבים שאנו בוחרים בבן/בת הזוג חם ורגיש (שלא כמו במקרה של ריקנות222), ובכל זאת מוצאים עצמנו לא מצליחים להנות מיחסים אלו (כי ייצוגי יחסי האובייקט שלנו מאכזבים ואינם מספקים) ומתעוררים לתחושה ריקנית או השתקעות בחלומות בהקיץ רומנטיים שכאמור לא מתממשים ביחסים הממשיים, כי עדיין בפנים בוערת אותה ערגה אמיתית פנימית לאותם אובייקטים ראשוניים שאיכזבו אותנו. כמיהה זו נעשית מורכבת כי לרוב היא יושבת על תחושות קשות כמו כעס, אשמה . אפשר להגיד שרק לאחר שנוכל לעבור תהליך אבל פסיכולוגי על אובדן אובייקט האהבה הראשוני נוכל להתפנות ליצירת יחסים חדשים בוגרים 'נטולי' רגשות אשמה, פאניקה וזעם פנימיים.
בברכה,
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2010 09:02 |
|
| |
ממש תודה, החכמתי רבות.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2010 17:33 |
|
| |
ריקנות יקרה
מעבר לוונטלציה (שחרור הקיטור) שחשובה, האם ניסיתם את ובעלך לדבר על הצרכים שלכם וכיצד למלא אפילו חלקם במערכת הזוגית?
רונית
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2010 21:41 |
|
| |
רק עוד הערה, ריקנות. שלא תחשבי לרגע שאת חיה נדירה. יש עוד רבות (ורבים) כמוך. ורבים עם נפש מבקשת ורגישה כמו שלך. יש לך סיכוי לא רע למצוא חברה טובה באמת אם רק תעיזי לחפש... חשבי על זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2010 14:18 |
|
| |
אבטיחקר, תודה, אבל, אני זקוקה לחבר לא לחברה.
ולפונות בפרטי, חן חן על רצונכן הטוב אבל אני הכי סטרייטית שיש...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2010 22:05 |
|
| |
רונית,
בוודאי. מעבר לזה שדיברתי והסברתי הגעתי למצב שפשוט הסברתי לו ב'רחל בתך הקטנה',
ועד כמה שזה ישמע הזוי, לקחתי על עצמי במשך שנים את ניהול הרומנטיקה בבית בבחינת 'אם אין אני לי מי לי'... יזמתי יציאות משותפות, תכננתי אותן לפרטי פרטים, דאגתי כל הזמן ליצור בבית אווירה חמה, אוהבת ומזמינה, הכנסתי עיניין וגיוון תמידיים בזוגיות. בקיצור, חיזרתי אחריו ואחר האהבה.
אבל לא קיבלתי כלום בחזרה. כלום.
הבנ"א לו אני כבולה, הוא יצור קר, אפטי, אדיש ו...מרוכז בעצמו.
ולא ממש שייך לדבר איתו, כי בנוסף לכל הוא שטחי ורדוד.
הוא תמיד היה מתרגז כשהייתי מדברת איתו על זה, היה אומר שהוא לא מבין מה אני רוצה, ושאני סתם מושפעת מהעולם החילוני ושאני לא בריאה בנפשי.. (מה שנכון, נכון...)ושהוא כן אוהב וחושב ותומך ובלה בלה בלה.
יש לך מושג איזה השפלה הייתי חווה כל פעם כזו?
כאילו, מי מבקש יחס? או במילה ילדותית יותר, צומי??
ועם כל הענווה, אני עוסקת בתחומים נחשבים במיוחד, ואני באה במגע עם אנשים שלא היו חולמים לרגע, שהאישה האלגנטית והמוכשרת( 'דפקתי' פירגון לעצמי...) והמאוד מאוד מאופקת שמולם -בסך הכל שבר כלי עלוב שמעיז לבקש רק קצת יחס והכרה בקיומו.
היום, אחרי למעלה מעשור שסחטתי את תמצית לבי למען המשפחתיות, והתייאשתי מהכל,
הוא שואל אותי מדי פעם, כשטווח הקליטה שלו עולה, "מה קרה לך? לאן נעלמת?" "אני מתגעגע לאש שלך, לחיות שבך"....................
דפוק. סתום. חמור אמיתי.
תוקן על ידי ריקנות222 ב- 27/07/2010 22:44:55
תוקן על ידי ריקנות222 ב- 27/07/2010 22:45:40
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2010 13:46 |
|
| |
שלום לך רונית, אני אשמח מאד אם תוכלי לפרט קצת על הטיפול בבעיה שהזכרת. כי ממה שקראתי הצלחתי לאבחן את עצמי שאני סובל מהבעיה של חיפוש אחר מקור אהבה. אני אמנם גדלתי להורים אוהבים וחמים, אבל אבא שלי הלך לעולמו כשהייתי בן 14, ומאז קצת קשה לי להתנתק מהבית לתקופות ארוכות או לחיות בתנאי פנימיה, כמו כן אני מחפש בת זוג שתממש את הפחדים שלי וקשה להשגה. אז אני אמנם עדיין לא נשוי, אבל אני מעוניין לטפל בבעיה עכשיו ולהקדים תרופה למכה. תודה רבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2010 23:02 |
|
| |
שלומי,
למה אתה מכניס את עצמך לסרטים?
החששות ואי הוודאות מובנים, אבל במידה.
אתה נמצא בתקופת חיים מדהימה, אל תבזבז אותה על פחדים מיותרים.
ואל תיקח אותי כראייה משום שאני מיהרתי להינשא כדי להרוות את צמאוני לאהבה ולכן לא עצרתי לבדוק ולבחון.
וכמו שסיפרתי על הוריי -גם לא היה לי עם מי להתייעץ ואת מי לשתף.
לדעתי הדלה, ניתן לעלות על אופי קר בפגישות, ובין היתר תבדוק גם את זה כשאתה בפגישה.
במבט לאחור בהחלט יכולתי לקלוט את טבעו של בן זוגי. ולדעתי קלטתי ועוד איך, רק שמשהוא בתת המודע שלי העדיף, משום מה, לדחוק ולהתעלם מכל הסימנים המפורשים והמהותיים שהעידו עליו, למעלה מכל ספק, שהוא יצור מעידן הקרח.
אני זוכרת איך הייתי חוזרת מפגישות מתוסכלת ועצבנית בלי להפנים שכלית והגיונית מה באמת מעיק עליי.
אתה בתחילת הדרך, יש לך משפחה אוהבת ותומכת כדבריך, הסר דאגה מליבך.
אתה נכנס לעבודה עם כלים (בניגוד אליי...) אז נכון, אתה הולך לעמול, אין מה לעשות *אדם לעמל יולד",
אבל תרמילך מלא. גם אם אתה לא בטוח בנוגע לעתידך ואתה לא ממש מודע לצידה שעל גבך,
אם אכן גדלת עם אם אוהבת, היא ציידה אותך כהוגן ובבוא היום אתה תשלוף את מיכל החמצן ההדהים הזה, תשאף מלוא ריאותיך, ותמשיך בדרכך חזק מתמיד.
נתתי לך פה קצת פסיכולוגיה בגרוש, אבל העיקר הכוונה, לא?
בהצלחה רבה!
תוקן על ידי ריקנות222 ב- 28/07/2010 23:04:12
תוקן על ידי ריקנות222 ב- 28/07/2010 23:04:40
יגעת ולא מצאת, -תאמין, תאמין....
 |
|
|
|
|
|