בית פורומים שידוכי חרדים

מחפשים את הדומה או המשלים ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/4/2012 22:38 לינק ישיר 

ב"ה   כשמגיעים מאותו רקע זה ממש טוב!!  יש הרבה יותר הבנה בין בני הזוג, יש חויות משותפות ורקע שעוזר להתגבר על הרבה מכשולים...אך לא תמיד, לפעמים עדיף דווקא להינשא למישהו עם רקע שונה ממך שיוציא אותך מה"עולם הפנימי" שלך,                                                                                                                     להכיר מישהו עם סגנון שונה ממך שיעזור לך לצאת מה"בועה" שלך להיכנס לעולם קצת אחר משלך ולהיתפתח. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/4/2012 22:40 לינק ישיר 

משתדכת, יש בזה יתרון אבל זה בגדר המלצה בלבד.. החוויות שאחרי החתונה חדשות בין כה וכה. אם הנפש תואמת רואים אותם עין בעין. מה שכן, ברגע שמדובר בשותף לחיים מנטליות משותפת היא די הכרחית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 02:26 לינק ישיר 

אני מחפש את אותה אחת שיהיה לי חשק להשקיע בה. 
אם היא תגרום לי לחשק אני יודע שנצליח בין אם בתכונותיה היא מתאימה לי, או משלימה, או שותפה, או אפי' בעלת פערים גדולים ממני, כך או כך אני יצליח איתה.  ואם היא לא "עושה לי את זה", אז זה לא יעזור גם אם היא אחת שמתאימה לי בול. 
ואת כל השאר אני משאיר להקב"ה, הוא יודע יותר טוב ממני מה טוב לי באמת, ומה התפקיד שלי עלי אדמות. 
היו הרבה שחיפשו רגועה, וקבלו סוערת ובסוף התברר שזה מה שבדיוק הם היו צריכים וכן להפך. 
וכן על זה הדרך בכל תכונה ותכונה. 

אהבה אינה התבוננות זה בזה, אלא התבוננות משותפת לאותו כיוון...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 07:16 לינק ישיר 

במילים אחרות אתה מחפש כימיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 09:52 לינק ישיר 

אריסה והקודמים שגורסים כמוה, אתם צודקים.. מניסיון...
בעיני, ההבדל בין הזוגות הוא לא שהם שונים לחלוטין או דומים לגמרי.
אלא השילוב של התכונות שחשוב שיהיו דומות, ברמת ההכלה וההבנה, ושל התכונות שדרוש האיזון המשלים.
נקודה למחשבה ונערת הבזק, שימו לב שמישהי שיהיה חשק להשקיע בה וכימיה אילו דברים נזילים, וחשוב מאד להתבסס על התאמה שתחזק את הכימיה הקיימת ותגביר את הקצון להשקיע בנישואין...
בהצלחה לכולנו בקרוב עם האחד/ת המתאים משלים ודומה כאחד...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/4/2012 10:39 לינק ישיר 

חדשה, סה״כ סיכמתי את הודעתו של נקודה. (למרות שכימיה היא נקודת זינוק מצוינת לנכונות בין אנשים ואין . אי אפשר להוזיל אותה....)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 11:24 לינק ישיר 

יהונתן22 כתב:

תוקן על ידי אסיק_good ב- 28/04/2012 22:01:00

מה נזכרת פתאום? זה אשכול מלפני כמעט שנה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/4/2012 12:23 לינק ישיר 

אחת, אין ספק שזה חשוב שיהיה התאמה, אך כשאת מדברת על מה יכריע עם הנישואין יצליחו או שלא, זה לא רמת ההתאמה ביניהם. משום שלא חסרים מקרים בהם ההתאמה שאפה לאפס והם הצליחו מעל ומעבר ודווקא בשל כך. לעומת אחרים שההתאמה ביניהם הייתה 100% ובכל זאת הם לא הצליחו בחיי הנישואין שלהם. 
כללו של דבר: ההתאמה לא היא יוצרת או ה-הכלי להצלחה בחיי הנישואין, אלא ההשקעה והנתינה האין סופית. 
ובשביל שהאדם ישקיע ויעניק הוא צרך חשק ומוטיבציה. ולכך כתבתי, שמה שאני מחפש זה אם יש בה את התכונות והדברים שגורמים לי לחשק ורצון להשקיע. 

לגבי הנזילות, אם יש חשק להשקיע ובאמת משקיעים, אז החשק הזה רק עולה ולכה"פ נשאר גם לזמנים שבהם אין חשק. ואילו ההתאמה, כמה שהיא מציאות שאולי נשארת יותר, אבל לא היא זאת שתעמוד בשעת מריבה או מתח להצליח לאהוב. ולא היא זאת שתגרום לאדם להשקיע ולהעניק גם כשקשה. 

אריסה,
א. את בטח מכירה את הפתגם שאהבה היא כמו פרח, ככל שמשקיעים יותר הוא פורח יותר, וככל שפחות הוא נובל..  כך שעדיין אני חושב שבהחלט אפשר לדמות את זה לאילן רב פארות.. (ואגב, גם בשיר השירים יש הרבה דימויים בין אהבה לפרח.. )
ב. את צודקת בהחלט שהאדם חייב לדעת מהם תכונותיו שרק עי"כ הוא יידע איך להתקדם ולגדול, אבל אין לזה קשה להצלחה בחיי הנישואין. חיי נישואין מושתתים על בסיס אחר לחלוטין. ואם את באמת רוצה להצליח באתגר הזה - עבודת המידות. אז ההתאמה והידיעה מהן התכונות של שניכם לא זה מה שבעיקר יעזור לך להצליח באתגר הזה. 
ג. כתבת שאין חובה לעבוד קשה, בהחלט, אבל כבר חז"ל למדו אותנו - "אשרי הגבר אשר ישא עול מנעוריו". איזה עול? עונה הגמרא: עול אשה! לשאת אשה, זה לא פיקניק זה עבודת המידות אין סופית, זה השקעה ונתינה ללא גבול ומידה, וזה בהחלט, בהחלט עול וסוג של קושי! 

ולשאר המחפשים דווקא את ההתאמה המושלמת. כבר כתב הרב וולבה זצ"ל בספרו "עלי שור": שלום בית זה לא אומר שהכל הפי אנד, זה לא אומר שחיים רק בשמחה ואחווה ואין ביניהם שום מריבה או מתח ההפך הוא הנכון! 
זוג שאין בניהם פערים, מתחים, מריבות מידי פעם, אות יש בכך, שאין הם חיים ביחד, אלא אחד ליד השני. אין מציאות בעולם שזוג יחיה ביחד, ולא יהיה ביניהם פערים, מתחים וכו'.. ואם אין בניהם, זה אומר דרשיני..

"שלום, שלום לרחוק ולקרוב אמר השם"..
שלום זה בין רחוק וקרוב, לא בין שני אנשים קרובים.. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 13:12 לינק ישיר 

מפעימה אותי כל פעם מחדש הדעתנות והבטחון שאנחנו מפגינים/ות במשהו שלא הצלחנו להשיג.... שערוריה!! :)

תוקן על ידי נערתהבזק ב- 29/04/2012 13:14:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 13:26 לינק ישיר 

אותי יותר מפעימה ההצהרה שחוזרת על עצמה "אני רוצה מישו הרבה יותר ממני ברוחניות".... איזה יופי שאת רוצה! אם את רוצה הרבה יותר אז למה את מצפה? לקלקל\להוריד אותו? או לנסות להדביק אחריו את הפערים כי הוא יחזק אותך כל הזמן? כי מה בדיוק? אם את רוצה אחד חזק... תכיני את עצמך כבר מעכשיו!

במקום בו נגמר ההגיון... שם מתחילה האמונה!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/4/2012 13:27 לינק ישיר 

באמת שערורייה שחז"ל ורבותינו כתבו לנו מה צריך לחפש ואיך..:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 14:10 לינק ישיר 

יש לציין שאני באמת חדשה כאן, וממש נהנית לקרוא את כל ההגיגים.... (בסדר,גם את הציטוטים..)
בכולופן,נערת הבזק, מי אמר לך שכולם פה עוד לא השיגו? זה פורום לרווקים בלבד? איך יודעים?

לגבי הנישואין, שמעתי מד"ר יוסי שליו, שבחיים לא ניתן לשנות בני אדם אלא לשנות את הגישה.
משפט נכון שחשוב לאמץ אותו למעיישה...
ובואו לא נשכח שאמנם בחיי נישואין משקיעים הרבה וזוהי עבודת המידות עצומה...
אבל אל נא תבנו על חיי הנישואין בשביל לעבוד על המידות... זה  הזמן להתחיל, אח"כ זה לפעמים הרבה יותר קשה.
ולדעתי, שנשענת על גדולים( אני לא זוכרת בשם מי, אז לא אצטט) אבל הבסיס לנישואין זה הנתינה, וזוהי גם הדרך להגיע לאהבה ולהעמיק אותה..
אין בחורה שתגרום לך לרצות ולחשוק להשקיע בה (אולי רק כסיפתח) אלא ככל שתיתן ותתמיד בנתינה תגבר האהבה ותחושת האושר שמעניקה הנתינה וממילא תמשיך בכך.
אם הבנתי נכון את כוונתך, זו אישה שתעודד את הנתינה ותראה את הערכתך לך ולמה שאתה עושה עבורה וכו וכו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/4/2012 14:42 לינק ישיר 

חדשה, אי אפשר לדעת. את שומעת מהנימה. בואי נאמר שבעלי הנסיון נשמעים נחושים פחות....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 15:06 לינק ישיר 

אני שמעתי ואני לא רוצה להגיד בשם מי מחשש ל...
על בחורים (ואני מניחה שזה נכון גם לגבי בחורות!) הוא אמר ככה:
ככל שתשבור ותעבוד על מידותיך הרעות כעת, לפני הנישואים, יהיה לך הרבה יותר קל לאחריהם!
וככל שאתה משיג עכשיו זה יהיה לך לנכסי צאן ברזל לאח"כ...
כי אחרי החתונה א"א מה יהיה ובאיזה תנאים ומצבים תעמוד ולמה לא להגיע הכי מוכן שאפשר? ישלך על מה לעבוד? תשקיע בזה עכשיו את כל המאמצים! כל כל כל המאמצים! למען ייטב לך בעבורך...
ככה תגיע לנישואים מלוטש יותר!
בהצלחה לכולנו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/4/2012 23:08 לינק ישיר 

אחת, לא יודע מי זה הד"ר הנ"ל, אבל בתורה שלי (שלנו) יש מצווה של הוכח תוכיח את עמיתך (לא שיש היום מי שיודע להוכיח כמבואר בגמרא אבל..) שזה אומר לגרום לשני להשתנות. ובהחלט יש ביכולת של האדם לגרום לשינוי של השני ואפי' מקצה לקצה ואפי' אפי' גם ע"י מעשה הפעוט ביותר.  והיריעה קצרה מלהכיל את הסיפורים שבזה. 

ונכון מאד, שככל שאני יעניק יותר אז אהבתי תגדל, וככל שאהבתי תגדל אז גם הרצון להעניק יגדל וכו' וכו'.. (אגב, בטח כוונתך להרב דסלר בספרו "מכתב מאליהו" שכתב שם - שנתינה מולידה אהבה) אבל בשביל שאני בכלל ירצה להעניק אני צריך את הבסיס לכך וזה רק חשק ומוטיבציה. בפרט בתחילת חיי הנישואין שיש הרבה סיבות שלא יהיה חשק להשקיע. 
ולחשק לא התכוונתי בדווקא למשוב שלה לנתינה שלי אליה, אלא בעצם במי ומה שהיא. 

נערה, הם אולי נשמעים פחות נחושים כי מי שנכווה ברותחין נזהר בפושרים. אבל אין זה אומר שהם באמת ניסו שהם יודעים שלא זו הדרך. 

חדשונט, זה מזכיר לי את האמרה - שחינוך ילדים לא מתחיל כשהם נולדים אלא כשההורים נולדו.. אבל גם אדם שעובד על המידות כמה שיותר לפני החתונה עדיין זה לא בהכרח יעמוד לו בפני האתגרים החדשים והניסיונות שלא היו לו בזמן רווקותו. 
אבל לדעתי יש דבר אחד שאם עובדים עליו חזק, הוא בכל מצב יהיה לתועלת רבה וזה - "עין טובה" היכולת תמיד לראות את הטוב בשני, לחפש את הדברים החיוביים והמעלות אל אף החסרונות והמשיכה לבקר את השני. 
כי אם אדם מתרגל רק לראות את הטוב, אז בכל מצב הוא יראה את הטוב באשתו, וכך תמיד הוא יאהב אותה ויהיה לו הערכה וחשק אליה. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מחפשים את הדומה או המשלים ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.