בית פורומים שידוכי חרדים

מחפשים את הדומה או המשלים ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/4/2012 23:57 לינק ישיר 

יופי... הפסקה האחרונה שלך ענינית... למרות שאני לא חושבת שצריך לדבר על הרבה פחות והרבה יותר שלא יהיה קיצוני לכאן או לכאן אלא קצת פחות או טיפה יותר... ה"הרבה" הזה קצת צורם לי...
אני מדברת מנסיון חיים שראיתי גם לכאן וגם לכאן זתומרת גם כשהבעל היה יותר חזק וגם כשהאשה היתה יותר חזקה.... ממה שראיתי אז איפה שהאשה היתה חזקה- הבית כולו הלך והתחזק...

במקום בו נגמר ההגיון... שם מתחילה האמונה!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/4/2012 23:59 לינק ישיר 

טוב, נקודה... ממש יפה לקרוא מה שאתה כותב, אבל בא נלמד את עצמינו לא ל"הוכיח" אחרים, לא באנו לעולם כדי לשנות את השני כי אם לעבוד על עצמינו... תפקידנו לדאוג לרוחניות שלנו ולגשמיות של כל השאר... אז בבקשה....
במיוחד לא בחיי נישואין, שח"ו לו לבעל או לאישה להוכיח ולשנות... זה צריך לבוא מהאדם עצמו, ויש דרכים לגרום לו/לה לרצות לעשות זאת....
מה עוד שידוע שקשה לשבור מידה אחת מללמוד את הש"ס כולו, ומי כמוך יודע קושי של לימוד הש"ס....
אז תעשי לעצמך טובה ואל תבנה על אישה שתשתנה לכבודך אחרי החתונה (מה שאגב, יכול בהחלט גם לקרות)

אהה, ונקודה למחשבה, ידוע לי שיועצי נישואין לזוגות מדברים על שינוי גישה ולא לשנות את הבן זוג... אז....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/4/2012 00:11 לינק ישיר 

לרגע לא אמרתי או חשבתי, שמתחתנים ע"מ לשנות. או שבכלל הדרך היא לשנות את האשה או לבקר אותה! 
רק כשאת ציטטת אמרה מיפי איזה ד"ר, ועליה ספציפית הייתה תגובתי. 

לגבי חיי נישואין, אני מסכים איתך לחלוטין. ואף יותר מזה לדעתי אסור בכלל להעביר ביקורת על אשה, אלא ההפך רק לראות את הטוב והחיוב שבה, רק להחמיא ולשבח. כל השאר ישתנה ממילא או שיש דרכים אחרות לגרום לשינוי מבלי להעביר ביקורת או לחנך.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2012 00:18 לינק ישיר 

אהה, הוא ד"ר מוכר לפסיכולוגיה , אחד דתי שנשען בעיקר על שעת תורה ומאמרי חז"ל....
על אף, שעדיין זה מוזר שהתגובה היתה כזו, כי מה זה משנה מי האומר, משנות האמיתות.... ואנחנו לא הגענו לכאן ע"מ לשנות אחרים לדעתי..

חלק ב- אני מאחלת לך חיי נישואין שתראה רק את הטוב והחיובי שבאשתך...
הנהנתי בהסכמה כשכתבת לעיל על עין טובה.... תכין את עצמך לקושי... כי כשאדם קרוב אליך מאד, ומתוך בחירה שלך, מאד קשה שלא להעביר עליו ביקורת (לאו דווקא גלויה)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/4/2012 00:19 לינק ישיר 

בנוסף לזה.נגיד שישנו... אישה קל לשנות ולעצב. גבר קשה עד בלתי אפשרי......
זה הסיבה שאני דביקה בזה שחוץ מחשק ומוטיבציה. יש לבדוק מידות טובות (אצלו לפחות.) אופי טוב ויציב.....
אין מה לאמר וזה ממש נכון . שאם נוותר ונשקיע ונאהב. הבן זוג יתמוסס מול כל זה וכל יחסו וטבעיו הרעים יעלמו מול כל זה.
לראות את הטוב אצל השני זה צורך ממש הכרחי עד בסיסי להקמת בית יציב וזוגיות מאושרת..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2012 00:22 לינק ישיר 

מסכימה עם כל מילה....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/4/2012 00:24 לינק ישיר 

א. זה כן משנה מי האומר, כי ברור שככל שהאדם יותר מוסמך וגדול בתורה אני יותר יכול לסמוך עליו אף אם אני אישית חושב/יודע אחרת. 
ב. תגובתי הייתה על הדברים שלמיטב ידיעתי והבנתי לא כך דעתה של תורה כפי שהבהרתי. 
ואולי לא באנו לשנות אבל באנו לקבל - "איזהו חכם הלומד מכל אדם"...

הקשיים רק מחשלים ובונים את האדם. ובפרט בחיי נישואין שזה רק מעצים והופך את הקשר למיוחד יותר. 
כך שלא רק שאני לא מפחד מהקושי, אני אף שמח בו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2012 00:30 לינק ישיר 

אמלא , קוראת את כל הפסקה שכתבתי למעלה.מרגישה רבנית. יש לי התחושה שכתבתי מילה במילה מהרצאה ששמעתי לא מזמן על הבית היהודי.חדשונט: it's not Me,It's My Memeory...חחחחח...
המממ.... את לא רוצה שבעלך יהיה טיפה יותר חזק ממך? ת'אמת!(את יודעת גם הבנים ממילא יותר עם נסיונות, אז למה לנו ליפול ל.....)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2012 00:38 לינק ישיר 

טיפה יותר חזק כן אבל לא הרבה יותר....

במקום בו נגמר ההגיון... שם מתחילה האמונה!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/4/2012 00:38 לינק ישיר 

נקודה, א.צודק
ב.לא בטוחה כמה צודק
ונכון לא באנו לשנות באנו לקבל זה במילים אחרות- אני מסכים איתך.... זה בדיוק מה שכתבתי ואין לי כח לחזור על דברי שוב.

לגבי הקשיים, איחולי.... לפעמים זה הורס את הקשר... אל תשמח כ"כ לקושי.. נישואין זה לא הפגנת עוצמה :)
בכולופן, וסליחה על הגועל שבמשפט, רואים שעדין אין לך ניסיון

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/4/2012 00:51 לינק ישיר 

לשמוח בקושי, זה אינו עניין להפגנת עוצמה אלא להסתכלות וגישה על מצבים בחיים. וכשניגשים לזה בצורה בריאה וטובה זה לא הורס את הקשר אלא ההפך..  בפרט שאנחנו מאמינים בני מאמינים ש-הכל משמיים!

וב"ה שאין לי עדיין ניסיון, כך אני יכול יותר להכין את עצמי לרגע האמת. מה גם, שיש דברים שהם לכל רגע ושטח בחיים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2012 00:53 לינק ישיר 

אחת_חדשה. את נשואה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2012 00:59 לינק ישיר 

נקודה. אני חושבת שאנחנו בסה"כ על אותו גל.
רק אתה מדבר על התמודדות בנישואין עצמם.
ואנחנו מדברים על בחירה מוקדמת בבחורה(עדיפות) טרום הנישואין.
כבר אמרתי את זה אני חושבת. שאם כל מה שאתה מדבר זה במצב נתון . לאחר נישואין , אשריך.
אבל לפני נישואים למה להכניס את עצמינו לקשיים בנוסף לקשיים הרגילים הקיימים בהכרות.
אתה טוען.: שאם תהיה לך מוטיבציה ראשונית. אז...
אני אומרת. שאם אני מזהה קודם משהו באפיו של זה שמולי בפגישה תכונה לא כ"כ טובה ותרומתית(כמו עקשנות) למה לי ללכת על זה??? הרי אצטרך לחיות עם זה יום יום שעה שעה. וזה קשה!!!! אפילו שהוא כעת נחמד וטוב. ואפילו נחשק . מסיבות חיצונית ואולי גם פנימיות. לא ארצה אותו!!. כמובן שאשקלל זה מול זה.
עד כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2012 01:06 לינק ישיר 

למען הדיוק -  אין ספק שאת צודקת שאני מראש לא יכנס למיטה חולה או יכניס את עצמי לקשיים. 
אבל אני ניגש בידיעה, שבין כה וכה בכמה פגישות אני לא יכיר אותה באמת, וגם אם עכשיו היא נראית לי שהיא לא עקשנית, בחיים האמתיים זה עלול לבצבץ או להשתנות. גם אם עכשיו זה נראה שיש לה מידות טובות, חיי הנישואין הם משהו אחר לחלוטין, זה מצב שהיא בחיים לא התנסתה בו ואין לי שום התחייבות שבאמת המידות טובות האילו יחזיקו ויהיו ברגע האמת. 
לכן, מעבר לחיפוש ההתאמה השגרתי, אני מחפש משהו שיחזיק בכל מצב, משהו שהוא יהיה כוח המניע בכל רגע, משהו שאני יודע שיגרום לנו להצליח מול כל התמודדות, ולדעתי זה החשק והמוטיבציה. (הגם שברור שחלק עיקרי מזה זה - ההתאמה והמשיכה שלי לתכונות ולאופי שלה. )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2012 01:31 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מחפשים את הדומה או המשלים ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.