בית פורומים שידוכי חרדים

מחפשים את הדומה או המשלים ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/4/2012 03:58 לינק ישיר 

נקודהלמחשב כתב:
ונכון מאד, שככל שאני יעניק יותר אז אהבתי תגדל, וככל שאהבתי תגדל אז גם הרצון להעניק יגדל וכו' וכו'.. (אגב, בטח כוונתך להרב דסלר בספרו "מכתב מאליהו" שכתב שם - שנתינה מולידה אהבה) אבל בשביל שאני בכלל ירצה להעניק אני צריך את הבסיס לכך וזה רק חשק ומוטיבציה. בפרט בתחילת חיי הנישואין שיש הרבה סיבות שלא יהיה חשק להשקיע. 
ולחשק לא התכוונתי בדווקא למשוב שלה לנתינה שלי אליה, אלא בעצם במי ומה שהיא. 

מה הכוונה ומהן הסיבות? זה נשמע דווקא להיפך.שבהמשך יש סיבות.....
התחלה בד"כ נקייה,דף חדש, לא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2012 13:22 לינק ישיר 

בתחילה אולי יש את ההתחדשות, את האופירה שנמצאים בה. אבל לאחר זמן קצר שהכל מתנדף ונכנסים לשגרה אז מתחילים החיים האמתיים. שהם - 

א. המוכר יותר - המחויבות. אין אדם שמסוגל לתת מתוך מחויבות, מתוך הכרח, כי הוא מרגיש חייב ומוכרח להעניק. קחי לך דוגמא מכך, שיותר קל לך לעזור אצל חברות מאשר בבית שלך. את יותר בקל תציעי עזרה לחברות טובות/זקוקות מאשר לאילו שקרובי משפחה שלך וכו'. מדוע? משום שלמשפחה שלך את מוכרחה, את יודעת שאת מחויבת לעזור ולכן זה הרבה יותר קשה. 

סיפור שממחיש את זה, זה הסיפור עם שלמה המלך ושמעי בן גרא. בתמצות הסיפור הוא: שדוד המלך צווה לפני מותו להרוג את שמעי בן גרא בחכמתו. שלמה המלך אמר לשמעי בן גרא שביום שהוא יצא מירושלים הוא ימות (כדין מורד במלכות) ובאותו יום הוא יצא מירושלים. 80 שנה! הוא לא יצא, אבל באותו היום ששלמה המלך צווה עליו לא לצאת, הוא היה מוכרח לצאת, הוא לא היה מסוגל שלא לצאת אף שהוא ידע שזה יגרום למותו.
למה?! - מחויבות!

ואין מחויבות גדולה יותר מאשר בני זוג, ולכן זה כל כך קשה להעניק, לאהוב, לפרגן, להחמיא וכו' וכו'.. ורק כשיש ממש חיבור והתאחדות בנפש אז זה נהיה יותר קל. 

ב. תארי לעצמך שכל יום בשמונה בבוקר בדיוק אחותך מבקשת ממך להכין לה קפה. ביום הראשון את תגידי לה עם חיוך רחב - בשמחה:) ביום השני, גם בשמחה. ביום השלישי החיוך שלך כבר לא יהיה כזה רחב, וביום הרביעי הוא יהיה עם מבט חמוץ. ובחמישי לא רוצה לכתוב כבר מה יקרה.. למה?! כי בן אדם לא מסוגל לחזור על עצמו, בן אדם לא מסוגל כל יום לעשות את אותו הדבר.. 

עכשיו תדמייני לעצמך שכל בוקר (ללא יוצא מהכלל) כל צהרים וכל ערב, את צריכה לחייך, להגיד שלום יפה, לשאול מה נשמע, איך היה, איך אתה מרגיש, וכו' וכו'.. כמה זמן את חושבת שתחזיקי מעמד?!

ג. דעה שונה - שימי לב שחברות שאת יותר מתחברת אליהן, אילו הן חברות שהן באותו ראש איתך, שהן מבינות אותך, מסכימות איתך, שיש לכן נושאים משותפים וכו'. אך אותם בנות שעל כל דבר הן מתווכחות או שיש להן בד"כ דעה אחרת או הפוכה ממך, את פשוט לא מתחברת ואף פעמים בלבך עולה רגשות כעס וריחוק.. למה?! כי אדם קשה לו שהשני לא מסכים איתו, אדם קשה לו עם דעה אחרת אפי' אם זה יהיה ויכוח על מצב המים בתיאלנד. 

עכשיו תארי לעצמך את הבן זוג שלך, שבכל נושא את תשמעי דעה אחרת, שבכל נושא שיהיה לא תמיד תהיו תמימי דעים, מה זה יעשה לך בלב?!

אני מקווה שעכשיו זה יותר מובן למה כל כך חשוב שהבסיס יהיה החשק והמוטיבציה, שאילולא הם איך בכלל תתחילי להתמודד עם הנקודות הללו?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2012 14:17 לינק ישיר 

ועכשיו קח את הדוג׳ הזו לחיי היום יום. אחרי הכל משפחה יותר קל לאהוב מאדם זר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2012 14:36 לינק ישיר 

אחת, אנחנו משתדלים ש... (ואיפה היא הבוסית שתאמר ״להשתדל זה לא מספיק. תעשי!״:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2012 14:38 לינק ישיר 

נערתהבזק כתב:
ועכשיו קח את הדוג׳ הזו לחיי היום יום. אחרי הכל משפחה יותר קל לאהוב מאדם זר...

לא הבנתי מה באת לומר בזה. 
בכל מקרה יותר קל לך לאהוב משפחה משום שנולדת לשם, ינקת את האווירה והקשר מגיל 0. אבל תארי לך אחת שבגל 20 מודיעים לה שזאת וזאת המשפחה שלה. כמה זמן את חושבת ייקח לה לאהוב אותם כבני משפחה?! 

ומעבר לקשר דם ולמה שזה מושרש בך, כמה באמת את משקיעה באחיות שלך או בבקשות של אמא שלך ממך לעומת חברות  (טובות) שלך?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2012 14:41 לינק ישיר 

באופן מפתיע יחסית יפה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2012 14:46 לינק ישיר 

יחסית יפה זה אומר שבסה"כ יותר קל לך לעזור לחברות מאשר למשפחה? 
אם כן, אז הנה לך הוכחה שאף שברור שאת יותר אוהבת את משפחתך (וזה ברור כי אם ח"ו יהיה לך בחירה אם להציל את אחותך או חברתך, ברור שתצילי את אחותך..!) עדיין יותר קל לך לעזור לחברה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2012 14:51 לינק ישיר 

שמעתי פעם משפט חכם שמשפחה לא בוחרים, וגם משפחת בן/ת הזוג כלולה....
על אף שנקודה צודק ויותר קשה להשקיע במשהו חדש.. :) מה עוד, שהמשפחה כולם מכירים אותך במעלות ובחסרונות ואת אותם, ואחרי נישואין - מגלים כל הזמן דברים חדשים על בן הזוג ועדין חסר האיזון בין מה שטוב ומה שמפריע... לוקח בערך שנה להגיע למצב של משפחה, וכל החיים ממשיכים ללמוד

ונקודה, אני משקיעה הרבה יותר בקשות המשפחה מבקשות החברה, מי אמר לך שזה לא כך? משפחה נשארת איתי לתמיד, החברה - לא, תמיד יש חדשים וקשרים ישנים שכבר אינם....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/4/2012 14:51 לינק ישיר 

בטח. מבמקום של היוקרה שקשורה בדבר (שזה אגב מקום הרבה פחות טבעי...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2012 14:52 לינק ישיר 

אהה... התכוונת לזה שהחברה כביכול יותר מוקירה אותך על העזרה אז זה יותר מושך.... גוט יו.....
אז זה תלוי הרבה גם בבני המשפחה וביחס שלהם לעזרה..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/4/2012 15:02 לינק ישיר 

אחת, אף אחד לא אמר לי שזה לא כך. ולא קבעתי את זה כמסמרות שכל אחת משקיעה יותר בחברות מאשר במשפחה. רק הנחתי הנחה (הגיונית = הגיון של התורה) שיותר קל להשקיע ולעזור לחברות מאשר למשפחה. 

ואם תשימי לב, את עצמך כותבת שאת משקיעה יותר במשפחה לא כי קל לך יותר להשקיע בהם, או כי את כל כך אוהבת אותם שזה הנטייה הטבעית שלך, אלא כי משפחה זה דבר שתמיד נשאר לעומת חברות שהן בעצם מתחלפות אז למה בעצם להשקיע. 
ועדיין השאלה נשארת, למי יותר קל לך לעזור (אני מדבר כעת על עזרה לא על השקעה). והאם תמיד היית משקיעה יותר במשפחה מאשר חברות או שעם הזמן חווית שמשפחה תמיד לצידך לעומת חברות וזה מה שגורם לך כיום להשקיע במשפחה יותר מאשר חברות?!

נערה, זה טבעי לחלוטין שתשקיעי במקום שיותר מוקירים אותך, שאת מרגישה יותר סיפוק ומשמעות בעזרה שלך. אבל אם תחשבי על זה לעומק את תשימי לב, שלמשפחה זה הרבה יותר חשוב וראוי שתעזרי, וזה שהם מקבלים את זה כמובן מאליו, זה רק בגלל התפיסה הזאת שאת חלק מהמשפחה אז גם יש לך חובות ולא רק זכויות (שוב זה מוכיח את הנקודה הזאת, שבמשפחה היות ושזה מחויבות לכן זה פחות מוערך וממילא גם יותר קשה לעזור). 
מה גם, שבמקום שיותר קשה לעזור, אז גם העזרה היא הרבה יותר מיוחדת ונעלית.. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2012 15:08 לינק ישיר 

אבל זה בדיוק מה שאני אומרת. אישית יותר ק ל לי לעזור למשפחה. שוב, בגלל שזה המקום הטבעי. אני יותר נ כ ו נ ה מול זרים בכלל ההערכה שמתקבלת. אבל תופעות הלוואי שכרוכות בזה פחות נעימות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2012 15:27 לינק ישיר 

נקודה.. לא כתבתי שהעזרה למשפחה היא פועל יוצא של השיקול שהם נשארים, ותמיד הייתי כך.
(לא אהבתי את השימוש של היגיון התורה, מתי בדיוק אתה מספיק לחדד את היגיון התורה שלך??
וזכותך להביע את הדעה שלך כמו שהיא, לכולנו יש היגיון ודעה עצמית)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/5/2012 00:10 לינק ישיר 

אולי לא התכוונת רק שאת כתבת את המשפט הזה - "ונקודה, אני משקיעה הרבה יותר בקשות המשפחה מבקשות החברה, מי אמר לך שזה לא כך? משפחה נשארת איתי לתמיד, החברה - לא, תמיד יש חדשים וקשרים ישנים שכבר אינם....".. אולי לא הבנתי אותך נכון, אבל זאת המשמעות שמשתמעת מהמשפט הזה. 

(ואני לא אהבתי את נימת הזלזול שנושבת בדברייך זכותך לא להסכים אך לא לזלזל..
בכל אופן כוונתי הייתה שההיגיון שכתבתי זה לא הגיון שלי אלא הגיון שמבוסס על מקורות מהתורה כפי שהוכחתי מוקדם יותר)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2012 01:10 לינק ישיר 

עימך הסליחה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > מחפשים את הדומה או המשלים ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.