בית פורומים עצור כאן חושבים

קישור לצדיק, שטויות או נבואה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/7/2010 14:57 לינק ישיר 
קישור לצדיק, שטויות או נבואה?

מצורף קישור לכמה דפים מקונטרס חדש המסביר ומפרט את ענייני הפתיחה באיגרות קודש.
שווה קריאה.

כל דברי האגרת.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2010 15:05 לינק ישיר 

מעניין למה אלוקים עצמו לא חשב על הרעיון הענק, במקום להבטיח נביא בכל דור,
פשוט נדפדף בתורה ונקבל תשובות, איך אומרים הסבתות ? הביצה יותר חכם מהתרנגולת = אדם יותר חכם מאלוקים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2010 15:18 לינק ישיר 

מקס
הקב"ה צריך לצאת לפעמים לפגרא. או מעומס העבודה המטל עליו. הוא ממנה לעצמו כמה צדיקים  וגדיילים שיחליפו אותו,

שמעתי כמה חסידי חבד מהמשחיסטים הקיצונים שמתיחסים אל בעל האגרות כאל אלוהים ממש ומתפללים אל בעל האגרות הקודש,

פעם אמרו כי זה נס גדול שצדיק גוזר והקב"ה מקיים, הנס גדול יותר- כשהקב|ה גוזר והצדיק מקיים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2010 15:26 לינק ישיר 

רק עכשיו דיברו באשכול מקביל על איסור קריאה בספרי ע"ז. ושם חילקתי בין ספרים מנומקים לספרים שמטיפים. כך שכאן נראה שזהו איסור לכל הדעות. וספרי שוטים אסורים לקריאה לכל הדעות, גם אם יש בהם דמות נימוק. צא וחשוב מה נאמר לגבי ספרי ע"ז שהם גם ספרי שוטים (ויש לפלפל בדין אין איסור חל על איסור, אלא שכאן זה איסור'בת אחת': שוטה ועוע"ז בבת אחת, וכידוע דאפשר לצמצם בידי אדם).

כמה הערות אגב חשובות והלכתא גבירתא, שהתחדשו לי אחרי קריאת החלק ההלכתי בסוף הקונטרס:
יש ליטול ידיים ג"פ לפני שקוראים את ההודעה הזו שלי. כמו"כ יש לברך לפניה ואחריה (קו"ח מברכת המזון וברכת התורה, ובעיקר מ'אשר יצר'). וזו לשון הברכה שלפניה: באמ"ה ששם חלקנו מיושבי קרנות. שהם רצים ואנחנו רצים. הם פותחים ואנחנו פותחים. ועל כך אמר הכתוב: הללו עוע"ז והללו עוע"ז. מה ביני לבן חמי? אלא שהם רצים ולפחות נהנים, ואנחנו רצים וסתם שוטים. וברכה לאחריה יש לברך רק אם פתח איגרות כשיעור (כפתחו של אולם), כהאי לישנא: באהמ"ע בורא נפשות רבות וחסרונן הוא ימלא אותי בדעתו הרחבה ביחד עם שאר חסרי הדעת ושאר חולי עם ישראל, בגופם ובנפשם.
כמו"כ אחרי פטירתי (המדומה, כמובן) אפשר לפתוח בהודעותיי בעצכ"ח (ראו מקורות להיתר בקונטרס החשוב המלונקק בראש האשכול), ואני אשמש מליץ יושר על כל מי שייצאו לו המילים 'מליץ יושר' בדילוגי אותיות עם הכולל כשיפתח באיג"ק שלי.
ולהשומע ינעם בזה ובבא (אם במקרה יגיע לשם. שהרי כידוע מקובלנו מרבותינו שיש גם ג"ע של שוטים. וכל מה דאסר לן רחמנא שרו לן הני ברי שטיא כוותיה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2010 15:46 לינק ישיר 

משום מה אי אפשר לעשות העתק הדבק אבל אם תעיינו בקישור שהביא מחבד תוכלו לראות בעמוד 10 שתנאים ואמוראים אמרו לילד :"פסוק לי פסוקך"ועוד הוכחות על גדולים שנקטו בשיטה זו עיי"ש.

תוקן על ידי צענערענע ב- 23/07/2010 15:47:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2010 16:01 לינק ישיר 

צענע:
יש הבדל גדול ביניהם, הילד אומר והמקבל מקבל את דבריו ולא שומר אמונים לילד, (כמו שעושים גורל שאין דרך אחר להכריע במשהו,)
כאן מדובר בלשמור אמונים דווקא לספר או למת או לע"ז

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2010 16:03 לינק ישיר 

אם תעיין שם תראה שמדובר גם על פתיחת ספר תורה.

ולא נראה לי ששמירת אמונים זה העניין כאן.

תוקן על ידי צענערענע ב- 23/07/2010 16:04:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2010 16:09 לינק ישיר 

צענערענע כתב:
אם תעיין שם תראה שמדובר גם על פתיחת ספר תורה.

ולא נראה לי ששמירת אמונים זה העניין כאן.

אפשר גם בעיתון כלשהו או בספר טליפונים,
ברור לך מה העניין, הרי אי אפשר לשאול בגורל,
באין ברירה\הכרעה, נוו היו דברים כאלה,
אבל שהגורל יהיה האמירת האלוקים ???
או שנסתכל בתורה מה אומר האלוקים, או שנסמוך על תבונתיינו,
או על תבונת חכמים, שכמובן חיים,

אבל ברגע שאדם עושה גורל בספר מסויים אפי' בספר תורה כסגולה כלומר יותר מגורל רגיל, היא היא ע"ז

תוקן על ידי maxmen ב- 23/07/2010 16:11:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2010 16:11 לינק ישיר 

ב"ה.

ולי, משום מה, נראה, כי כולכם נפלתם בפח הלעג שטמן מישהו ("המחבר" עלום השם).

מילא, הנהנים לרקוד על הדם, ברוב צמאונם שותים בשקיקה את "כל דברי האגרת" - אבל צענענרענע???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2010 16:37 לינק ישיר 

אין כאן שום סיבה להטיף מוסר ובודאי לא לצענע,
יש כאן דיון מצידינו שיהיה על הנצרות או מה שתרצה,
כאן יש דיונים לוגים נטו, האיגרת היא רק משל לדיון, אין סיבה להיפגע 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2010 17:00 לינק ישיר 

ב"ה.

מסתבר שלאחרונה כושר הביטוי שלי נקלע לקשיים ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2010 17:00 לינק ישיר 

ירמיהו

למה אתה חושב שרק הנהנים לרקוד על הדם שותים בשקיקה את דברי האיגרת?

כל מה שהמשיחיסטים עושים נראה מופרך ולכן גם האיגרת הזאת בעיון ראשון לא נראית מופרכת יותר משאר מעשים או דברים שאומרים המשיחיסטים.

עכשו כשאתה הפנית את תשומת ליבי ראיתי שאכן הציטוטים מזויפים.(מי שהקדיש כל כך הרבה זמן ומחשבה לעשות צחוק מחבדניקים לא נראה לי שהוא  תלמיד חכם או חכם ולדעתי כתיבה כזאת מבחינה מוסרית היא יותר גרועה מכל מה שעושים או כותבים המשיחיסטים )

אבל לעצם הנושא האם מדובר בע"ז או לא- במקור הבא תוכל לראות שיש מרבני חב"ד שמתירים ויש שאוסרים כך שיש לפותחים איגרות קודש על מי לסמוך.

"הנושא ההלכתי של השימוש המודרני בספרי ה'אגרות' כבר נדון ביסודיות על ידי כמה מרבני חב"ד ומומחיה למנהגים ולדברי ימיהם. איני מתיימר כמובן להכריע בדבר זה, ואף לא ללקט את מגוון המקורות והטעמים של המתירים ושל האוסרים. אני רוצה להתמקד בפן הרגשי וה'הרגשי' של הענין "

http://www.shturem.net/index.php?section=cols&id=91

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2010 17:22 לינק ישיר 

זה די מזכיר את "גורל הגר"א" ...
כל ספר בעל קשת רחבה של נושאים. אפשר לקשר את הנושא שיפתח בדרך כל שהיא, לנושא המחופש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2010 18:06 לינק ישיר 

ב"ה.

צענענרענע,

לא התייחסתי כלל לנושא השימוש באגרות הקודש. התייחסתי להתייחסות הרצינית לחוברת שכל כולה לעג וקלס, למורת/לקורת רוחו של הקורא.
דבר אחד חשוב ניתן לדעתי להעלות מחיבור זה: הקלות שבה יכול כיום כל אחד לכתוב ולפרסם חומרים תחת חסות של כל מיני מכונים שהוא מכונן הכפופים למוסדות שהוא מייסד היא קטסטרופה!
אינני יודע אם נכון לשפוט את מחבר האיגרת יותר מאשר את זה שהתנדב להעלותה לרשת (לא בפורום חב"די סגור).

ארבישקאפ,

בצורה שבה מוצאים תשובות באגרות הקודש (מס' העמוד למשל), החיבור לא צריך להיות מקיף נושאים רבים...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > קישור לצדיק, שטויות או נבואה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext