בית פורומים שידוכי חרדים

לימודים אקדמאיים יפגעו בשידוך שלי?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/7/2010 18:19 לינק ישיר 
לימודים אקדמאיים יפגעו בשידוך שלי?

יש לי שאלה שמאד משמעותית לגבי ואשמח מאד לשמוע את דעתכם
אני בן 24 לומד בישיבה מעולה ,הלומד כיום זה עם "
הבעיה שכיום אין לי שום חשק ללימודי קודש [מסיבות שונות] ואני מעונין ללכת ללמוד תואר אקדמאי
שאיפתי תמיד היתה להיות מה שאני מאמין בו וחפץ בו ואני חושב שולוותר פעם אחת כדי "שלא יאמרו" זה תמיד לוותר עוד פעם אחת ועוד פעם ולוותר על החיים שלי כפי שאני חפץ בהם 
עכשיו כאן הבאנה  עם השידוך :
א האם יש בכלל בנות חרדיות שהיו מסכימות לצאת עם "כזה" בחור או שאני אצטרך לנדוד למזרחי וכולי [אני לא סגנון של פרח או משהו אני סגנון של אדם נורמטיבי די עדין וחכם רק לא רוצה המשיך ללמוד]
ב גם אם יש מה כדאי לעשות להמתין ולהתחתן [מה להגיד בפגישות???!]או לחתוך עכשיו ולעשות מה שאני מאמין בו כעת  

השאלה מורכבת מערכיות [אמת ] ומבחינה פרקטית מעשית מה כדאי אל תהיה צודק,,,
תודה

תוקן על ידי אסיק_good ב- 23/07/2010 18:44:38

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2010 22:05 לינק ישיר 

אח יקר ואהוב !

אני בגישה של ללכת עם מה שאתה רוצה להיות, ואם תיקח בחורה ואחרי שתראה אותך "לומד" (בכוונה במרכאות), ואחרי זה תברח לה לאקדמיה, הרי שגנבת את דעתה. חוץ מזה, אם אתה בחור של אקדמיה והעולם הגדול והחוכמה אז אתה צריך למצוא לך זיווג שדומה לך, זיווג שחושב כמוך, אחרת בחיים תמיד תחיה בחסרון מסויים, בצמצום מסויים שתתחרט עליו כל חייך. אני מכיר חבר אברך נשוי עם ארבעה ילדים שכל חייו חלם להיות רופא וכעת אישתו לא מסכימה לו, ופשוט הוא חי בתחושה של מחסור. כאילו הוא לא הגשים את חייו. אומנם זה ידפוק לך בשידוכים שלא תקבל בחורה שרוצה "אברך", אבל מצד שני מי אמר שאלו הבחורות הכי טובות?

אני נגד כל הגישה של ה"עדר", אם אתה לא רוצה להיות בחור שלומד בישיבה, אל תטעה את האחרים לחשוב שאתה כזה ותשאר שם רק בשביל מה יגידו ואיך תראה בעיני הזולת ובעיני השידוך.

הכי חשוב תהיה שמח, ותבטח בה' שהוא ישלח את זיווגך ההגון, יותר מזה, אני מכיר אנשים שלומדים באקדמיה והתורה שלהם שווה פי כמה וכמה מבחורים אחרים ש"לומדים" יום שלם.

נ.ב
שלא יראה מתוך דבריי שאני מזלזל בבחורים הצדיקים שבישיבות, אני גם כזה, רק כואב לי לשמוע על בחורים שנמצאים בישיבה ולא לומדים בכל הזמן שהם שם, להיפך, שיצאו החוצה יעבדו ילמדו, למה לא? מה הפסול? מה הרע להיות מהנדס חרדי? רופא חרדי? מעצב פנים חרדי?. להיפך מגיע לנו יצוג באוכלוסיה.!

ברכה והצלחה אח יקר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2010 00:16 לינק ישיר 

תודה על התשובה רק השאלה ברור שיש גם בנות שרוצות בדרך חיים שונה מהמקובל [ומעניין כמה ישנם כאלה]
אם הם לא נשארות במקומם מבושה פחד [שאולי חד הם] ואני נשארתי עם המקצוע
אבל אתה יודע מקצוע זה עדין לא אישה
בקיצור לא עדיף דומה מאשר בכלל לא קשור ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2010 00:22 לינק ישיר 

יש עדיין בחורות חרדיות שמחפשות בחור חרדי שכעת לומד באקדמיה, בוא אגלה לך סוד, מתוך הניסיון שלי בשידוכים, אני כעת עם תואר (זריז קצת), ברוך השם עכשיו אני יושב ולומד כל היום (אומנם עכשיו בין הזמנים אז פחות), אבל הנה היו בחורות שיצאתי איתן בתקופת התואר, שתאכלס רצו כסף, רצו אוטו, רצו פיאות ובגדים, והיו כאלה שחיפשו בחור חכם יותר משאר הבחורים, בחור עם ידע כללי גדול, מה שכן, אני אישית מצאתי בהן הרבה חסרונות אחרים לא בגלל זה שהן רצו בחור עובד ולומד אלא בגלל סיבות אחרות.

בכל אופן, אני בגישה של תהיה אתה, אל תברח ואל תתחפש ואל תלך עם הזרם, ידוע מה שאומרים שדג ששוחה נגד הזרם בודאי שהוא חי, ואילו דג שזורם עם הזרם כנראה שהוא מת.

זה פחות או יותר הגישה שלי לחיים, להיות אמיתי ולעשות את מה שאתה אוהב, כל עוד זה ברוח התורה והמצוות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2010 01:22 לינק ישיר 

ברור שיש חרדיות שמחפשות בחורים אקדמאים...
אני אישית יוצאת רק עם סגנון כזה של בחורים.
אין לך מה לדאוג
בהצלחה

תוקן על ידי כמעט_חדשה ב- 25/07/2010 01:41:01

"כולם מבחינים איך אתם נראים, אך רק חלק יודעים באמת מי אתם"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/7/2010 11:24 לינק ישיר 

תלוי מאד בסיגנון שלך ,של הבחורה שאתה רוצה, ובסיגנון הבית שאתה רוצה להקים.
בחורות שרוצות בחורים אקדמאים יכולות לרצות את זה מכמה סיבות, או שהן לא מחפשות בחורים דוסים,
 שהן מעוניינות בחיים עשירים יותר ויכולות להיות עוד סיבות אחרות, 
אם מתאימה לך בחורה לא דוסית במיוחד ולא מפריע לך שיהיה חשוב לה כסף אז תלך על זה
ואם לא, תמתין בסבלנות, בפגישות כמובן שתספר על תוכניותך- גם כדי לא לגנוב את דעתה של הבחורה,
וגם כדי שתערכו  תאום ציפיות- כך שגם תוכל להגשים את שאיפותך.

קח בחשבון, בחור/ה  בוחרים לעצמם את קהל היעד ( שוק השידוכים שלהםו) ע"י ההחלטות בדברים כגון אלו. 

כלומר, אתה מכניס את עצמך לקטגוריה מסויימת,
עכשיו אתה צריך לחשוב האם הקיטלוג הזה יהיה לטובתך או להפך.

תוקן על ידי שיר852 ב- 25/07/2010 11:27:03

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/7/2010 12:32 לינק ישיר 

הדברים שנכתבו, אכן פחות או יותר מדוייקים.
תרשה לי להרגיע את חששך מניסיון אישי.. אני גם בחור ישיבה מישיבה שנחשבת למצויינת, ואני במקביל גם לומד לתואר, בשידוכים ברוך ה' לא חסרות הצעות, אכן מדובר על סגנון מעט שונה, ורוב ההצעות לא מ"הסניף", אבל אל דאגה, ישנן בנות איכותיות שמחפשות דווקא את השילוב (המנצח) הזה.
אם תרצה עצות אשמח לתת לך, גם על האפשרויות המתאימות והנוחות למסלול לימודים אקדמי שיכול להשתלב עם ישיבה.
שיהיה בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2010 13:32 לינק ישיר 

לך עם הלב שלך, רק אל תשכח את הרוחניות בדרך ...

הסר דאגה מליבך, לכל סיר יש מכסה.
כיום, ישנן הרבה מאד בחורות שמעדיפות "תורה עם דרך ארץ".

שוב, אל תשכח את הרוחניות בדרך ללימוד גשמי :-)
ישנם בחורים שהולכים ללמוד לימודים אקדמאיים/מקצוע ובסוף נגררים אחרי האוירה והחברה,
ו"נוטשים" (בכוונה במרכאות כי זה לא בכוונה, אלא רק גרירה, שסופה מי ישורנה) את התורה ...

מקוה שהובנתי, לך תלמד ותקבע עיתים קבועים לתורה בלי לסור מהם ימין ושמאל.

בהצלחה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/7/2010 18:51 לינק ישיר 

לא רק שלא יפגעו, יעלו לך את המוניטין.

יש לי שיירה של בחורות איכותית להציע לך.... (רצינית)

תוקן על ידי חסויה22 ב- 25/07/2010 18:52:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2010 20:41 לינק ישיר 

פשש חסויה22 את שדכנית או משהו?

דווקא הייתי בטוח שהחרדיות של היום ברגע שהן שומעות אקדמיה הן בורחות.

והאמת היא שאני מבין אותן, ברגע הן שומעות אקדמיה ישר עובר להן בראש מה יגידו עליה, ועל זה שהיא לא לקחה אברך מן המניין ועוד ועוד.

ברוך השם שיש כאלה עדיין ששופטות לא רק לפי סטיגמות אלא לפי קרטיריוני אמיתיים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2010 21:04 לינק ישיר 

האמת,שעד לפני כמה זמן הייתי שומעת בחור שלומד באקדמיה,הייתי נרתעת..
אבל אז יצא לי להכיר מקרוב מקרה של בחור שלומד במקביל לישיבה,גם לתואר...
והוא בחור מעולהההה מישיבה טובה!! ופתום זה לא היה נראלי כ"כ נורא...במיוחד שזה הסגנון שלי...

אז כיום,אני חושבת שיש יתרון, במובן מסויים,לאותם בחורים שלומדים לתואר....
אבללללללל כמובן כל עוד זה נעשה במקביל ללימודים במסגרת ישיבתית שחורה!!!!
וגם תלוי מאוד איפה הם לומדים..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2010 22:37 לינק ישיר 

נאות, אני קצת חולק עלייך =]

הדברים שכתבת פה הם לא מדוייקים כל כך, (ודאי שכוונתך הייתה לומר שחשוב מאוד שהבחור יהיה ירא שמיים [ישיבה שחור] ואקדמאי), דווקא בגלל שאני בן ואני מכיר חברים הן מהאקדמיה גרידא והן מהאקדמיה והישיבה, זה הרבה יותר מורכב ממה שהצגת.

לא כל בחור שנמצא באקדמיה ובנוסף בישיבה שחורה הוא ירא שמיים או דומה לזה. יש כאלה שנטו נשארים בישיבה בשביל להשיג שידוך טוב, על אף שרמת לימודם והקרבה לה' יכולה להמצות יותר אצל בחור שנמצא רק באקדמיה.

גישתי לחיים שיש לבדוק כל אדם בזכות עצמו, ואת הפנימיות שלו, על אף עם החיצוניות מעידה על סטיגמות מסויימות, כל החוכמה זה לברוח מאפקט העדר.

עד כאן דעתי הענייה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2010 22:56 לינק ישיר 

בודאי,יהונתן!!!!!

אולי לא חידדתי את הנקודה הזו מספיק...אבל ברור שדבר ראשון זה לבדוק את יראת השמיים של הבחור!!!!
אין ספק בדבר!!
מה שניסתי לומר זה: שכיום,לא ירתיע אותי לשמוע על בחור שלומד במקביל לישיבה גם לתואר..
אך כמובן כל מקרה לגופו...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2010 23:15 לינק ישיר 

כתבתי מה שכתבתי רק לצורך החידוד הקל הזה =]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2010 23:18 לינק ישיר 

שלום לכולם!
שמחתי לקרוא את התשובות כאן, בעיקר של יהונתן. (מצטער שלא קראתי הכל).
אולי משהו כבר כתב זאת, אך העיקר הוא ששום דבר שתעשה לשם שמים לא יהרוס לך בשידוכים.
החשש ממה יגיד הציבור, אינו רק בעייה של עדריות - כפי שכתה יהונתן, אלא זו בעייה של עבודה זרה.
השאלה היא למה אתה חי ולשם מה.
אם אתה מרגיש כי מבחינתך הדבר הנכון לעשותו הוא ללמוד באוניברסיטה, אז אם זה נכון (בכלל לא בטוח) אז עליך לעשות זאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2010 23:57 לינק ישיר 

חן חן!

מחילה מכבודו, אבל לומר שיש נגיעה של עבודה זרה זו לשון מקטרגת מדי, קשה לומר על פלג נרחב מאוד מהאוכלסיה שעובד עבוד זרה, אלא פשוט דרך העולם נוצרה להיות כזאת, הלוואי והיו עוצרים לרגע (אותם רצים למינהם ללא הבין), לחשוב ולהבין מה קורה סביבנו, אבל לצערנו ובעוונתנו הרבים, היום העיינים סגורות, פשוט חיים מרוצה אחר העדר, אז ככה אמרו , אז מה יקרה, יחשבו עליי שגם אני ככה, ומזה צריך להנתק, כמובן כל זה לעניות דעתי בלבד, אולי להיפך, זה יכול להואיל, צעיר אני וצעיר אנוכי. גם בלימוד התורה זה קורה, שלומדים ולומדים ובתאכלס, אולי רק לזכרון זה נכנס, אבל ההבנה והידע לא מתקבלים בצורה הנכונה, ואותו טיפוס לא מקבל דעת תורה, הוא פשוט לא מקבל את התורה בתור סם החיים.

יהי רצון שנעלה מעלה מעלה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > לימודים אקדמאיים יפגעו בשידוך שלי?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext