|
|
| נשלח ב-26/7/2010 01:05 |
|
| |
| יהונתן22 כתב: |  | פשש חסויה22 את שדכנית או משהו?
דווקא הייתי בטוח שהחרדיות של היום ברגע שהן שומעות אקדמיה הן בורחות.
והאמת היא שאני מבין אותן, ברגע הן שומעות אקדמיה ישר עובר להן בראש מה יגידו עליה, ועל זה שהיא לא לקחה אברך מן המניין ועוד ועוד.
ברוך השם שיש כאלה עדיין ששופטות לא רק לפי סטיגמות אלא לפי קרטיריוני אמיתיים! |
|
למה לברוח?
אני צריכה מישהו שמתאים לי, לא לסביבתי!!
ואני לא חושבת בכלל שבחורים אקדמאים פחות טובים מבחורים שלומדים/ששואפים ללמוד יום שלם.
ויש המון המון(!!!!) בחורות שמחפשות בחורים כאלה!!
(הבעיה נראה לי שאין כמעט בחורים אקדמאים...)
|
|
| נשלח ב-26/7/2010 01:11 |
|
| |
| יהונתן22 כתב: |  | גישתי לחיים שיש לבדוק כל אדם בזכות עצמו, ואת הפנימיות שלו, על אף עם החיצוניות מעידה על סטיגמות מסויימות, כל החוכמה זה לברוח מאפקט העדר.
|
|
שאפו, זוהי דרך החיים הטובה והאמיתית ! ממליצה לכולם לאמץ אותה.
אני על תקן מחלקת ציונים :-)
|
|
|
|
| נשלח ב-26/7/2010 10:51 |
|
| |
מסכים בהחלט איתכן, אכן ישנם אקדמאים גרידא (יראי שמיים) שהרבה יותר טובים מבחורים שנמצא בישיבה ולא לומדים!
חן חן "חכמה אחת".
|
|
|
|
| נשלח ב-27/7/2010 21:33 |
|
| |
יש הרבה שעושים את זה כיום, מכיר מקרוב, ולא חסר להם דבר בשידוכים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2010 21:59 |
|
| |
תוקן על ידי משהG ב- 28/07/2010 22:15:56
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2010 22:12 |
|
| |
דן,בעיקרון שאלה מורכבת.יש בחורים שלומדים לתואר אקדמי רק שהם(בשונה ממך..)משלבים את זה ביחד עם לימודים בישיבה,לפי מה שהבנתי אתה לא מעונין במסלול מהסוג הזה..לכן השאלה היא לא פשוטה מכיון שגם הבנות שלא מפריע להם אם הבחור לומד גם לימודים אחרים(והם לא רבות...)במקביל,רוצות אחד שלומד בישיבה מהרבה סיבות(משפחה,חברות שלה,בחור תורני...)לכן לדעתי הכי מומלץ שתמשיך בישיבה(אלא אם ממש אין לך חשק..)ותלמד במקביל(גם ככה הלימודים האקדמאים במוסדות החרדים הם פעמיים בשבוע בסה"כ אז לפחות בזמנך הפנוי תהיה בישיבה קצת,זה לא יזיק...)
עד כאן חלק א.
חלק ב,מה ומתי להגיד את זה בפגישה?
בעיקרון לא מומלץ להגיד את זה ב'התחלה' משום שיש הרבה בנות(אפילו מודרניות,אגב,אתה צריך לחפש משהו בסגנון..)
שיכולות להירתע(ולהוריד על זה)מזה כי זה מוזר ושונה מהמקובל(למרות שאם הן יתחברו לבחור תאמין לי שלא יהיה אכפת להן אם הוא יהיה משכיל קצת...צביעות? יתכן..לא נשנה את ההעולם...)
צריך לראות אם הבחורה מספיק פתוחה בשביל זה..
בכל מקרה צריך להיות חכם ולדעת איך לתמרן...בהצלחה!!
|
|
| נשלח ב-28/7/2010 22:16 |
|
| |
יש בזה כמה צדדים.. איזה בחורה אתה רוצה למצוא.. אם אתה חושב שסוג הבחורות שרוצות לומד מקצוע לא מתאים לך, אז זה שיקול גדול בשבילך, כי השידוכים די עובדים כך.. אבל אם אתה רוצה בחורה בראש פתוח אז זה די טבעי, ואז אתה מה שאתה.. נראה שאלו שעוזבים לגמרי את הישיבה הם קצת נוטשים את הדרך.. אז חושבת שהשילוב הכי טוב במקרה כזה זה להמשיך בישיבה ובמקביל ללמוד מקצוע.. כל עוד רווקים כן חשוב שיהיה מסגרת ואת זה בנות כן מחפשות, שיהיה מסגרת
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2010 22:20 |
|
| |
[quote]
לכן השאלה היא לא פשוטה מכיון שגם הבנות שלא מפריע להם אם הבחור לומד גם לימודים אחרים(והם לא רבות...)במקביל,רוצות אחד שלומד בישיבה מהרבה סיבות(משפחה,חברות שלה,בחור תורני...)לכן לדעתי הכי מומלץ שתמשיך בישיבה(אלא אם ממש אין לך חשק..)ותלמד במקביל....למרות שאם הן יתחברו לבחור תאמין לי שלא יהיה אכפת להן אם הוא יהיה משכיל קצת, צביעות? יתכן...לא נשנה את העולם... צריל לדעת אם הבחורה מספיק פתוחה בשביל זה.. בכל מקרה צריך להיות חכם ולדעת לתמרן..בהצלחה!! [/quote]
אם היית שואל אותי איזה בחורה אני לא רוצה בחיים, זאת בחורה שהצגת למעלה. בחורה שרוצה שאני אלמד בישיבה בגלל המשפחה שלה או בגלל החברות שלה. בחורה כזאת לא שווה בן תורה. בחורה כזאת שרצה אחרי כולם כי לכולם יש בחורי ישיבה גם אני רוצה, יש לה פגם גדול באמונה, לא משנה איך היא התחנכה ואיפה היא למדה.
זה שבחורה רוצה בחור אקדמאי, היא יכולה להיות הכי צדיקה בעולם, מה שחשוב שיקבע עיתים לתורה, ולא בגלל המשפחה שלה, אלא בגלל @@@הקב"ה @@@, אחרי 120 שואלים "האם קבעת עיתים לתורה", מה זה יעזור שאותו מסכן ילך לישיבה ו"ילמד תורה" בשביל החברות שלה או בשביל המשפחה שלו, ואי אפשר לומר כן מתוך שלא לשמה וכד'.
בקיצור, בחורות שמעוניינת בבחור ישיבה כי זה מה שרגיל בציבור וזה לא מה שהן באמת רוצות, הן בחורות שיקבלו בחור ישיבה שהוא כזה רק בגלל שכולם כאלה ולא בגלל שהוא באמת מתחבר לעבודת ה'. ככה זה לכל סיר יש מכסה.
נמאס כבר לשמוע, מכל האפקט המעאפן הזה, שיש בחור אחד ש"לומד כל היום", אבל תאכלס הוא אפילו לא נמצא בסדר אחד, ומצד שני יש בחור אחר שלומד נניח שעתיים ביום אבל הלימוד שלו הוא לימוד, על אותו אחד מהישיבה שלא לומד כלל ועיקר מסתכלים בצורה נחשבת (בגלל היחס המצומצם של הציבור), ועל אותו אחד שלומר "רק" שעתיים מסתכלים בעין לא יפה.
אנשים צריכים להתקדם ולא לרוץ אחרי מה שכולם עושים, תעצרו רגע ותחשבו, ולמה אני אומר את זה, כי אני מרגיש שזאת חובתי.
נ.ב חלילה, שלא יובן מדברי שאני נגד בחורי ישיבות, להיפך, הלוואי על כל עם ישראל, יהי רצון כולנו נלמד יומם ולילה לשמה. אבל אני נגד אותם אלו שמכונים כך, אך בפועל אפיו גמרא הם לא פותחים. אני נגד אותן בחורות שמסתכלות רק על שם הישיבה ושוכחות לבדוק ביראת שמיים של הבחור ובעבודת ה' שלו. אני בעד אנשים שמפעילים את הראש בעצמם, שמגשימים לעצמם את החלומות, ולא מגשימים חלומות של אחרים!
תזכו למצוות
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/7/2010 23:09 |
|
| |
כל זה בסדר.. אבל השאלה מה אתה מחפש.. ובגלל שהצבור החרדי סטיגמתי ועדרי כדאי גם לשקלל את זה .. כי זה אולי מקשה אחר כך בשידוכים.. שוב, תלוי מה אתה מחפש.. אם סוג הבחורה שאתה רוצה בסגנון זה בחורה יותר שמורה וחזקה, אז גם יכול להיות שיהיו לה קצת שריטות בכיוון נגד לימודים אקדמאים שיעברו לה עם החיים והגיל, או שלא.. ואם אתה מחפש בחורה פתוחה, אז גם תקח בחשבון שזה מתבטא בעוד דברים.. אז זה שאלה מה אתה מחפש, ולפי זה תנהג..
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2011 21:16 |
|
| |
תוקן על ידי פי100 ב- 06/01/2011 21:17:09
|
|
|
|
| נשלח ב-6/1/2011 22:46 |
|
| |
לא קראתי את התגובות.
לדעתי תשאר בישיבה ותודיע לבת שאתה נפגש איתה שזה תוכניותך
יש הרבה בנות שרוצות את זה
אבל בשביל מה יאמרו הן יקחו רק בחור ישיבה
ואח"כ כבר זזים...........
אם תצא עכשיו אתה מצמצם בהרבה את אפשרויות השידוך אף כי תמיד תמצא כאלו.
כל זה בתנאי שאתה לומד
אבל אם אתה לא מסיגל ללמוד
אין שום טעם לחמם את הכסא ועליך לצאת עכשיו
כי האדם נהרס כשהוא לא עושה כלום.
ושידוך תמצא בעז"ה.
|
| נשלח ב-8/1/2011 19:55 |
|
| |
למקרה שעדיין לא הגעת למסקנות.... גם אני ,הקטן, עובר בתקופה זו לבטים הדומים לשלך , כדמיון הטיפה לחברתה.
חושבני שלעזוב לגמרי את עולם התורה זהו צעד קיצוני למדי ,שאמנם יש שיעדיפו אותו ,אך דומני שבנות מגזרנו ברובן תעדפנה 'בן ישיבה' על אף לימודיו האקדמיים, מאשר אחד שאינו נמצא כלל בישיבה. לגבי שאלותיך, ישנן בנות (והרבה) שמחפשות דווקא סגנון כזה של בחור המשלב לימודים בישיבה עם לימודים גבוהים ,ואיני רואה שום טעם בהמתנה ללא עשיה כלשהי. מאמינים בני מאמינים אנו - ומתי שהיא צריכה לבוא היא תבוא. חבל אם כן על זמן שמתבזבז לריק.
עצתי היא לשלב בין השהייה בישיבה ובין הלימודים האקדמיים, ובכך להרוויח משני העולמות.
בפגישות עצמן תוכל לראות את סגנון הבחורה ולאחר שתראה שהיא מתאימה לסגנונך תוכל לספר לה ללא חשש שזה יפריע לה.
תוקן על ידי פי100 ב- 08/01/2011 19:57:36
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2011 16:17 |
|
| |
אני חושבת שזה תלוי במה שאתה מחפש....ואני בטוחה שיש בחורות שמעוניינות באחד כמוך. שיהיה המון המון בהצלחה!!!!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2011 00:03 |
|
| |
אדם צריך לעשות רק את החישוב מה טוב לו, ולא מעבר לזה..
|
|
|
|
| נשלח ב-16/1/2011 21:53 |
|
| |
| מזדקן כתב: |  | אדם צריך לעשות רק את החישוב מה טוב לו, ולא מעבר לזה.. |
|
ומהטוב לו? החכם עיניו בראשו.. אחרי שרואה את ההשלכות ושוקל את כל הצדדים יכול לבחור מה באמת טוב לו, גם בטווח הארוך, וגם לאור הצדדים שעלו מבלי לנקוט עמדה מה טוב באמת
|
|
|
|
|