חברים חובקים ילדים מתחתנים [בגילי זה הסדר] וכל פעם חוויתי פעם עקיצת יתוש לעיתים דבורה,שהייתי במצב רוח והגיעה עוד הודעה עוד הודעה "משמחת אז זה כבר היה דבווווור
הכי גרוע שאחרי ועם באה תחושה של כמה רע אני כמה לא טוב אני לא מפרגן לא בן אדם בקיצור ,בום על בום - בומבה
לפני חודשים באה לי תובנה שמאד שינתה לי את התחושה
ואם זה יהיה לעזר לאחד אז שווה שווה
בעצם הרעיון הוא קשור לכך :
שכולנו עם אותם שאיפות רצונות כמיהות ,יש לנו כולם צרכים משותפים וממילא מאד מקל להבין מה הוא רוצה ,צורך
ברגע שאני מבין מה הוא צריך אני חש את הצורך שלו [שזה אמפתטיה להיכנס לחוסר של השני ואז אתה מרגיש את הצורך בעצמו- כמו שרואה עני ומתחבר לצורך שלו וברגע שנותן לו מרגיש הקלה וכיף]
וממילא ברגע שהשני מקבל מרגיש שמחה ממש מתוקה כעין שמחה שלי כביכול צורך שלי התמלא
ולבא בהפוכה לרצות שיהיה לו הכי טוב בעולם שיהיה לו איש\ה הכ יפה הכי טובה הכי פרנסה לבוא בהפוכה!
בקיצור
התובנה מבוססת
א על אמפתטיה להתחבר לצורך של השני ולחוש אותו ואז במקום צער מקבלים "עקיצה"של נשיקה
ב זה החלק של צרכים ומטרות משותפות של כולם אז זה מטרה של כולם כאילו אנחנו קבוצה אחת מטרה אחת וממילא מתקיים הרצונות שלנו [זה גם קשור בעצם להרגיש צורך של החסר של השני וממילא שמחה במילואו]
נב.לעיתים אני חושב כמה אנשים סובלים וכמה לא טוב יש בעולם אז יש ואללה יש אדם שטוב לו והכל מגניב לו אז יאללה איזה יופי בשהכל יהיה לו טוב הכי טוב ומושלם
מקווה שהצלחתי להבהיר ולהעביר את הנקודה ושתהיה לעזר למישהו\י
חכמה אחת ,כנראה שאת לא כזאת חכמה גדולה סתם,,,קראתי שוב את תוכן ההודעה ואני מבין למה לא הבנת [בקושי אני הבנתי] אני חדש בפורום [זה תירוץ מספיק ? ]
נשלח ב-25/7/2010 18:48
חכמה_אחת כתב:
לצערי נתקשתי להבין את דבריך.
וואלה? וכבר חשבתי שאני לא מספיק חכמה..............
נשלח ב-25/7/2010 20:45
אני מבין אחי, אתה בעצם אומר "לשאת בעול עם חברך".
זה יפה אחי, מצד שני משום מה עלה לי בראש שכל פעם החבר שאעזור לו יחשוב שאני מקנא בו ועל כן אני נדבק אליו, ואולי חלילה דווקא בגלל הרצון הטוב שלי לעזור לו, זה זה מה שיגרום לו להרחיק אותי ממנו.
לכן תנסה אולי את התובנה הזאת בסתר, תגרום לדברים שיסתדרו לחבר שלך בלי שהוא ידע שאתה עשית אותם, או לחלופין במידה והוא מבקש ממך תמיד תהיה בעזרתו.