|
|
| נשלח ב-1/8/2010 15:46 |
|
| |
למייחל לא ידעת היכן כתוב הפרוש על מה שכתבתי קודם לכן:
הר' אייזיק חבר זלה"ה בפירושו על האד"ר וגם בספרו פתחי שערים כותב על גווני הקשת וביאורם.
אני נוטה לומר שיש אפשרות לשנות גזירות ע"י תשובה ולא עלינו גם פטירה של צדיקים גדולים, וכידוע שהבבא סאלי היה צריך ל לראות את המשיח ואמר לרב מרדכי אליהו ז"צל שעליו לעלות למעלה כדי לבטל גזירה קשה- את זה רואים באחד משיעוריו שדיבר בזמנו.
בכל אופן הדבר אינו שונה גם כעת- הרב מרדכי אליהו היה צריך לראות את המשיח והיה עליו לבטל גזירה קשה ולכן היה צריך להאסף אל עמיו... אני לא חלילה אומרת שמה שכתוב בתורתינו הקדושה היא לא אמת, אני אומרת שאפשר לשנות מציאות. ולכן אני מתיחסת למה שאמרתי כאן מזמן, ובטעות נמחקו דבריי, שצריך להיזהר מאוד בבואנו לפרש מדעתינו ולא ע"י קבלה מרב לתלמיד- שנקרא כמקצץ בנטיעות. צריך להבין ולדעת הדק היטב למה התכוונו חז"ל ולקבל זאת מרב המקושר בשרשרת עד למשה רבינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2010 16:19 |
|
| |
הר' אייזיק חבר זלה"ה בפירושו על האד"ר וגם בספרו פתחי שערים כותב על גווני הקשת וביאורם.
אשה שיודעת לצטט מספרי קבלה?! ועוד בנושאים עמוקים כאלה?! מוזר מאוד. לתשומת ליבך מר לינדרשטראוס..
אני לא חלילה אומרת שמה שכתוב בתורתינו הקדושה הוא לא אמת, אני אומרת שאפשר לשנות מציאות.
ודאי שאפשר לשנות מציאות, אבל לא תרחישים שנקבעו מראש בנביאים על דור בעיתה! מתי תבינו שאין דבר כזה ! ה-"יציאה" היחידה הקיימת מכביש הבעיתה זה רק ע"י תשובה עילאה שתטרוף את כל המהלך ותביא גאולת אחישנה. לא פטירת צדיקים ולא שום דבר אחר ישנה את התסריטים שנקבעו בנביאים ובחז"ל. נקודה. תפסיקו להאמין לכל מיני שטויות שמוכרים לכם. די.
ולכן אני מתיחסת למה שאמרתי כאן מזמן, ובטעות נמחקו דבריי, שצריך להיזהר מאוד בבואנו לפרש מדעתינו ולא ע"י קבלה מרב לתלמיד- שנקרא כמקצץ בנטיעות. צריך להבין ולדעת הדק היטב למה התכוונו חז"ל ולקבל זאת מרב המקושר בשרשרת עד למשה רבינו.
איך יתכן רבש"ע! מצד אחד אשה יודעת ספר, ולא סתם ספר אלא ספרי קבלה! ומצד שני נכשלה באמירת כאלה שטויות.
האיסור לפרש מדעתינו מתייחס לסוגיות העיוניות הרגילות ולא לקטעי הנבואה הסתומים שלא זאת בלבד שלא שייך בהם פירוש שנים רבות מראש אלא אפילו מסורת מסודרת כיצד יתגשמו הדברים אינה קיימת אצל חכמי ישראל. אז על מה את מדברת איתי בכלל .
יכולתי להבין את הנבואות ולתרגמם למציאות נובעת אך ורק מהעובדה הפשוטה שהגענו לזמן בו הם אמורים להתגשם ואלמלא שהיינו חיים בדור הזה לא היה לנו הכח לשרטט תסריט אירועים קבוע מראש.
בדיוק כשם שתסריטים ששורטטו בדורות קודמים נתבדו והתבררו כלא נכונים בגלל שדורם לא היה הדור האחרון ובהתאם לכך אי אפשר היה להבין את הנבואות על נכון כך אנו בדורנו שהוא הזמן האחרון נפתחו לנו שערי ההבנה להבין ולהשכיל את כל מה שיופיע בקרוב מול עינינו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2010 16:41 |
|
| |
מייחל יקר
קודם כל הרשה לי לומר שאני פשוט מתמוגגת מתגובותיך!!! (מר לינדרשטראוס- אתה מתוק מדבש)
יש בך רתחה שרוצה בכל מחיר את האמת- גם החום עושה את שלו...(רק תזהר יקירי שלא תפגע במן דהו- אני כבר הספקתי להכירך כירא שמים ומודה על האמת- כך שאני לא נפגעתי להיפך!!)
דבר שני- חן חן על התגובה המהירה.
ודבר שלישי- מה שאמרתי על מקצץ בנטיעות- הבאתי ציטוט מהרב מוצאפי- באחד משיעוריו. אתה מביא ראיות המגובשות מכל חלקי התורה- הן הזוהר הגמרא והנביאים, ולכן הוכחותיך בהכרח מסתמכות על הזוהר- ושם הרב מוצאפי אמר בפירוש- שמי שמשנה ומבאר אפילו אות אחת לא נכון- הרי זה מקצץ בנטיעות וכו' (שצריך לקבל וכו')
אני לא הבעתי את דעתי עדיין.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2010 16:50 |
|
| |
תודה על כף הזכות.. חן חן. גם הפעם צדקת. פשוט נגמרו לי הקירות לטפס עליהם מהחום שמוציא אותי מדעתי גם בסתם קיץ רגיל ושגרתי ללא גלי חום אימתניים מייד אין גיהנם. ק"ו לגל החום הזה עם 90% הלחות כאן 200-300 מטר מהחוף. בקצב הזה נראה לי מחר מחרתיים צומחים לי סנפירים...

לענייננו, עניתי לך מה ההבדל ולמה כוונו דבריו של הרב מוצפי. זה בסדר גם אני מודע לכך מזה שנים רבות.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2010 17:14 |
|
| |
עשית לי את היום!!!!!
מצב רוח טוב ביום כזה, אשריך לעולם הזה ולעולם הבא...
שימחת אותי!
ולהערה האחרונה- לצערי הרב- לא הספקת לבאר את דבריו של הרב מוצפי- עקב מה שקרה אם אתה זוכר...
פשוט עברנו דירה...ולא ראיתי התייחסות לגבי מה שאמרתי אז..אני עדיין בהמתנה - (עובדת על מידת הסבלנות)- ואין הרבה זמן כי אולי יגיע משיח הייום, אתה יודע...
שאלה:
מהשיעור ששלחת לי (שאני מאוד שמחה שקיבלתי, ונהנתי מאוד למרות שלעניות דעתי אנשים שם לא הפנימו את ההתלהבות שיש להתלהב מכל הידע והגילויים...) הבעת את דעתך לגבי מיהו המשיח- איך זה מסתדר עם דבריו של הרב מוצאפי שהמשיח יתגלה דוקא מטבריה?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2010 23:44 |
|
| |
המיייחל
כתבת
ה-"יציאה" היחידה הקיימת מכביש הבעיתה זה רק ע"י תשובה עילאה שתטרוף את כל המהלך ותביא גאולת אחישנה.
לא פטירת צדיקים ולא שום דבר אחר ישנה את התסריטים שנקבעו בנביאים ובחז"ל. נקודה.
תפסיקו להאמין לכל מיני שטויות שמוכרים לכם. די.
גדולי החסידים הבטיחו שהם פעלו שמשיח יבוא בהיסח הדעת וכך אמר גם ר חיים מוולאזין בתיאורו על התגלותו של המשיח.
ולכן גילוי המשיח יהיה קצת שונה מהנבואות היות וצדיקים התפללו על זה לשנות את הנבואות.
אבל מה שכן נשאר זה הענין גזירות רעות על עם ישראל שמידת הדין דורשת זאת , ואת זה אפשר לכפר במיתת צדיקים , כידוע שגם בגזירות ת"ח ות"ט הרבה גזירות נמתקו על ידי מסירת נפשם של כמה צדיקים , רק הש"ך לא רצה למסור את הנפש היות ואמר שתורה לא בשמים ולכן חלק מהגזירות בוצע בפועל.
הגאולה תלויה רק בתשובה זה ברור , אבל האם יעוררו את עם ישראל משמים לתשובה או שמדת הדין תנצח זה תלוי כמה צדיקים יתפללו וימסרו את נפשם.
אם יהיה מספיק מסירות נפש מצד הצדיקים שבדור יוכלו לפעול שיעוררו את עם ישראל לתשובה והגזירות הרעות לא יצאו לפועל.
אפשר למתק גזירות רעות ולכן נבואה לרעה לא חייבת להתקיים.
הגאולה יכולה להתקיים בעיתה וגם עם תשובה.
אתה המייחל מתכחש למה שתיאר ר חיים מוולאזין את תהליך קבלת המשיח.
וכך גם אמר הבעש"ט שהוא פעל שמשיח יבוא כשהסנדלר אוחז בתיקון הנעלים וכו'.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2010 08:38 |
|
| |
אתה יודע מה... אתה תיצמד לגר"ח מוולאזין ולבעש"ט ותלמידיו ושיטתם ואני אמשיך לצעוד בנתיבם של הנביאים וחכמינו ז"ל בזוהר ובמדרשים ונראה מי יגיע רחוק יותר. דיל?
"אתה מתכחש למה שאמר ר' חיים מוולאזין.." מצחיק שכמוך. אפילו לא עלה בדעתך לשאול אם מה שאמר תואם את המתואר בזוהר ובמדרשים. (ואם נרצה ליישב את דבריו אז מקסימום נאמר שהוא תיאר גאולת אחישנה)
אבל בא, חבל לבזבז אנרגיה על הויכוחים המיותרים האלה. האקשן יתחיל בקרוב גם בארץ וגם בעולם ואז נראה מי המדומיין ומי היודע על מה הוא מדבר.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/2/2011 10:42 |
|
| |
לפי דברי ניר בן ארצי שרואה את הגאולה נכון , וגם לדברי האוטיסטים הגאולה תהיה ברחמים גמורים לכלל ישראל , ורק הערב רב יענשו , ולכן ראיתי נכון את הדברים בשעתו .
רק חשוב שאנו למטה לא נקטרג על כלל ישראל .
כשפתחתיאת האשכול בשעתו לא ידעתי שאתה לא שייך להגר"ח מוולזין ולבעש"ט.
כמובן שרק בארץ ישראל והקב"ה ישלח את כל יהודי חוץ לארץ לארץ ישראל
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 24/02/2011 10:45:27
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2011 02:19 |
|
| |
הודעתו של aaron1980
קודם כל שלום לכולם וברוכים הנמצאים,חודש טוב ושבוע טוב דורש אמת,דבריך נחשבים כחידוש מרעיד אדמות,אתה בעצם סותר את כל מה שהכרנו ולמדנו שעתיד להיות. התוכל לפרט את כל מה שהרב בן ארצי אמר ואיך זה מתחבר עם הכתובים שהמייחל מצטט מהם מאז תחילת דרכו? אתה בעצם טוען שהמשיח קרוב מכפי שאנחנו חושבים ושהכל יקרה בעוד אנו צופים מהצד? עם דבר אחד מדבריך איני מסכים,שכתבת שהקב"ה לקח פיקוד על העולם,משתמע מדבריך שלפני זה הוא השאיר את העולם לנפשו ובעיניי זו כפירה. הכל מכוון וכתוב מלפני בריאת כל המציאות והיקומים בעוד הוא לבדו היה המציאות ועודנו המציאות.
אהרן
אני יענה לך כאן על שאלתך .
עד עכשיו היה בחירה כלומר לאדם יש בחירה , כמובן שהכל ברשותו ובהסכמתו של השם יתברך.
הכוונה בלקח פיקוד הוא , שבעצם הקב"ה שינה את הנהגת העולם , וזה הכוונה לקח פיקוד.
כלומר הדברים יהיו שונים מהנאמר בכתובים , בכתובים זה לפי הנהגת הבחירה כלומר היה מצב שהעולם היה מתנהג בשיא הרוע שלו והכל בהסכמתו יתברך כלומר על פי מעשי האדם, אבל הצדיקים פעלו שהגאולה תהיה ברחמים ולכן הקב"ה צריך לשנות את ההנגה שלא תהיה על פי בחירת האדם.
במילה אחת ירדה מידת רחמים על עם ישראל.
ולכן הרי את הגוים והרשעים הקב"ה לא משנה , ולתת להם לעשות מה שרוצים הוא גם לא רוצה היות ופעלו רחמים על עם ישראל ולכן זה נקרא שהוא לקח פיקוד.
אהרן
אם תבין את התשובה תבין ואם לא גם לא נורא , אבל אין כאן שום דברי כפירה.
תוקן על ידי המיייחל ב- 06/03/2011 08:13:53
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2011 08:51 |
|
| |
אתה יודע דורש מה דעתי על הצהרות כמו שלך? במילה אחת, או בעצם בסמייל אחד...

למאמינים שכמותך אני אומר משפט אחד: בואו נראה גברים! בואו תפרסו בפנינו משנה סדורה של מה צפוי לקרות ומתי.
הטרם נפקחו עיניך להבחין במה שאני עושה כאן?? אתה לא רואה כיצד אני אוחז בידכם כמבוגר האוחז ביד הקטן ומלווה אותו לחצות את הכביש הסואן בדרך לגן צעד אחר צעד אירוע אחר אירוע . וכל דקה אני דואג לעדכן את התינוק "עכשיו תראה איך בסיבוב הבא יופיע מרצדס שחור" "עכשיו תיזהר, מעבר לפינה יגיח כלב גדול" "תראה איך ברחוב הבא נהיה עדים לתאונה בין אוטובוס להולך רגל" .
אז בוא תצא גבר ותעדכן אותנו עפ"י הצדיקים שלך מה האירועים הצפויים לעבור אותנו בחודשים/שנים הקרובים כי מילים כלליות ויפות על סנוגריא ורחמים לא יספקו אותנו. זה אני כבר אומר לך מראש. קוראי הפורום לא משוטטים כאן בשביל זה. הם רוצים אקשן רוצים ב-ש-ר!!
|
| נשלח ב-6/3/2011 10:40 |
|
| |
אני רוצה הרבה ב-ש-ר
לא חלילה בשל תאוות האכילה אלא פשוט שלא אסתפק בעניין השיעור של ברכה אחרונה לאחר האנטריקוט (במשקל של 900-1000 גר' . .. .)
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2011 10:59 |
|
| |
אם תשמע את שיעוריו של ניר בן ארצי מידי שבוע , תידע לאיזה אירוע להתכונן.
אבל עיקר המטרה היא להביא את היהודים לארץ ישראל ולחזור להקב"ה בתשובה , ולזה לא כל כך משנה איפה יהיו האירועים.
עוד נקודה והיא הנקודה החשובה בעצם שיש לאחד את כלל היהודים.
וזו תהיה הסיבה לנפילת טילים בארץ ישראל ולכן הנזקים לא יהיו גדולים , אלא רק כדי לאחד את עם ישראל.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 06/03/2011 11:20:51
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2011 21:21 |
|
| |
אפרופו חזרה לארץ ישראל, בדיוק היום שמעתי מרב חשוב, שמעבר לכך שאוסטרליה וניו זילנד הם לא ארץ הקודש יש עוד בעיה שם. איך יהודי קורא בפסח את שיר השירים ששם מדובר על האביב ואצלו סתיו? איך הוא חוגג את חג האביב בתחילת הסתיו? אני מקווה שרעידת האדמה שהייתה שם תגרום לכמה מהיהודים ששם לעלות כבר לארץ
|
|
|
|
| נשלח ב-6/3/2011 22:21 |
|
| |
דורש
הבנתי את כוונתך אבל כמו שהמייחל אמר ,אנא פרט נמק והסבר
אנחנו לא עוקבים אחרי הרב בו ארצי ולכן לא מבינים ולא מכירים את משנתו אבל בשביל זה אתה פה.
על איזה ולאיזה אירוע הוא מדבר/מכוון?
נשמח או לפחות אני אשמח אם תפרט כמה שתוכל
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2011 00:35 |
|
| |
אהרן
להרב ניר בן ארצי אין שום משנה סדורה כמו שהמייחל חושב שצריך להיות .
כל הגאולה היא לא משנה סדורה אלא תלויה בתפילות עם ישראל ובצדיקים , כלומר משנה סדורה שייך רק בהלכה בתורה שכבר נתנה אבל לגבי הגאולה העתידה יכול להיות שינוים לחיוב לפי הנהגת עם ישראל.
ניר בן ארצי קבל תכונה מיוחדת משמים שהוא מקבל מסרים משמים על העומד להתרחש וכמו כן הוא יודע לומר לאנשים מה דורשים מהם משמים לצורך התיקון.
ולכן לא שייך לומר אצלו משנה סדורה אלא הוא אומר מה שמקבל משמים לומר.
והוא אומר שהעולם לפי תכנון של הגוים היה צריך להיות במלחמה קשה על עם ישראל , ולכן הקב"ה ברחמיו המרובים על עם ישראל שינה את ההנהגה ולקח את כח הבחירה מהמנהיגים , והוא מנהיג את העולם , כלומר לדבריו אין שום הנהגה כיום כולם בובות בידי הקב"ה ואין להם בחירה איך לפעול , הם יכולים לתכנן מהלך מסוים , והקב"ה ישבש להם, בדיוק כמו שדור הפלגה בנו תיכנון מסוים והקב"ה שיבש להם , אם תבחין טוב בדברי האוטיסטים תראה שגם הם אומרים את אותם הדברים.
יש לניר בן ארצי אתר ושם אפשר לראות את משנתן הסדורה כלשונך.
תוקן על ידי דורש_אמת ב- 07/03/2011 00:37:37
|
|
|
|
|