בית פורומים בחדרי חרדים חוק ומשפט

חניה נגד כיוון הנסיעה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/7/2010 18:44 לינק ישיר 
חניה נגד כיוון הנסיעה

אשתי חנתה ברחוב דו סטרי במדרכה השמאלית. פקח רשם לה דו"ח על חניה נגד הכיוון. חוק שלא שמעתי עליו מימי, אך כנראה הוא רשום באיזה מקום.
הפקח החרוץ החליט לנצל את חוסר ההיכרות של הציבור עם החוק, ועשה על חשבון הציבור כמה פנקסים שמנים לטובת הקופה הציבורית. חברי עיריה ששמעו על העניין עצרו אותו והתקבלה החלטה שלא לאכוף את החוק, ששום עיריה אחרת אינה אוכפת.
השאלה היא מה לעשות לגבי הדו"ח. האם ניתן למצוא איזה פרצה או דו משמעות בחוק כדי להגיש ערעור למחלקה העירונית?

איפה מוצאים את לשון החוק?

תודה על עזרתכם, אנא חיסכו לי 100 שקלים.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2010 19:41 לינק ישיר 

באחד הסעיפים הקטנים של סעיף 5 לחוק העמדת רכב וחנייתו (בכל עיר זה סעיף קטן אחר) נאסר לחנות בצד שמאל של הרחוב או בניגוד לכיוון הנסיעה, אלא לשם מניעת תאונה או מילוי אחר הוראות חוק העזר הזה, או תקנות התעבורה או אם סומן בתמרור אחרת. אלא אם כן, זה רחוב חד סטרי.

אולם, אם יש החלטה פורמלית של מועצת העיר בענין, אזי אתה יכול להתלות בסעיף 5 לחוק העונשין:
ולכן אני ממליץ שתגיש בקשה להשפט, ושם תטען את זה שיש החלט

5. שינוי חיקוק לאחר עשיית העבירה [תיקון: תשנ"ד]

(א) נעברה עבירה ובטרם ניתן פסק-דין חלוט לגביה, חל שינוי בנוגע להגדרתה או לאחריות לה, או בנוגע לעונש שנקבע לה, יחול על הענין החיקוק המקל עם העושה; "אחריות לה" - לרבות תחולת סייגים לאחריות הפלילית למעשה.

(ב) הורשע אדם בעבירה בפסק דין חלוט ולאחר מכן נקבע לאותה עבירה בחיקוק עונש, שלפי מידתו או סוגו הוא קל מזה שהוטל עליו - יהיה עונשו העונש המרבי שנקבע בחיקוק, כאילו הוטל מלכתחילה.

ולכן אני ממליץ שתגיש בקשה להשפט, ושם תטען את זה שיש החלטה מקלה לענין האכיפה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חוק ומשפט > בחדרי חרדים חוק ומשפט > חניה נגד כיוון הנסיעה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext