| נשלח ב-1/8/2010 11:52 |
|
| |
כמה חשבת על זה שבעלך יהיה אברך.
(מיועד לאלו שנפגשות עם העתידים להיות אברך).
מימי ניסיתי לתהות על מודעותם של בנות יעקב הצנועות,
להיות בעלם מאלו היושבים באהלי יעקב.
האם באמת הן מציירות לעצמם את המציאות הלזו.
כמה באמת התמקדו בסיבת רצונם "בעל שישב וילמד".
או שמא הן חפצות בבעל אשר יאמרו עליו כל חבריו,
כי זה הוא אשר נועד לגדולות,
ובחור רציני הוא זה,
ואף אחר נישואיו רציני ישאר. וכל כדומה.
והנה מאמר נאה להרב יושע בער סאלאוויצ'יק בספרו "בית הלוי" על התורה, בראשית כד.
הפיסוק ההדגשות והסוגרים מאדםשתאנוש.
הנה אברהם אמר לו, (לאליעזר) ולקחת אשה לבני ליצחק, והעבד אמר להם רק לבני ולא סיים ליצחק כאשר נאמר לו.
רק הענין דאמר לו לבני ליצחק הכוונה שיבחר אשה שתהיה הגונה לבני דהיינו שתהיה כלתו של אברהם, ותהיה הגונה להיות אשת ליצחק לפי מעלתו.
והנה נסביר לדמיון אחד, מנהג קצת מהגבירים שיש לו בת, ומשדך אותה עם בן רב גאון אחד, ומפזר להחתן עבור יחוסו עשרת אלפים רו"כ (=רובל כסף). ובא אליו שדכן אחר וא"ל הן אתה רוצה ליתן עבור זה שיש להחתן אב גאון עשרת אלפים רו"כ, הן אני אתן לך עלם מהולל אשר הוא בעצמו יהיה גאון גדול וקח אותו לחתן. ולא רצה הגביר ואמר לו אין בדעתי לעשות בתי שתהיה רבנית. ומובן מדבריו כי התורה אצלו למעלה גדולה תחשב אבל אינה מענגת, וע"כ עבור אב גאון יפזר הרבה, אבל את הגאון בעצמו לא יתרצה ליקח לחתן, כי אינו רוצה שבתו תהיה מיושבות אוהל, רק תהיה אשת גביר סוחר ותהנה מעוה"ז במרכבה וכדומה.
וכן היה אז כשבא אליעזר וראה בני הבית והכיר את לבן ומדרגתו, נתיירא כי אם יהלל את יצחק כי הוא צדיק גדול, אפשר יקולקל עי"ז כל השידוך, וע"כ הסתיר ולא דבר כלל מיצחק, רק דבר ממעלות אברהם ובזה ודאי יסכימו כי גם להם מרוצה שיהיה להחתן אב צדיק.
תוקן על ידי אדםשתאנוש ב- 01/08/2010 12:50:29
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2010 12:04 |
|
| |
טוב לא התמקדתי במאמר....אבל באופן כללי.... מי שלא שאף להיות גנרל אפילו חייל פשוט הוא לא יהיה...!!! עדיף להתחיל עם נתונים גבוהים ואז קצת לרדת מהם מאשר להתחיל מלכתחילה עם נתונים נמוכים ואז לנסות לעלות או לדשדש באותו מקום אני באופן אישי יודעת במה זה כרוך ולמען האמת תמיד יש לי עליות וירידות בעיניין סוג של רגליים קרות מלקיחת אחריות ונשיאה בעול...אבל אני מאמינה באמונה שלמה שה' הוא זן ומפרנס ועם זה אני הולכת הלאה לחיי אברכות....אם יהיה צורך בעתיד ה' גדול.....השאיפה היא כמו שאמרתי....לגנרל....
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2010 12:41 |
|
| |
מנגינה -  ועוד קצת בנושא..
אני חושב שלאשת אברך, לכה"פ אם נקח את כל הדברים במכלול, אין עול, וודאי לא סבל ומסכנות, יתר מאשה אחרת. 1. אפי' אם האברך לומד סדר שלישי, אשתו תראה אותו לא פחות מאשת פועל שחוזר בשבע בערב רצוץ מיום העבודה המפרך. מה גם שחופשות האברכים מהכולל, ודאי גדולות מחופשות הפועלים. ואפי' אם האברך לומד גם בבין הזמנים, עדיין. 2. עול הפרנסה, הקושי הגדול שבעול הפרנסה, הוא הנטל הפסיכולוגי, ולא קיבוץ הממון. ואת זה מעולם האשה לא תקח לאיש. 3. צמצום הפרנסה בא בגזירה עליונה. שיש מי שבגזירתו יהיה עני, ויש שבגזירתו יהיה עשיר. ויתכן, שיהיה אדם שיאבד את פרנסתו בידיו, מחמת עצלותו. אך עצלנים יש גם בכולל, וגם בעולם החיצוני. נתוני המציאות מוכיחים, שבציבור הכללי יש די הרבה משפחות שאין עמם בתחילת החודש, כדי הוצאותיו עד סופו. ואפי' אלו שגזרו ערירי על עצמם. 4. בהמשך לקודם. אותם המדמיינות את אותם האברכים הנגררים לכולל, שמבין ריסי עיניהם ניכר, שאינם עושים שם כפי הצהרתם. צריכות לזכור, כי גם בעולם החיצון יש כאלו. יש אנשים חרוצים, ויש עצלים. יש אנשים בעלי אחריות ומסודרים, ויש אנשים שבכל שלשה חדשים מוצאים לעצמם מקור פרנסה אחר (20.70 לשעה). 5. יש עוד מה לכתוב בזה.
תוקן על ידי אדםשתאנוש ב- 01/08/2010 12:53:38
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2010 13:16 |
|
| |
| אדםשתאנוש כתב: |  | מנגינה -  ועוד קצת בנושא..
אני חושב שלאשת אברך, לכה"פ אם נקח את כל הדברים במכלול, אין עול, וודאי לא סבל ומסכנות, יתר מאשה אחרת. 1. אפי' אם האברך לומד סדר שלישי, אשתו תראה אותו לא פחות מאשת פועל שחוזר בשבע בערב רצוץ מיום העבודה המפרך. מה גם שחופשות האברכים מהכולל, ודאי גדולות מחופשות הפועלים. ואפי' אם האברך לומד גם בבין הזמנים, עדיין. 2. עול הפרנסה, הקושי הגדול שבעול הפרנסה, הוא הנטל הפסיכולוגי, ולא קיבוץ הממון. ואת זה מעולם האשה לא תקח לאיש. 3. צמצום הפרנסה בא בגזירה עליונה. שיש מי שבגזירתו יהיה עני, ויש שבגזירתו יהיה עשיר. ויתכן, שיהיה אדם שיאבד את פרנסתו בידיו, מחמת עצלותו. אך עצלנים יש גם בכולל, וגם בעולם החיצוני. נתוני המציאות מוכיחים, שבציבור הכללי יש די הרבה משפחות שאין עמם בתחילת החודש, כדי הוצאותיו עד סופו. ואפי' אלו שגזרו ערירי על עצמם. 4. בהמשך לקודם. אותם המדמיינות את אותם האברכים הנגררים לכולל, שמבין ריסי עיניהם ניכר, שאינם עושים שם כפי הצהרתם. צריכות לזכור, כי גם בעולם החיצון יש כאלו. יש אנשים חרוצים, ויש עצלים. יש אנשים בעלי אחריות ומסודרים, ויש אנשים שבכל שלשה חדשים מוצאים לעצמם מקור פרנסה אחר (20.70 לשעה). 5. יש עוד מה לכתוב בזה.
תוקן על ידי אדםשתאנוש ב- 01/08/2010 12:53:38
|
|
ומה לעשות שלא תמיד זה ככה??? העולם התעוות...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2010 14:42 |
|
| |
אני חושב שצריך אשכול הפוך. כמה את חושבת שאת מתאימה ורוצה על באמת לבנות בית של תורה בכל המובנים. כולל לבוש למשל.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2010 15:30 |
|
| |
אני חושבת שצריך אשכול הפוך, כמה חשבת על זה שאתה רוצה להיות אברך.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2010 16:15 |
|
| |
בס"ד בינינו, לפרנס בית של תורה היום זה לא פשוט אבל אם רוצים אין זו אגדה ויכולים. השאלה עד כמה הבחור מוכן להקריב ת'צמו על התורה. אני מוכנה להקריב מבגדיי ומשאר מותרות השאלה היא האם בעלי לעתיד יעריך זאת וישקיע הוא במה שנדרש ממנו......
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2010 00:59 |
|
| |
בית של תורה לא נמדד רק עם הבעל יושב ולומד. אלא גם איך מתנהגים בבית? איך מתלבשים? איך מדברים? על איזה ערכים הבית בנוי? זה שהבעל יושב ולומד זה מצוין. השאלה איך לוקחים את מה שלומדים והופכים את זה למעשי בעיקר מבחינה הלכתית.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2010 02:08 |
|
| |
לפני שאני מתכנן להיות אברך...
אני בונה את עצמי יהודי טוב לאלוקים נוח לשמים נוח לבריות,לדעתי זה עדיף.
פעם עברתי ליד בית ואני שומע צעקות בשעה 10 בבוקר. מה אתה שווה? לך לכולל!
ומה תורתך שווה אם כעת אתה פה?..... אני מעדיף להיות שדווה בלי שאלות עלהתורה.... .
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2010 00:02 |
|
| |
אלייך נגינה.. מי אמר שמי שנמצא בכולל יום שלם הוא גנרל ומי שלא נמצא יום שלם בכולל הוא חייל? מאיפה מגיעים כל הדימויים האלו? וכי מי שלומד יום שלם זה מעיד על היראת שמיים שלו? זה מעיד על המידות שלו? בקושי (!) זה מעיד על התורה שלו. ראיה מצומצמת לטעמי, אבל מה שאני רואה אצלך, שזה נובע מאמונה אמיתית לשם שמיים, ויהי רצון שתזכי לבן תורה אמיתי שרוצה לעבוד את ה'.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2010 02:15 |
|
| |
מה זה נקרא "יושב ולומד"? אני לא אוהבת שלוקחים את הכולל בתור "פרנסה". זה נורא בעיניי...
בחור לומד כי ככה ה' צווה ולא כי אין לו משהוא אחר לעשות באותו זמן... ואם הכולל אצלו= פרנסה. אז- פרנסה= עבודה אז זה כבר לא משנה במה הוא עובד... ודווקא אם הוא עובד ומכניס רוחניות בעבודה. הרי זה משהוא אחר מאשר הוא לומד ומכניס גשמיות בלימוד.
אז מיילא- כל ההסתכלות מוטעית.
היום "בחור לומד" נחשב לסטייל ו"אשריה שזכתה". אבל ברגע שהבחור מתגלה כ- לומד כי אין לו מקור פרנסה אחר... אז מיילא לא היא מרוצה מהמצב, ולא הוא. כי לומד הוא לא, ומפרנס- ג"כ לא... אז אולי שיצא לעבוד. ושם יכניס רוחניות. ואז- המשכורת יותר גבוהה. וזה לפחות יתרון אחד... ומכניס רוחניות בגשמיות- והרי זה יתרון שני, והוא מרוצה והיא מרוצה- יתרון שלישי... אך ברגע שהבחור לומד. ולומד מתוך מטרה קדושה- הרי שניהם מרוצים והכסף כבר לא משחק תפקיד. כי הרוחניות גוברת. כי בעל שיושב ולומד זה קשה רק כאשר העבודה שנקראת "כולל" קשה עליו... והמשכורת שהוא מקבל מהעבודה- נמוכה מידי... ויש עבודות רוחיות יותר... (בכוונה אני מקצינה...) כמובן שמלכתחילה- אחפש בחור שלומד. אך במקרה ו... ח"ו לא אזכה, (שזה מתגלה בד"כ רק אחרי החתונה) הרי זוהיא משנתי... מקווה שהייתי מובנת...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2010 12:33 |
|
| |
אני רוצה להתחתן עם מישהוא שהוא קודם כל בנאדם!!!!
אם ילמד תורה -זה מצוין.
אם יעבוד זה גם מצוין.
אם יעבוד בכולל כי זה הפרנסה שהוא מסוגל להביא, זה גרוע!!
והכי הכי חשוב מבחינתי שיעשה מה שטוב לו ושיהיה מרוצה ממה שהוא עושה!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2010 13:49 |
|
| |
מחזק .
"והכי הכי חשוב מבחינתי שיעשה מה שטוב לו ושיהיה מרוצה ממה שהוא עושה!" [כמובן אך ורק כאשר הוא עובד את ה' באמת]
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2010 14:36 |
|
| |
נכתבו פה דברים יפים.
מעניין לשמוע מה חושבים בחורים שרוצים להיות אברכים על מה שזה דורש מהם, כמו למשל עזרה בבית, האם הם מודעים לכך שאישה עובדת לא יכולה (ברב המקרים) לתפקד במאה אחוז גם בבית וגם בחוץ, והנטל הוא עליהם?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2010 14:47 |
|
| |
אל תדאגי להם, הם לוקחים הכל בחשבון, המשגיח ושאר האחראי בישיבה דואגים להם לזה טוב טוב, ומחנכים אותה בצורה הנדרשת, השאלה אם הבחורה תשכיל לקחת את אותם אלה שחונכו ככה או שמא תיגרר אחרי מה שהחברה אומרת ובטעות תסנן את אותם הבחורים. אברכים שאני הכרתי דואגים טוב טוב לבית, לפחות כפי שמשגת ידיהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2010 14:53 |
|
| |
כן השאלה מה היא הגישה, האם זה בא בצורה של הם עושים את התפקידים של נשותיהם (כי אין להם ברירה), או בגישה- אם אני רוצה לשבת וללמוד עלי לעזור בדברים אחרים- לעזור לאישתי במטרתינו המשותפת. (כשלכאורה האישה היא זאת שנוטלת פה את רב כובד המשקל על עצמה.)
|
|
|
|
|