|
|
| נשלח ב-2/8/2010 23:14 |
|
| |
תודה, נשמע מהמם!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2010 10:24 |
|
| |
לא איכפת לי שידעו איך נראה פרצופי כי זה כמעט כל אחד בעולם יכול, אבל היכרות אישית אני לא רוצה כי זהו גדר שעשיתי לעצמי שהתחלתי להתכתב באינטרנט שלא לעשות היכריות אישיות כדי שחלילה לא יצא מצב שבסוף אגיע להיכרויות אישיות לא טובות, הגם שכאן החברה נראים בסדר גמור... הלכנו לכיוון אחר כי אתם הייתם באמצע לבדוק אז רציתי להתקדם קצת ולראות מה תעשו לכשתתקדמו ואם תלכו לכיווני הנה מה טוב ומה נעים ואם לא אז אחזור אחורה, לא משנה שעצרנו רכב והוא כבר הנחה אותנו בדרך הנכונה...
|
|
| נשלח ב-6/8/2010 00:48 |
|
| |
אני ממש מעריך אותך - ישz.
כל הכבוד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2010 04:23 |
|
| |
| פסנתר_כנף כתב: |  | המשך יבוא עוד היום. |
|
חשבתי שזה יבוא. מסתבר שלא...
אבל אני ממשיך עכשיו....
לא שוכחים בקלות את ההופעה ההיסטורית הזאת.
לאחר ההפסקה המנחה יודי זולר חזר שוב לבמה (כל שנייה הוא שאל "איך היה עד עכשיו?" באנגלית כמובן..) כשהוא מזמין לבמה את יעקב מרדכי גרסטנר עם פתיח זהה לזה שהיה ב-YBC LIVE 3
our next performer.... זוכרים?
ואז יעקב מרדכי עולה לבמה ומבצע את .... ברשות (איך לא..) כשהוא לא שוכח את ה-one two three four הבלתי נשכח שמכניס אנרגיות בקהל.
לאחר ה-thank you יעקב מרדכי אומר: את השיר הבא אני תמיד שר עם אח שלי אז קבלו את אח שלי - אלי גרסטנר...
ואז אלי מגיע מבמת המנצח ואומר 'אז כמו שיעקב מרדכי אמר, את השיר הזה אנחנו תמיד שרים ביחד'... ומדבר על המשמעות של המילים בקצרה. 'ויציל נפשותינו מן השעות הרעות'... ואז אי אפשר שלא להיזכר ב'אב הרחמים' ב-YBC LIVE הראשון. ביצוע שלא ישכח!
אח"כ יעקב מרדכי חוזר למאחורי הקלעים ואלי מבצע את 'שנאמר' של טקנוי, והקהל על הרגליים. השיר הזה ממש להיט. בשיר הזה הורגשה התלהבות יתר של הקהל. גם בהופעה האחרונה היה בשיר הזה הרבה אקשן. מסתבר שהאמריקאים ממש 'משוגעים' על השיר הזה.
לאחר מכן אלי מבצע את "יהא יהא, יהא שלמא רבא...." וההיסטריה בקהל נמשכת...
וכאן ישיבה בויס חוזרים לבמה, עם "מה מה מה מה מי מי מי..." (שבחי למי שלא מזהה את הפתיחה..)
לאחר מכן הם שרו את ברוך ה' מאלבומם האחרון, עם כוריאוגרפיה חדשה ומושקעת מאוד!! בין הטובות, אם לא הטובה ביותר. פעם ראשונה שראיתי אותם מבצעים את השיר הזה בהופעה.
ואז האורות נכבים והילדים חוזרים למאחורי הקלעים, כשילדים בודדים לוקחים איתם את המיקרופונים, ובכך מרמזים על ההמשך...
יוסי ניומן לוקח את המיקרופון ומספר שכבר מהאלבום הראשון של ישיבה בויס הוא שואל את אלי 'מה עם שיר באנגלית'? ואלי אמר שהוא לא יכול לכתוב מילים בכח, זה צריך לבוא מהלב (מקווה שהבנתי נכון, תקנו אותי אם אני טועה. מי שהיה כמובן..)
ושוב לפני האלבום השני יוסי שואל אותו... ואלי חוזר על אותה תשובה.
בזמן העבודה על האלבום השלישי היה בדיוק הפינוי של גוש קטיף, וזה מאוד ריגש את אלי והוא החליט שהוא חייב לכתוב על זה שיר כי זה נוגע ברגש. ומה שיצא מזה זה - IN A SONG
והתמורת מתחילה לנגן... מצד שמאל מגיע אחד הקוגנים (תאומי מש' קוגן) ומתחיל עם I have cried...
אחריו מגיע התאום שלו עם oh... but at the worst of times...
ובפזמון יעקב מרדכי גרסטנר - in a song we'll sing...
היה מאוד מרגש. (עד כמה שאפשר להתרגש כשהראש שלך תקוע בתוך המצלמה..)
לאחר מכן הגיעה המקהלה כולה, ואז אלי גרסטנר נכנס בפזמון האחרון, כרגיל. אתם בטח מכירים ת'קטע.
בשיר הבא אני רוצה שכולם ימחאו כפיים לפי הקצב....
מה זה יכול להיות? נכון. שמו של מלך עם הפתיחה הפשוטה אמנם, אך שלא ניתן לטעות בה.
אולי בחרו את זה בשיר טרום-סיום כי בתנועות של הפזמון הם מנופפים לשלום (מה הקשר? אל תשאלו אותי. אין לי שמץ)
ועכשיו הגיע שיר הסיום... (כל המתפלל, לא טעיתם)
הקהל על הרגליים, אלי ויוסי מזמינים את כל הילדים לעלות לבמה...
טי די דום דום דום דום דום דום
ואז אלי נכנס בקטע הסיום.... כל המתפללל במקום הזה בירושלים כאילו התפלל, לפני לפני כסא הכבוד... וואואואו
קטע עוצמתי במיוחד!
וכאן הסתיימה לה ההופעה ההיסטורית.....
אבל היו גם דברים מעניינים אחרי ההופעה..
נספר לכם על זה בהזדמנות אחרת (אני כבר לא מתחייב לזמנים...)
|
|
| נשלח ב-13/8/2010 04:24 |
|
| |
עכשיו אני עובר על ההודעה... אני בהלם מכמות הטקסט שכתבתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2010 10:06 |
|
| |
אם לא היית כותב הרבה, לא היה לנו על מה לשפוך פרשנות...  בענייני כוריאוגרפיה באמת ניכר שיפור עצום בין YBC Live 2 לבין הבא אחריו, ואני מאמינה שהם ילכו וישתפרו. (יוסי לומד לתת קצת יותר קרדיט ליכולות של הילדים, לא סתם התעמלות בוקר...) לכן מה שאמרו כל הצופים על הכוריאוגרפיה של ברוך ה' - מעודד שהם בכיוון הנכון... In a Song - זה לא השיר היחיד שאלי כתב באנגלית. לפני כן היה לו את השיר על המשיח שיבוא רק אם נתאחד, כי כל עמ"י אחים... (משהו כזה... לא זוכרת איך הוא נקרא בדיוק) בדיסק "הנה". מילים עוצמתיות ביותר - חבל שאלי מתעלם ממנו ככה... לדעתי מילים כאלו מראות על פנימיות יפה של הכותב. במחשבה שניה, גם In a Song וגם השיר ההוא שציינתי עוסקים באחדות ישראל. כל הכבוד, אלי! שמו של מלך - אולי באמת בחרו את זה לטרום סיום בגלל הנפנופים לשלום ולהתראות... אבל אולי גם מפני שאת שיר הנושא, הלהיט הנוכחי, או בקיצור - ה"צימוק", הם החליטו לשמור לסוף... (חוץ מ"כל המתפלל" המסורתי, כמובן!) ולסיכום, יש להניח שכל המבַצעים שבאמת חשבו לרגע על מה שהם אומרים בשיר "כל המתפלל", התרגשו קצת יותר מהרגיל: כל המתפלל במקום הזה, בירושלים, כאילו התפלל לפני כסא הכבוד!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2010 22:56 |
|
| |
מישהו יודע מה התגובה של אלי על ההופעות והביקור בארץ? כבר מתכננים משהו לעתיד (מנוחה החבר'ה וכו').
עוד דבר, מישהו יכול לכתוב את שמות הנגנים אשר ניגנו בהופעה?
בשביל מה היה הפסנתר שהיה ליד אלי?
(גם בDVD האחרון היו שם כמה אורגניות, בשביל מה?).
תוקן על ידי ישz ב- 22/08/2010 23:01:36
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2010 13:29 |
|
| |
אני לא יודע בבירור,אבל מן הסתם מתכננים משהו
קלידים-לייב יעקב ריגלר,גיטרה-ניר מוסקוביץ,זה מה שאני יודע
זאת שאלה שאין לי עליה תשובה,הוא לא נוגע בזה כל ההופעה.....
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2010 14:07 |
|
| |
חצוצרה - אברהם פלדר
באורגנית יכול להיות שמשתמשים לקולות רקע או לגיבוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2010 14:50 |
|
| |
לא ראיתי באף קטע שמשתמשים בהם (באורגניות), ומה כוונתך לגיבוי?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2010 02:30 |
|
| |
הכוונה היא שאם נגיד איזה נגן לא מגיע מסיבה כלשהי, אם נקרעו לגיטרה מיתרים באמצע שיר או לא יודע מה... תמיד טוב שיש אורגנית שיכולה לתת גיבוי במקרים יוצאי דופן.
|
|
|
|
|