| נשלח ב-3/8/2010 02:48 |
|
| |
ביטלתי שידוך
לכן בעצם נרשמתי לפורום...
עקב ביטול כואב במיוחד של שידוך שעברתי...
אני לא מאחלת את הכאב לב הזה לאף אחד...
בקצרה- ביטלתי עקב קושי מסויים של הרבנים בישיבות להגיד את האמת לגבי הבחור. כן. עוד סיפור מהספרים... יש כמה אשכולות מתחתי פה סיפור שמשהיא העתיקה מאיפשהוא...
ובכן- סיפור די דומה... (בלי העניין של הדירות שהוחלפו) והבחור לא לוקח כדורים. אבל מבקר אצל פסיכולוג...
אז ב"ה שברחתי...
אבל- עכשיו אני בפחד...
הוא היה כל כך חברהמן. כל כך חכם. כל כך נאה. כל כך מושלם. הרבנים אמרו עליו שבחים. הורי כל כך אהבו אותו.הוא נהנה מהלימוד ואחים שלי נהנו לדבר איתו בלימוד. (תגידו איך כל זה מתקשר להפרעה נפשית? קורה...)
ואני- הסכמתי...
אני לא אגיד שלא היו לי לבטים לפני, וזו טעות שאנשים מסוימים דאגו להסתיר לי את העיניים ע"י שבחים ו"את לא מכירה אותו עדיין טוב... שאלתי את הרב שלו בקשר לזה והוא אמר לי ש..."ואפילו השדכן המהולל (רק על זה אפשר לפתוח מאה אשכולות... "שדכנים ושקריהם"...) אמר לי שלבטים זה דבר נורמלי. תראי מה את מפספסת איזה יהלום... ואני תמימה ענקית. האמנתי...
נפגשנו אפילו די הרבה, והבחור דאג להראות לי כל פעם את הצדדים היפים שלו...
אני מפחדת שיכולים לעבוד עלי.
ואם עכשיו זה ב"ה נגמר בכאב לב הרי ח"ו זה יכל להגמר אחרת.
קיצר.
אני מפחדת להפגש.
ועוד יותר מפחדת להגיד כן למשהוא...
מה עושים?
וסתם שאלה על הדרך... באיזה מעמד אני נקראת עכשיו בשידוכים? ז"א הייתם שומעים על אחד/ת שביטל/ה שידוך? (אל תגידו כן בשביל לנחם אותי, תגידו את האמת....)
תוקן על ידי אסיק_good ב- 10/08/2010 11:35:34
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2010 08:30 |
|
| |
יתכן שאם הייתי מכיר את פרטי הסיפור, לא הייתי כותב מה שאני כותב.
1. מבקר אצל פסיכולוג, זו עדיין לא סיבה לעזוב שידוך. המבקר ודאי עדיף על מי שצריך לבקר ולא מבקר. ולא כל המבקר אצל פסיכולוג, זה מכריח שהוא סובל מבעיה שא"א לחיות איתה, או שתפריע במהלך הנישואין.
2. יתכן שהרבנים לא יודעים מהסיפור.
3. בירורים עושים אצל חברים, ולא אצל רבנים.
4. השדכן צדק בכך שלבטים זה דבר נורמלי.
5. סתם אגב, אם לבחור לא היו באמת צדדים יפים, הוא לא היה יכול להראות אותם.
6. אין לך מה לפחד להפגש הלאה, כי אין שום סבירות שהסיפור יחזור על עצמו. (ופחדך הוא לפי שמי שנכווה בחמין נזהר בפושרין, והננשך מהכלב, מזדעזע מקול נביחתו).
7. עליך לבחון היטב אם את לא מפחדת באופן כללי להתחתן. אפשר לברר כזה דבר בכמה מפגשים עם פסיכולוג.
8. ודאי שאצל חלק מהמחפשים אבידותיהם את במעמד פחות. אך יש שנפגשים לכתחילה עם כזו שעזבה שידוך, אחר בירור מעמיק מה היה שם. ויש שמפחדים מקפידות וכדומה, ולא מסתפקים בכתבי מחילה. יש, ויש. מ"מ את צריכה אחד ולא יותר.
ברכה והצלחה
תוקן על ידי אדםשתאנוש ב- 03/08/2010 08:36:11
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2010 09:30 |
|
| |
אני מאד מבינה אותך!
גם אני עברתי מקרה דומה...ובעצם זה בא כדי לחשל אותנו והכי כדי לחזק אותנו...
לחזק באמונה בבורא עולם ששמר ואהב אותך (ועדיין המון) והציל אותך ...לדעת שהכל ממנו בחסד וברחמים ופשוט להודות לו על כך!
ולהתחזק בביטחון העצמי שלך,את פשוט גיבורה!הבחור לא הצליח להוליך אותך שולל בקסם האהבה...
יש מקרים שהסתיימו עם כאב עמוק יותר..
תהיי חזקה!ותדעי שאת סוג א' א',ביטול שידוך לא עושה אותך יותר קטנה אלא יותר חכמה!(תחשבי על זה...)
וזה סה"כ מראה לנו כמה א"א לשפוט אדם לפי מראה חיצוני,כמה לכל אחד יש פנימיות נסתרת שלעולם לא נצליח לחדור
באמת לתוכה...
עם המון אמונה ודמעות של תפילה מאחלת לך את הטוב ביותר בקלות ובשמחה!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2010 10:02 |
|
| |
תוקן על ידי משתוקקת ב- 03/08/2010 10:03:02
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2010 12:40 |
|
| |
בס"ד וואו.... ממש כואב לחשוב שעברת דבר כזה... אנסה אולי לעודד אותך שאני מכירה 2 בנות שביטלו שידוך ומצאו את שלהן די מהר...(עם בחורים רגילים,ונורמלים לכל דבר!) והנה ,הן נשואות ואני טרם לא.......
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2010 13:26 |
|
| |
תוקן על ידי ויזואלית ב- 03/08/2010 13:29:05
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2010 14:07 |
|
| |
אחת מעל, נגעת בנקודות חזקות מאוד, שאלות שצריכות להשאל, שאלת אותן באומץ רב. איך אומרים, "אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו" , אני בטוח שכל אחד שמגיב כאן, לא מרגיש כמותך, על אף שחלק אולי ביטלו שידוך, אבל כל אחד יש לו נשמה אחרת וכל אחד עובר את זה בצורה שונה. המלצתי אלייך, ללכת עם רב משלך עצמך, עם דמות תורנית מסויימת שתנחה אותך בדרך [ולא רק אמא או אבא], מה גם שזכותך להבא לברר יותר ולצאת יותר [אלא אם כן יורו לך אחרת], ובכלל להמשיך להתפלל לקבל את זיווגך מהרה. לגבי העניין של בחורים לא שומעים , אז יש כאלה שלא שומעים, מי אמר שהם עושים טוב? , אז כנראה אחד כזה שלא ירצה לשמוע הוא בכלל לא לרמה שלך, זה ממש לא פגם. מה ההבדל בין מישהי שיצאה 30 פעם עם בחורים לבין אחת שיצאה ולא התחתנה, אז יגידו לך שהיא נקשרה כבר לבחור הקודם [ותאכלס זה לא כל כך נכון, אולי מקסימום היא תעשה קצת השוואות, מטבעה של האישה, בינה יתירה], אבל חוץ מזה אין כל כך הרבה ממה לחשוש, אם היו שואלים אותי לגבי בחור/בחורה שביטל/ה שידוך הייתי עונה [לענ"ד], שבאופן נחרץ לברר ולהפגש [במידת ההתאמה מהבירורים]. הרבה הצלחה ושמחה רבה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/8/2010 14:57 |
|
| |
טוב שיש עוד שפויים בעולם.
מאד מסכימה עם כל מילה של אדםשתאנוש (לא יכולת לבחור ניק יותר קליל?!).
חבל מאד מאד שבגלל חוסר מודעות מבטלים שידוך.
תוקן על ידי חכמה_אחת ב- 03/08/2010 15:40:04
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2010 01:42 |
|
| |
אדםשתאנוש. וחכמה אחת.
תהיו בטוחים, אבל ממש בטוחים. שלא רק בגלל הפסיכולוג ביטלתי.
היו עוד מלא דברים שהתגלו. שממש לא היה אפשר להמשיך...
זה לא חוסר מודעות. ולא ביטלתי לבד... ז"א לא קמתי בבוקר והחלטתי: אני לא מתחתנת איתו... התיעצתי לפני עם סמכויות שונות. ומוכרת וכולם אמרו פה אחד: תברחי... במה שאתה צודק, אדםשתאנוש שלא בררנו אצל האנשים המתאימים. זה מראה על כך שהורי ואני ממש ירוקים בעניין ולא ממש מבינים מה הולך... אני מצטטת אותך : 7. עליך לבחון היטב אם את לא מפחדת באופן כללי להתחתן. אפשר לברר כזה דבר בכמה מפגשים עם פסיכולוג. הרגת אותי מצחוק... עכשיו שנינו מבקרים אצל פסיכולוג... אפשר לחזור ולהמשיך את השידוך... סתם... אני ממש לא מפחדת להתחתן... אני מרגישה מוכנה ויודעת מה אני מחפשת ויודעת לקראת מה אני הולכת...
מימי וטיע. תודה. עודדתם אותי...
יונתן. אצלי הבעיה היתה שיצאתי יותר מידי איתו. אחרי הפגישה השניה אמרתי לא. והשדכן.... ובכן... השדכן דחף בצורה לא נורמלית. ונגררתי לעוד פגישה... ואח"כ עוד... ועוד... עד שהחלטתי- אם כל כך כיף לנו יחד. ונראה שאנחנו מתאימים אז למה לא? בגלל שנקשרנו ממש במהלך הפגישות והבחור השתדל לעשות רושם מעולה. אז.. ככה זה נגמר... עכשיו אני לא מתכוונת להפגש הרבה. כי בתכלס. מה שלא מגלים פגישה שניה לא נגלה גם פגישה עשירית. ואם פגישה שניה מרגישים משהוא מוזר... אז חבל על הפגישות הבאות הם רק יגרמו לקשר ביננו להתהדק יותר. ואח"כ הדרך קצרה להגיד כן... (אצלי בכל אופן...)
לגבי הדמות התורנית שתנחה אותי, ב"ה יש לי... (אבוי לי אם לא היה...)
תודה לכולכם!
(מעניין אותי מה ויזואלית ומשתוקקת כתבו שם ומחקו...)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2010 02:32 |
|
| |
| אחת_מעל כתב: |  | לכן בעצם נרשמתי לפורום...
עקב ביטול כואב במיוחד של שידוך שעברתי...
אני לא מאחלת את הכאב לב הזה לאף אחד...
בקצרה- ביטלתי עקב קושי מסויים של הרבנים בישיבות להגיד את האמת לגבי הבחור. כן. עוד סיפור מהספרים... יש כמה אשכולות מתחתי פה סיפור שמשהיא העתיקה מאיפשהוא...
ובכן- סיפור די דומה... (בלי העניין של הדירות שהוחלפו) והבחור לא לוקח כדורים. אבל מבקר אצל פסיכולוג...
אז ב"ה שברחתי...
אבל- עכשיו אני בפחד...
הוא היה כל כך חברהמן. כל כך חכם. כל כך נאה. כל כך מושלם. הרבנים אמרו עליו שבחים. הורי כל כך אהבו אותו.הוא נהנה מהלימוד ואחים שלי נהנו לדבר איתו בלימוד. (תגידו איך כל זה מתקשר להפרעה נפשית? קורה...)
ואני- הסכמתי...
אני לא אגיד שלא היו לי לבטים לפני, וזו טעות שאנשים מסוימים דאגו להסתיר לי את העיניים ע"י שבחים ו"את לא מכירה אותו עדיין טוב... שאלתי את הרב שלו בקשר לזה והוא אמר לי ש..."ואפילו השדכן המהולל (רק על זה אפשר לפתוח מאה אשכולות... "שדכנים ושקריהם"...) אמר לי שלבטים זה דבר נורמלי. תראי מה את מפספסת איזה יהלום... ואני תמימה ענקית. האמנתי...
נפגשנו אפילו די הרבה, והבחור דאג להראות לי כל פעם את הצדדים היפים שלו...
אני מפחדת שיכולים לעבוד עלי.
ואם עכשיו זה ב"ה נגמר בכאב לב הרי ח"ו זה יכל להגמר אחרת.
קיצר.
אני מפחדת להפגש.
ועוד יותר מפחדת להגיד כן למשהוא...
מה עושים?
וסתם שאלה על הדרך... באיזה מעמד אני נקראת עכשיו בשידוכים? ז"א הייתם שומעים על אחד/ת שביטל/ה שידוך? (אל תגידו כן בשביל לנחם אותי, תגידו את האמת....) |
|
בבירורים יבדקו מה היתה הסיבה לפרידה..
ואם זה כמו שאת אומרת, אז מה הבעיה?
מאחלת לך שתמצאי את שלך במהרה!
|
|
| נשלח ב-4/8/2010 08:29 |
|
| |
| אחת_מעל כתב: |  | ... עכשיו שנינו מבקרים אצל פסיכולוג... אפשר לחזור ולהמשיך את השידוך...
|
|
רציתי להדגיש נקודה אחת, אנשים רואים בביקור אצל פסיכולוג, עניין השייך לאנשים הסובלים מבעיה שכלית כזו או אחרת.
מבט זה מגיע מחוסר ידע, קטנוניות, וחוסר פתיחות.
פסיכולוגיה, היינו תורת הנפש, פסיכו היינו נפש, לוגיה היינו תורה.
הפסיכולוגיה חוקרת את תכונות נפשו של האדם. כך שגם אדם בריא לחלוטין יכול להפיק ממנה הרבה תועלת. ע"י פסיכולוגיה יכול האדם לברר עם עצמו דברים שהוא לבוט בהם. ע"י פסיכולוגיה יכול האדם לבוא לידי הוצאת הבכח שבו אל הפועל. ועוד הרבה תועליות.
אני לא מתייחס במסוים לסיפור הנוכחי. אך אם יש מישהו שיש לו איזשהו פחד מסוים מנישואין, וניגש לברר את זה אצל פסיכולוג, הרי זה בן אדם נורמלי לחלוטין, אלא שמתוך בגרותו, ידע את אשר עליו לעשות.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2010 15:03 |
|
| |
אדם שת אנוש, תגובותיך ממש טובות ומחכימות, ואני מסכימה עם כל מילה שנכתבת שם.
|
| נשלח ב-4/8/2010 20:16 |
|
| |
אחת מעל, אין לי הרבה מה לומר... בעז"ה תמצאי את האחד שמוכן רק לך. הרבה הצלחה !
ושטויות לחשוב שאת עכשיו שווה פחות..ממש לא את גיבורה אמיתית עמדת בנסיון . והבחור שלך ממש מגיע .........
|
|
|
|
| נשלח ב-4/8/2010 23:39 |
|
| |
| אדםשתאנוש כתב: |  | ... עכשיו שנינו מבקרים אצל פסיכולוג... אפשר לחזור ולהמשיך את השידוך...
רציתי להדגיש נקודה אחת, אנשים רואים בביקור אצל פסיכולוג, עניין השייך לאנשים הסובלים מבעיה שכלית כזו או אחרת.
מבט זה מגיע מחוסר ידע, קטנוניות, וחוסר פתיחות.
פסיכולוגיה, היינו תורת הנפש, פסיכו היינו נפש, לוגיה היינו תורה.
הפסיכולוגיה חוקרת את תכונות נפשו של האדם. כך שגם אדם בריא לחלוטין יכול להפיק ממנה הרבה תועלת. ע"י פסיכולוגיה יכול האדם לברר עם עצמו דברים שהוא לבוט בהם. ע"י פסיכולוגיה יכול האדם לבוא לידי הוצאת הבכח שבו אל הפועל. ועוד הרבה תועליות.
אני לא מתייחס במסוים לסיפור הנוכחי. אך אם יש מישהו שיש לו איזשהו פחד מסוים מנישואין, וניגש לברר את זה אצל פסיכולוג, הרי זה בן אדם נורמלי לחלוטין, אלא שמתוך בגרותו, ידע את אשר עליו לעשות.
|
|
כתבתי את השורה הזאת בצחוק...
את האמת- אני הראשונה שחושבת שכל בנ"א צריך פסיכולוג...! (כולל אני...) אבל יש שחייבים ובלי זה הם לא יכולים לחיות. ויש שזה יכול להעצים אותם ולגרום להם להיות "עצמם" יותר...
אז זהוא- אני נראה לי בגדר של האנשים שפסיכולוג יכול להעצים אותי.
והבחור- לא יכול לחיות בלי זה... ז"א שנינו לא נוכל לחיות אם הוא לא ילך לפסיכולוג....
אז למה לי?
(לא רק בגלל העניין הזה פירקתי אבל אני לא יכולה לפרט... והכל היה בעצת רבנים גדולים...)
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2010 19:40 |
|
| |
אומרים שטיל לא נופל פעמיים באותו מקום אבל במקרה שלך חוץ מסטיסטיקה יש גם היגיון פשוט שאחרי שפירקת כבר פקלאה על כזה דבר הם כבר לא יתקרבו אלייך (עניין של היגיון  ) פשוט תשתפי את פגושך... (????) בלבטייך ותחליטי לעצמך שאת מדברת על הנושא הזה (למה שברת. וכל הנושא של אמון. ושעד שאת לא סגורה 100% את לא סוגרת) וממילא אין לך מה לפחד. אגב, אני גם צרין פסיכולוג ???? ובלי קשר, נישואין זה אימון, וכשהוא נופל בצורה כזו חזקה עוד בזמן האירוסים זה כן סיבה להוריד)
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2010 00:38 |
|
| |
א. מי שביטל/ה שידוך, נחשב משום מה בציבור סוג של סוג ב'. לא יודע למה ב. מה הבעיה בבחור שהולך לפסיכולוג? שמעתי שזה פופולרי היום. ג. צר לשמוע על מה שקרה,וה' יעזור.
|
|