| נשלח ב-5/8/2010 17:41 |
|
| |
להגיד "לא" בפנים??
יצא למישהו שבסוף פגישה רואים שזה לא ימשיך לשום מקום.
ואז להגיד לו את זה בפרצוף? שלא נראה וכו'...?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2010 18:44 |
|
| |
אמממ בחיים לא!, פשוט לא הגיוני, לומר דבר כזה, דווקא בגלל שזה לא נהוג, וברגע שהבחורה תשמע את הלא בפנים, זאת טראומה מסויימת/השפלה/חוסר כבוד.
הרי היא בראש שלה יודעת שזה לא נהוג לקבל "לא" בפנים, מיילא לאחר הפגישה, וברגע שהיא תראה את הכלל הזה נשבר בפגישה דווקא אצלה ואומרים לה לא , זה עלול לפגוע בה עד עמקי נשמתה [למה דווקא לי זה קרה?], על אחת כמה וכמה אם היא כן מעוניינת.
מה שכן, לפעמים פשוט משדרים את זה שזה לא מתאים. קשה מאוד להחביא את זה, וגם זה לא הכי יפה להראות שזה לא מתאים במהלך הפגישה [קשה להתאפק שעה?!]. הכי טוב ,לעניות דעתי, להמשיך את הפגישה בכיף, בשמחה שתקבל הרגשה של ספק כן ספק לא, ולבסוף להגיע הבייתה לעשות את השיקול דעת ולהחליט, במידה ולא אז לא נורא, לא קרה כלום!
זאת דעתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2010 19:00 |
|
| |
יונתן, זה יפה ונכון אבל אני מתכוונת ששתיכם רואים שזה לא לעניין וזה ברור ופשוט לסגור את זה בסוף....בלי יותר מידי טרררם בלי קשר למה שנהוג או לא השיחה זורמת אבל יודעים שזה לא מתאים...??? אז להיפרד יפה לשלום לאחל בהצלחה..אבל...לא נראה לי וכו..
אני מקווה שהסברתי את עצמי יותר טוב עכשיו...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2010 19:02 |
|
| |
אם זה לא נראה בכלל לשני הצדדים אולי יש מקום להקל בזה, אף על פי שגם כאן ניתן להיפרד לשלום ותו לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2010 19:05 |
|
| |
| יהונתן22 כתב: |  | | אם זה לא נראה בכלל לשני הצדדים אולי יש מקום להקל בזה, אף על פי שגם כאן ניתן להיפרד לשלום ותו לא. |
|
תודה כבוד הרב...
יש לעוד מישו דעה בענין???
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2010 20:44 |
|
| |
זה מאד תלוי בזרימה ופתיחות של הנפגשים.
אם הייתי חושבת לומר 'לא' ישירות- זה כמובן לא יהיה בפגישה ראשונה. שאז אין היכרות מספיק טובה לדעת אם הצד השני רגיש לזה ועד כמה. ואם בכל מקרה זה ירד, כדבריך זה מורגש לשני הצדדים- אז למה לומר בפנים אם אפשר לחסוך את זה..?? ואם מדובר בפגישות מתקדמות- אז שוב, זה תלוי בבגרות של השני לקבל את ה'לא' כדבר לגיטימי.
ואם את שואלת אותי, הייתי אומרת שאחד הדברים היעילים בשידוך זו האפשרות להוריד את השני בצורה הכי רגישה ומתחשבת. אז חבל לא לנצל את הדרך השיגרתית והמקובלת.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2010 21:45 |
|
| |
| קוטבית כתב: |  | ואם את שואלת אותי, הייתי אומרת שאחד הדברים היעילים בשידוך זו האפשרות להוריד את השני בצורה הכי רגישה ומתחשבת. אז חבל לא לנצל את הדרך השיגרתית והמקובלת.
|
|
פשוט יתרון גדול! לא היה ניתן לנסח זאת בצורה טובה יותר!
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2010 21:53 |
|
| |
אפשר לדבר עם הצד השני על השאלה שבפתיחת האשכול, כאילו השאלה היא עקרונית וכללית, ואם הוא יגיד: רמזת משהו ? להגיד: נראה לך ? לא הייתי מעיזה לדבר על זה !
אבל בדרך הביתה הוא יבין.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2010 22:03 |
|
| |
חזק בעי!, תאכלס לא היה לי את החוצפה לעשות את זה. בכוונה תחילה, אולי סתם להעלות את הנושא בלי שום קשר לנאמר =]
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2010 23:22 |
|
| |
| בעי כתב: |  | אפשר לדבר עם הצד השני על השאלה שבפתיחת האשכול, כאילו השאלה היא עקרונית וכללית,
ואם הוא יגיד: רמזת משהו ? להגיד: נראה לך ? לא הייתי מעיזה לדבר על זה !
אבל בדרך הביתה הוא יבין. |
|
אני לא הייתי אומרת בפגישה "לא"
וגם לא הייתי רוצה לקבל כזו תשובה בפגישה..
גם אם שנינו יודעים שלא נמשיך!
|
|
| נשלח ב-6/8/2010 00:02 |
|
| |
להגיד לא בסיום הפגישה???????
חחח....בחיים לא!!!!!!
כאילו,מינימום של כבוד הזולת!!! זה ממש פוגע ,לטעמי....גם אם הצד השני גם לא מעוניין להמשיך...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2010 00:36 |
|
| |
ברור
|
| נשלח ב-6/8/2010 08:17 |
|
| |
אני מכיר בחור נחמד שאחרי די הרבה פגישות הסביר לבחורה ש...לא... בקיצור מה שנקרא לא לנסות בבית...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2010 18:00 |
|
| |
טוב.. למדתי.. אבל לפעמים זה ממש ברור שזה לא בכיוון.. למשל שמדברים על כיוון של בית ואתם לא מסכימים אחד עם השני.. אז מה הענין.. הוא חכם ומבין.. שזה לא.. או הפוך.. יש בזה משהו אנושי שאחרי שנפגשים מלבנים את הדברים האלו יחד ולא עם שדכנית.. וכמובן שאם זה משהו אחר כמו חוסר מציאת חן או אי התאמה שיכול לפגוע.. אז ברור שממש לא לענין לומר וטוב שיש שדכנים.. אבל במצב שהפגישות במצב פתוח ואומרים בכנות מה מתאים לנו .. וזה פתאום נראה קצת שונה.. אז.. וחוץ מזה שיש בחורים ששואלים ישירות , אז מה את חושבת.. טוב.. סורי. למדתי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2010 13:04 |
|
| |
הייתי רוצה לשמוע לא. אם יודעים לעשות את זה בעדינות, מתוך כבוד, וכנות...
אבל מתוך מה שהסבירו לי זה לעולם לא יקרה, ובינינו, עם זה שמשקרים אפ' לשדכן ועונים סיבה לא נכונה, את זה בהחלט אין לי כוונה לשמוע פא"פ... כי אני לגמרי אאמין. תקראו לי תמימה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2010 14:35 |
|
| |
מצטרף לקודמי, כשאין ציפיות-אין אכזבות.
ואני, אישית, לא מכיר שדכן שלא מפתח ציפיות, כך שתרגישי בנוח, שיריש1
|
|
|