בית פורומים עצור כאן חושבים

שלילת הזנות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/8/2010 11:28 לינק ישיר 

מואדיב.

האינך סבור שההלכה אמורה לשקף ערכי-מוסר ועקרונות-מחשבה ראויים?!

האם ההלכה היא הוראות-יצרן לרובוטים.?

עיין בדברי מורה הנבוכים שצוטטו למעלה, מה היא השקפת הרמב"ם על מניעי איסור-זנות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2010 11:50 לינק ישיר 

http://www.tripi.co.il/Show.action?article=315
http://www.moreshet.co.il/web/drashot/drashot2.asp?id=6531

על כפייה לזנות של נערות יהודיות מאירופה באמריקה הלטינית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2010 12:10 לינק ישיר 

מוואדיב, זה נראה כאילו המוסר הטבעי שלך שמח שהתורה שאסרה דבר שהמוסר הטבעי לא השכיל לאסור...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2010 22:23 לינק ישיר 

[מישאחזו,

אני יודעת שאולי זה עניין תרבותי ואולי אפילו נוגע לטעם אישי, אבל במתחמים החברתיים והאינטלקטואלים המועדפים עלי אנשים מתבטאים בנחרצות רק בנושאים שהם מכירים ויש להם בהם לפחות מושג כלשהו (ואני מתכוונת למשהו שהוא מעבר לקריאה של כתבה אחת, שאין לי מושג מי כתב והיכן). קו"ח שנדרשת ידיעה מינימלית של המציאות כאשר בא מישהו להציע קריאה חדשה של אותה המציאות.
אני מקוה שדברי אלה הם גם תשובה לשאלותיך אלי וגם הסבר מדוע אין לי עניין להמשיך ולדון איתך באשכול זה.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2010 00:02 לינק ישיר 

אני למשל חושב שרע מאוד ומזיק להיות חילוני (או רפורמי).
אם אשה בוגרת (או גבר בוגר) רוצה מרצונה להיות זונה, גם אם זה בגלל מצב כלכלי קשה וגם אם לדעת אנשים חכמים הנזק יעלה על התועלת - זה רצונה.
אני גם לא מבין איך מניעת אופציה - מזיקה ככל שתהיה - תועיל לאלו שמצבן רע עד כדי כך שהן שוקלות את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2010 01:17 לינק ישיר 

ואגב נתונים, כיום מתפרסם מחקר שממצב את שבדיה כמדינה עם הכי הרב מעשי אונס בעולם המערבי (יחסית לאוכלוסיה).

כל זאת בהפרש עצום מהבאה אחריה (ארה"ב).
ומה מיוחד בשבדיה?כן כן -  האיסור המוחלט על זנות (מה שמתיימרים להחיל כאן במדינה).
רציתם דמגוגיה? קיבלתם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2010 12:04 לינק ישיר 

למישאחזו

ואיך בדיוק הנתונים שהבאת מוכיחים משהו לגבי נושא הדיון?

הנתונים שהבאת מוכיחים רק דבר אחד: שחלק  מהגברים אינם מסוגלים לשלוט בדחפיהם.

האם הנשים צריכות לשלם את המחיר של חוסר השליטה הזה?

"עובדי סיעוד , יכולים לעשות דברים הרבה יותר דוחים עבור המטופלים שלהם".

כשקראתי את המשפט הזה הבנתי מדוע אמשלום פרשה מהדיון.

ואכמ"ל והמבין יבין.

תוקן על ידי צענערענע ב- 10/08/2010 12:22:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2010 12:33 לינק ישיר 
אפטוןבלאדט?

.

בבקל"ס: בלבול בין קורלציה לבין סיבתיות.
תופעה מוכרת אצל אנשים שבשל טרדות יומם שוכחים כי לא בכל פעם בה נצפות שתי תופעות, אחת מהן מהווה סיבה של השניה.
לדוגמא: העובדה כי אחוז האנשים השמנים השותים משקאות דיאטטיים גבוה מאחוז האנשים הרזים הצורכים משקאות מסוג זה, אינה גורמת לנו להסיק כי גורם ההשמנה באוכלוסיה הוא משקאות הדיאט. מסקנה כזו, אם תוסק, תוגדר כבבקל"ס.

(מילון אלמואדיב למונחים מיותרים, מהדורה רביעית)

כמה הערות:

1. ראשית, כבר המקור שלך מעיר, ובצדק, כי יתכן שבשוודיה אחוז גבוה יותר ממקרי האונס מדווחים לרשויות. כלומר, לאו דוקא יש שם יותר מעשי אונס, אלא ששם הנשים מתלוננות בדרך כלל, להבדיל ממקומות אחרים.

2. שנית, גם כן לפי המקור אליו קישרת, החוק בשוודיה מחמיר מאד בהגדרת מעשה אונס. מעשים רבים שבמדינות אחרות מוגדרים כעבירה ברמה נמוכה יותר (מעשה מגונה, למשל), בשוודיה מוגדרים כבר כאונס. תופעה זו מטה את הנתונים, וקשה לפיכך, להשתמש בתוצאות המחקר אליו קישרת.
ניתוח של תופעת הטיית הנתונים האמורה, נמצא במחקר של מכון שעוסק בכך, בקישור מס' 1 למטה.

3. נניח, כדבריך, שבשוודיה אונסים יותר מאשר במדינות אחרות. נניח אפילו שמדובר בשוודיה לעומת ארה"ב (מה שלא מצאתי במקורות שבדקתי, אבל ניחא).
מיש הבדל משמעותי בין הקביעה כי יש בשוודיה יותר מעשי אונס, לבין הקביעה שלך כי הסיבה לכך היא האיסור על זנות. לעניות דעתי, ניתן לחשוב על עוד כמה סיבות מופרכות אחרות. למשל: העובדה כי בשוודיה דוברים שוודית. שפה זו, שאני לא מצליח להבין בה מלה, יכולה לגרום תסכול רב לגברים שלא מבינים מה השוודיות אומרות, ותסכול - כידוע, מוביל לאלימות ולאונס.
סיבה נוספת יכולה להיות הזוהר הצפוני, שמשגע את גברי הממלכה, או התסכול מכך שרוב פרסי נובל משולמים למי שאינם אזרחי שוודיה, או העובדה שקארל גוסטאב כבר לא מלך, או מזג האויר המדכא, או - אולי - מדובר בתוצא לואי של תסמונת שטוקהולם. מי יודע?

קישור 1:
http://www.springerlink.com/content/qph2105740rt17r0/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2010 15:27 לינק ישיר 

אני המומה מעצם הדיון בשלילת הזנות.
רוב המתדיינים כאן הם גברים. אצל הגבר, בשונה מהאישה, עיקר מעשה המין הוא הנאה גופנית (ולכן הגבר משלם לזונה ולא להיפך). אצל אישה נורמלית, גם בימים עברו, מבטאים יחסי המין קשר נפשי, שגם אם אינו אהבה, לפחות מחוייבות יש בו (מחוייבות של בעל שמגיע לקיים מצוות עונה ולא משהו חד פעמי, ומחוייבות לפרנס). אישה שמעניקה לגבר מזדמן את גופה, לא נהנית מכך אלא זקוקה לכסף הזה. ובעבור אישה לקיים יחסים כאלו זה הרסני, גם נפשית וגם גופנית (בפרט בעבר שלא היו אמצעי  הגנה מהריונות ומחלות).
מי שאחזו,
מדוע אונס היא עבירה כל כך חמורה, שנפגעיה זקוקים לטיפול נפשי?
שאלתי ואענה- גופו של אדם הוא הדבר הכי אישי שלו (ומכאן השם "חיי אישות") וכשם שהעונג הכי גדול לאישה הוא שמישהו אוהב נמצא איתה, כמו יצחק שהיה "מצחק עם רבקה אשתו", כך העינוי הכי גדול זה כשמישהו לא רצוי נכנס למקומות הכי שמורים ומוצנעים בגוף. אין בכלל מה להשוות לעבודה פיזית או מבזה אחרת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2010 15:28 לינק ישיר 

גברתי
אך האם זו סבה לאיסור?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2010 16:13 לינק ישיר 

יעקובוב
רוב המתדיינים כאן הם גברים. אצל הגבר, בשונה מהאישה, עיקר מעשה המין הוא הנאה גופנית (ולכן הגבר משלם לזונה ולא להיפך).

נדמה לי גבירתי שאת טועה פעמיים- גם אצל האשה יחסי המין הם  הנאה גופנית, זה תלוי בגבר שאתה היא מקיימת אותם,
האשה- (לא כל אשה- בעיקר לא בימנו). מוסיפה לכך רובד רגשי. ולא רק האשה גם הגבר- אבל פחות,

בענין מי משלם למי- את ממש  לא מעודכנת, ממה שמתפרנסים היום ובעבר חלק מהזכרים.

כשהתורה אוסרת על האיסור לזנות היא כותבת- לא תהיה קדשה= (זונה).-מבנות ישראל 
ולא יהיה קדש=(זונה ממין זכר)- מבני ישראל 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2010 17:39 לינק ישיר 

yakovkov כתב:
אני המומה מעצם הדיון בשלילת הזנות.
רוב המתדיינים כאן הם גברים. אצל הגבר, בשונה מהאישה, עיקר מעשה המין הוא הנאה גופנית (ולכן הגבר משלם לזונה ולא להיפך). אצל אישה נורמלית, גם בימים עברו, מבטאים יחסי המין קשר נפשי, שגם אם אינו אהבה, לפחות מחוייבות יש בו (מחוייבות של בעל שמגיע לקיים מצוות עונה ולא משהו חד פעמי, ומחוייבות לפרנס). אישה שמעניקה לגבר מזדמן את גופה, לא נהנית מכך אלא זקוקה לכסף הזה. ובעבור אישה לקיים יחסים כאלו זה הרסני, גם נפשית וגם גופנית (בפרט בעבר שלא היו אמצעי  הגנה מהריונות ומחלות).

אם אשה מעוניינת להעניק לגבר מזדמן את גופה, למה יש לנו זכות למנוע אותה מזה?
ניתן לומר שמעציב מאוד שיש נשים שנאלצו להגיע לידי כך אבל זה לא נותן לנו זכות לומר לה מה לעשות.
מעבר לכך, אופציה גרועה היא גם אופציה ואני לא מבין איך שלילתה מיטיבה אם אותן נשים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שלילת הזנות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.