בית פורומים פורטל הנפש

פחד מחתונה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/8/2010 13:00 לינק ישיר 
הנה שאלה

אני עוסק בהלכות ראש השנה, ובסימן תקפד' כותב המשנה ברורה שחייבים לברך 'על תקיעת שופר' בעמידה, כיון שהדין הוא שכל ברכת המצוות בעמידה, ולומדים את זה גזירה שווה לכם - לכם מספירת העומר, ואני שואל, מדוע אם כן, ברכת 'על אכילת מצה' נאמרת בישיבה, והלא ברור שהיא ברכת המצוות, שהרי לברכת הנהנין מברכים 'המוציא', ואף המשנ"ב עצמו בהלכות פסח, לא מזכיר שצריכים לעמוד, ופוק חזי, כל העולם יושבין בשעת ברכת 'על אכילת מצה' היאך ?

אני מקוה שאני לא מכביד עליך, אבל אם זה טורח עליך, תרגיש חופשי לא לענות, אני עובד בהוצאת ספרים, וזה כולל עימוד, ולפעמים גם הקלדה של המון חומר, כך שכל היום אני על המחשב, וכשאני רוצה להתאוורר אני משוטט קצת, בשבילי זה סוג של צאט, אז תרגיש כמו בצאט . . 

ובקשר למה שכתבת שהחזו"א פחות שייך לדורנו, לדעתי זו טעות גמורה, החזון איש חי משהו כמו 60 שנה אחורה, וההשכלה והכפירה הארורה כבר 200 שנה ויותר, כך שהחזון איש הכיר את ההרהורי כפירה שיכולים לבוא בדור האחרון ועל זה אמר את דברו, מה גם שברעיון כבר כתבו כך הגר"א ועוד, שמי שעושה מצוה שורה עליו רוח קדושה, ודוחפת אותו למצוה נוספת, ולהיפך חס ושלום, זאת אומרת, שמחשבות פסולות באות מרוח טומאה, והמלחמה בהם היא ברוח קדושה. פשוט, ומורגש בחוש. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2010 13:05 לינק ישיר 

והוא ענין 'מצוה גוררת מצוה, ועבירה גוררת עבירה'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2010 02:26 לינק ישיר 

תיירים,
התכוונתי לשאלות הלכתיות ולא לחידות הלכתיות.

אני לא חושב שאני חכם יותר מהחזון איש, ולכן אני לא אומר שהשיטה שלו לא טובה, אבל עלי זה לא משפיע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2010 10:39 לינק ישיר 
והרי התשובה

כל המצוות שבאכילה, תתיכן ברכתם רק בישיבה, אף שהיא ברכת המצוות. היה שלום. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2010 03:23 לינק ישיר 
טוב טוב טוב לי על הלב.

אוקי, שום דבר בצורת ההתנהגות שלי לא השתנה, אני עדיין חי בצורה לא מסודרת ולא בריאה, אבל משום מה נראה שהמשבר מאחורי, בלי שום סיבה. (כבר שבועיים)
 השאלה שלי זה האם אני צריך להתייחס למה שעברתי ולמרות שזה מאחורי ללכת לטיפול פסיכולוגי או שאני יכול להתייחס לזה כמשהו נקודתי שהיה ונעלם. (למרות שאני כבר מודע לזה שלנפש שלי יש חיים משל עצמה וברגע אחד היא מפילה אותי שוב על הברכיים,)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2010 10:36 לינק ישיר 

שלומי יקר,

אני שמחה לשמוע שאתה מרגיש טוב, יהי רצון שימשיך כך!

לגבי שאלתך, אדרבא כשהסערה שככה ניתן יותר לטפל במה שדורש טיפול, בעוד שבמצבי משבר וחירום הדורשים סוגי התערבות מיידית פעמים מאד קשה לטפל בעיקר עד חלוף הסערה.

הבעיה שלך הנוגעת ליצירת אינטימיות, לזוגיות, לאובדן, לקונפליקטים של תלות וניפרדות לאמונה ולהשקפת עולם , מתאימה לטיפול מעמיק תהליכי פסיכודינמי. אני מאמינה שבזכות השילוב של רגשיות עם יכולת החשיבה המעמיקה  שניחנת בהם (כפי שניכר פה  שיש לך) תוכל להיעזר בטיפול פסיכואנליטי רגיש.

ולגבי הערתך לגבי יחס הסביבה לטיפול, אני מאמינה שאם תרצה, תמצא את הדרך להתמודד כפי שעד היום עמדת נגד שידוך חברתי שלדידך לא מתאים לך.

בברכה,

רונית לזר, עו"ס קלינית, דוקטורנטית

נייד     052-6346334   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/12/2010 03:02 לינק ישיר 

אני חוזר לפותח האשכול:
הזכרת בדבריך מספר בעיות ואני אענה לך את דעתי אחת לאחת.

בנוגע לבעיית סדר היום שעות שינה וקימה וישיבה מול מחשב, לדעתי אין לך מה לדאוג מפני שכל הדברים האלו נובעים מחוסר יציבות וחוסר בריגושים וסיפוקים (שאותם אתה מוצא באינטרנט וכו), חיי הנישואים יביאו לך יציבות וסיפוקים (ל רק מבחינת מין) ואז הצורך שלך בדברים אחרים פשוט ייעלם בשמונים אחוז.

בנוגע לאחיך, אם אתה יודע את הסיבה שגרמה לאחיך את המשבר כדאי מאוד שתטפל בזה לני כן, אם אינך יודע ולדעתך אין סיבה הגיונית שזה יקרה לך, אזי אין לך כלל ממה לפחד,זה כבר ממש כמו לפחד שיקרה לך מקרה טראגי כמו שקרה למישהו אחר ח"ו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/12/2010 17:28 לינק ישיר 

לגבי השאלה ההלכתית : טעות ! הברכה היא 'לשמוע קול שופר' ולא כפי שנכתב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2010 01:17 לינק ישיר 

א

תוקן על ידי benisha ב- 19/12/2010 01:21:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2010 09:43 לינק ישיר 

הבן האובד! אתה בחור נורמלי עם חשיבה עמוקה. זה יוצר לפעמים בלגן לא פשוט. בייחוד שהחברה מסביב לא כל כך מאפשרת או מעוניינת שתהייה חשיבה מעמיקה. אני מכיר זאת מעצמי. מה שכתבת די מאתר גם אותי בתקופות הבחרות שלי רק שאז לא הייתי עם האינטרנט.
לגבי הספקות באמונה, אני חש שזה לא ספקות על עצם האמונה אלא שאלות כבדות משקל על האמונה וככזה היהדות אדרבא מעודדת (אמנם החברה שנלו פחות כי זה מאיים על המבנה החברתי. וזה צודק אך הממסד חייב לאפשר ליגיטמיות לשאלות כי במצב הנוכחי כשיש שאלות בורחים או עוזבים כי אין מענה. למרות שיש מענה כמעט לכל שאלה, וחבל). שים לב שכל התלמוד בנוי בצורת שאלות זה על זה ובירור מעמיק אפילו בנושאים שכיום הממסד ברובו עדיין משתיק. בקיצר לשאול זה בריא לבדוק זה מצויין רק צריך לגשת למקומות הנכונים. אשמח לענות לך על שאלות לפי מיטב ידיעותי בתורה ובמדע.
אתה אמנם חי כיום בצורה לא מבוקרת זה לא אמור להפריע לחיי נישואין. כי אז תהיה לך מסגרת הנישואים עצמם או כולל או עבודה. כמובן שעדיף כבר היום להתרגל למסגרת (בייחוד כלכלית).
לדעתי השוטטות באינטרנט אינה בעייה (מלבד הבעייה הדתית). זה ממלא לך צורך חברתי. אצלי זה כך. ואיני חושב שאתה צריך גמילה או משהו דומה מלבד אם זה מגיע למצבים שאתה נפגע משזה כמו הימורים או שאתה גולש בשבת בניגוד לאמונה שלך.
הנישואין אינם מקום למילוי חסרונות ומי שמתחתן על מנת למלאות חסרון. זה יכול ליצור בעיות. הנישואין הם שלב בריא בחיים שמעביר את הרווק לחלק שני החייו החלק האמיתי יותר היצרני והפעיל והאחראי.
טיפול פסיכולוגי תמיד טוב אני אישית  בטיפול כבר 3 שנים והייתי אצל כ3 מטפלים. ישנם מטפלים חרדים מקצועיים (וישנם הרבה לא מקצועיים ויש להזהר מהם!!!!!!!!!!!!!!) אני בשמחה אתן לך שמות שאני מכיר אישית. חלקם חסידים ממש חלקם ליטאים או מזרחיסטים. אני מעריך שרונית תוכל לעזור לך בזה יותר ממני.

ולרונית היקרה,
למה רק טיפול פרוידאני או דינמי יכול לעזור? כמיטב ידיעתי, ישנם עוד דרכי טיפול. ומטפל מקצועי לא נוקט השיטה אחת אלא פלי צורך הטיפול. ז.א. גם בתוך הטיפול עצמו מטפל מקצועי יחליף שיטה לפי הצורך.  לדעתי הקטנה, הטיפול שיעזור לבן האובד החמוד, זה טיפול קוגנטיבי אפילו קצר מועד, שיתן לו את החשיבה הנכונה על עצמו. זה בשילוב מעט פסיכואנליזה או דינמי יכול להקפיץ את החבר שלנו למקומות הראויים לו באמת.
ועוד שאלה קטנה, עו"ס בדרך כלל מסתכלים בראייה חברתית יותר, וזה לא כל כך מסתדר לי עם הצעותייך לטיפול פרוידאני או דינמי? זו שאלה להבנה ולא ח"ו לתקיפה אישית.
לסיום ההרצאה: תחיו באהבה תתנו זה לזה ותחייכו הרבה!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2010 13:51 לינק ישיר 

אינטרנט לא ממלא צורך חברתי, להיפך, הוא רק מדגיש את הצורך בחברה אמיתית, קשה מאד לקבל שייכות כלשהי לזהות וירטואלית, ודוקא הנסיון הזה מראה שיש צורך בזהות חברתית אמיתית, בהשתייכות למסגרת וכדומה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/12/2010 14:02 לינק ישיר 

צודק לגמרי. התכוונתי, שמי שיש לו חסר יכול לנסות למלא ברור שהאינטרנט לא באמת ממלא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/12/2010 22:12 לינק ישיר 

משיחותיי עם בן האובד הן פה בפורום בניק זה ובקודמים והן בשיחות מחוץ לפורום התרשמתי שמדובר בבעיה יותר מורכבת ממה שטיפול קוגנטיבי יכול להציע להערכתי. לא פעם אני מפנה לטיפול קוגנטיבי כשלע"ד יכול לעזור ברמה מסויימת אולם במקרה הנוכחי התרשמתי אחרת. להערכתי בן האובד יכול להיעזר רבות באמצעות טיפול פסיכודינמי המאפשר מרחב חשיבה ושיח פסיכואנליטי בנוגע לדילמות חייו ולקונפליקטים עמם הוא מתמודד.

ודרך אגב לא תמיד מעבר מסוג אחד של טיפול למשנהו מצביע על יכולת ועל התאמה לפי הצורך אלא עשוי להיות מישמש של סוגי טיפול שונים שבמקרה הטוב לא מוביל לשום דבר.

לגבי שאלתך להיותי עו"ס -אומנם תחום זה מדגיש היבטים מערכתיים אך כמטפלת קלינית אני מתמקדמת בעולם הפנימי הפסיכודינמי של האדם בתוך הסביבה. גם למשל פסיכיאטר שתחום מומחיותו היא תרופות עשוי להתמחות בנוסף בטיפול קליני ולעבוד עם מטופלים לא רק באמצעות תרופות אלא גם טיפול פסיכודינמי.

בברכה,

נייד     052-6346334   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2010 14:49 לינק ישיר 

כמובן שלא תמיד מעבר בין טיפול מועיל וברור שיש מקרים שזה מזיק. מי כמוני יודע.. מעבר בין סוגי טיפול יכול להעשות רק ע"י מטפל מקצועי באמת. ובעת הצורך הטיפולי. מה שכן מתחילת הטיפול אפשר לשלב כמה מדרכי הטיפול השונים, כמובן לאחר איבחון הבעיה.
חשבתי שלבן האובד יש עוד קשיים. ולא ידעתי כמה הוא מודע לכך. כי מי שלא מודע לשאר הקשיים שיש לו טיפול עמוק מפחיד. לכן אני אישית מציע ללכת לטיפול קצר. בדרך כלל כשמגלים את עומק הקושי. רוצים יותר.
ולבן, לך על זה לעצמך בכיף. זה יכול להיות קשה אבל זה בונה וכשמשתחררים מהקושי פשוט עפים והעננים כל כך וורודים (לפעמים הם קצת שחורים אבל עוברים את זה9 אז אחי יעלה!!! פנק את עצמך בטיפול!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/12/2010 18:20 לינק ישיר 

במחשבה שניה נראה לי לא נכון להמשיך את הדיון אודות אדם שלישי גם אם הוא מופיע באופן אנונימי. לעומת זאת, אפשר כמובן לדון בסוגיות.
בכל אופן, המוקד פה מבחינתי לא היה אורך הטיפול אלא אופי הטיפול. ככלל לטעמי, הטיפול הפסיכואלניטי הוא אחת התגליות  של המאה האחרונה שהאנושות יכלה לייחל לה. דווקא אנשים שעסוקים בחשיבה עמוקה בניסיון להבין את עצמם, את הזולת ואת העולם יכולים להנות ולהיתרם ממנה רבות.
 מנגד אנשים שמחפשים את השינוי המיידי, את הורדת הסימפטום הספציפי יכולים להיעזר בתרופות וטיפולים קוגנטיביים והתנהגותיים שונים.
כמובן שהשילוב בין הטיפולים יכול להיות מתאים אך דורש כפי שציינת חשיבה מקצועית.
בברכה

נייד     052-6346334   

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > פחד מחתונה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.