בית פורומים יין ושטריימל

נבחרת החלומות של אלעל ועוד טיפ או שניים.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/8/2010 21:41 לינק ישיר 
נבחרת החלומות של אלעל ועוד טיפ או שניים.

חברת "אל על" קיימה בסוף יולי תחרות לבחירת היינות למחלקה הראשונה ולמחלקת העסקים במטוסיה. שני צוותים של שופטים דרגו כ-70 יינות בשש קטגוריות. בשופטים השפים איילת לטוביץ' ושגב משה ואנשי התקשורת יעקב איילון ואלון בן דוד. בראשות אחד הצוותים עמדתי אני ובראשות הצוות האחר – עו"ד נחמן כהן צדק. האירוע היה בגלריה קסטיאל בתל אביב ולקהל המוזמנים נתנה אפשרות לדרג את היינות. הצבעת הקהל נכללה בשקלול הסופי בשיעור של 20%.

הזוכים במקום הראשון:

אדומים מתיישנים
יקבי רמת הגולן - ירדן מרלו 2006

אדומים צעירים
טפרברג - ישראלי מרלו 2009

לבנים יבשים
רקנאטי - שרדונה 2009

לבנים חצי יבשים
כרמל - סדרה אזורית גוורצטרמינר 2009

מבעבעים
תשבי - ברוט 2009

קינוח
בנימינה - מוסקט 2009

שתייה של יין וכהילים בטיסה, מנעימה את החוויה, אבל כדאי לזכור:
יין מאבד ממאפייניו בשל תת הלחץ והרעידות של המטוס – הניחוחות נחלשים וגם הטעם שונה. בתוך המטוס שורר יובש ומאבדים נוזלים בקצב מואץ, והאלכוהול מגביר את ההתייבשות. לכן רצוי מאוד לשתות מים לפני שתיית יין וכהילים וגם אחריה. השפעת האלכוהול באוויר עוצמתית פי שניים לעומת ההשפעה שלו על הקרקע, דבר העלול לגרום למצב של שכרות לאחר שתייה של כמויות קטנות יחסית. לכן, כשטסים מומלץ לצרוך יין במתינות, רק בעת הארוחות, ולהרבות בשתיית מים.

" בכל אדם באשר הוא טמון פוטנציאל ההשתבחות ".   (א.א.ח).

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2010 18:38 לינק ישיר 

מעניין מה היו הקריטריונים שלהם לבחירת היין.
קצת מוזר לומר שהם אלו היינות הכי טובים נכון שהם לא ממש גרועים אבל לא הייתי אומר נבחרת חלומות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2010 12:45 לינק ישיר 

אתה צודק,לא כל היינות מהשורה הראשונה. אולי אלו יינות שעומדים הייטב בלחץ אטמוספרי שונה :) 
את הטעימה היו צריכים לעשות באויר לא (ביזנס קלאס, מישהו) ? 

תוקן על ידי Itis ב- 12/08/2010 12:47:35

" בכל אדם באשר הוא טמון פוטנציאל ההשתבחות ".   (א.א.ח).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2010 14:21 לינק ישיר 

אלו הם יינות טובים במחירים סבירים, כנראה שאל על לא מסוגלת להתמודד עם יינות משובחים יותר (גם במחיר).

עצה לייעול הפורום:אני חובב יין פשוט, לא מבין גדול (ולדעתי גם אין רבים כאלה...), לפעמים אני מפרגן לעצמי יין טוב במחיר 70 -120 ש"ח. אבל בשבת רגילה ידי משגת ליינות טובים, אבל במחירים נמוכים יותר30 55 ש"ח, וכך גם רובא דעלמא, אנא התחילו להתייחס גם לנו, לעמך -החובב יין, שלא מפרגן לעצמו יינות יקרים. או אז, לדעתי, הפורום יתחיל להתעורר ולהיות פעיל יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2010 10:07 לינק ישיר 

בהחלט אני מסכים עם בני שכדאי לפתוח אשכול ליינות עד 60 ש"ח ואשכול נוסף עד 100 ש"ח 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > תרבות ואומנות > יין ושטריימל > נבחרת החלומות של אלעל ועוד טיפ או שניים.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext