|
|
| נשלח ב-10/8/2010 15:58 |
|
| |
מטפחת
תודה - אם כבר גלות אצל פריצים - יחסית זו אחלה גלות
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2010 16:09 |
|
| |
תלמיד, אתה טועה...
במצב הדברים היום, לולי קדושת הארץ וקיום המצוות התלויות בה, הייתי מעדיף את הגלות באנגליה, ארצות הברית, קנדה או אוסטרליה, על פני הגלות כאן (ע"ע בג"ץ).
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2010 16:17 |
|
| |
צבוני, אם מחויבות למעצמות, וכן בחירתם של יהודים רבים להישאר בגולה, נקראים גלות, הרי שלא היתה מעולם גאולה שניה וימי הבית השני הם גלות הרבה יותר מאשר בזמננו. גם אז רוב המוחלט של התקופה היו מלכים רשעים לפחות כמו נתניהו, ובמקום לקצץ בקצבאות הם קצצו ראשים של יהודים.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2010 16:19 |
|
| |
כל מה שעשה בג"ץ הוא משום שהמדינה משלמת את בתי הספר ולכן צריכים לשמוע בקולה בניהולם, ובקיצור הכל על כסף באנגליה לא היית מקבל שקל ולא היית מגיע לזה, אבל כאן אתה מקבל תקציבים, ובחו"ל היית צריך לפרנס את עצמך.
אנגליה לא תיתן אזרחות למליוני האנשים שכאן וכן כל מדינה אחרת לא תיתן אזרחות ליהודים, ולא היתה נותנת להם גם ב48 אין ליהודים שום מקום אחר ללכת אליו גם אם ירצו. המדינה מאפשרת קיום ליהודים, ואם היא תפסיק לאפשר זאת נהיה כולנו פליטים ואף מדינה לא תרצה אותנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2010 16:22 |
|
| |
צבוני:
צדיק: אתה כנראה לא מכיר את הגלות שם, אני לא מדבר כבר על התבוללות וכדומה,
משני סיבות בארץ יותר טוב,
יש סיכוי שיהיה יותר טוב בארץ כלומר שבמשך הזמן היהדות החרדית והדתית יהיו כאן הרוב,
ומצד הסכנה שהייתה לא לפני הרבה זמן באירופה,
ולכן מצד לבנות את הדורי דורות שלך, כדאי לבנות רק בארץ ולא בשום מקום קורץ אחר,
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2010 16:42 |
|
| |
תוקן על ידי פגתוקף ב- 10/08/2010 16:42:58
ארבעה אין הדעת סובלתן
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2010 17:38 |
|
| |
| ואמאי כתב: |  | כל מה שעשה בג"ץ הוא משום שהמדינה משלמת את בתי הספר ולכן צריכים לשמוע בקולה בניהולם, ובקיצור הכל על כסף
באנגליה לא היית מקבל שקל ולא היית מגיע לזה, אבל כאן אתה מקבל תקציבים, ובחו"ל היית צריך לפרנס את עצמך. אנגליה לא תיתן אזרחות למליוני האנשים שכאן וכן כל מדינה אחרת לא תיתן אזרחות ליהודים, ולא היתה נותנת להם גם ב48 אין ליהודים שום מקום אחר ללכת אליו גם אם ירצו. המדינה מאפשרת קיום ליהודים, ואם היא תפסיק לאפשר זאת נהיה כולנו פליטים ואף מדינה לא תרצה אותנו. |
|
אתה מצחיק אותי.
ראשית, גם כאן בארץ אני מפרנס את עצמי, ב"ה. גם מי שאברך יום שלם היה יכול לשרוד, כמו בכוללים שבלייקווד, גולדרס גרין, אקס לה בן, ועוד.
שנית, רוב היהודים בעולם הם *אזרחי* מדינות זרות. אז על מה אתה מדבר, For god's sake?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2010 18:39 |
|
| |
סגסג היקר
קודם השאלה מהי גלות ? ואחרי זה אפשר לדון האם אנו בגלות,
אם כל תכליתינו היא שכר עולם הבא ?? (לפי התזה שלנו החרדית השקפתית,)
אז מה לי גלות ומה לי גאולה, מה כבר משנה, מה לי נסיון עשיר מה לי נסיון העני מה משנה, העיקר השכר בעולם הבא,
הרי העולם הזה רק פרוזדור,
יהיה\יש גאולה מדינית אז מה עכשיו ? ללמוד וללמוד והנסיונות ממשיכים כרגיל, ושוב המטרה היא עולם הבא,
יהיה גאולה רוחנית ואז מה ? נעשה קרבנות ונקיים את כל המצוות, אבל שוב המטרה היא עולם הבא,
נכון שבזמן גאולה נוכל לקיים יותר מצוות, אבל היא לא רלוונטית כלפי שכר עולם הבא כי רחמנא ליבא בעי,
מה כבר משנה כמה מצוות ? הרי משלמים לפי הלב\הרצון, וכל יהודי היה רוצה לקיים מה שיותר,
ברור שהיהודי הגלותי יקבל יותר שכר, אז בשביל מה בכלל גאולה ? הרי אם שכר עולם הבא העניין ? אז כדאי יותר הגלות,
יש כאו פרדוקס ענק,
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2010 19:02 |
|
| |
גלות = חילול ה'.
תפקידנו כאן אינו עשיית שכר, אלא הרבות כבוד שמים.
בגלות כבוד השכינה בעפר. בכל העולם מלמדים תאוריות כפירה. דוקינס וחבר מרעיו מטיפים לכך שאלוקים = רציחות, עפ"ל. למישהו יש עוד ספק למה אנו מחכים להתגלות כבודו?! בשביל מה נבראנו, אם לא בשביל זה?! על מה נתפלל עוד חודש במשך יומיים תמימים אם לא על זה?! רק על פרנוסה?!...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2010 20:45 |
|
| |
| צבוני כתב: |  | כל מה שעשה בג"ץ הוא משום שהמדינה משלמת את בתי הספר ולכן צריכים לשמוע בקולה בניהולם, ובקיצור הכל על כסף
באנגליה לא היית מקבל שקל ולא היית מגיע לזה, אבל כאן אתה מקבל תקציבים, ובחו"ל היית צריך לפרנס את עצמך. אנגליה לא תיתן אזרחות למליוני האנשים שכאן וכן כל מדינה אחרת לא תיתן אזרחות ליהודים, ולא היתה נותנת להם גם ב48 אין ליהודים שום מקום אחר ללכת אליו גם אם ירצו. המדינה מאפשרת קיום ליהודים, ואם היא תפסיק לאפשר זאת נהיה כולנו פליטים ואף מדינה לא תרצה אותנו.
אתה מצחיק אותי.
ראשית, גם כאן בארץ אני מפרנס את עצמי, ב"ה. גם מי שאברך יום שלם היה יכול לשרוד, כמו בכוללים שבלייקווד, גולדרס גרין, אקס לה בן, ועוד.
שנית, רוב היהודים בעולם הם *אזרחי* מדינות זרות. אז על מה אתה מדבר, For god's sake? |
|
לא אמרתי שלא תוכל לשרוד, עברנו דברים מספיק קשים, אבל בפועל המדינה תומכת בכל אברך בסכומים גדולים לחודש על סעיף של לימודי תורה, וכן מממנת חלק נכבד מחינוך ילדיך ומשכורת המורה של אשתך (או גיסתך או חמותך). אז מה מצחיק כאן?
העובדה שהיהודים בחו"ל הם אזרחי המדינה, לא אומרת שמדינות אלו יקבלו גם אותך ואת ששת מליון אחיך כאן במדינה. מדינות מקבלות טפטופים של הגירה מסיבות שונות. אבל אף מדינה לא תקבל את האזרחים כאן ולא רבע מהם, וגם ב48 כשהגיעו זרמי פליטים מאירופה ומארצות ערב אף מדינה לא היתה מקבלת אותם ולא משלמת להם שקל.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2010 20:46 |
|
| |
| צבוני כתב: |  | גלות = חילול ה'.
תפקידנו כאן אינו עשיית שכר, אלא הרבות כבוד שמים.
בגלות כבוד השכינה בעפר. בכל העולם מלמדים תאוריות כפירה. דוקינס וחבר מרעיו מטיפים לכך שאלוקים = רציחות, עפ"ל. למישהו יש עוד ספק למה אנו מחכים להתגלות כבודו?! בשביל מה נבראנו, אם לא בשביל זה?! על מה נתפלל עוד חודש במשך יומיים תמימים אם לא על זה?! רק על פרנוסה?!... |
|
אתה מדבר על גלות השכינה שהיא מושג לעצמו, האם בימי הבית לא היו משמיצים את היהדות? אפיון ויובינליס? ובימי הבית הראשון רבשקה גם הטיף לכל מיני דברים, מה זה קשור לנושא? אף אחד לא טען שהגיעה אחרית הימים, אבל בכל אופן אין בין עוה"ז לימות המשיח אלא שעבוד מלכויות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2010 00:30 |
|
| |
זה באמת שאלה טובה,מה כל כך משנה אם יש גלות או גאולה,אחרי שזה הכל רק הכנה לעולם הבא,צריך לחשוב על השאלה,אבל אני לא חושב שזה כל כך רלוונטי לענינו,למעשה,יש עונש שנקרא גלות,והשאלה האם אנחנו נמצאים בעונש הזה או לא.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2010 07:43 |
|
| |
מקס פתרון הפרדוקס שלך הוא כי אמנם השכר לאחר הגאולה קטן יותר (כי הצערא, שלפיו האגרא, איננו) אבל הדרגה האנושית, שאינה תלויית צער (נניח קניית החכמה) תהיה קלה יותר להשגה. כמדומני שכך עולה מדברי הרמב"ם בהל' תשובה
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2010 13:26 |
|
| |
יש מספר מוקדים בדיון על הגלות בעיני החרדים:
האם מצוות ה' מתרכזת אך ורק בשאלה אם מגיעים לעולם הבא או לא- כמו כל דת המתיימרת להשיג מטרה זו למאמיניה? או, האם זה משנה אם אנחנו עם או קבוצה?
מה היחס לעולם? וכוונתי לעולם אני מתכוון לחיי החברה, היצירה, התרבות, הכלכלה ומדיניות- העולם כשלעצמו.
על אף עקרון עולם הבא, הקונספט של ה' וחזונו הם ביצירת העם היושב על אדמתו ומקיים חיי ריבונות וחברה המאוגדים יחד, ומנסים לקדם בכך את רעיון "ממלכת כהנים וגוי קדוש". עם המנסה ובונה חיי צדק, צדקה ומשפט בארץ, העולה ומתקשר עם ה' אלוהיו בבית מקדשו ובלימוד ובהנחלת תורתו.
הרי אם אנו חוזרים על המקרא, בייחוד על רקע מסעות ישראל ממצריים לכנען, מה שמונח בתשתית המקרא הוא בניין האומה הישראלית לשבטיה הבונים את חיי החברה וממלכה לאור דבר ה' ועקרונותיו.
כלומר, אישים צדיקים בעולם יכולים להיות מכאן ועד להודעה החדשה- בלי הצורך בציווי האלוקי, קיומה של אומה צדקת המקיימת חיי ריבונות הוא אתגר שונה ונדרש על פי התורה.
מכך גם היחס לעולם, התורה מניחה שקיום חיים "רגילים" כמו עבודה, יצירה חברה ותרבות, הם לא רק דבר נצרך אלא בנוסף הם דבר מקובל. ב"נורמאליות" הזאת, מתקיים הניסיון לבנות חיי אומה על אדמתה- אם נחשוב לרגע על עלייה לרגל, הרי מדובר בעם או בחברה שחייה על אדמתה כפשוטו, ועל פרי אדמתה היא מודה לאלוקיה בבית המקדש. היא מאשרת את הקשר בינה לבין ה', על חסדיו, ועל הארץ הטובה שנתן לה. מכאן הנחה שזה ברכה לעם להתקיים על אדמתו.
אלמנט נוסף שצריך להתחשב בו, הוא אלמנט התארגנותו של עם ישראל כיחידה פוליטית אחת, ואין כמו ספר שופטים המתאר את הפער בין "ובימים ההם אין מלך בישראל, איש הישר בעיניו יעשה" לבין כינונה של מלכות. ספר מלכים ונביאים מתארים את ההתמודדות בכינון המלכות לאור תורת ה'.
הגלות יצרה את המצב הבא, מעבר לעקירת ישראל מארצו, היא הרסה את המאחד ואת היכולת לקיים חיי ריבונות. העם התפזר לפלגים מבלי יכולת כמעט להרים או למנף ארגון לאומי אחיד (ועד ארבע הארצות הוא דוגמא נדירה, מאידך הוא גם דוגמא מה חוסר עוצמה ריבונית יכול להוביל, להריסתו). הביטחון הקיומי ההשרדותי חשוב, אך לא פחות חשוב היא שאלת קיומה של אומה ויכולתה לקיים חיים אחידים מאורגנים יחד. כל בר דעת מבין כמה חשיבותה של עצמאות מדינית מתחייבת מכך.
אך אם אין מדינה לעם הזה וריבונות עצמית, אז מה שנותר הוא דת או תפיסה מסוימת של תורת ה' שבעזרתם יש מכנים משותפים בעם אך העולם הבא עשוי להיות חזות הכול.
כמתבונן מן החוץ (סליחה אם הדברים נשמעים מתנשאים, אשמח לקבל תוכחות משכילות אם טעות הווי בדברי, או לא לעניין, או כעלבון), החברה החרדית לובשת משקפיים מסוימים. במשקפיים האלו, האלמנטים הללו שדובר עליהם, אינם בנמצא. נכון, קיימת תודעה של קיום העם היהודי, קיימת תודעה של גלות וגאולה, אך במשמעותם המצומצמת.
ואם זה כך, קיימת סתירה בין המציאות לבין אותה תודעה ללא משמעותה הרחבה. לא רק סתירה אלא גם מבוכה, שלא ברור אם הדיון ההלכתי יוכל לתת פתרון משביע רצון.
ובמשמעות זו, הגאולה היא אוטופיה - ולא אתגר ריאלי נדרש, לעומתה הגלות היא ריאליה. במשמעות זו, עלייה לארץ היא מצווה המוטלת על היחיד, מבלי לרדת למשמעה כמו העלאת הביכורים ובית המקדש הארץ על כל הדיבורים על קדושתה- היא אינסטרומנטלית לקיום דבר ה'.
אפשר להיות יהודי טוב כאשר הצפייה לגאולה היא במשמעותה הליבוביצ'יאנית (שיבוא וחלילה שיבוא באמת...). אבל נראה לי שבלי לב העניין כל אלו באמת מביאים לכדי הסקת מסקנות מסוימות, ומבוכה ביחס לכינונה של מדינת ישראל. אך אם יודעים את לב העניין, את החזון המקראי וביד נביאיו, אז ניתן להתמודד ואף לקבל את המציאות שכינון הריבונות והתארגנות הלאומית הם ספתח למימוש עבודת ה' כפי שהיא באמת - לא קץ היסטוריה ערטילאית שמופרת על ריאלית מציאות מדינת ישראל...
הגאולה כאוטופיה, כקץ, יוצרים השתקפות מוטעת. הגאולה אינה קץ, הגאולה היא כינון מציאות חדשה וריאלית- לפיכך גם מתבקשת ונדרשת. הגלות היא האוטופיה- או הסיוט, כי היא אינה מספקת למצות את מימוש הפוטנציאל של העם היהודי. המשקפיים האלה, שאותה החברה החרדית לובשת, מדברות על אהבת ישראל, אך האם הן יודעות לשקף מי זה עם ישראל וחזון ה'? עם ישראל כחברה, כמדינה, עם השמח בה' אלוקיו או אפילו עם המנסה בדרכו (המגושמת לעיתים) לקיים את עקרונותיו?
לעיון חכמי הפורום וחושביו...
(דברים אלו הם ניסיון ריכוז רוחם ודבריהם של מספר מקורות שהשפיעו על כותב דברים אלו - התנ"ך, הזוהר והקבלה, הכוזרי והרמב"ן, רמב"ם רמח"ל ומהר"ל הראי"ה ו... אצ"ג ועוד)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2010 14:04 |
|
| |
אולי החברים הנכבדים יואילו לפרש, מה זאת גאולה? ועל מה הם מתבססים בפרושם? עם ישראל נגאל שלש פעמים- גאולת מצריים- מה היה מצבו של העם לאחר גאלה זו? מכל הבחינות! גאולת בבל- ------------------""----------------------------------------- והגאלה היום. מה מצבו של עם ישראל היום לעומת אז? מכל הבחינות? הרי אם מנסים להבין מילה או מושג, יש להסתמך על מקורות בעבר. אחרת אלו רק דיבורי סרק דמיוניים מהבטן.
|
|
|
|
|