|
|
| נשלח ב-11/8/2010 21:06 |
|
| |
צריך להכין פשקאווילים כאלה ולחלק.......... (אם רק היה לי כסף....... הייתי עושה זאת... (: )
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2010 01:15 |
|
| |
אם בחור שדורש דירה היה חושב קצת עמוק יותר, היה מגלה שעוד 20 שנה הוא יצטרך להביא 5-10 דירות לבנות שלו..... (ולא להיכנס לחובות רק עבור הדירה שלו) אז שלא ישמח מדי.....אוטוטו הוא יהיה חייב להחביא ת'כסף מתחת לבלטות ולחסוך, וכמובן שזה לא יספיק, אז כל מה שיקרה לחמיו, עלול לקרות לו.........ח"ו....
|
|
| נשלח ב-12/8/2010 01:52 |
|
| |
זה מעגל שאפשר לצאת ממנו רק בדרך אחת: עמידה עקשנית של הרבנים מהחוגים שמביאים דירות לבטל את הנוהל הזה. אבל... לא נראה לי שזה יקרה...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2010 09:12 |
|
| |
| חסויה22 כתב: |  | צריך להכין פשקאווילים כאלה ולחלק.......... (אם רק היה לי כסף....... הייתי עושה זאת... (: ) |
|
זה משהו שעושים מכספי מעשר, לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2010 12:54 |
|
| |
תוקן על ידי אחרשנדתא ב- 12/08/2010 12:55:31
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2010 15:30 |
|
| |
מכתב לשווער שנותן דירה.
ת'אמת, אתה צודק, לבחור מגיעה דירה, הוא אכן באמתבחור רציני ולומד טוב, ואם יש לו כישרונות- כבר על זה מגיעה לו דירה אבל חוץ מזה-אתה גם (כביכול) נותן לו את ביתך, שהיא הולכת :
*לבשל בשבילך את האוכל שאתה הכי אוהב- למרות שדגים מגעילים אותה.. *לנקות לך את הבית שאתה תלכלך- גם כשתדרוך לה בספונג'ה. *לכבס לך את החולצות שלך כמעט בלי להפוך אותן לוורודות בטעות... *למיין לך את הגרביים במגירה. *להרים אותם קודם כל מהרצפה- לשם זרקת אותם קודם, אחרי שהיא גמרה לסדר. *לשמוע ממך כמה אין לך כוח לשמוע שוב על הבחילות שלה. *לעבור עם כל ילד שהיא תיתן לך, לידה. שעשירית מהכאבים שלה יגרמו לך להתעלף. *לשתוק כל פעם שתעשה פרצופים כשיגיע תורך לקום בלילה לתינוק ולקום במקומך. *להקשיב לך בארוחת ערב לא משנה כמה משעמם תהיה. *להסתכל עליך במין מבט מעריץ כזה *להגיד תמיד בכל ויכוח- אתה הגבר פה, נעשה מה שתחליט... *ללמד את הילדים לכבד אותך. *ובעצם לחנך אותם במשך היום, ולבשל להם ולנקות אחריהם, ולהחליף להם טיטולים-כי "זו עבודה של נשים". *לשמוע את המריבות האינסופיות על הכדור החדש. *ולא לספר לך עליהן כשתגיע הביתה *אה, וגם לפרנס אותך (לפחות בהתחלה) אפילו שבכתובה כתוב אחרת. *ולא לנהל דרכך מריבות עם אימא שלך...(טוב,זה לא תמיד הולך)
היא הולכת לעשות את כל זה... נו, אז לא מגיעה לו דירה על זה שהוא מסכים לקחת את ביתך?
הוא צריך לשבת במנוחת הנפש בדירה שקנית לו . ומכיוון שהוא לא הרוויח מעולם משכורת, וגם לא למד מתמטיקה, אין לו מושג כמה חודשי משכורת אתה מוציא כדי לחתן את הבת המוצלחת שלך- כי כמה שהיא יותר מוצלחת- היא צריכה בחור יותר מוצלח- שצריך דירה יותר שלמה.
אז תדע לך שאתה האדם הכי מנוול פה!!! דבר ראשון, מי התיר לך להכנס לחובות שההגיון אומר שלא תוכל לעמוד בהם? ובכלל, כשאנשים כמוך ממשיכים בדרך הזו של נתינת דירות, אתה בעצמך גורם לאותם בחורים להמשיך ולדרוש, כי הרי הם מקבלים.. אז למה לא?? הכל מתחיל ממך. אז שיהיה לך בהצלחה.. במיוחד אם יש לך מספיק חברים בבנק לעזור לך עם 3 הבנות הראשונות.. ואם תישאר חי אח"כ, אז יש גם את רוחלה מיכל ואלישבע שרוצות ג"כ בחור תלמיד חכם.
תרשו לי לדמות את המצב לפוליטיקה.. אתם חושבים שהפלשתינים הם לא בסדר כי הם דורשים את הגולן, ואת ירושלים ואת השומרון ואת ואת ואת, לא!!! הסיבה היחידה שהם דורשים, זה רק בגלל שהם יודעים שמדינת ישראל מסוגלת לתת..והיא אכן נותנת. וכבר התבטאו רבים חכמים וטובים שכך הם פני הדברים.. אם מדינת ישראל לא הייתה מוותרת על שום נכס, גם הערבים לא היו דורשים כלום. (לא נקטתי עמדה.. רק הבאתי דוגמא) אז, עד שאתן רצות לצעוק על הבחורים שדורשים דירות... לכו לצעוק על אבא שלכן שנתן\נותן דירות.. שיהיה בהצלחה בכל מקרה...
אור לגויים
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2010 16:58 |
|
| |
אור,לא הבנתי אם אתה בעד או נגד..
בכל מקרה,אין לי כח להגיב...כי יש לי הרבההההההה מה לומר בנושא!! ואין לי כח לפתוח את זה...
בגדול: נננננגגגגגדדדדדד!!!!!!!
תוקן על ידי נאות ב- 12/08/2010 17:00:12
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2010 18:41 |
|
| |
אופס.. כשהעתקתי את רשימת המטלות שלהן זוכה הבחור.. השארתי את הלשון כאילו זה נכתב לשווער.. הכוונה היא *לבשל בשבילו את האוכל שהוא הכי אוהב- למרות שדגים מגעילים אותה.. וכן הלאה..
נאות, אני אכן נגד. אבל אני חושב שפיתרון לבעיה לא תגיע בניסיון לחנך את הבחורים שרוצים לדרוש.. אלא בניסיון לחנך את האבות שיפסיקו לתת..
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2010 19:01 |
|
| |
| אור_לגויים כתב: |  | נאות, אני אכן נגד. אבל אני חושב שפיתרון לבעיה לא תגיע בניסיון לחנך את הבחורים שרוצים לדרוש.. אלא בניסיון לחנך את האבות שיפסיקו לתת..
|
|
בטח אתה הולך לדרוש י'חתיכת חוצפן!!!!
ובגלל בחורים שחושבים כמוך ומרימים את האף שלהם גבוהה גבוההה אנשים צעירים מתים מהתקף לב עם יתומים שאין מי שיחתן אותם
בגלל שכל אחד מפיל את האשמה על מישהוא אחר המצב הזה ממשיך וממשיך....
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2010 22:57 |
|
| |
מכתב נחמד אבל צריך לקחת את זה יותר בקטע של צחוק זה ממש מגעיל לדרוש דירה אפילו שהבחור הוא מאווד מאווד חזק איך הוא יכולה לשחוט את ההורים של הכלה שלו בשביל ההנאה שלו ?? בחור שדורש דירה הוא אינטרסנט ותחשבו על זה יותר האם שווה להמשיך לצאת איתו וכמובן מחפש כבוד לספר לחברים מה הוא קיבל!!!! בהצלחה לכול המחפשים בחורה שתביא דירה
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2010 00:55 |
|
| |
| ליציי כתב: |  | נאות, אני אכן נגד. אבל אני חושב שפיתרון לבעיה לא תגיע בניסיון לחנך את הבחורים שרוצים לדרוש.. אלא בניסיון לחנך את האבות שיפסיקו לתת..
בטח אתה הולך לדרוש י'חתיכת חוצפן!!!!
ובגלל בחורים שחושבים כמוך ומרימים את האף שלהם גבוהה גבוההה אנשים צעירים מתים מהתקף לב עם יתומים שאין מי שיחתן אותם
בגלל שכל אחד מפיל את האשמה על מישהוא אחר המצב הזה ממשיך וממשיך.... |
|
כאחד שלא דורש דירה, אני רואה תגובה זו כעלבון עמוק!!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2010 11:02 |
|
| |
אני קורא את ציקצוקי הלשון, רואה את גילגולי העיניים -- ומתחשק לי לבכות.
מדוע עוד לא קמה הבחורה שאמרה לאביה: סטופ! אני לא מתחתנת בתנאים כאלה וכאלה?
מדוע עדיין לא קמה הבחורה שאמרה לאמה "לא רוצה בגד לכל שבע-ברכות. אשכור שמלת כלה ב-1,500 ש"ח. לא רוצה שתי פאות; את השניה אקנה על חשבוני לאחר החתונה.
נחמד מאד להאשים "בחור שדורש" -- כשלכולם נוח כ"כ לקחת ולקבל... (אולי אפילו כיף שיש בחור ש'דורש' והכל יילך על מצפונו)
[קצת חומר למחשבה. מלבד זאת שהנושא נדון כאן עד כה בשטחיות ובאופן חד-ממדי]
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2010 12:42 |
|
| |
מאחד הניקים החשובים כאן שמעתי לאדם צריך לתת את כל רכושו בשביל להשיא את בתו לת"ח, ועשירית מנכסיו עבור חתן שאינו ת"ח.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2010 16:42 |
|
| |
| בחגוויהסל כתב: |  |
נחמד מאד להאשים "בחור שדורש" -- כשלכולם נוח כ"כ לקחת ולקבל...
(אולי אפילו כיף שיש בחור ש'דורש' והכל יילך על מצפונו)
[קצת חומר למחשבה. מלבד זאת שהנושא נדון כאן עד כה בשטחיות ובאופן חד-ממדי]
|
|
לא להאמין,
לא מספיק שמסכנות הבנות בתופעה, שנוצרה אך ורק ע"י הבנים,
גם הם אשמות בזה שהיא קיימת.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2010 22:06 |
|
| |
אז ככה, אחלק את תגובתי לכמה חלקים, בתקווה שלא תצא תקלה תחת דעותיי: ראשית, היום יש נוהג מסויים שאכן נותנים דירה לזוג הצעיר לגור בו, ויוצא שהצד של האישה נותן יותר מאשר הצד של הבעל, יש כמה צדדים לבחון את העניין. ראשית, כעקרון ישנו דרך בטבע העולם, שכמו שיש ביקוש יש היצע [בד"כ], לכן כפי שאמרו לעיל, ברגע שיש המון אנשים שמוכנים לתת בתים תמורת ביתם [הבת שלהם תמורת הבית שלהם =)], ככה יהיו יותר כאלו שירצו לבקש דירות עבור בנם [הגיון פשוט]. לעומת זאת, במידה ויהיו אך ורק מעט אנשים שמוכנים למכור את חייהם [משכנתא עבור כל בת] תמורת הבחור המשודך, כך בקשות מעיין אלו יתמעטו. שנית, יש עניין שאדם ימכור את כל רכושו בכדי להשיא את ביתו לתלמיד חכם, הבעיה היום היא, שיש [כנראה] כאלה שאינם תלמידי חכמים כאלה גדולים [ברמה הנדרשת לקבל דירה] ואף על פי כן, הם עדיין דורשים בגלל הנוהג המסויים שנוצר בציבור והכניעה של הצד השני. שלישית, יש המון בחורים אשר אינם דורשים דירה, על אף שהם יראי שמיים עצומים ואוהבי תורה גדולים, אז מדוע לגשת לאותם משודכים שדורשים זאת מלכתחילה?, כנראה שאדם כזה שניגש להצעה מעיין זו, מעיד על עצמו, שהוא מסכים עם הגישה הזאת, אחרת הוא לא היה בוחר בדרך מעיין זו. כעת, כל אחד יש לו את בחירותו, במידה ויש כאלה אנשים שדורשים דירה לכבד אותם [יכול להיות שבאמת מגיע להם], כמובן גם לכבד את הצד שמסכים לתת את הדירה. מנגד, אין עניין שנוהג מעיין זה יהיה דבר ציבורי שכולם יעשו ויהפך לכלל. להיפך, השקפתי בעניין זה, שמתן הרכוש מכל צד צריך להיות שווה [בד"כ, אלא אם כן אחד הצדדים מרשה לעצמו או להיפך]. עלו והצליחו
 |
|
|
|
|
|