|
|
| נשלח ב-14/8/2010 22:24 |
|
| |
כבחור שקיבל הרבה מאד הצעות עם דירה אני יכול להעיד לכם בבירור שישנן הרבה מאד משפחות שכדי למשוך את הבחור לגשת להצעה הם מודיעים מראש "אנחנו נותנים דירה" אז אולי תסבירו לי איזה בחור יסרב למה שנותנים לו בלי שהוא השמיע אפילו ציוץ אחד בכיוון?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2010 00:13 |
|
| |
אויש נו זאב,אנחנו לא מדברים על מקרה שכזה....
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2010 03:38 |
|
| |
| גילו_לי כתב: |  | קבלתי במייל ואהבתי, עכשיו תורכם....
ת'אמת, אתה צודק, אמנם אתה התביישת קצת לומר בעצמך, אז שלחת את אימא.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
היא הולכת לעשות את כל זה...
נו, אז לא מגיעה לך דירה על זה שאתה מסכים לקחת אותה?
אתה צריך לשבת במנוחת הנפש בדירה שאבא שלה קנה לך.
ומכיוון שלא הרווחת מעולם משכורת, וגם לא למדת מתמטיקה, אין לך מושג כמה חודשי משכורת הוא הוציא כדי לחתן את הבת המוצלחת שלו- כי כמה שהיא יותר מוצלחת- היא צריכה בחור יותר מוצלח- שצריך דירה יותר שלמה.
אז באמת בהצלחה...
אני מאחלת לך שתמצא את הדירה, אולי גם את הבחורה שתביא אותה, ושתהיינה לך בעזרת ה' ה-מ-ו-ן בנות,
כמה שיותר מוצלחות...
זה משתלם...
תוקן על ידי אסיק_good ב- 13/08/2010 17:00:58 |
|
{ תסלחו לי אבל לא קראתי את כל התגובות שלכם , אני עונה ישירות להודעה הנ"ל !! }
הבהרה חשובה ביותר : ההודעה כדלקמן, אינה מיועדת לבעלי לב חלש ואינטלגנציה נמוכה שלא אוהבים
לשמוע את האמת .
לעניינו :
אז באמת גם אני מאחל להם ( לאותם בחורים דורשים ) המון בהצלחה !!!! ושימצאו את הדירה ואת הבחורה , והם ימצאו !!!
ובמקום להפנות את המייל הזה לבחורים הנחמדים ( כמו "זאב" השועל )
תפני את המייל הזה , לא לבחורים הנחמדים , אלא לבנות הטיפשות האלו , ולהורים הטיפשים האלו שמציעים !! שמוכנים למכור את הבת שלהם בכסף!!! ועוד למי? לאחד שרואה את הבת שלהם בתור מוצר מסחרי, ומה שמעניין אותו זה הכסף של השווער . ואם אותו ברנש מעז "לדרוש" - אשריו !! השאלה היא : איך יכול להיות שכל כך הרבה גם מקבלים ? ...איך אותם הורים ובנותיהם , מסכימים לעשות את העיסקה הזו עם מישהו שמסתמא ,אם זה מה שמעניין אותו, ולא אכפת לו להרוג את חמיו וחמותו, בודאי שאין לו לב, רגש, שכל, יר"ש, בושה, דעת תורה וכו'...... ????
טוב ,אז אם שאלתי : "איך ? " ...... "הוא מותיב לה והוא מפרק לה " ....אני ברשותכם גם יענה :
כי הבת הסתומה שלהם ( שיצאה ככה כנראה בזכות הגנים המאוד טובים של ההורים שלה ) , והוריה , מעדיפים לתת דירה , גם אם אין להם כסף , ( כמובן שאני לא מדבר עם הורים מליונרים שיש להם !!! ) , ומוכנים לקחת את אותו חצוף, עם התכונות הנ"ל , לא משנה כמה הוא פתח את הגמ' ולמד, ואם הוא עשה זאת לפני שהניח תפילין בשעה עשר או אחרי ( אם בכלל ) , כי מה לא עושים בשביל לקחת חתן איכותי ,בעל מידות טובות , ת"ח ויר"ש ( מה שאמרנו כבר לעיל , שזה מה שהוא בטוח לא !!! ) ??!!
אבל חלילה חלילה , שלא יקחו , ח"ו , הס מלהזכיר , איזה בחור ת"ח יר"ש אמיתי !! , שלומד כל היום בשקידה ועם מידות טובות , עם כיפה סרוגה - כי יום אחד בשנה הוא אומר הלל, ועוד בברכה רח"ל !!! והרי זה בטוח "לא בשבילנו" .זה לא ברמה....
וחלילה חלילה , שלא יקחו , ח"ו , הס מלהזכיר , איזה בחור ת"ח יר"ש אמיתי !! , שלומד כל היום בשקידה , ( אע"פ שיש
לו כובע וחליפה שחורה ) , אבל הוא ספרדי פרענק !! - ואנחנו כמובן לא רוצים שהבת שלנו תתבולל רח"ל !!! וזה גם לא בשבילנו ולא "ברמה" .
וחלילה חלילה , ה' ישמור , שלא יקחו איזה בחור ת"ח יר"ש אמיתי !! , שלומד כל היום בשקידה ועם מידות עילאיות , ( אע"פ שיש לו כובע וחליפה שחורה , והוא לא שחום עור ) , כי הוא צו"לניק וחניוק עם פאות ארוכות !!! או "חוסיד" ואין לו פייסבוק ...
וחלילה חלילה , ה' ישמור , שלא יקחו איזה בחור ת"ח יר"ש אמיתי !! , שלומד כל היום בשקידה , ( אע"פ שיש
לו כובע וחליפה שחורה , והוא לא שחום עור ), עם מידות נעלות , שהוא לא מספיק "חתיך " , והגובה שלו "לא משהו" ...
אז ברור שצריך לקחת את הבהמה הזה שדורש , ושנישאר כאופציה אחרונה .....כי מה לא עושים בשביל להתחתן ( או לחתן
את הבת ) עם בחור איכותי ??????????................................
כמובן שלאותם בחורים בכלל אין טעם להתיחס , שיכולים לחשוב עוד להסתכל אחרי החתונה בעיניים ,להורים האלו שקמו פעמיים בלילה כדי לטפל בילדה הזו , להניק אותה, להחליף לה , וגידלו אותה בזעת אפם עם הוצאות מרובות וכו'...!!! ויש עוד הרבה מה להאריך, אבל שוב כנראה שכבר הם לא הבעיה , כי הם חסרי תקנה. הבעיה היא עם הצד השני , מטומטם לא פחות ( או אפילו הרבה יותר...)
{ למותר לציין שאין אני מתייחס בתגובה הנ"ל , לאותם 8 בחורי חמד בכל הארץ ( או 9 כולל ידידי ישיבאיש ) ,שספונים באהלה של תורה , הוגים ומתייגעים בה יומם ולילה , עמודי העולם, צדיקים תמימים ,שחשקה נפשם בתורה, גדולי הדור הבא , שלהם בודאי מותר לתת דירה , אולי אף מצווה או חובה ! כי אלו בסוף יכבדו את נשותיהם כמו מלכות , יהיו אח"כ ראשי ישיבות , פוסקים וכו'...שיקבלו משכורת
גבוהה מאוד ויפרנסו אח"כ את נשותיהם כל החיים , ויחזירו להוריה את הכסף של הדירה פלוס תוספות !!! , אלא אני מדבר
לכל השאר שלא ניכללים בתוך השמונה בחורים האלו, לאותם 99.9 אחוז ( ויותר ) של שאר הבחורים.....
טוב רק להוי ידוע : למרבה הפתעתכם , אני לא יודע מי אתם חושבים שכותב את התגובה הזו , ואני גם לא מתכוין להגיד, אבל נראה לי שאני יאכזב רבים , אם רק אומר - שלמדתי על ספסלי ישיבת "חברון הגיבעה" ו-"קול תורה" , למי מביניכם שהיו לו
אי אילו כיווני חשיבה אחרים , לגבי הזהות שלי . - סליחה על האכזבה. ואני אישית מכיר משם בחורים שלא ידרשו יותר מאשר "חצי-חצי" !! ובד"כ הם מהעילויים של הישיבה , עם המידות טובות ויר"ש ! כך שהבנות הטובות לא צריכות לחשוש .
הן רק צריכות לדעת סדרי עדיפויות !!
{ אני מבקש סליחה מעומקא דליבא , מכל הבנות שאולי נפגעו מהלשון הבוטה , שנועדה לעורר אותן ולעזור להן , מתוך דאגתי האישית.
וגם מאותם בנים שבמקרה גם בהם פגעתי ( וזה אומר שרוב הסיכויים שהם מהסוג של "הדורשים " , אבל על כל פנים, סליחה גם מהם !! }
בע"ה שתזכו לזיווג הגון כולכם\ן , במיוחד הבנות הצדיקות והקדושות , ( שאני יודע שהן יותר טובות ממנו הבנים ) , שבאמת רק רוצות חתן צדיק ויר"ש עם מידות טובות , ומוכנות "להתפשר " על שטויות .
תוקן על ידי קוטל_קטלני ב- 15/08/2010 03:44:18
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2010 03:49 |
|
| |
הלשון קצת חריפה אבל.....מצטרף לכל מילה !
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2010 03:50 |
|
| |
תודה....( אתם אל תדרשו....)
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2010 06:35 |
|
| |
| בחגוויהסל כתב: |  | אני קורא את ציקצוקי הלשון, רואה את גילגולי העיניים -- ומתחשק לי לבכות.
...
...
נחמד מאד להאשים "בחור שדורש" -- כשלכולם נוח כ"כ לקחת ולקבל...
(אולי אפילו כיף שיש בחור ש'דורש' והכל יילך על מצפונו)
[קצת חומר למחשבה. מלבד זאת שהנושא נדון כאן עד כה בשטחיות ובאופן חד-ממדי]
|
|
כמו בחגווי, גם אני רואה את הציקצוקים וגילגולי העיניים וחושב שהענין נידון כאן מעט בשטחיות (ובהרבה פאתוס).
הרי אם תשאלו את הבחורים הם יסבירו שאי אפשר לשבת וללמוד בלי דירה ומי שלא יושב ולומד (אם בכלל יש כזו אופציה) לא יקבל שידוך כל כך מוצלח אז אולי זה אשמת הבחורות שרק מחפשות בחור שיישב וילמד?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2010 14:39 |
|
| |
המכתב הזה לא נכתב כהאשמה כלפי מישהו . מצב זה הוא תוצאה של גורמים רבים, אף אחד מהדור שלנו לא אשם בהווצרות הראשונית שלו, אבל כמו בכל מצב לא מאוזן שנוצר - יש מישהו שמרוויח ויש מישהו שסובל, לא זה מה שהמכתב בא לתקן כשכתבתי את המכתב בבלוג שלי (מצחיק שאחרי שנתיים הוא מגיע לכאן:), לא באתי לחפש מי אשם אלא להראות את האבסורד שבמצב, במטרה לגרום לשינוי בחשיבה ולהבנה באיזה אבסורד אנחנו חיים. בכל מעגל, כל עוד לא יקום מישהו שישבור אותו, לא יזוז כלום. כל אחד מהצדדים בפורום פה נעמד על הרגליים האחוריות לזרוק את האשמה כמה שיותר רחוק, אבל כל עוד לא תבוא יוזמה מצד הזוגות עצמם לקחת על עצמם את המשכנתא כזוג, כשני שותפים בבית, ולא 'הוא' או 'היא' יהיה קשה לתקן את המצב. מה שכן- גם בצד הבחורות והוריהן מוטלת האשמה, אבל אם לבחור באיזה צד להיות, הייתי בוחרת להיות בצד הקורבן, כי אולי בחוסר האיזון כולם אשמים, אבל עדיין הצד המקבל וחי בשלום (תמוה) עם התוצאות הוא צד הבחורים, ואני לא חושבת שהייתי מסוגלת להתמודד עם ידיעה שאבא של בעלי נכנס לחובות ובעיות רפואיות רק כדי לחתן אותו איתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2010 19:52 |
|
| |
| בחגוויהסל כתב: |  | אני קורא את ציקצוקי הלשון, רואה את גילגולי העיניים -- ומתחשק לי לבכות.
מדוע עוד לא קמה הבחורה שאמרה לאביה: סטופ! אני לא מתחתנת בתנאים כאלה וכאלה?
[קצת חומר למחשבה. מלבד זאת שהנושא נדון כאן עד כה בשטחיות ובאופן חד-ממדי]
|
|
כמה נחמד לגלגל את האחריות מהנאשם למאשים....
מאיפה הבאת את זה שלא קמה אחת שאמרה סטופ לתופעה?? אז הנה אני האחת!! ויש עוד הרבה כמוני!!
וזה מזיז לבחורים? לא!!! יש מספיק בחורות שכן נותנות ולכן הרבה הצעות מצוינות נופלות עוד לפני שכמעט מתחילים לברר רק בגלל כסף!!!
אבל כמובן הכי קל להאשים אותנו בדרישות שלכם.....
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2010 21:33 |
|
| |
הבעיה היא שורשית הנהגתית ומגזרית,
הפתרון היחיד הוא תורה עם דרך ארץ.
וזה בהחלט לא קיים בבית ספרינו.
ברור לי במאה אחוז שאם היה קיים מושג שרוב הישיבות הקטנות ילמדו למודי חול לא היה קיים המצב של הדרישות,
כי הראשי ישיבות באים לחלק גדול וניכר ומספרים לא נורא היה גם לך דירה אם תלמד טוב הגם שתפסנו את כולכם פה בלי הרבה ברירות.
זה שורש הבעיה אנייכול מאוד להרחיב וללבן את הדבר אבל אין לי זמן תמשיכ אתם מכאן ואלה וברור שמכאן תגיעו לפתרון הבעיה.
תוקן על ידי מזדקן ב- 15/08/2010 21:50:17
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 07:07 |
|
| |
| אור_לגויים כתב: |  | אופס.. כשהעתקתי את רשימת המטלות שלהן זוכה הבחור.. השארתי את הלשון כאילו זה נכתב לשווער.. הכוונה היא *לבשל בשבילו את האוכל שהוא הכי אוהב- למרות שדגים מגעילים אותה.. וכן הלאה..
נאות, אני אכן נגד. אבל אני חושב שפיתרון לבעיה לא תגיע בניסיון לחנך את הבחורים שרוצים לדרוש.. אלא בניסיון לחנך את האבות שיפסיקו לתת..
|
|
יש צדק בדברייך.
אבל במחשבה שניה, האבות הכי צמודים לקיר. מצד אחד כרחם אב על בנותיו, רוצים לתת דירות מצד שני, חנק!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 07:11 |
|
| |
קוטל, התלהמת מדי וקשה קצת לקרוא את הודעתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 12:29 |
|
| |
לא הבחור אשם אני מכירה מיקרה של נערה מושלמת יפה וכחמה שטענה שאם הבחור דורש אז כניראה שיש לו מידה של עזות מצח וחוצפה יתרה וחוסר הגינות ולכן תסרב בתוקף להיות שותפה לחוסר הגינות לבסוף התחתנה עם בחור מוכשר יפה וצנוע !!! פיפטי פיפטי אז הבחורים לא אשמים שרוב הבחורות חסרות עמוד שידרה ומילה
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2010 20:34 |
|
| |
קוטל, תבדוק טוב את ילדותך שלא עברת שום התעללות.
אפשר לכתוב את האמת (כמו שאתה מגדיר בראש מכתבך, הנוגע לגרזן) אבל צריך לדעת איך לכתוב אותה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2010 20:46 |
|
| |
אני יגיב ולא עם קשר לדרישה האישית, להשקפתית.
המגזין משפחה השבוע (כי תצא) הביאו טור של הרב נחמיה רוטנברג, בקצרה, הרב רוטנברג כותב ספר על יהודים והצלחתם, הוא רצה לדעת את ההשקפה החילונית בעניין מיהו יהודי, הוא שלח מכתב ליאיר לפיד, את ההתכתבות הביא יאיר לפיד בטורו, והרב רוטנברג מצטט מהדברים ומגיב השבוע במשפחה: להלן ציטוט מיאיר לפיד: היינו נאומה הראשונה שביססה את זהותה על ספרים, התנ"ך והתלמוד, יצרה תרבות של לימוד ושינון והפכה על פיה את השיטה המעמדית שאפיינה את האומות שסבבו אותנו. האצולה שלנו היתה אצולה של גאונים רעבים ללחם, שבנות העשירים קיוו להתחתן עימם. ההשקפה שרווחה בעם ישראל לפני דורי דורות היתה על הכבוד שרחשו בנות ישראל להיתחתן עם האצולה בעד כל הון שבעולם, השיטה לא השתנתה אנשים כמו יאיר לפיד או קודמיו בדורות שעברו שינו אותה!
אני לא אומר צריך לדרוש לא צריך וכו' אני אומר ההשקפה היא, כן מגיע לבחור שיושב ולומד דירה.
|
|
|
|
|