| נשלח ב-21/8/2010 21:00 |
|
| |
| barbrav כתב: |  | אני יגיב ולא עם קשר לדרישה האישית, להשקפתית.
המגזין משפחה השבוע (כי תצא) הביאו טור של הרב נחמיה רוטנברג, בקצרה, הרב רוטנברג כותב ספר על יהודים והצלחתם, הוא רצה לדעת את ההשקפה החילונית בעניין מיהו יהודי, הוא שלח מכתב ליאיר לפיד, את ההתכתבות הביא יאיר לפיד בטורו, והרב רוטנברג מצטט מהדברים ומגיב השבוע במשפחה:
להלן ציטוט מיאיר לפיד: היינו נאומה הראשונה שביססה את זהותה על ספרים, התנ"ך והתלמוד, יצרה תרבות של לימוד ושינון והפכה על פיה את השיטה המעמדית שאפיינה את האומות שסבבו אותנו. האצולה שלנו היתה אצולה של גאונים רעבים ללחם, שבנות העשירים קיוו להתחתן עימם.
ההשקפה שרווחה בעם ישראל לפני דורי דורות היתה על הכבוד שרחשו בנות ישראל להיתחתן עם האצולה בעד כל הון שבעולם, השיטה לא השתנתה אנשים כמו יאיר לפיד או קודמיו בדורות שעברו שינו אותה!
אני לא אומר צריך לדרוש לא צריך וכו' אני אומר ההשקפה היא, כן מגיע לבחור שיושב ולומד דירה. |
|
אפשר להבין לפי התגובה מה הדרישה האישית שלך...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2010 21:33 |
|
| |
ולכן כתבתי לפני, שזה לא קשור לאישי אלא להשקפתי! וכן, אני גאה להיות חלק של ההשקפה של ע"י ממדבר סיני שבה האצולה ישבה ולמדה ולא יצא להילחם, אני בהשקפתי לשמחתי עדיין תקוע שם.
(לא סתם איינשטין אמר שיש סיכוי להבין את האין סוףמאשר נשים...)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2010 00:15 |
|
| |
| barbrav כתב: |  | ולכן כתבתי לפני, שזה לא קשור לאישי אלא להשקפתי!
וכן, אני גאה להיות חלק של ההשקפה של ע"י ממדבר סיני שבה האצולה ישבה ולמדה ולא יצא להילחם, אני בהשקפתי לשמחתי עדיין תקוע שם.
(לא סתם איינשטין אמר שיש סיכוי להבין את האין סוףמאשר נשים...) |
|
אשריך שאתה עדיין תקוע שם!! וכן, אני הבנתי מדבריך שתגובתך כן מעידה על מה שאתה דורש... אולי טעיתי....
(ולא תמיד חייבים לתקוע איזה משפט ציני.... :P)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2010 01:07 |
|
| |
אני אומר ככה.... בחור שדורש דירה הוא גאוותן, לכן לא מגיע לו הדירה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2010 17:50 |
|
| |
"וואו" "וואו" כמה רחוק הלכתם....
קוטל "קטלני" הצלחת להרגיז אותי (אני לא טיפוס עצבני, זה שמעצבנים אותי, פשוט)
חכה חכה....
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2010 18:18 |
|
| |
| barbrav כתב: |  | אני יגיב ולא עם קשר לדרישה האישית, להשקפתית.
היינו נאומה הראשונה שביססה את זהותה על ספרים, התנ"ך והתלמוד, יצרה תרבות של לימוד ושינון והפכה על פיה את השיטה המעמדית שאפיינה את האומות שסבבו אותנו. האצולה שלנו היתה אצולה של גאונים רעבים ללחם, שבנות העשירים קיוו להתחתן עימם.
ההשקפה שרווחה בעם ישראל לפני דורי דורות היתה על הכבוד שרחשו בנות ישראל להיתחתן עם האצולה בעד כל הון שבעולם, השיטה לא השתנתה אנשים כמו יאיר לפיד או קודמיו בדורות שעברו שינו אותה!
אני לא אומר צריך לדרוש לא צריך וכו' אני אומר ההשקפה היא, כן מגיע לבחור שיושב ולומד דירה. |
|
מה קרה לך ?
בטח שהשתנה המון,כל בחור ממוצע בישיבה משוכנע שמגיע לו דירה מה לעשות הוא לומד בישיבה והוא ובהחלט בטוח שהוא מוצלח ומגיע לו סידור מלא.
אם התופעה הייתה קיימת כמו שרציתה להסביר מהציטוט שלך .
היא לא היתה מהווה שום בעיה ,ולא היו מרגישים בה,
והיא היתה מאוד מבורכת ,למה לא לתמוך בתורה.
תוקן על ידי מזדקן ב- 19/09/2010 18:21:53
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2010 19:08 |
|
| |
קוטל, הסיבה היחידה שלי להאמין שאתה מחברון, זה שהיה לך מספיק שכל להבין שלא נחשוב שאתה משם…. האמת, שאין לי כח להתווכח אתך בכלל,,,, לכן, אני יגיד לך דבר בסיסי,,, אבא חרדי נורמלי, יעדיף – ובגאוה , לתת את בתו לאחד מחברון, - שלא לומד, ושיצא לעבוד(כמובן שרק בתיאוריה, כי באמת לא צריך, יש לכולם, יש לכולם) מאשר להביא אותה (בהסכמה כמובן, - כדי שלא תוציא דברים מהקשרם) לסרוג כיפה, מאותה הסיבה שהתורה הבדילה בין מומר להכעיס, לבין מומר לתיאבון (בלי להשוות, אלא רק לומר שכשיש בעיה בדעות – שא"א לשנות זה בלתי אפשרי לחיות יחד, ולכן האבא (והבחורה) יעדיפו כי ככה לפחות הילדים והנכדים ישארו בדרך הנכונה)(אגב, כל הסוגריים האלה רומזים לך לך כמה הדעות שלנו שונות וצריך להסביר לך כל דבר,) זה בערך כמו שיבקשו מסרוג, לתרום כסף לכולל במקום לגאולת קרקע באיזור עזה פשוט דעות שונות, שקשר נישואין נורמלי לא יצא מזה (סרוג ואפילו למדן צריך להיות פתוח לעולם, לענות תשובות להלכות בפורומים ןבאס אם אס וכמובן להתעדכן בריאליטי, כדי לשמור על קשר עם הדור הצעיר) האמת שתכננתי מה זה לתקוף אותך, אבל עכשיו אני רואה (הקראיה מהירה, הכתיבה איטית) שזה פשוט טענה דבילית, (אולי בגלל כל התגובות האוהדות אח"כ של מזדקן וכד" אגב, מזדקן מציע לא פחות ולא יותר, לימודי חול בישיבות חחחחחח…..(במקום לענות תשובה ארוכה, ולהתחרט תוך כדי כתיבה) מה שטענת על אשכנזים ןספרדים,,, זה לא קשור לגזענות אלא לחוסר התאמה לגבי הדיון, אם אני כבר תוקף, אז אני גם יתקוף כבר את הדעה השולטת פה אז ככה, אני ממש מבין בחור שדורש דירה, - אם יש מישהוא שמוכן לשלם כלומר, - אם יש לו הצעות טובות, - כולם, - רק ש,,,,, האחד מביא יותר כסף נשמע הגיוני שהוא יעדיף ללכת על ההצעה עם הכסף כסף זה דבר חשוב וא"א להתעלם מזה וכן, לפעמים כדאי להתפשר על דברים מסוימים בשבילו, (לתקוף את הבחור, זה כמו לתקוף את מי שאומר שהוא שומע רק פצצות, (מכירים את הקלישאה ??) לדעתי הבעיה היא א, בהורים שנותנים ב, בבנות שמבקשות ג, בבחורים שדורשים (יש שיאמרו הר"י) וסימנך, לכובע שלי שלש פינות לולא היו לו שלש פינות, לא היה זה הכובע שלי, (לתשומת לב מזדקן וקוטל) _________________
תוקן על ידי ננחנחנח ב- 19/09/2010 19:14:15
האלהים עשה את האדם ישר. והמה בקשו חשבונות רבים
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2010 23:45 |
|
| |
| ננחנחנח כתב: |  | | קוטל, הסיבה היחידה שלי להאמין שאתה מחברון, זה שהיה לך מספיק שכל להבין שלא נחשוב שאתה משם…. האמת, שאין לי כח להתווכח אתך בכלל,,,, לכן, אני יגיד לך דבר בסיסי,,, אבא חרדי נורמלי, יעדיף – ובגאוה , לתת את בתו לאחד מחברון, - שלא לומד, ושיצא לעבוד(כמובן שרק בתיאוריה, כי באמת לא צריך, יש לכולם, יש לכולם) מאשר להביא אותה (בהסכמה כמובן, - כדי שלא תוציא דברים מהקשרם) לסרוג כיפה, מאותה הסיבה שהתורה הבדילה בין מומר להכעיס, לבין מומר לתיאבון (בלי להשוות, אלא רק לומר שכשיש בעיה בדעות – שא"א לשנות זה בלתי אפשרי לחיות יחד, ולכן האבא (והבחורה) יעדיפו כי ככה לפחות הילדים והנכדים ישארו בדרך הנכונה)(אגב, כל הסוגריים האלה רומזים לך לך כמה הדעות שלנו שונות וצריך להסביר לך כל דבר,) זה בערך כמו שיבקשו מסרוג, לתרום כסף לכולל במקום לגאולת קרקע באיזור עזה פשוט דעות שונות, שקשר נישואין נורמלי לא יצא מזה (סרוג ואפילו למדן צריך להיות פתוח לעולם, לענות תשובות להלכות בפורומים ןבאס אם אס וכמובן להתעדכן בריאליטי, כדי לשמור על קשר עם הדור הצעיר) האמת שתכננתי מה זה לתקוף אותך, אבל עכשיו אני רואה (הקראיה מהירה, הכתיבה איטית) שזה פשוט טענה דבילית, (אולי בגלל כל התגובות האוהדות אח"כ של מזדקן וכד" אגב, מזדקן מציע לא פחות ולא יותר, לימודי חול בישיבות חחחחחח…..(במקום לענות תשובה ארוכה, ולהתחרט תוך כדי כתיבה) מה שטענת על אשכנזים ןספרדים,,, זה לא קשור לגזענות אלא לחוסר התאמה לגבי הדיון, אם אני כבר תוקף, אז אני גם יתקוף כבר את הדעה השולטת פה אז ככה, אני ממש מבין בחור שדורש דירה, - אם יש מישהוא שמוכן לשלם כלומר, - אם יש לו הצעות טובות, - כולם, - רק ש,,,,, האחד מביא יותר כסף נשמע הגיוני שהוא יעדיף ללכת על ההצעה עם הכסף כסף זה דבר חשוב וא"א להתעלם מזה וכן, לפעמים כדאי להתפשר על דברים מסוימים בשבילו, (לתקוף את הבחור, זה כמו לתקוף את מי שאומר שהוא שומע רק פצצות, (מכירים את הקלישאה ??) לדעתי הבעיה היא א, בהורים שנותנים ב, בבנות שמבקשות ג, בבחורים שדורשים (יש שיאמרו הר"י) וסימנך, לכובע שלי שלש פינות לולא היו לו שלש פינות, לא היה זה הכובע שלי, (לתשומת לב מזדקן וקוטל) _________________
תוקן על ידי ננחנחנח ב- 19/09/2010 19:14:15
האלהים עשה את האדם ישר. והמה בקשו חשבונות רבים
|
|
תכבד את עצמך,תתמקד בגופו של הענין.
למה מכל המגילה שלך נשמע שאתה תוקף,
תגיד מה בא לך ,אבל למה אתה כותב בצורה ""שאני"" עוד יסביר להם שהם טועים..
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2010 00:12 |
|
| |
כה אמר המשגיח כאן:
הוא לא בחור דורש.
הוא בחור מצוין, יש לו ראש, חמש שנים בישיבה גדולה, עושה חיל בלימודיו ובהחלט לא מאלה שמחממים את הכיסא.
והוא לא דורש. וכי למה ידרוש? אין לו גרוש על הנשמה. מעולם לא עבד, אין לו פרוטה לפרטה, שלא לדבר על מקום מגורים.
אז שווער יקר, למה אתה דורש?
למה אתה דורש בחור מוצלח ומצוין מכל הבחינות? בחור שמשלמים עליו הרבה, בחור שווה? וכי אהבת התורה בוערת בעצמותיך, או שמא אהבת הכבוד? האם באמת אתה דואג לחתנך זה, או דואג לשמך המהולל?
מה לך כי תלין על ה"דרישות" הגבוהות של בחורים? וכי הם שלחו את בתך לסמינר המצוין? וכי הם חינכו אותה לבית של תורה? וכי הם טיפחו בה שאיפות של גדלות?
הוא לא בחור דורש. אך,
קח את בתך ולך. היא איננה אשמה, אך גם הוא לא. זו דרכו, ואלה הם מעשיו. אף אחד לא ביקש ממך לקחת חתן כזה לבתך. קח לך חתן עובד.
מחר תספר סיפורים שסחטו אותך, ש"לא עמדת בלחץ", מחר תספר לכולם כמה שילמת ועל החובות שאתה מגלגל. אל תיקח חובות בשבילו, הוא לא ראוי לזה. או שמא אתה אינך ראוי לו.
רוצה בחור מצוין? בדוק אותך, בחן אותו.
ומי אמר שבאמת בתך ראויה לבחור שכזה? ואם היא ראויה, למה תתלונן? רוצה בחור טוב? יודע שבחורים טובים בד"כ לא עובדים? אז תשלם. או תתפשר.
ואם אמרו לך שהוא מצוין וקיבלת בחור עובד, אדרבה לפי השקפת עולמך הנסתרת הרווחת, לא לחינם הלך הזרזיר אצל העורב...קיבלת חתן שראוי לך ולבתך המהוללה, והיא תתפרנס בכבוד כל ימיה.
ובאמת אל תדאג לו. תהיה את המישהי הראויה לו, הבת שלך לא חייבת להיות זאת. והוא? הוא ימשיך לשבת פה ללמוד, מה שעשה קודם ויעשה אח"כ, כשיתחתן יתחתן, בין כה זה לא תלוי בו. (ובין כה אין לו כ"כ מה להתפשר. הרי הוא לא בחור דורש). אל תדאג, יש מי שדואג לו, והוא לא בשר ודם.
לפי דעתך יגיע הרי מישהו שישלם. בשבילך הוא "פראייר". מבחינתו הוא יעשה עסקה טובה. אמנם יקבל חתן בלי גרוש, אבל יהיה לו חתן שיעשה לו כבוד, ויהיה בעל טוב לבתו. מבחינתו זו עסקה משתלמת, תמורת קצת "עוה"ז" הוא מקבל לו ולבתו גם עוה"ז וגם עוה"ב. השאלה אם הדבר משתלם גם מצד החתן...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2010 00:42 |
|
| |
מזדקן, אני מתנצל אם גרמתי לך איזו שהיא אי נוחות
אבל.....
אם היית עונה ככה גם לקוטל הייתי אומר שאתה אדם מאוד מאוד הגון....
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2010 01:27 |
|
| |
הולך פה מכות...
על פניו, זאת דעתי: בחור שדורש דירה הוא או אחד עז פנים או כזה שנגרר אחרי רבים מבלי לפתח, במעט, את עולמו האישי.
צר לי לאכזב אתכם, אבל מרבית בחורי הישיבות שנתקלתי בהם, הם כאלו שלא פתחו חשיבה בוגרת משלהם ועצמאית. אם בחור נמצא בין ארבעה כתלים כשמכניסים לו את האוכל לפה, למה שיחשוב בצורה בוגרת? הוא יודע התמודדות מהי? מהם החיים? נסיונות האמונה בעולם הגדול? וכבר טענו פה קודמי, הוא עבד בחייו על משכורת? יש לו מושג מה זה לפרנס? עולם הסובב סביב השיחות עם החברים לחדר. כמה עצוב שאנשים משלמים על כך בדמים מרובים. רוצים דוגמא? היה לי ויכוח, על עניין הדירות, עם בחור. לאחר שהשמעתי את דעתי, הוא אומר לי: את רואה נותנים דירה ומסתדרים. כולם נותנים ולא קורה שום דבר, הכל סיפורים, מתמודדים עם זה. מה שרציתי לעשות לו... הבן אדם חי בישיבה לא יודע מה זה החיים האמיתיים ומחווה דעתו. לא רואה בת יענה, וטוען שהיא איננה קיימת. ילד, פשוט כך, והוא לא היחיד וסליחה על ההכללות, אכן ישנם כמה שיוצאים מן הכלל. (אגב, אחותו של אותו בחור התחתנה כמה חודשים לאחר מכן- היא חברה שלי. הוריה לא נתנו לה דירה ובכל אופן הם נ-ק-ר-ע-ו מהעול הכספי. כשהתעניינתי אצלו בעניין, הוא כבש פניו בקרקע)
זה נכון שנכנס כאן העניין של הכבוד, אבל זה לא מצדיק דרישה של דירה!! אל תעשו את התורה כקרדום לחפור בה.
אני כבר הודעתי להורי שעלי, הם לא יתנו דירה! יש לי כמה אחיות שקיבלו ואני לא רוצה! מוכנה להתמודד עם מה שיגזר מכך. ואני לא בחורה צנועה מטבעי, אני פשוט רואה עד כמה קשה להורים. אני חיה את החיים ולא בתאוריות פנים חדריות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2010 09:39 |
|
| |
למי שלא הבין , תגובתי היתה רק לכאלו שיש להם שכל ומידת האמת !!!! אז מי שאין לו אחד מהקריטריונים שלא ינסה להגיב על הודעתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2010 09:45 |
|
| |
בעיקרון קוטל אתה צודק בהחלט ומילותיך חקוקות בסלע !! רואים שאתה אינטלגנט וצדיק גדול. רק לענ"ד : מי שדורש דירה ומקבל , אשריו!! אם הוא היה מספיק בר מזל וחכם כדי למצוא את הפראיירית ..... ( נחנח כמו שאמר מזדקן, דבריך בכלל לא נוגעים לגופו של עניין וחסרי תוכן )
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2010 17:18 |
|
| |
בשנת 1641 התחתן הרב דוד הלוי סגל (הט"ז) עם בתו של הרב יואל סירקיש (הב"ח), חלק מהסכמי הנישואין היה שהחותן ייתן לחתן כל יום במשך מספר שנים (אם אני זוכר טוב 20 שנה ט.ל.ח.)לארוחת צהרים, בשר, אין צוריך להכביר במילים, שבתקופה ההיא לא היה לכולם בשר לשבת וכל שכן ליום חול, ובהשוואה לתקופתנו...... זה הרבה כסף,באותם הימים לב"ח עצמו לא היה כסף כלל, הוא חי ממשכורת רבנית זעומה (אח"כ הוא התעשר), ויהי היום, דופקת הרבנית סירקיש על דלת חדרו פותחת בהיסוס ואומרת בפחד, בעלי, אין בשר אין כסף,וצריך להכין ארוחת צהרים לחתן, ענה לה הרב תמכרי משהו מהבית, היא עונה, מכרתי הכול אין מה למכור, אמר לה לכי לקצב ותבקשי ממנו שייתן לך בהקפה הלכה הרבנית לקצב, ארז לה הקצב כמה חתיכות כבד,מיהרה הרבנית לבשל והגישה לחתן. * * * * * * * * למחרת, נכנס שליח בית דין לבית הב"ח ובידו הזמנה לדין תורה, שואל הרב את השליח, מי התובע, עונה לו השליח......החתן שלך.......מגיע הרב לבית הדין, ומתחיל הדיון, עמד החתן מול הדינים ואומר, אני לקחתי לאישה את בת הרב ובתמורה הרב הבטיח לי בשר כל יום, אתמול באתי לאכול חשכו עיני, כבד, אני רוצה שבית יפסוק שהרב חייב לי בשר ומביא ראיות מסוגיות בש"ס שאין דין כבד כדין בשר, לאחריו עמד הרב וטען את טענותיו שכבד כן נחשב לבשר וכן הביא ראיות מהש"ס שכך הדבר, ישבו בית דין ופסקו הרב צודק, דין כבד כדין בשר ומי שמבטיח בשר יכול לתת כבד. * * * * * * * * * תלמידי הט"ז התפלאו מאוד, לא מתאים לט"ז לתבוע אדם לדין תורה ועוד על כזה דבר פעוט ובפרט את החותן שלו שהיה המרא דאתרא,וגם אם כן, הרי בטוח שהט"ז ידע שבי"ד יפסקו שזה נחשב לבשר, כל התורה הייתה מונחת לפניו , אזר אומץ תלמיד אחד נכנס לחדרו, ושאל אותו, רבי מה קרה, מה היה דחוף כ"כ, ענה לו הרב, אני יודע שכבד נחשב כבשר, אבל אתמול שאכלתי את הכבד היה לי פחות כוח ללמוד כי אחרי אני רגיל לבשר, והייתה תביעה גדולה בשמים על הב"ח, אז היתי חייב לתבוע אותו, כדי שבי"ד יפסקו שכבד זה כמו בשר וכשם שפוסקים למטה כך פוסקים למעלה. לתת כסף לחתן לא אנחנו המצאנו כך היה מקובל מדורי דורות, אבל היום הפכו את זה לחסד שעוזרים וכו' רבותי זה עיסקה כלכלית לגמרי! מי שלא מוצא חן בעיניו שלא יגש לכזו הצעה, רוב הבחורים שדורשים דירה אומרים את זה לפני הפגישות אז מה לכם ותלינו, אלא שאתם רוצים סוג א' במחיר של סוג ג', אין דבר כזה, על איכות משלמים, כל הדה לגיטימציה שעושים לבחורים כביכול שהם רוצים לנוח להם על זרי דפנה וכולם מסביב יעבדו בשבילם זה רשעות, כי הרי אם הוא היה רק רומז לאבא לפני החתונה שיש מצב שאולי הוא יצא לעבוד אחרי כמה שנים האבא היה שובר שידוך, מקולקל הוא היה קורא לו. בנות, אתן מחפשות את מה שאין, אי אפשר לחיות בלי כסף, מישהו צריך להביא אותו. נ.ב. אני לא דורש דירה!
תוקן על ידי סינטזה ב- 20/09/2010 17:21:03
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/6/2011 14:21 |
|
| |
אני מקפיצה,שתגיבו גם....
|
|