| נשלח ב-12/8/2010 11:54 |
|
| |
אכן מכת שמש- או אולי מכת חום, הייתי מתרץ את זה- כדור הארץ מתחמם. אבל מכת שמש נהוג כבר מזמן במקומותנו.
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 12/08/2010 11:54:58
מודה ועוזב
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2010 14:35 |
|
| |
כל הכתבה הזאת היא צחוק מאריה אלישיב
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2010 16:50 |
|
| |
מה שיפה במוסד ספורי הצדיקים הוא השפוץ שהוא עבר בדור האחרון, אילו המדובר היה במוכרת בחנות שמצאה אותו ב144 אז הספור לא היה מספיק פיקנטי, אבל מנהלת בכירה בהסתדרות . . . ואוו . . . כנראה שהוא באמת גדול, ועוד מנהל בבנק ישראל . . . והוא גם שלח פקס . . .
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2010 06:21 |
|
| |
בדור הבא יופיע סיפורי החלומות של בחדרי חרדים בין סיפורי הגדוילים שכולם יודעים עליהם, ומי שמפקפק באמינותם הוא כופר בתורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2010 08:49 |
|
| |
.
נישט, אתה אופטימי
זה כבר בדור הזה, ב-Real-time
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2010 17:22 |
|
| |
בקרוב רב חדש..
בכתבת שער במוסף '7 ימים' של העיתון 'ידיעות אחרונות' מתפרסם סדר יומו החדש של הירשזון. את עיקר הנחמה הוא מוצא במדרשת התורה שבכלא. "אין יום בלי נוכחות קבועה שלו שם", מספר אחד האסירים, "הירשזון מבלה שם כמה שעות טובות בכל יום".
"הוא שם כיפה על הראש, מתפלל וגם לומד. הוא משתתף בהרצאות, קורא המון בספרי קודש ולומד שיעורי יהדות", מוסר המקורב להירשזון, "הירשזון נמצא בקשר אינטנסיבי עם הרב יצחק דוד גרוסמן המעביר שיעורי תורה בכלא, וגם נשאר בסופם לשיחות אישיות עם האסירים. הוא סיפר לי שהם מקיימים ביניהם הרבה שיחות על יהדות.
"לפני הכלא הירשזון לא הקפיד כלל על קיום מצוות, על שמירת כשרות וכו'. אחרי שאשתו נפטרה, הוא עשה קידוש עם הבנים בכל ליל שבת. הוא ממשיך עם זה בכלא וזה מתגבר".
גם מי שהיה יועצו התקשורתי נחשף לעניין ואומר כי הירשזון מבלה הרבה במדרשה, קורא ומצטט פסוקים וקטעי משניות.
"הוא הפך לסופר מאמין וגם לשומר שבת. העניין הזה והביקורים של המשפחה, הם שמחזיקים ומחזקים אותו שם", אומר עידו הר טוב.
גם הרב גרוסמן מספר על כך: "הוא אמר לי שהוא מאמין באלוקים מאה אחוז. הוא עדיין לא עם פיאות, אבל הוא מתחזק. אני נותן שם שיעורים אחת לשבוע שבועיים והירשזון משתתף בכולם, מתערב ושואל לעניין".
לפי הרב גרוסמן, יש להירשזון תפקיד נוסף: "בנוסף ללימודים, הירשזון הפך לקצין הת"ש של האסירים. כל אסיר בכלא נמצא במצוקה נפשית, הוא דואג להם ואומר: אני אביא אותך לרב גרוסמן שתקבל ממנו ברכה".
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2010 09:47 |
|
| |
17:00 –קברי רבוה"ק מרוז'ין בבית העלמין במרכז וינה. קברי הצדיקים רבי ישראל מטשורטקוב, הפחד יצחק מבאיאן, רי"מ מקאפיטשניץ, רמ"ן מאיצקאן-שטפנשט, רנ"ב מסדיגורה. וכן למקום קבר הדג שאמר שמע ישראל. 20:20 - המראה מוינה לת"א 22:30 – נחיתה בישראל לחיים טובים ולשלום מחיר 2950 ₪, אפשרי עד 10 תשלומים להרשמה במשרדי מוסדות שטפנשט 03-5790303 זמני השעון חורף (שיוזזו ב1 לנובמבר) ישראל ורומניה זהה, וינה: השעון מוזז לשעה לפני
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2010 10:43 |
|
| |
הגוילם
ההודעה האחרונה שלך היא עוד הוכחה למה שטען מואדיב.
אבל ההודעה לגבי הירשזון, מה רע בה? אם הוא באמת מתעורר להשתנות עקב התלאות שבאו עליו, זה בדיוק הדגם של מי שמתעורר לתשובה עקב עונש. לא שאני רוצה למצוא עצמי במצב דומה, ואיני מאחל זאת לאיש, אבל יתכן שאם הירשזון יתמיד בעבודה עצמית לפי התורה, הוא עוד יאמר ביום מן הימים שהכניסה לכלא היתה אחד האירועים הכי טובים בחייו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2010 10:54 |
|
| |
.
הגוילם,
סדר יומו של עבריין שמרצה את עונשו בבית האסורים, בדרך כלל לא אמור לעניין אותנו. דא עקא, עתון צריך למכור את מרכולתו, אחרת במה ייעטפו הדגים? אז מצאו לספר לנו על אסיר אחד, שבו דוקא יש התעניינות, מפאת גובה הנפילה שצנח ממרומים כהילל בן שחר.
אין רבותא בכך, ואם הוא עובר תהליך של התקרבות אמיתי - ולא רק בשל הסיטואציה בה הוא נמצא - טוב לו וטוב לכולם. אין בכך לא נס, לא מעשיה ולא צדיקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2010 12:26 |
|
| |
מואדיב,
איני יודע מה יש בין תהליך התקרבות "אמיתי" לבין תהליך שקורה "בשל הסיטואציה". רק שנים יכולים לדעת אם התהליך "אמיתי" - האדם ובוראו. אבל תמיד, יהיה זה "בשל הסיטואציה". וכי יש מי שמשנה את דרכו מתוך אדישות?
מכל מקום, ראיית המאסר כאירוע חיובי, כדברי מיימוני לעיל, היא ענין פסיכולוגי טהור, ואין לו מאומה עם הדת. מי שמסוגל אחרי תקופה קשה לגזור ממנה תוצאות חיוביות, משתמש בתכונה הזו כדי לחזק את עצמו מהצד האישי והפסיכולוגי. המתייאשים והקנטרנים עושים ההיפך. זו תופעה כלל אנושית, שאין לה דבר עם הדת.
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2010 12:54 |
|
| |
שכן רק שנים יכולים לדעת אם התהליך "אמיתי" - האדם ובוראו
תיקון קטן שלשה-ואשתו, האמת שלפעמים אשתו יודעת- והוא לא יודע.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2010 14:38 |
|
| |
לשכן
לדעתי מואדיב פשוט רצה לציין שאין קשר בין מה שקורה להירשזון לנושא האשכול. ולכן הקישור שהביא הגוילם,שהוא מעניין כשלעצמו,אינו במקום.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2010 14:58 |
|
| |
השכן וכולם
האם אני השתמשתי בביטוי "אמיתי" בהקשר זה?
אם כן טעיתי והטעיתי.
כל מצוה שאדם עושה היא בעלת ערך, והיא מבטאת באיזה אופן את אישיותו.
יתכן שלאחר שתעבור התקופה הקשה, והירשזון ישתחרר מבית האסורים, הנסיבות שבהן לעיסוק בתורה ובמצוות יתחלפו והרצון שלו להשקיע בתחום ירד.
או שלא.
מבחינה זו, ניתן לטעון שמה שיקרה בעתיד יברר את ההווה של היום שיהיה אז עבר.
אבל סבורני שאם כעת הוא מתכוון "ברצינות", כלומר הוא לומד ומתפלל מפני שאכפת לו, מה זה משנה איזה ציון יש לתת למידת ה"אמיתיות". זה כמעט חסר משמעות. וכי אני תמיד עושה "לשמה" (ודאי שלא).
אדרבה, בתור "עושה מצוות טרי" יש לשער שמעשיו חיים יותר משל רבים מאיתנו, שההרגל מחליש אצלנו את ההתלהבות שאנו מצליחים ליצור ברגעים מסויימים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2010 15:05 |
|
| |
רבנו מיימוני הגדול אתה בוודאי גדול הדור במידת והווה דן כל אדם לכף זכות!
|
|
|
|
|