| נשלח ב-13/8/2010 01:05 |
|
| |
תיכונסטים בוגרים יותר??
בעקבות ויכוח שהיה לי....
מה דעתכם, בחור שלמד בישיבה תיכונית, בד"כ יהיה יותר בוגר ומוכן לחיים מבחור שלמד בישיבה קטנה?
(ואל תיכנסו למיקרים פרטיים אלא בכלליות...)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2010 01:47 |
|
| |
ייתכן.. ממש לא מחייב, כי תלוי מאוד גם מה ההמשך בישיבה גדולה של הבחור. ואפשר לומר גם שזה תלוי באיזו ישיבה תיכונית הוא למד, כי אין אפס.. ישנם הבדלים בין הישיבות התיכוניות הקיימות. מזכיר לי.. בחורה שהציעו לי, אבל היא לא הייתה מעוניינת משום שהיא רוצה רק תיכוניסים. (זה שעוד שנה יהיה לי תואר כנראה לא היה מספיק מבחינתה - לא מספיק בוגר ומוכן לחיים.....)
לילה טוב
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2010 01:58 |
|
| |
אור, יש בחורות שרוצות רק תיכנוסטים כי זה מראה על סגנון של משפחה יותר ליברלית, בלי קשר לרמת הבגרות של הבחור... אולי לכן אותה בחורה לא רצתה אותך...
חוצמזה, מה הקשר בין תואר לבגרות? (חוץ מזה שמבחן בגרות זה תנאי הכרחי להתקבל... :P) גמלי עוד שנה יהיה תואר בע"ה, זה אומר שאני בוגרת??
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2010 03:17 |
|
| |
לא! תיכוניסטים לא בוגרים יותר! בין אותו הסגנון של בחורים הפתוחים/מודרנים אין הבדל בין תיכוניסטים לישיבוחרים. (אני מודה לזה שהתיכוניסטים חושבים שאני טועה, אבל בכמות הניסיון הרחבה שיש לי אני חושב שאין לי ערעור קל במה שכתבתי)
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2010 03:52 |
|
| |
| foru כתב: |  | אור, יש בחורות שרוצות רק תיכנוסטים כי זה מראה על סגנון של משפחה יותר ליברלית, בלי קשר לרמת הבגרות של הבחור... אולי לכן אותה בחורה לא רצתה אותך...
|
|
יפה אמרת,
בהחלט רק זה יכול להיות ההבדל..
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2010 08:27 |
|
| |
אני מקווה שאני לא משוחד בשל היותי תיכוניסט בעצמי.
עד כמה שאני מכיר וראיתי - תיכוניסטים בוגרים יותר עד לגיל מסוים שם כולם מתאזנים בהתאם לאישיות שלהם. בסופו של דבר בגרות נפשית זה דבר אישי וזה תלוי באדם ולאו דווקא במקרים והתמודדויות שלו. לעומת זאת, ההערכות למצבים קשים/לא ידועים מצריכה באמת ניסיון - ובזה תיכוניסטים טובים יותר.
האם זה חשוב לבית?
כן. כי במשך הזמן נתקלים בהרבה קשיים - (ואני לא מדבר על קשיים של בין אדם לחברו). ומישהו שכבר התנסה והתמודד עם קשיים בעבר יוכל להתמודד עם אחרים טוב יותר על פי רוב.
אין בזה להמעיט מאלה שלמדו בישיבה קטנה - כי אי אפשר לדעת מה כוחות הנפש של בן אדם זה רק שיקול נוסף שבמקרה זה מוטה לטובת התיכוניסטים
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2010 08:44 |
|
| |
| foru כתב: |  | אור, יש בחורות שרוצות רק תיכנוסטים כי זה מראה על סגנון של משפחה יותר ליברלית, בלי קשר לרמת הבגרות של הבחור... אולי לכן אותה בחורה לא רצתה אותך...
|
|
ברמת העיקרון - אולי.
במקרה הספציפי - וודאי שלא. (עובדה שחלק מהאחים כן הלכו לתיכונים)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2010 22:24 |
|
| |
אכן, אפילו לרובם יש תעודה שמוכיחה על כך
|
| נשלח ב-14/8/2010 22:28 |
|
| |
אין ספק שיש משהו בטיעון שאלו שלמדו במסלול מחייב הם בוגרים יותר, הם התמודדו עם מטלות חיים, דבר שבחור ישיבה רגיל עדיין לא התנסה בו.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2010 00:41 |
|
| |
בוגרים הרבההההההההההההההה יותר! וניסיתי כמה סגנונות בחיי......
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 06:43 |
|
| |
המדהים הוא שכל הגברים קפצו על האשכול הזה! איזה יופי............
לגבי הדיון עוצר צודק!! (וכמובן גם ברבה........)
מה הקשר תיכוני, לא תיכוני, ישיבעבוחר, מנערפסי...... הכל תלוי באופי של האדם, בהתמודדויות שיש לו בחיים, בחינוך שהוא קיבל וכו'
יש לי בני דודים תיכוניים ואני מעמידה את אחים שלי ליד וזה פשוט בדיחה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 23:50 |
|
| |
חח באמת כל הגברים קפצו על האשכול.... מעניין למה...
בנות, מה אתן אומרות לפי ניסיון בשטח??
אני עדיין לא גיבשתי דיעה.... נראה לי שבאחוזים יש יותר בחורים שלמדו בישיבה קטנה שהם חסרי רמה מאשר תיכונסטים... אבל אני לא אוהבת הכללות אז.... לא יודעת, לכן אני שואלת אתכם....;)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2010 14:54 |
|
| |
כשאת משתמשת במילה "בוגר" את מרכזת כפי הנראה מספר תכונות שאת מחפשת בבחור. אם הבנתי את כוונתך ומבלי להכליל כמובן ולשלול את בחורי הישיבות הרגילים. מניסיון בשטח אלו שלמדו בישיבה תיכונית בד"כ רואים את העתיד הגשמי בצורה יותר ראלית וקרובה למציאות, הם גם למודי אתגרים והתמודדויות לא קלות כך שהרבה פעמים תמצאי אותם יותר מעשיים, נוטלים יוזמה ראשונית, הרבה פחות תלויים באחר ועוד. ושוב מבלי להכליל.... אבל זה בהחלט בולט אצלם.
|
| נשלח ב-29/8/2010 00:46 |
|
| |
מהיכרות עם שתי הקבוצות,ללא ספק,התיכוניסטים בוגרים יותר.
הם עברו הרבה יותר התמודדויות ונשיאה בעול.
הם נפתחו ל'עולם הגדול' בצורה הדרגתית ומבוקרת,משא"כ בני הישיבות הקטנות שסוגרים בעדם כל חרך קטן
לשם,מה שגורם שבבואם לישיבה הגדולה שם ההשגחה מתרופפת הם נחשפים בבת אחת לכל מה שקורה בחוץ
בלי שיש להם את הכלים הדרושים לכך,.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/8/2010 02:32 |
|
| |
| מתבונן11 כתב: |  | מהיכרות עם שתי הקבוצות,ללא ספק,התיכוניסטים בוגרים יותר.
הם עברו הרבה יותר התמודדויות ונשיאה בעול.
הם נפתחו ל'עולם הגדול' בצורה הדרגתית ומבוקרת,משא"כ בני הישיבות הקטנות שסוגרים בעדם כל חרך קטן
לשם,מה שגורם שבבואם לישיבה הגדולה שם ההשגחה מתרופפת הם נחשפים בבת אחת לכל מה שקורה בחוץ
בלי שיש להם את הכלים הדרושים לכך,. |
|
ההבדל הוא פשוט יותר תיכוניסט עובר מבחנים כלשהם, וצריך ללמוד כדי לעבור אותם. בעולם הישיבות כל מה שצריך זה לערבב. וכל המערבב יותר הרי הוא מוכשר מחבירו. אך אין בפועל אידנקציה לכך שהאדם בוגר/חכם באמת. עד היום מכיר אנוכי מספר אנשים שנחשבים מוכשרים בעולם הישיבות/כוללים, אולם תאוריה עברו בקושי בתאוריה רביעית. וסמוך אני ובטוח שאילו יקבלו פרוייקט אמיתי בחיים, כגון לשנע X ארגזים מנקודה Y לנקודה Z תוך כדי שמירה על שיקולי רווחיות, יעילות, ואפקיטביות למול אלטרנטיבות אחרות בשוק, ינחלו כשלון גמור היות ומוחם אטום כשל לבנת איטונג. לו היו תיכונסטים האנשים הנ"ל, או שהיו מפתחים מוחם בלמידה למקצועות כלשהם, או שכבר אז היו נוכחים שהם ראויים לארוז דגים באטליזא, ולא להתעטף באצטלא של תורה.
|
|
| נשלח ב-30/8/2010 22:37 |
|
| |
תגדירי בוגר
|
|
|
|
|