בית פורומים עצור כאן חושבים

על טעם וריח אין להתווכח, מעיקרי הדת\התבונה היא !!!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/8/2010 00:04 לינק ישיר 
על טעם וריח אין להתווכח, מעיקרי הדת\התבונה היא !!!!

רצוני לדון ולהוכיח וכמובן לשמוע את דעת חכמי וחברי הפורום בעניין,

פוגמישו היקר צטט את הגאון ר' יצחק הוטנר זצ"ל  ואחרים ציטטו את ר' גדליה נדל
שבעצם יוצא מדבריהם שעל טעם וריח יש להתוכח, (יותר מזה: לא ממש שיש להתוכח, בעצם אין להתוכח בכלל רק אנו נחליט בשבילך את הטעם והריח הנכון,)

הסכנה הגדולה בטיעון ש"על טעם וריח יש להתווכח" היא, שתיווצר לנו דת\נאורות מטופשת ומטומטמת וכמובן שקרית,

לדוגמא:
יין טוב\סרט טוב\שיר טוב\ציור יפה\עבודת האלוקים\נאורות טובה וכדומה,
כמה שאנו רואים ביום יום את השקר אצל אנשים שאומרים על הנ"ל את דעתם לפי דעת אחרים, ולא דעתם\הרגשתם של עצמם, 
ולכן הרבה מהאנושות באמת לא יודעים לחשוב לבד ולהרגיש לבד, ולכן הם חייבים כביכול שלא רק כלפי החוקים ודינים החכמים יחליטו בשבילם ?? רק גם במה להרגיש טוב ואיזה שיר יפה\ואיזה סרט יפה\ואיזה תמונה יפה\ואיזה יין טעים וכדומה, גם באלה החכמים צריכים להחליט בשבילם !!!

מה יוצא מכל זה ?? שהאנושות לעולם תהיה בצורת רועה צאן וצאן,
כלומר אנחנו נצטרך מנהיגים וחכמים, והם יחליטו בשבילינו איך לחשוב ואיך להרגיש,
וזה עומק הסיבה שהאנושות כל הדורות נלחמו זה בזה, כי חשבו באמת שיש להתווכח על טעם וריח,

מבחינת היהדות, אם כולנו יודעים שהיעוד שלנו היא, "ותמלא הארץ דעה את השם" 
איך אפשר לפי התזה הזה (על טעם וריח יש להתוכח) להגיע למצב כזה, (ותמלא הארץ דעה את השם) כלומר שכל הצאן יענו אמן על דברי החכמים בלי להבין ולהרגיש לבד ??
זה יהיה הגדלות של האלוקים ??
הרי ברור שלא, כי אם כן ? מה לי כפיה בכוח, מה לי כפיה מחשבתית ורגשית,

יוצא שכל זמן שלא נתן לצאן לחשוב לבד ולהרגיש לבד ? לא נגיע למצב של "ותמלא הארץ דעה את השם"
וכן גם בנאורות: כל זמן שהחכמים לא יתנו לצאן לחשוב לבד ולהרגיש לבד ?
ימשך המלחמות והשנאה והקנאה באנושות כולה,

צריך לדעתי להתחיל הכל מהתחלה,
שכל ילד ידע למה אנו לובשים בגדים ? למה אנחנו לא ערומים ?
למה לא אוכלים עם הידים\הפה ??
(התשובה המקובלת שזה לא יפה\צנוע היא בעצם להכניס בהם את הטעם\הרגש בכוח, ואנו מתווכחים כאן על הטעם וריח, וזה הרי כל האסון של האנושות,)

אני מקווה שהבינו את כוונתי, ואם לא ? אני לפי התגובות יבין מה לא מובן לכם, ואני אנסה להסביר שוב,

שבוע טוב לכולם אוהב אותכם מאוד 
maxmen 

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2010 00:26 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=630973&forum_id=1364

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2010 00:36 לינק ישיר 

נוו צדיק ? מה רצונך לומר ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2010 10:17 לינק ישיר 

מקס
ראה רמב"ם פי"א מהלכות מלכים:

<ואם יעמוד מלך מבית דויד הוגה בתורה ועוסק במצוות כדויד אביו, כפי תורה שבכתב ושבעל פה, ויכוף כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה, ויילחם מלחמות ה'--הרי זה בחזקת שהוא משיח:  אם עשה והצליח, וניצח כל האומות שסביביו, ובנה מקדש במקומו, וקיבץ נדחי ישראל--הרי זה משיח בוודאי.>

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2010 10:48 לינק ישיר 

בעל היקר:

ידוע דעת הרמב"ם שדגל בשיטת רועה צאן וצאן, כי פשוט לא ראה דרך אחרת,
אבל אחרי 800 שנה רואים אנו שההמון חכמים יותר מהחכמים עצמם, ולכן יכול להתקיים ותמלא הארץ דעה את השם כפשוטו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2010 11:30 לינק ישיר 

מקס
זו שאלה חשובה.
הצבור החרדי הוא אכן רמב"מיסט בנושא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2010 11:44 לינק ישיר 

בעל היקר:
אתה צודק אבל טועה לגבי הנאורות
השופט ברק למשל גם חשב כך וכן רוב חכמי האומות,
וזה האסון הגדול של האנושות כולה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2010 04:02 לינק ישיר 

רצוני להרחיב יותר בעניין ולנסות להסביר את כוונתי,

הגוילם=חכם היקר ציטט את דקארט,
וכן בעל היקר ציטט את הרמב"ם,
הרושם הראשוני מדברי נראה שאני מתכוון דווקא לדת וליהדות וחרדים, וזה נכון רק חלקית,

איך שאני מסתכל על ההיסטוריה האנושית והצלחתה ההגדולה במאות האחרונות, (ותקנו אותי אם אני טועה)
דווקא מתוך הכפירה הצליחו להתקדם במדע ובמדעי הרפואה ובטכנולוגיה,
(פתחתי פעם אשכול שמסביר אולי למה ? והנה למה לא היה מדע בזמן הנבואה ?))

אבל אלוקים יכול לפחות להתגאות באנושות, שקודם כל האנושות ניסו להבין אותו ואת האדם מבחינת תורה\מוסר\וערכים,
ולכן האנושות קודם כל קיבלו\המציאו\גילו את האלילות ואחרי זה את הדתות,
ברור לי שהם לקחו בחשבון שזה יבוא על חשבון המדע והטכנולוגיה וכדומה,
בכדי לנהל אנושות מוסרית וערכית הבינו שחייבים לטמטם אולי את הצאן\ההמון,
היה גם ברור שמרגע שהצאן\ההמון יגיע לדרגת מוסר ומצפון וערכים מתוך תבונה עצמאית,
אז אין בעצם שום בעיה עם הכפירה, כלומר חכמי הדורות האחרונים במאות האחרונות לא הירגשו פסול או חוסר אחריות ללמד ולהחכים את ההמון בכפירה,
ורק מתוך הכפירה התאפשר המדע כנ"ל, (אגב: שאני אומר "כפירה" כוונתי "הסתר פנים" אצל חכמינו זצ"ל)

שדקארט הטיל ספק בהכל (אגב: ממש לא משנה הרקע שהביא אותו לספקנות, זה שייך למשחקי העיתונאים,)
טוב עשה כלפי האמונות, והבנת העולם והאדם, הפילוסופיה, וכדומה,
ברור שברוב הדברים האלה התבררו כשקר והאנושות התחילה לחקור כל עניין ועניין לפי חוקי המדע וכו' וכך הצליחו להגיע לאן שהיגענו וטוב שכך,

אבל דבר אחד האנושות לא השכילה לעשות, לחקור ולהבין את התרבויות והמסורת של חכמי קדם,
כלומר: לא שהטילו ספק, רק ביטלו לגמרי מתוך חוסר הבנה ומתוך חוסר אחריות וזלזול וגאוותנות,
עד כדי כך שפרופ' לייבוביץ יכול להגדיר את מעריצי ושחקני כדור רגל כחוליגנים,
מצד אחד אנו מזלזלים בתרבויות מתוך חוסר הבנה, ומצד שני קובעים חוקי נאורות חדשים ונורמות חדשים שיכול להיות אסון לאנושות,
שדווקא את זה רצו קדמוניינו למנוע, ודווקא עם החוקי תרבות שאנו מזלזלים בהם מתוך חוסר הבנה ומתוך גאוותנות,

אני אתן דוגמא שירגיז כמה מכם אולי, אבל כוונתי היא לא דתית במילא אין לכעוס בבקשה,
העולם הנאור בעד "גיי"
(עד כדי כך שעוד מעט לא נקבל שחקן\זמר\אומן, אם הוא לא גיי)  
ההבנה של הנאורים כלפי תרבויות עתיקות בעניין, לוקה בחסר לדעתי, ואני הסביר,
מה אנו חושבים ? למה באמת היו נגד ? מקובל לחשוב (מתוך זלזול וגאוותנות) שפשוט היו פנאטיים,
אם נחשוב לעומק, יכול תיאורתית שלא יעבור הרבה זמן (אלף שנה) עד שהם (הגברים עם טבעם הגברית\האגו,) יהפכו כולם לגיי, פשוט לא יתאים לגבר לקשור קשר עם נקבה, מבחינת פחיתות הכבוד\האגו של הגבר,
מה שזה אומר בעצם: 1, ביטול המסגרת המשפחתית, 2, נשים ישמשו כפונדקאיות בכסף, 3, נשים יצטרכו להתחנן לתרומת זרע,4, יצטרכו לפרנס ולגדל את ילדיהם לבד, 5, ואבסורד היא שהם יחנכו את הבן להיות גיי גאה, כי איזה אימא לא רוצה שהבן יהיה גבר גבר,

אני לא בא לומר בואו להטיל ספק בתרבות ונזלזל, להפך בואו להבין את התרבויות ואת חוקייהם,
ואחרי שנבין את עומק תבונתם ודאגתם ואחריותם לדורות,
נשתף את ילדינו בתבונה ההיא, ואז נגיע למצב שלא נצטרך להתווכח על טעם וריח, כי אין להתוכח על טעם וריח, כנ"ל

התחלתי עם למה אנחנו לובשים בגדים ? למה אנו לא ערומים ?
למה לא אוכלים עם הידים והפה כמו חיות למשל,
בקיצור כל מנהגי דרך ארץ ונורמות חברתיות ותרבות האנושות,
לא טוב היא החינוך האנושית כהיום שהיא קובעת את הטעם וריח, בעצם יוצא שאנו כן קובעים את הטעם וריח מצד אחד,
ומצד שני מזלזלים בטעם וריח של קדמוניינו, יש כאן פרדוקס, רוצים להשתחרר מהטעם וריח של חכמי קדם הפנאטים כביכול,
ולמעשה קובעים לדורות הבאים חוקי טעם וריח, (שלא יחזיק הרבה זמן, כי בדורות הבאים יזלזלו גם בנו,)

מה מפסידה האנושות מהשיטה הזאת ?? (של "יש להתווכח על טעם וריח")
שנלחם כל הדורות מתוך קנאה ושנאה, ונאורים מול ההמון וחכמים מול ההמון וכן עד אין סוף,
והעיקר שרוב בני האנוש ידעו לדקלם חוקים ורגשות לפי מה שלימדו אותם, ולא מתוך חשיבה\תבונה\רגש עצמאית,
ואז נמשיך לגדל אנושות טפשית, וקצת חכמים בכל דור, שהם החכמים ימשיכו להיות הרועה צאן, והצאן ישארו באמת צאן,
(או שהם יגדלו חיות טרף שמזה החכמים פיחדו כל הדורות ולכן חוקקו את החוקים הטפשים, והתווכחו על טעם וריח,)

מה נרוויח אם נפסיק להתווכח על טעם וריח,
שכל ילד ואיש בת ואשה יבינו וירגישו לבד מתוך חשיבה\תבונה\רגש עצמאית, ואז הדרך ארץ יהיה מתוך בחירה ולא מתוך כפיה ונורמה חברתית, ילמדו לחשוב לבד מתוך דעתם ולא מתוך דעתם של אחרים, ואז כל האנושות יהיו חכמים ונבונים וביטחון עצמי, ואז נגיע באמת למצב של "ותמלא הארץ דעה את השם"

ולכן אמרתי שנתחיל עם הבגדים,
למה לובשים בגדים ולמה אנו לא ערומים, (וכמובן אין להתוכח על טעם וריח, נקבל רק תשובה הגיונית)
ואם קשה לכם לכתוב הצעות בעניין (כמוני) ?
אז אולי נתחיל בזה,
למה ? ומתי ? החליטה האנושות לעשות\לבנות מסגרות משפחתיות, (הרי לא ראינו את זה אצל חיות)

(אני באמת רוצה גם לטפל בעניין היהדות, למשל הרמב"ם שצטט בעל היקר ועוד, וגם דעת הראשוניים נגד\בעד אהבה וכדומה, שב"ה השתחרנו (אנחנו החרדים) כבר מהם,)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על טעם וריח אין להתווכח, מעיקרי הדת\התבונה היא !!!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext