| נשלח ב-15/8/2010 02:18 |
|
| |
מוקדש לראש העיר בית שמש מר- (הרב) משה אבוטבול
רבים שואלים בית שמש מה תהא עליה? ומה תהא עתידה?
חרדים, דתיים, חילונים, שאלה זו מטרידה כל תושב בעירנו שחושב קצת קדימה.
מוסדות לילדי התתי"ם זה נפלא וחשוב, קרקעות וקרוונים זה גם נפלא..
גינון שיפור פני העיר נקיון אכיפת מקומות חניה ושמירה על חריגות בניה הכל חשוב..
השאלה העקרונית בכל עיר מה יקדם את העיר? מה יבדיל את העיר כעיר עם דגש מיוחד שלא קיים בערים אחרות?
בית שמש ביחס לערים אחרות היא עיר שקטה יחסית
ניתן להבחין זאת ברמת היחס בסיפורים השלילים שהעיר כמעט לא מייצרת
מבחינת מיקום בית שמש יושבת על מיקום אסרטגי
בית שמש מוקפת ירוק בכל השנה,אתרים שחייבים שימור ואתרי ארכיאולוגיה.
מסלולי אופניים וג'יפים מקיפים את שכונות בית שמש.
אז מה בכל זאת יהפוך את בית שמש לעיר חזקה, עיר שירצו לבוא לגור בה ולא להגר ממנה?
חולון על המפה!
ראש עיריית חולון מר מוטי בן ששון . מכהן בתפקידו כבר 17 שנים.
מכהן אמרנו? הוא רואה את תפקידו בשליחות ומחשיב את עצמו כמשרת הציבור "מכהן"היא מילה שגדולה עליו.
החולונים מתים עליו.. מר מוטי בן ששון מסתובב עם מחברת באופן קבע בשכוונות חולון
ורושם לעצמו תקלות ודואג לתקן אותם (הוא לא דואג לכתוב שזה יתוקן, הוא מתקן!)
לא פלא שהמגזין הנחשב "מונוקול" שמופץ אגב בכחמישים מדינות בעולם
הכניס את מר מוטי בן ששון לרשימת עשרות ראשי ערים הטובים בעולם
אני מצטט את נוסח הפתיחה במגזין
" "בכותרת חלוצים עירוניים - עשרה ראשי ערים החושבים מחדש על הדרך שבה הערים מתרחבות,
מתקדמות, מתחרות ונושמות",
נכתב כי "ראש העיר הנכון יכול להמציא מחדש ולרענן עיר,
באמצעות קידום התשתית, האצת האינטגרציה וטיפוח האמנויות.
במהדורת הערים המיוחדת שלנו אנו מביאים בפניכם עשר דמויות מהמובילות ביותר בתחום הפוליטיקה העירונית ברחבי העולם,
תוך התמקדות בהצלחות הגדולות ביותר שלהן".
מר מוטי בן ששון נבחר במקום השני בין ראשי הערים החלוצים .
וכך נכתב עליו.
"מוטי ששון, ראש העיר חולון - עיר של 170,000 תושבים מדרום לתל אביב -
שם כבמטה קסם קהילה בגודל בינוני על מפת התרבות העולמית",
עוד יצויין כי בתקופת כהונתו של ראש העיר בן ה-63 נפתחו בעיר חמישה מוזיאונים חדשים,
כולל מוזיאון העיצוב החדשני של רון ארד, בהשקעה של 24 מיליון אירו.
המגזין מציין גם את החזון של ששון, המבקש למצב את חולון כמרכז תרבות במזרח התיכון כולו, ו
את העלייה במספר הצעירים בעיר בזמן כהונתו.
ובחזרה לעירנו . שמעתי כבר תירוצים שבית שמש לא תתפתח כי אין פה תעשיה מתקדמת
כי אין פה נמל כמו באשדוד.
כי האוכלוסיה פה "מורכבת"
כי אין פה סטודנטים
כי יש פה חרדים ..
מתברר שראש עיר מצליח יכול להתמודד עם כל התירוצים האלו. ולהכנס לעיר עם גרעונות ולהביא את העיר למצב של כמעט אפס גרעון..
האוכלוסיה בחולון לא יותר טובה מבית שמש..
להזכירכם מאות משפחות אנגלוסכסיות בחרו לגור ברמת בית שמש שיינפלד וכו'.
הם תורמים לבית שמש הרבה יותר ממה שהרבה מתושבי חולון תורמים..
בחולון נכון לעכשיו אין נמל כמו באשדוד .
המקום הכי קרוב לחולון זה דרום ת"א ואין הרבה מה להוסיף..
חולון לא הייתה משופעת באתרים מיוחדים ובנופים מיוחדים ..
עד כמה שידוע לי אין להם תעשיה מתקדמת כמו שלנו יש את סולל מערכות ומנועי בית שמש ועוד..
אם תאמרו שהסיבה היא שבית שמש משופעת בחרדים.
זוהי לא סיבה נכונה,חרדים מטבע הדברים תורמים לשקט לביטחון בעיר למערכות חינוך אולי לא ברמה הכי גבוהה אבל החינוך מצויין.
ראש עיריית חולון כשנכנס לתפקידו החליט שמפאת הגירעון בקופה הדלה בעריית חולון הוא מוותר על המאבטח. ועל הנהג האישי "אני יודע לנהוג לבד כך הוא אמר" ונתן דוגמא אישית לחברי העיריה.
הפתרון:
עד כמה שידוע לי מר משה אבוטבול. מבין (כך על פי דבריו) שעיר כמו בית שמש לא יכולה להיות רק חרדית.
או בלשונו. "בית שמש זקוקה לרופאים עורכי דין רואי חשבון וכו'. "
כצעד ראשון יש לשלב תעשיות מתקדמות בצורה של הפחתת מיסי הארנונה בצורה חלקית (או לשנים ראשונות)(ואת החישובים המדוייקים שיעשו אנשי המקצוע בעיריייה ) הדבר יעלה את בית שמש על המפה מכל הבחינות .
צעד שני, ירוק ירוק ירוק. לדאוג לגינות ירוקות לפארקים (דוגמת הפארק במודיעין) אפשר לגבות עלות מסויימת מתושבים שלא מבית שמש. זה יוכל גם לענות על חלק מהעלויות..
צעד שלישי לשמור על הקיים. לדאוג לתקציבים ומלגות טובות לסטודנטים בהתניה אם נשארים בעיר לחמש שנים אחרי סיום שנת הלימודים שלהם. תהיו בטוחים שהם ישארו עוד הרבה זמן אח"כ. לדאוג לפרוייקטים חדשים גם עבור שאר הציבורים. כדוגמת פרוייקט המשטרה שמשום מה מתמהמה..
צעד רביעי ואחרון . למנף את שיש לנו בעיר וסביבותיה. לפתח יחד עם קק"ל שכמהים לסוגי שיתוף פעולה כאלו. את היערות מסביב. את מסלולי ההליכה והאופניים . לפתח תעשיית ספורט מוטורי באיזור. תהיו בטוחים שמכל חלקי הארץ עוד יבואו לפה ..
מוקדש באהבה לראש עירנו שמתוך היכרות איתו הוא מקשיב ויודע לענות על צרכי הציבור.
ואין מזרזין אלא למזורזין..
שבוע טוב!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2010 09:18 |
|
| |
באמונתו, צעד ראשון - בעבר ניסו לפתוח שלוחה של איזה מכון להכשרה מקצועית לציבור החרדי, נפרד לגברים ולנשים. בסוף הכל התפוצץ, בגלל שעבודה בהי-טק דרשה חשיפה של חרדים לאינטרנט או מפגשים עם נשים בלבוש לא צנוע. מכיוון שכך, רכוש המכון הוזק (שברו זכוכיות, חתכו צינורות של מזגנים וכו', מי שזוכר), המכון נסגר. מטריקס גלובל היו יותר חכמים - פתחו מרכז רק לנשים חרדיות, אשר עקב תנאי התעסוקה, משתמשות בו כתחנת ביניים לצבירת ניסיון \ רכישת ידע בטכנולוגי'ה מבוקשת עם הפנים החוצה (מחוץ למטריקס) עם רזומה יותר מרשים. מאז שנכנסה לבית-שמש לפני כ-3 שנים, לא שמענו על גיוסים נרחבים. רק השנה ראיתי איזה פרסום קטן ש"עקב פרויקטים בהם זכינו, אנו מגייסים מתכנתות\בודקות תוכנה". נו שוין.
צעד שני כבר כשל בשכונות חדשות. כמובן, אין תקציב להכל, אז מטפחים רק בשכונות שתושביהן ממגזרו של מנהל השפ"ע. אתה רוצה עוד יותר ירוק - ומהיכן התקציבים? תורמים מחו"ל? אל תצחיק את הקהל. זוכר את גן ציבורי בזנוח שלא רצו להכניס לשם מבקרים חרדים, בגלל צניחה ברמת הטיפוח וניקיון הגן. בסוף העבירו חוק שאסור לסגור גנים בפני "זרים", והגן עכשיו לא נראה כמו פעם. בקיצר, לא חוקי לגבות תשלום ממי שלא תושב בית-שמש.
הצעד השלישי כנראה מכוון למגזר דתי-לאומי או חילוני, שכבר מזמן איבד את תקוותו בבית-שמש ומהגר לערים אחרות, פחות חרדיות, כמו מודיעין וכד'. אולי ההצעה תבלום את הנהירה, אבל מספוקני שהיא תעזור.
הצעד הרביעי כבר מיותר, בית-שמש כבר התפרסמה בזכות דיור יקר, הסיקריקים, אמא-טאליבאן, הפגנות אלימות, שמשות אוטובוסים מנופצות, שלטי צניעות, ובאחרונה - פירומנים מהמגזר שלא בדיוק הטיבו עם יערות קק"ל, ואיסור חלוקת חינמונים לתיבות. לחברת יחצנות שתרים את הכפפה, יהי'ה קשה מאוד להציג את העיר באור חיובי. או איכשהו לקשר בין העירי'ה לבין אטרקציות מקומיות שהיו כאן כבר מקדמת דנן - יערות, מערות, הרים ונחלים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2010 09:56 |
|
| |
באמונתו הסבר נא לי מדוע לדעתך חשוב אכיפת מקומות חניה בעיר בית שמש?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2010 22:45 |
|
| |
פיינרך בכוונה לא נכנסתי לנושא הקנאים בבית שמש שדנו דנים ועוד ידונו בעניינם הרבה..
אני לא חושב שהם הגורמים שיכולים להחליט איך בית שמש תיראה.
ולכן הדוגמאות שהבאת לא כ"כ רלוונטיים. ברור שהם מזיקים לעיר מבחינה תדמיתית אבל עדיין הם לא העיר .
גם בירושלים יש קנאים ועדיין קיימים בה אזורי תעשיה מתקדמים ורוב המערכות החשובות במדינה..
התייחסתי לנושא הסטודנטים בבית שמש ולהשכלה הכללית.
לא התייחסתי לרצון הטוב של אנשים טובים להכניס השכלה גם בציבור החרדי שלעניין זה יש מקום חשוב בפני עצמו..
לגבי מה שאתה כותב בעניין גן זנוח. בגן זנוח הבעיה הייתה שהגן סגר את שעריו בפני תושבי בית שמש.
אני יכול לומר לך מתוך ידיעה. שיש ערים שגובים על כניסה לגנים חופים או מתקנים מסויימים כספים, והם לא גובים את הכספים מתושבי העיר עצמה. עיין חופי בת ים ראשון לציון וגני רעננה..
אני יכול להוסיף על מה שכבר רשמתי אתמול. היום שוחחתי עם ידיד שגר בעיר חולון ואותו ידיד סיפר לי, לפני מס' חודשים הוא ורעייתו עברו עם עגלה בשביל עם מכשול מסויים, רעייתו יצרה קשר עם העיריה ושאלה אותם איך לדעתם היא תוכל לעבור את המכשול עם עגלה, לאחר כשעה של סיבוב הם חזרו לאותו מקום והמכשול סודר..
שאלתי את אותו ידיד, בוודאי המכשול היה מתחת לבניין העיריה? והוא השיב לי שזה היה מרוחק מאוד מפתח בניין העיריה..
כך שלא כל דבר קשור לתקציבים יש דברים שקשורים "לתפיסת שירות" "למעמד תושב העיר"
תוקן על ידי באמונתו ב- 15/08/2010 22:47:33
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/8/2010 22:50 |
|
| |
| אהבה_רבה1 כתב: |  | | באמונתו הסבר נא לי מדוע לדעתך חשוב אכיפת מקומות חניה בעיר בית שמש? |
|
אהבה רבה. לענות לך כנהג או כאדם מן הצד?
כנהג, ברור שאם אקבל דו"ח אכעס ואשתדל לבטל אותו.
כאדם מן הצד, נושא אכיפת החניה חשוב גם ליצירת סדר בעיר ולא "כל דאלים גבר"
גם ליצירת הכנסות לקופת העיר.. וזה בסדר לגמרי מותר לעיריה לדאוג למקורותיה הכספיים אם היא במקביל גם דואגת לשמירה על החוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2010 08:19 |
|
| |
באמונתו, לדעתי הבעי'ה היא שאף פעם לא יצליחו לאחד את כל גווני האוכלוסי'ה המקומית - הותיקים המסורתיים, החילונים, דתיים-לאומיים, חרדים, חוצניקים, רוסים, אתיופים. כל אחד דואג לחמולה שלו, והמפסידים העיקריים - זה אזרחים מן השורה שלא התמזל מזלם להשתייך לחמולה השולטת או המיוצגת ברשות המוניציפאלית. "שנציג ממגזר שלכם ידאג לכם". אין לי נציג מגזרי בעירי'ה - לא ידאגו לי, או יידחו אותי לסוף הרשימה.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2010 13:16 |
|
| |
פיינרך אני מבין שאתה תולה את סיבת היותה של העיר לא מפותחת
כערים אחרות ,למגזריות ומפלגתיות וזה שכל אחד דואג לעצמו
האם בערים אחרות אין את הבעיה הזאת ?
|
|