| נשלח ב-18/8/2010 17:36 |
|
| |
שלוש נקודות בעניין זה: 1. זה פשוט הדיסוננס הקוגניטיבי. כשלאנשים אין אפשרות להיות אלימים, הם מפתחים אידיאולוגיה שמעלה על נס את היעדר האלימות. כשיש אפשרות לכך, הציבור מתפלג באופן נורמלי - יש אלימים ויש שלא.
2. מעבר לזה, ישנה כמובן התייחסות לגויים בכלל כמי שאינו בן אדם. ובפרט ערבים, שהם אויבינו המובהקים ורק טבעי (אם כי לא תמיד מוצדק) הוא לשנוא אותם ולשמוח על סבלם, שאליהם מתייחסים עוד יותר בצורה כזו.
3. האם לדעתך בספרד הנוצרית, אם יהודי היה יכול להצטלם שמח ליד גופתם של נוצרים הוא לא היה עושה זאת? ובכלל, האם לדעתך שם התעצבו מסבל של נוצרים? אין לי ספק שלא.
רק תקרא את ההגדה של פסח על מצרים שסובלים וטובעים בים, ותקרא את התורה על ישראל שאמרו שירה. במה זה שונה מהמצב אצלנו?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 17:45 |
|
| |
מנסיוני (בצבא) דווקא היותר דוסים-יראי שמים יותר קונקרטיים ביחסם אל הערבים (גם אם זה דורש אכזריות מסוימת) ופחות מגלים נטייה לאכזריות ללא צורך מבצעי, לעומת חבריהם הפחות יראי שמים או החילונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 17:45 |
|
| |
פעם הציבור החרדי היה פחות לאומני ופחות אדיש לסבל של אחרים (הבאתי את דברי הרב שך). אצל דרויאנוב יש בדיחה על יהודי שמגוייס לצבא במלחמה והמפקד מסביר לחיילים אנחנו פה האויב על הגבע ממול וכו' ואז נותן פקודה לירות, היהודי קופץ "אבל יש שם אנשים". היום זה די נעלם בציבור החרדי והוא הרבה פחות רגיש לכך מציבורים אחרים (לפחות אם לשפוט לפי השיח הפומבי).
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 17:50 |
|
| |
הרב מיכי היקר
ולכן חז"ל מספרים לנו שגם המלאכים רצו לומר שירה ואלוקים לא נתן להם,
בעניין הערבים, ברור לכל ילד שהם העם השפל ביותר שהייתה בהיסטוריה, יותר גרועים מנאצים,
ברור שכל שמחה לאיד היא ילדותית, בפרט שאנו בסוף סובלים בעצם מטפשותם של הערבים, ומנקמתם האכזרית
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 17:51 |
|
| |
מטפחת אולי אין צורך לצפות שהצבור החרדי יהיה שונה? ניסו לבנות חברה שכולם בני עליה, אך כנראה שזה לא הולך.
וגם
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 18/08/2010 17:53:06
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 17:55 |
|
| |
| מטפחתספרים כתב: |  | .
היום זה די נעלם בציבור החרדי והוא הרבה פחות רגיש לכך מציבורים אחרים (לפחות אם לשפוט לפי השיח הפומבי).
|
|
לא כל כך מסכים, לדעתי בציבור החרדי יש פחות PC ולכן אנשים יותר אומרים(מפרסמים) מה שהם חושבים. מה שתמצא בהרבה שיחות בין אנשים ברחוב, בניגוד למדיה הצבורית.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 17:59 |
|
| |
לגבי PC זה נכון, אבל גם הלגיטמציה להגיד בקול יש לה השפעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 18:11 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | בעניין הערבים, ברור לכל ילד שהם העם השפל ביותר שהייתה בהיסטוריה, יותר גרועים מנאצים,
|
|
לי זה ממש לא ברור, בטח שלא יותר גרועים מהנאצים ולא בא לי להכנס עכשיו לדירוג הרוע בהסטוריה. אבותי ואבות אבותי חיו לא רע עם הערבים, ובאופן כללי הרבה יותר טוב מאשר אחיהם באירופה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 18:38 |
|
| |
| מטפחתספרים כתב: |  | פעם הציבור החרדי היה פחות לאומני ופחות אדיש לסבל של אחרים (הבאתי את דברי הרב שך).
|
|
פעם לא היו לעיזים מקלדות ו ADSL. זה כל ההבדל.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 20:07 |
|
| |
| yhadad כתב: |  | | מנסיוני (בצבא) דווקא היותר דוסים-יראי שמים יותר קונקרטיים ביחסם אל הערבים (גם אם זה דורש אכזריות מסוימת) ופחות מגלים נטייה לאכזריות ללא צורך מבצעי, לעומת חבריהם הפחות יראי שמים או החילונים. |
|
כתבת שיש לך נסיון מהצבא, ושנמצאים שם כאלה המתאכזרים לקרבנותיהם. אני לא הייתי בצבא, על כן אני רוצה לשאול אותך, האם העדויות בכתבה המצורפת הם לדעתך סבירים? האם כשכתבת שיש חיילים אכזריים - האם הכוונה לאכזריות דוגמת אלה? לכשעצמי אני מפקפק בעדויות והם נשמעים לי מגמתיות ושקריות, על כן חשוב לי לברר זאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 20:23 |
|
| |
| שבח_גרונם כתב: |  | מנסיוני (בצבא) דווקא היותר דוסים-יראי שמים יותר קונקרטיים ביחסם אל הערבים (גם אם זה דורש אכזריות מסוימת) ופחות מגלים נטייה לאכזריות ללא צורך מבצעי, לעומת חבריהם הפחות יראי שמים או החילונים.
כתבת שיש לך נסיון מהצבא, ושנמצאים שם כאלה המתאכזרים לקרבנותיהם. אני לא הייתי בצבא, על כן אני רוצה לשאול אותך, האם העדויות בכתבה המצורפת הם לדעתך סבירים? האם כשכתבת שיש חיילים אכזריים - האם הכוונה לאכזריות דוגמת אלה? לכשעצמי אני מפקפק בעדויות והם נשמעים לי מגמתיות ושקריות, על כן חשוב לי לברר זאת.
|
|
ממה שאני מכיר המצב הרבה הרבה יותר טוב, אני מדבר על דברים כמו יחס משפיל (במילים) וכד'.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 20:57 |
|
| |
| yhadad כתב: |  | בעניין הערבים, ברור לכל ילד שהם העם השפל ביותר שהייתה בהיסטוריה, יותר גרועים מנאצים,
לי זה ממש לא ברור, בטח שלא יותר גרועים מהנאצים ולא בא לי להכנס עכשיו לדירוג הרוע בהסטוריה.
אבותי ואבות אבותי חיו לא רע עם הערבים, ובאופן כללי הרבה יותר טוב מאשר אחיהם באירופה.
|
|
צדיק לכל ילד ברור שמי שמוכן לקחת את חייו עצמו ביחד עם חייו של יריבו, פי' שהוא שונא יותר,
אבל למה לדבר בשמי,
הנה רבינו בחיי (שנת 91\1255) גם היה חיי בגלות ישמעאל וטוען אחרת, והנה,
רבינו בחיי דברים פרק ל ומה שהזכיר "אויביך" על ישמעאל ו"שונאיך" על עשו, מפני שהאויב גדול מן השונא, כי השונא אע"פ שיריע לו יעשה על דרך הרחמנות, אבל האויב הוא שבלבו איבה עולמית, לא ישים לו רחמים, על זקן יכביד עולו מאד, וזה מסוד הלשון ודקדוקו, כי "אויב" הוא מלשון אבוי, ואותיותיהם שוות, ועל שם שהנופל בידו צועק "אוי ואבוי". ומה שהתחיל ב"אויביך" כדי שיסמוך הרדיפה אל השונאים שהם בני עשו, שעקר גלותנו בכל מקום שהוא לבני אדום הוא, וקראן "שונאיך" כענין שכתוב: "ואת עשו שנאתי" (מלאכי א, ג). וכן אמרו במדרש משלי: "תחת שנואה כי תבעל" (משלי ל, כג), זה עשו, שנאמר: ואת עשו שנאתי. "ושפחה כי תירש גברתה", זה ישמעאל הבא מהגר. ומפני שבני ישמעאל קשין לישראל יותר מבני עשו, לכך קראן הכתוב "אויביך". וכן אמרו: תחת אדום ולא תחת ישמעאל. וכן מצינו בהקב"ה שאמר: "על רבעים לשונאי" (שמות ב, ה), אבל באויביו נאמר: "ואיבי ה' כיקר כרים כלו בעשן כלו" (תהלים לז, כ). למדך כי האויבים אין להם השארות כלל, ולכך ימשילם לחלב הכבשים, שהכל כלה בעשן. ושתי האומות האלה קראן שלמה "שתי בנות", והזכיר שהן מזומנות לגיהנם, הוא שאמר: "לעלוקה שתי בנות הב הב" (משלי ל, טו), כי המשיל גיהנם שהוא מקום הדין והמשפט לנפשות הרשעים לעלוקה שמוציאה הדם. ועליהם אמר ישעיה ע"ה: "המתקדשים והמטהרים אל הגנות" (ישעי' סו, יז). "המתקדשים" אלו בני אדום שדרכן לנענע אצבעותיהן לכאן ולכאן, "והמטהרים" אלו בני ישמעאל שדרכן לרחוץ ידיהם ורגליהם ולא לבם שהוא העקר. "אחר אחת בתוך" (שם), ירמוז לשתי וערב של אדום שהם מתקדשים בו, או יאמר: אחר אחת בתוך, על יום אידם הקבוע להם, אלו ביום ששי קודם השבת ואלו אחר השבת ומניחים אותנו בתוך. "אוכלי בשר החזיר" (שם), אלו בני אדום, השקץ והעכבר (שם), אלו בני ישמעאל. "יחדו יסופו נאם ה'".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 21:44 |
|
| |
מקס, אם קבלה נקבל ואם לדין יש תשובה. בנוגע ל"וכן אמרו תחת אדום ולא תחת ישמעאל" אין זה בהכרח אומר שהם שפלים יותר במובן שהתכוונת אליו. בנוסף הרב קוק בהקדמה לעין איה מבדיל בין פירוש לביאור לענ"ד באופן הבא: ביאור - נסיון ללמוד מהטקסט מה הייתה כוונת המחבר ומזה לחדש חידוש (בהלכה או בדעות) פירוש - לקחת רעיון נכון וידוע זה מכבר ללא קשר לטקסט ולפרש דרכו את הטקסט באופן כזה שהטקסט מתחבר לאותו רעיון שהיה כבר נכון וידוע לפרשן.
באיזו קטגוריה לדעתך נכנסים הדברים של רבנו בחיי? לענ"ד אם אכן דבריו הם רק פירוש (ולא מסתמכים על כתבי קבלה שבעולמות העליונים שרו של ישמעאל "גרוע" מזה של אדום וכד') אזי אני משער שלו היה חי רבינו בחיי היום היה מפרש את הכתובים אחרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 22:20 |
|
| |
צדיק
הוא פירש ובודאי גם הרגיש כך,
כמו שכל ילד מרגיש,
אבל אייך אמרת ? אתה לא רוצה להכנס לדירוג והיסטוריה,
אבל היסטורית רבינו בחיי לפני 800 שנה הרגיש כך (וכאמור היה חיי בתוכם ) בדיוק כמו שאנו מרגישים היום,
והנה עוד רש"י בשם חז"ל
רש"י בראשית פרק כא כשהיו מוליכין אותם אצל ערביים היו ישראל אומרים לשוביהם בבקשה מכם, הוליכונו אצל בני דודנו ישמעאל וירחמו עלינו, שנאמר (שם שם) אורחות דודנים [אל תקרי דודנים אלא דודים] ואלו יוצאים לקראתם ומביאין להם בשר ודג מלוח ונודות נפוחים, כסבורים ישראל שמלאים מים, וכשמכניסו לתוך פיו ופותחו, הרוח נכנס בגופו ומת:
רש"י איכה פרק א (יט) קראתי למאהבי - לאותם שמראים עצמם כאוהבים: (וכנראה כאן הטעות שלך )
המה רמוני - כגון בני ישמעאל שהיו יוצאים לקראת הגולים כשהיו השבאים מוליכים אותם דרך עליהם ומראים את עצמם כאילו מרחמים עליהם והיו מוציאים להם מיני מלוחים נודות נפוחים כסבורים שהוא יין ואוכלים וצמאים ורוצים לשתות וכשמתיר הנוד בשיניו היתה הרוח נכנסת במעיו והוא מת
אבל לענינינו:
אין עם אחד בעולם שיכול להמציא ביום אחד עם חדש, ולטעון על כיבוש או מה,
אין עם אחד שיכול להתאבד על השקר שהם העצמם המציאו,
מנין מגיע השנאה המטורפת ?? ועוד להתאבד ?
האם נצאי היה מוכן בשביל השנאה להתאבד ביחד עם יהודי ??
כמה שטחים יש להם בכדור הארץ ? למה הם חייבים את הפינה הקטנה ששייך לנו לכל הדעות,
מה יש כאן נפט ? מה יש להם כאן ?
ומה שהכי מטריף זה ההתאבדויות על מה ? ועוד המשפות מחלקות סוכריות בשכונה בימי האבל שלהם,
אני אשאל אותך אחרת, אולי אתה מכיר עם שפל יותר מהם ?? אני לא !!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2010 23:01 |
|
| |
מקס, האם אתה בטוח שערבי מוכן להתאבד מחמת שנאתו? אם כן מדוע המנהיגים דואגים להלעיטם בסיפורי מעשיות אודות בעילת צורות נאות בגן עדן מקדם? לי נדמה שבעבור זה ערבי יהיה מוכן להתאבד אף על ידידו. מה שאין כן הנאצים לא ציפו לשום תמורה למעט שנאה ורשעות.
|
|
|
|
|