בית פורומים עצור כאן חושבים

שמור את חודש האביב.. כראיה שלא ידעו שהעולם עגול!!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/8/2010 21:22 לינק ישיר 

מקס, ולכן כתבתי קודם שתסתפקו בפרקי אבות ותזרקו את כל השאר, שהוא (לשיטתכם) אוסף של שקרים ודברי בורות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2010 23:52 לינק ישיר 

אפריםליב כתב:
מקס, ולכן כתבתי קודם שתסתפקו בפרקי אבות ותזרקו את כל השאר, שהוא (לשיטתכם) אוסף של שקרים ודברי בורות.

ממש לא הבנתי אותך מה פירוש פרקי אבות ותזרקו את כל השאר ? לא מבין, אתה רוצה לשחזר את ההיסטוריה ?
 כאילו לא היה כלום רק פרקי האבות ?
מי חושב שהשאר אוסף של שקרים ודברי בורות ?
בורות ושקר זה מי שנותן להם מה שלא היה להם, למשל חשמל היה להם ? לא ! אז מה איזה חכמים הם היו ? זה הרי טמטום לחשוב כך, מכוניות היה להם ?
אני לא מצליח להבין את החשיבה הזאת, זה שלא היה להם אפי' ברז מים בבית אומר או מוריד מגדלותם ? השתגעתם לגמרי !

רואים בעליל שזה גזרותיו של האלוקים שהמדע וחכמת מעשה בראשית יבוא באופן אובוליציוני,
כל דור מחכים יותר מקודמו,
אפי' במעשה מרכבה מחכימים יותר, אין לך דוגמא יותר גדול מעניין ההגשמה, שבזמן התנ"ך האנשים האמינו בהגשמה והיום כל ילד מבין פילוסופית שלא יכול להיות שיש לאלוקים ידים ואף ורגל,

אבל דבר אחד אתה חייב להבין הבינה אותו דבר מאז ועד עולם, במילא ברור לנו שהם ניצלו את הבינה הרבה יותר מאיתנו,
אין היום חכם כמשה רבינו בבינה והבנת העולם ונצחיות העולם, הרי תראה עד כמה רחוק ראה,
עובדה שאין עם ששרד כל כך הרבה שנים וישרוד לעולם,
וזה ההבנה עבר אצל החכמים מדור לדור עד עצם היום הזה,
כל חכמינו זצ"ל יודעו בדיוק מה מחזיק את היהודים לנצח וכן הייתה ההנהגה בהתאם, וכך יהיה בעזרת השם בעתיד,
רק מה קרה מקרה מצער במאתיים שנים האחרונות, ונראה לפי המצב שזה יקרה שוב, אבל לא אלמן ישראל ויש מנהיג אחד ושנים שאולי יצליחו לשנות,
ויכניסו בצאצאינו והעמלינו קצת השכלת התורה האמיתית  במקום שקרים וטמטום, עיין ערך אומן בראש השנה ועוד כדומה,

ואני אסיים בספורנו הידוע  כִּי הִוא חָכְמַתְכֶם וּבִינַתְכֶם לְעֵינֵי הָעַמִּים והטעם שראוי להקפיד שתהיו נחשבים חכמים ונבונים לעיני העמים הוא שהאל יתברך קרוב אלינו בכל קראנו אליו. וזה יורה שבחר בנו מכל העמים. ואם יחשבו אתכם העמים לסכלים יהיה חלול ה' באמור לכל עם ה' אלה:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2010 01:14 לינק ישיר 

מקסמן,

ראשית אפנה לשאלותיך בפתיחת האשכול.

א. "שמור את חדש האביב" הפסוק נסוב על מצוות הקרבת קרבן פסח וכנראה הכוונה לשמור את חודש האביב בארץ ישראל שבה צריך להקריבו בעונת האביב, ומכורח זה גם בחצי הכדור הצפוני.

ב. לגבי שאלתך מקו התאריך דומני שזו אינה קושיה. ציטטת אתה ועוד כאן באשכול את דברי הרמב"ם שהעולם עגול. כ"כ ניתן לראות במקומות רבים בראשונים שבוודאי הם אחזו שהעולם הוא עגול וכדורי. גם כל אלו שעסקו בסוגיית קו התאריך למיטב ידיעתי מציינים רק את ריה"ל (וגם אם יש עוד כמה זה בוודאי לא היווה אישיו) כהוכחה ואסמכתא, היכן שאר כל הראשונים?!

אני לא יודע אם זה היה רלוונטי או שלא, רק ניתן לראות שגם בדורות מאוחרים הנושא לא היה נדון יותר מידי. עיקר הדיון תתפתח דווקא עת הוא הפך לרלוונטי בזמן שישיבת מיר ברחה לשנחאי, אך קודם לכן לא היו דברים ברורים. נראה איפוא שלפי הוכחתך מלבד ריה"ל כל שאר הראשונים והאחרונים לא ידעו על עיגולו של עולם. זה הרי אינו.

הבאת בהמשך דבריך את הגמ' הידועה בפסחים בה הודה רבי לחכמי אומות העולם שהחמה יורדת מתחת לעולם בלילה. במבט ראשון זה נראה כהוכחה מוחלטת שחז"ל כלל לא ידעו שהעולם עגול, כך כנראה גם פשט הדברים.

אבל כמה תמיהות יש לי על כל הגמ'. הרי כפי הידע ההיסטורי שלנו (וכבר ציין זאת מואדיב לעיל) חכמי אומות העולם כבר ידעו אז שהעולם עגול ומשמע מהגמ' שכל המחלוקת בינם ובין חז"ל היתה דווקא על מהלכה של השמש ולא על מבנהו של הארץ. יותר מכך, אם העולם עגול הרי השמש לא נוסעת במסלול מתחת העולם היא הרי מקיפה את הכדור ולעולם אין מושג שכזה שהשמש עוברת מתחת לעולם ושבה למחרת בבוקר - זאת אינה הנקודה.

כ"כ הודו חז"ל לחכמי אומות העולם בגלל שהמעיינות חמים בבוקר ומכאן נראה שהשמש חיממה אותם מתחת לאדמה במשך הלילה. כלומר חז"ל לא הודו שהעולם עגול והם בכלל לא נחלקו עם חכמי אומות העולם האם העולם עגול אלא נחלקו אך רק על מסלולה של החמה. מעט קשה להבין זאת בהתחשב בידע של האומות על כך שהעולם עגול, האם חז"ל נתקלו בחכמים שידעו שהשמש לא נכנסת בעוביה של הרקיע אך לא ידעו שהעולם עגול?! לא מסתבר.

למיטב הבנתי - ואולי זו רק תחושה - חז"ל ידעו שהעולם עגול ברם, חז"ל דיברו ביחס לדעה הרווחת בתקופתם וביחס לתפישת בנ"א את טבע העולם. כיום דבר פשוט הוא שהעולם עגול, אתה יכול להיכנס למטוס בצד אחד של העולם ובתוך כיממה להקיף את כל הכדור, אז - בתקופתם - הניידות אצל רוב בנ"א היתה מוגבלת ואף יורדי הים כנראה שלא הרחיקו יותר מידי כדי לתפוס את השפעל עיגול העולם ומסתבר שהאקסיומה שהעולם עגול כלל לא היתה טבועה בלב בנ"א, לכן לדעתי ניתן לראות אצל חז"ל התחסויות כאילו העולם שטוח בעוד שכבר בתקופתם היו שידעו שזה לא נכון.

איני טוען שחז"ל ידעו על ביקוע אטום ואף לא על מנוע קיטור, כפי שהגדרת הידע הוא אבולוציוני, כתבתי רק לגבי עיגולו של עולם ספציפית וגם זה רק מתוך תחושה.

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2010 02:31 לינק ישיר 

מקס, אתה מרגש מאוד כשאתה מדבר על גדולתם של חז"ל, אבל אתה לא מצליח להסביר במה היתה גדולתם.

הדבר היחיד שהצלחת לומר הוא "מוסר וערכים" (אם כי כמה סיפורים בגמרא, לפי ההבנה הפשטנית החד-ממדית המקובלת כאן, עלולים להטיל ספק גם בכך).

המקום היחיד שבו מרוכזים "מוסר וערכים" הוא פרקי אבות. בכל שאר דברי חז"ל הם בטלים בששים ומעלה. אז למה להגות בהם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2010 02:31 לינק ישיר 

זוהר היקר:

אל דאגה הם לא ידעו ואפי הרמב"ם עוד התווכח עם חכמים שלנו בדורו בעניין, וציטטי לעייל מהמורה חלק א' פרק ל נדמה לי,

הגמ' שהם הודו לחכמי האומות באמת צטטי בגלל להוכיח שהם ולא האומות חשבו שהעולם עגול, להפך הם חשבו שהעולם היא שטוחה והשמש מחמם אותה מלמטה, ולכן וכו'
מנין שהאומות קיבלו את התזה הזאת שהעולם עגול, נכון היה כבר בזמנם תיאוריות כאלה, אבל יכול להיות ונראה כך מהגמ' הנ"ל שלא הם ולא האומות קיבלו את התזה הזה,
אבל חבל לי מאוד שהחבריה כאן מפספסים את הנקודה העיקרית, והיא "אמר רבי: ונראין דבריהן מדברינו"
 בבקשה לעצור לרגע ולחשוב טוב טוב מה אומר רבי ??? ונראין דבריהן מדברינו, כלומר שגוי חכם אומר משהו עם ראיה ונראין דבריו אין מה להתווכח איתו, הוא הצודק,
ולכן כל מה שאנו רואים היום ונראין כצודקים אנו נסכים איתם,

ועוד והעיקר שאין דעתם מקבלה ונביא, כי אם כן, מה פירוש נראין דבריהם ?? הרי קיבלנו מנביא או מסיני,
או מה פירוש נראין דבריהם אנו נשאל את אליהו האם זה נכון,

בתכלס: לא זה גדלותם ולא בזה אנו רואים את חכמתם, אני יכול לתת לך ולכולם את ההרגשתי האישית כלפיהם,
אני פשוט חולה עליהם, מבחינת החכמה שלהם, הבינה, והראייתם לרחוק, אני מת על אגדות חז"ל,
לדעתי העם הכללי מפסיד בגדול שהם לא לומדים חז"ל, הם היו חכמים בהכל ובעיקר בחכמת החיים,
לדוגמא: היה לנו משגיח חכם במיוחד, אבל בידע העולמי העכשווי לא ידע, ואז ? לא אהבנו את חכמת החיים שלו ?
איינשטיין תרם הרבה לאנושות, אבל חכמת חיים לא היה לו אפי' כאברך רגיל בישיבה, (מי שמכיר את אשיותו יודע זאת)
מה שאין כן חז"ל כן ידעו מדע לא ידעו מדע מה זה רלוונטי לנו, אנו צריכים חכמים שדואגים לנו ולצאצאינו לנצח נצחים ושנהיה אנשים טובים, וזה העיקר ובגלל זה אנו מתים עליהם ואוהבים אותם, המוסר והערכים וסיפור האגדות,

אין לי שום עניין ח"ו חוץ מהעניין של הרמב"ם עצמו שנשבע באלוקים שדעות כאלה רק מזיקות ולכן צעקתי על זה שנפסיק כבר עם השטויות האלה שהם ידעו,
לדעתי רק מי שלא למד חז"ל יכול לומר שהם ידעו, או מי שלא מבין דבר מתוך דבר, על הוילון וכוכב שביט שקורע את הוילון שמעתם ? כלומר זנב השביט היא קרע בוילון רב הונא בריה דרב יהושע אמר: וילון הוא דמקרע, דמגלגל ומחזי נהורא דרקיעא.
נדמה לי שחי היקר ביקש חז"לים יש המון חז"לים שרואים שלא ידעו, אבל מטרתי הייתה באשכול הזה להארות לכם שהם אפי' בדינים ועונות רלוונטיות למצוות לא דנו, ואני לא מקבל את התירוץ שלא היה רלוונטית כי לא שאלו ולא היו אז ביפן וכדומה,
כי חז"ל דנו בהרבה דברים לא רלוונטים רק בגלל להגדיל תורה ולהאדירה,
ושוב, לומר שחז"ל היו מפספסים לדון על זה, היא לדעתי מחוסר הכרת חז"ל, מי שמכיר חז"ל יודע שלא היו מפספסים דיונים כאלה עסיסים, כמו הבדלי העונות שיש בכל העולם וקו התאריך, בוודאי היו קובעים (עם אסמכתות) קו תאריך יהודי והלכתי,
מנסיוני כל תלמיד חכם שמכיר חז"ל ששאלתי את שאלה הזה נשאר בפה פתוח הרבה זמן, תראו זה באמת פלא אם ידעו ולא דנו בעניין,  
אני חושב שמיציתי כבר את העניין הזה, ולכן אני רק רוצה לצטט שוב את הרמב"ם בפירוש המשנה (ולא ח"ו במורה כביכול)
וחי ה' כי הכת הזו מאבדים הדר התורה ומחשיכים זהרה,

תוקן על ידי maxmen ב- 24/08/2010 02:33:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2010 02:49 לינק ישיר 

אפריםליב כתב:
מקס, אתה מרגש מאוד כשאתה מדבר על גדולתם של חז"ל, אבל אתה לא מצליח להסביר במה היתה גדולתם.

הדבר היחיד שהצלחת לומר הוא "מוסר וערכים" (אם כי כמה סיפורים בגמרא, לפי ההבנה הפשטנית החד-ממדית המקובלת כאן, עלולים להטיל ספק גם בכך).

המקום היחיד שבו מרוכזים "מוסר וערכים" הוא פרקי אבות. בכל שאר דברי חז"ל הם בטלים בששים ומעלה. אז למה להגות בהם?

צדיק אני פשוט לא מאמין שאתה אומר את זה. כמה פרקים צריך בגמ' להסביר את תורת איינשטיין אולי שני דפים גמ'
וכמה במקצועות אחרות במדע ? עוד כמה פרקים,
והשאר עשרות הגמרות ואלפי הפרקים ומדרשי ההלכה ומדרשי אגדה וכו' הם כלום בעינך ??
ריבונו של עולם, זה הכל מה שאתה רואה ויודע בחז"ל ???
אפי' עם דיון X או Y לא רלוונטית, כמשחק שחמט זה לא מספיק לך ??

אתה יודע מה ? אולי תציע לי איזה ספר מעניין כמו דיוני חז"ל ? ראיתי את הסרט 12 המושבעים נוו נוו רמת דיון כיתה ה' בחידר בת"ת,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2010 11:49 לינק ישיר 

אז זה מה שאתה מוצא בחז"ל (נוסף, כמובן, ל"מוסר וערכים") - כישורי דיון והעמקה יוצאים מגדר הרגיל, המהווים שעשוע חביב לאינטלקטואלים.

זה הכל? בגלל זה צריכים הכל לבלות שנים כה רבות מחייהם בלימוד דבריהם? ומה עם מי שאינו נהנה יתר על המידה משעשועים אינטלקטואליים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2010 12:25 לינק ישיר 

צדיק:

כן גם זה וגם דרך חיים נכון ונצחי, בזכותם אנו קיימים כעם הכי טוב שיש באנושות מבחינת מוסר וערכים ודרכי לימוד ועיון,
ולכן אנו העם החכם ביותר,
אין תרבות באנושות שיש להם ספרות שכזה, ולכן אנו נקראים עם הספר,

רק בעניין הטבעי ביותר שזה הידע שבא באופן אבוליציוני ? בזה לא היה עוזר אם כן ידעו יותר, כי אז היו כהיום יודעים יותר והבן, כלומר לא משנה כמה שידעו, כי כמה שידעו יותר אנו אחרי אלפיים שנה ידע יותר כי כך עובד הטבע האנושית, וזה חוק האלוקים ורצונו, ואפי' הנביא וחז"ל עצמם אומרים שלעתיד ותמלא הארץ דעה את השם, ואייך ? בדיוק כך, כלומר כל דור מחכים את הדור הבא, ואייך ? אך ורק דרך החינוך של לימוד ולימוד,
וזה אחד המתנות הגדולות שחז"ל נתנו לאנושות כולה, כלומר החינוך החובה מילדות ולימוד לכל העם (לא רק למי שיש יכולת כמו שהיה בעמים קודמים,) נכון שגם למדו בתרבויות אחרות כמו יוון כידוע, אבל לכלל העם ומהילדות כלימוד חובה ? היהודים וחכמי היהודים הכניסו לאנושות 

תוקן על ידי maxmen ב- 24/08/2010 12:28:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2010 22:01 לינק ישיר 

מה זה "דרך חיים נכון ונצחי"? סתם סיסמאות.

איך "דרך חיים נכון ונצחי" יכולה להיות מבוססת על שקרים ובורות? אם הלכות שבת (מותר להרוג כינים בשבת) והלכות כשרות (טריפות) מבוססות על הבלים מדעיים, איך דרך החיים הזאת הופכת ל"נכון ונצחי"?

רק משום שבזכות הלמדנות והפלפלנות הפכנו לעם החכם ביותר? אז אפשר להמשיך ללמוד ולהתפלפל, אבל למה צריך לחיות בהתאם? ובכלל, אפשר ללמוד ולהתפלפל בדברים מועילים יותר, כמו מתמטיקה ופיזיקה. למה ללמוד גמרא ולא לשחק שחמט?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2010 22:33 לינק ישיר 

מקסמן,

א. הגבתי על שאלותיך בפתיחת האשכול, לא ראיתי שהתייחסת לכך מלבד זה שהרמב"ם כותב שהעולם עגול. הרמב"ם וכמעט אף אחד אחר עד השנים האחרונות לא דנו לגבי קו התאריך על אף שידעו וכתבו שהעולם עגול, מדוע לשיטתך? הרי גם אם זה לא רלוונטי עדיין צריך לדון בשאלה מעניינת זו.

כשלעצמי אין לי תירוץ למה הם לא דנו בזה (זה גם לא כ"כ חסר לי ואני די מבין שזה לא היה רלוונטי בתקופתם) אבל אותו חוסר הסבר נכון גם לגבי חז"ל.

ב. יתכן וחז"ל לא קיבלו את התיזה שהעולם עגול אך גם יתכן שלמרות ידיעתם הם בחרו להתעלם מהידע למעשה בגלל התפישה הרווחת, הארכתי בכך לעיל.

ג. רק לחזק את דבריך לגבי הודאת רבי לחכמי אומות העולם, עיין במאמר ראב"ה על האגדות (מובא גם בספר עין יעקב בפתיחה) שכותב שבגלל הודאה זו כונה רבי 'הקדוש', בגלל שחזר בו מטעותו וקיבל את דברי חכמי האומות (למרות שלמיטב ידיעתי זהו המקור היחיד שזו הסיבה שכינו את רבי 'הקדוש' ומצינו סיבות אחרות יותר מקובלות, עדיין זה מעניין מאד).

ד. הייתי ממליץ לך לשאול את אפרים ליב לשיטתו מדוע צריך ללמוד את חז"ל. אני בטוח שהוא יכול להשיב בטוט"ד. כ"כ בטוחני שכשלאחר מכן תבחן את כל הטעמים שהוא יפרט, לא יגרע מאומה מגדלותם ומהצורך ללמוד את דבריהם, אפילו שהם לא ידעו את כל מה שהמדע יודע היום ושיתגלה בעתיד.

ה. היה אשכול מאד פעיל בפורום בנושא דומה דומני שהוא נקרא 'האם משה ושלמה ידעו פיזיקה מודרנית' או משהו בסיגנון, אני ממליץ לך למצוא אותו ולעיין בו - דומני שהוא מכיל למעלה מ1000(!) תגובות.

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2010 22:35 לינק ישיר 

צדיק:

מה פירוש סיסמאות ?? זה מציאות היסטורית העם שרד בלי שלטון\מדינה מעל אלפיים שנה, וגם היה מפוזר בכל העולם ובכל זאת שרד וכל זה רק בזכות חכמת חז"ל, שזאת אומרת שהחוקי החברה שלהם טובים ושומרים על העם גם שהם אלפי שנות גלות ומפוזרים בכל העולם, ולא רק זה, הם גם גרמו לעם לחזור לארץ ולהקים מדינה,
וזה כוונתי דרך חיים נכון ונצחי,

לגבי ההלכות שהתברר שלא נכונות:
מה הבעיה שלך עם זה ? לי אין שום בעיה עם זה, בכלל טוב שיש כמה דברים שאסורים, ועוד, יש הרבה סיבות ערכיות באיסור טרפה ולא רק סיבות מדעיות

לגבי ללמוד מתמטיקה ופיזיקה:
מה הבעיה ? תלמד אותם וגם בינתיים תלמד אותם גם לשמה, ותקבל שכר כלימוד תורה,
הרי הם גם תורה, פיזיקה היא מעשה בראשית שכולנו חייבים ללמוד אותם,

האם ללמוד פיזיקה עכשווית תעזור לך ולצאצאיך ? מבחינת נצחיות ? אני לא חושב !
אם תלמד את שניהם תזכה בהכל גם בנצחיות וגם בחכמה,

אבל דבר אחד אני לא מצליח להבין, את הכעס כלפי חז"ל,
אוקיי נגיד מישהו החליט שהוא לא רוצה המשכיות ונצחיות העם, הוא רוצה לעזוב את העם (=כרת), אוקיי בבקשה תעשה זאת,
אבל לפחות אתה יוצא לעולם כאדם מוכשר ומלומד ומוסרי, ואתה יכול להצליח בעולם בכל התחומים והמקצועות, כפי שראינו במציאות,
מה שאין כן אם הייתה נולד להורים באפריקה או במזרח,
אז ההתחלה הטובה קיבלתה בזכות חז"ל, אז רבונו של עולם למה הכעס והשנאה ??
הרי בלי הם בכלל לא הייתה בעולם, ובוודאי לא הייתה נולד בעם חכם שכזה ובוודאי לא עם התחלה טובה להתחיל בחוץ,  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2010 22:39 לינק ישיר 

תודה זוהר היקר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2010 23:11 לינק ישיר 

ה. היה אשכול מאד פעיל בפורום בנושא דומה דומני שהוא נקרא 'האם משה ושלמה ידעו "פיזיקה מודרנית' או משהו בסיגנון, אני ממליץ לך למצוא אותו ולעיין בו - דומני שהוא מכיל למעלה מ1000(!) תגובות. "

למזוהר

כנראה שלא עיינת באשכול .
החלק המכריע עסק בנבואת האוטיסטים (שלא התגשמה לבסוף) וחלק קטן מאד  עסק בשאלה המעניינת האם שלמה המלך ידע את סוד החשמל. משהו בסגנון.
מה שכן-האשכול היה מעניין מאד מהרבה בחינות ואכמ"ל.

תוקן על ידי צענערענע ב- 24/08/2010 23:11:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/8/2010 23:30 לינק ישיר 

זוהר,

כתבת: . רק לחזק את דבריך לגבי הודאת רבי לחכמי אומות העולם, עיין במאמר ראב"ה על האגדות (מובא גם בספר עין יעקב בפתיחה) שכותב שבגלל הודאה זו כונה רבי 'הקדוש', בגלל שחזר בו מטעותו וקיבל את דברי חכמי האומות (למרות שלמיטב ידיעתי זהו המקור היחיד שזו הסיבה שכינו את רבי 'הקדוש' ומצינו סיבות אחרות יותר מקובלות, עדיין זה מעניין מאד).

סיבות אחרות יותר מקובלות?

ראה בהקדמה למשנה מג הרמב"ם כותב "והטעם שהצריכו לכתוב דעת איש אחד ואחר כן הוא חוזר מן הדעת ההיא כגון שאמרו "בית שמאי כותבים כך ובית הלל אומרים כך וכך וחזרו בית הלל להורות כדברי בית שמאי ? - כדי להודיעך אהבתם האמת והגברת הצדק והאמונה. שהרי האנשים הנכבדים, החסידים, הנדיבים, המופלגים בחוכמה, כשראו דברי החולק עליהם טובים מדבריהם ועיונו נכון הודו לו וחזרו לדעתו, כל שכן שאר האנשים בראותם האמת נוטה עם בעל מחלוקתם, יהיו כמו כן נוטים לאמת ואל יקשו עורף. וזהו דברי הכתוב צדק צדק תרדוף ועל זה אמרו חכמים: הווה מודה על האמת (אבות פ"ה מ"ז) ...."

מילא, שבית הלל חזרו להורות כבית שמאי, סו"ס הכל נשאר במשפחה - אבל שרבי יחזור בו מטעותו, יודה על האמת, ויקבל דברי חכמי אומות העולם, זה לא סיבה מספיק טובה כדי שיחשב לקדוש ? אם תשים לב לציטוט דרגת הקושי של ה'גדולים' היא הרבה יותר מורכבת מסתם שאר האנשים - למה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2010 00:10 לינק ישיר 

צענע,

לא עיינתי בו לאחרונה, הייתי פעיל מעט באשכול בזמנו ולכן אני זוכר אותו. הוא התפתח בצורה מוזרה ובבמהירות ששברה כל שיא בפורום כאן ואני ממש לא זוכר את כולו, גם הרבה שטויות נכתבו שם. רק ציינתי אליו כאשכול מקביל עם נושא דומה (לפחות בחלק מהנכתב שם)

ריב,

זה אולי מספיק אבל לא כתוב שזו הסיבה. הרמב"ם בעצמו לא כתב שם שלכן ניתן לו התואר 'הקדוש', לעומת זאת בנו כן כתב זאת.

הטעמים המקובלים שהתכוונתי אליהם הם גדרים וסייגים בענייני צניעות שנהג בהם רבי הקדוש ודומני שזה מופיע בש"ס, בירושלמי ובמדרשים. טעמו של ראב"ה הוא חדשני, יחידני ומעניין.

מ. זוהר

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שמור את חודש האביב.. כראיה שלא ידעו שהעולם עגול!!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.