|
|
| נשלח ב-25/8/2010 00:16 |
|
| |
תלמוד בבלי מסכת כתובות דף קד עמוד א בשעת פטירתו של רבי, זקף עשר אצבעותיו כלפי מעלה, אמר: רבש"ע, גלוי וידוע לפניך שיגעתי בעשר אצבעותי בתורה ולא נהניתי אפילו באצבע קטנה,
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2010 08:30 |
|
| |
יבמות כ,א
אמר אביי : כל המקיים דברי חכמים נקרא קדוש
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2010 00:22 |
|
| |
מקס, אם כך צודקת הטענה החילונית שהצורך בתומ"צ היה רק כדי לשמור על האומה בגלות, ואילו עכשיו אין בהם צורך.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2010 01:01 |
|
| |
| אפריםליב כתב: |  | מקס, אם כך צודקת הטענה החילונית שהצורך בתומ"צ היה רק כדי לשמור על האומה בגלות, ואילו עכשיו אין בהם צורך. |
|
הם צודקים ומודים באמת שזה החזיק אותם עד לכאן,
אבל מוותרים על הדור הבא,
לא צריך הרבה כל חילוני משכיל מבין את זה, לא מזמן כתבתי לירוק היקר (איפה הוא ?) והנה
לא מזמן צטטי את פרופ' משה אידל (שנראה כמו בן גוריון) שטוען שרק השיטה הזאת ישרוד הנה: תשמע רק שני דקות בהרצאה מדקה 13 עד דקה 15
http://multimedia.huji.ac.il/video/outreach/0910/madua/15.html
אגב: מזה בא הבורות של החילונים שלא מבינים למה לחרדים לא מעניינת מדינה וכדומה, כי לפי סדר החברתי שלהם אין צורך בסדר חברתי כמו מדינה ומשטרה ואכיפת החוק\ההלכה וכו'
הרי מה בא מדינה לעשות ? סדר מסויים של החברה, הרי אין שום משמעות למדינה לעצמה,
השיטה היהודית החז"לית\החרדים פשוט לא צריכה את הסדר החברתי הזאת, יש להם שיטה אחרת הלכתית\השקפתית
שהוכיח את עצמו אלפיי שנה,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2010 21:42 |
|
| |
למה מה שטוב לאנגלים ולצרפתים ולסינים לא טוב לישראלים?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2010 10:41 |
|
| |
| אפריםליב כתב: |  | למה מה שטוב לאנגלים ולצרפתים ולסינים לא טוב לישראלים? |
|
צדיק: לא הבנתי את השאלה, האם האנגלים הם צאצאי משפחה אחד ?
היה לנו סבא אברהם יצחק ויעקב ורצו מאוד בנצחיות צאצאיהם, ועשו משהו חכם מאוד וזה עובד אחרי 3500 שנה וזה יעבוד עוד מיליון שנה כנראה,
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2010 14:51 |
|
| |
מה הקשר? וכי מפני שאינם בני משפחה אחת קל להם יותר לשמור על אחדותם הלאומית ללא תורה ומצוות?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2010 16:05 |
|
| |
| אפריםליב כתב: |  | מה הקשר? וכי מפני שאינם בני משפחה אחת קל להם יותר לשמור על אחדותם הלאומית ללא תורה ומצוות? |
|
צדיק:
אין דבר כזה אומה בלי תורה, תשכח מזה, וזה באמת מחזיק אותם כאומה,
כל אומה תתפרק אם לא יהיה להם תורה, או לא יהיה תורה מוצלחת,
אם כל האנגלים יתנהגו כמו דיאנה ? לא תהיה אנגליה !
תבין אני דווקא בעד שכל העולם\האנושות תהיה תורה אחד ושפה אחד כמו שיש מתמטיקה אחד לכל האנושות,
אבל בינתיים אני לא רוצה לטעות בטעויות של העמים ותרבויות אחרות שלא שרדו,
אוקיי יש לי חלום להפוך את העולם לאנושי יותר, ולכן אני אוותר על הארץ שלי ? על התרבות שלי ? על המוסר וערכים שלי ?
הרי זה בדיוק מה שאנו עושים, מרוב לרצות להיות טוב מגרשים את החיינו מהבתים, אולי סוף סוף הערבי המפונק ירגע,
הרי יש להם את הכל (לערבים) רבע כדור הארץ שלהם,
אם היה לנו תורה כל שהיא מילא, אין לנו, ומקנאים לאנגלים ולצרפתים, ממתי התורות שלהם יותר קלות משלנו ?
ההשכלה עשתה עוול נורא לאומה שלנו, התנהגו כמו דיאנה, בלי לתת תשובות\תורה,
בהתחלה עוד היו הציונות,
אבל היום הנאורים כביכול רוצים לפרק את הכל, אוקיי הם רוצים להיות אנגלים ? בבקשה שילכו לאנגליה !
אני רוצה את העם שלי ואחים שלי, ואת הארץ שלי כמובן, ובלי תורה והארץ אין לי אותם,
ואני בשום אופן לא אקבל תורה חדשה שיפגע באומה שלי, כמה שהיא תהיה נאורה כביכול,
אני לא רוצה שבשם הנאורות נרדוף את החיי, אם הם דתיים או חרדים או ימניים,
כל אדם רוצה להיות צדיק וטוב השאלה היא האם גם על חשבון המשפחה ?
אני מסכים וחבל שזה לא קורה, להלחם בתוך עצמינו בכדי לשנות ולתקן מה שצריך,
כמה טוב היה אם ההשכלה אז הייתה משכילה לעשות את השינויים בתוך העם, ולא מחוצה לו,
היטלר לא היה יכול עליינו, הערבים לא היו יכולים עליינו,
מי האמין שיהודים בארץ יסתובבו בהרגשה שהארץ לא שייך להם ?
מי האמין שיהודים ישנאו את חכמיהם הקודמים ?
יפה שאתה מזכיר את אנגליה, האם אנגלי שונא את החכמים הקודמים שלהם ?
טוב נסחבתי סליחה:
שבת שלום צדיק,
תוקן על ידי maxmen ב- 27/08/2010 16:08:00
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2010 17:00 |
|
| |
נו שוין, אני מקווה שאתה בעצמך מבין מה שכתבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2010 18:35 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | אגב: מזה בא הבורות של החילונים שלא מבינים למה לחרדים לא מעניינת מדינה וכדומה, כי לפי סדר החברתי שלהם אין צורך בסדר חברתי כמו מדינה ומשטרה ואכיפת החוק\ההלכה וכו'
הרי מה בא מדינה לעשות ? סדר מסויים של החברה, הרי אין שום משמעות למדינה לעצמה,
השיטה היהודית החז"לית\החרדים פשוט לא צריכה את הסדר החברתי הזאת, יש להם שיטה אחרת הלכתית\השקפתית
שהוכיח את עצמו אלפיי שנה,
|
|
ה"חילונים" לא צריכים להיות בורים כדי להתנגד לסדר העדיפויות החרדי, או הדתי. השיטה ההלכתית/השקפתית אכן הוכיחה את עצמה אלפי שנים. היהדות שרדה. היהודים - קצת פחות. לא מן הנמנע שחלק מהציבור היהודי שמחוץ לגטו החרדי, מוכן ללכת עכשיו על קומבינה אחרת. לא בטוח שזה יצליח, אבל כשכל כך הרבה דם וסבל נמצאים על כף המאזניים, בטח שווה לנסות. ואם בדרך נאבד כמה חוטי עירוב ומזוזות, נחשוק שיניים ונתגבר.
תוקן על ידי dfl ב- 27/08/2010 18:35:43
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2010 21:08 |
|
| |
| אפריםליב כתב: |  | נו שוין, אני מקווה שאתה בעצמך מבין מה שכתבת. |
|
צדיק: האמת היא שגם אני לא מבין מה כתבתי, (שאני קורא את זה עכשיו,) מה בעצם רציתי לומר ? נו שוין= מילא, נכון ?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2010 21:14 |
|
| |
| dfl כתב: |  |
ה"חילונים" לא צריכים להיות בורים כדי להתנגד לסדר העדיפויות החרדי, או הדתי.
השיטה ההלכתית/השקפתית אכן הוכיחה את עצמה אלפי שנים. היהדות שרדה.
היהודים - קצת פחות.
לא מן הנמנע שחלק מהציבור היהודי שמחוץ לגטו החרדי, מוכן ללכת עכשיו על קומבינה אחרת. לא בטוח שזה יצליח, אבל כשכל כך הרבה דם וסבל נמצאים על כף המאזניים, בטח שווה לנסות. ואם בדרך נאבד כמה חוטי עירוב ומזוזות, נחשוק שיניים ונתגבר. |
|
אוקיי צדיק:
אני לא זוכר למי ועל מה כתבתי את זה , אבל שיהיה ברור שזה לא היה הנושא, רק בדרך אגב,
בעיקרון רציתי לומר שזה לא בא מחוסר אחריות למגזר ולחברה, וגם לא מחוסר נאורות כביכול,
פשוט יש להם שיטה שעובדת, האם נכון כהיום שיש כבר מדינה וכו' ?? בזה אני איתך !!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/9/2010 03:07 |
|
| |
איך שכחתי את האבן עזרא הזה ? והנה
אבן עזרא שמות פרק יב על כן לא נמצא אביב בשוב השמש אל הנקודה, שהיה שם בתחלת השנה שעברה, שנמצא אז אביב.
ויהי בין אביב לאביב יותר משנה שלימה עם תוספת שבועים,
ע"כ היו ישראל סומכין על האביב הנמצא בארצם, באי זה חדש שיהיה נמצא,
כי האביב ישתנה עתו בכל הארצות כפי מרחק כל ארץ מהקו השוה.
ועתה אתן לך כלל, אעפ"י שישראל בבית המקדש היו מסתכלין אל האביב, לא היה עבור השנה מסור להם, כי אם לב"ד, שהיה מסתכל לדברים אחרים חוץ מהאביב, ככתוב במשנה.
והנה משה לא פירש לנו בתורה איך נקבע השנים והחדשים, ואם לא נמצא אביב, מה נעשה?
ויש לתמוה מזה תמיה גדולה. איך פירש דיני כל נגעי המצורע, שהוא באדם אחד ולא יעמוד בכל זמן, והניח דבר המועדים, שכל ישראל חייבים לשמרם בכל זמן. ויש כרת על אכילת חמץ בפסח, ועל אכילת יום הכפורים. והנה אם סמך על המולד היה לו לפרש, אם כפי המהלך האמצעי, או כפי מולד האמתי, שהוא כנגד גלגל המזלות, שפעמים יהיה בין מולד העבור למולד האמתי, פעם להוסיף ופעם לגרוע קרוב מי"ד שעות, ובעבור זה אמרו אבותינו הקדושים פעמים בא בארוכה, ופעמים בא בקצרה. וזה לא יוכל לדעת רק מי שהוא יודע בחכמת המזלות. וזה היה לו לפרש על איזה מקום מהארץ הוא המולד, כי הנה בין ירושלים ובין העיר הזאת ששמה לוקא יותר מג' שעות. ואם על הראייה סמך, היה לו לפרש על איזה המקום היא הראיה, כי תשתנה קשת המראה בכל מקום כפי רוחב הארץ, וכפי מרחב הלבנה מקו המזלות, על חלוף המראה באורך וברוחב, וגבהו ושפלתו ואוירו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2010 22:07 |
|
| |
התורה ניתנה במטרה לקיים אותה בארץ ישראל, וזה הדשבר האידיאלי ורוב ככל המצוות יועדו לקיום בא"י. קיוןם התורה בחו"ל הינו בדיעבד, "ובדחק" ולא "לכתחילה". על כך נאמר "מלכה ושריה בגויים אין תורה (מגילת איכה) לכן שמירת חודש האביב (חג הפסח) נועד לשמירה בא"י מלכתחילחה ובמצב האידיאלי, רק "בדיעבד" עושים את חג המצות גם בקוטב הצפוני והדרומי. לכן גם "ההתאמה" לחודש האביב תהיה בדיעבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2010 19:10 |
|
| |
בשבת בפרשת השבוע נזכרתי באשכול הזה,
לאלה שעוד מתעקשים שידעו שהעולם עגול, אבן עזרא בראשית פרק לג ושואלים ישאלו מה טעם ויזרח לו השמש ? (ברא' לב, לב) והלא ברגע אחד זורחת בכל העולם. ושאלתם תוהו. כי עת זרוח השמש בכל מקום ישתנה. והנה בין ירושלים ובין זאת המדינה שחברתי בה זה הפי' ושמה לוקא שעה ושליש שעה, וברחב י"ב מעלות, וזה הדבר ברור בלא ספק,
יוצא שהאבן עזרא האמין שהתורה כן ידע, והבינו
תוקן על ידי maxmen ב- 20/11/2010 19:13:47
|
|
|
|
|