| נשלח ב-7/4/2011 16:19 |
|
| |
לענ"ד אבן עזרא הרחיק פירוש מקרא זה שלא צורך.
רש"י הסביר בפשטות "לשון בני אדם הוא כשהגענו למקום פלוני האיר לנו השחר זהו פשוטו".
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 16:27 |
|
| |
אין שום ראיה לטענה שמקסמן חוזר עליה שוב ושוב שחז"ל חשבו לכאורה שהעולם שטוח. הוא התבקש להביא ראיות ולא עמד בזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 17:31 |
|
| |
| שותפיסוד כתב: |  | אין שום ראיה לטענה שמקסמן חוזר עליה שוב ושוב שחז"ל חשבו לכאורה שהעולם שטוח. הוא התבקש להביא ראיות ולא עמד בזה. |
|
תעבור על האשכול ותראה צטטי מספיק חז"לים בעניין
וגם יש את הכלל של ספרא הוא למה לי קרא ? ולפי הכלל הזה כתבתי את האשכול הזה,
דווקא באשכול הזה לא הייתי מעוניין לעסוק בציטטות ממש, רק בספרא מתוך מושגי מצוות ומושגי שפה, כמו שמור את חודש האביב וקו התאריך ועוד ועוד,
|
| נשלח ב-7/4/2011 17:34 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | אין שום ראיה לטענה שמקסמן חוזר עליה שוב ושוב שחז"ל חשבו לכאורה שהעולם שטוח. הוא התבקש להביא ראיות ולא עמד בזה.
תעבור על האשכול ותראה צטטי מספיק חז"לים בעניין
וגם יש את הכלל של ספרא הוא למה לי קרא ? ולפי הכלל הזה כתבתי את האשכול הזה,
דווקא באשכול הזה לא הייתי מעוניין לעסוק בציטטות ממש, רק בספרא מתוך מושגי מצוות ומושגי שפה, כמו שמור את חודש האביב וקו התאריך ועוד ועוד, |
|
מספיקה ראיה אחת טובה שמחזיקה מים. יש לך אחת כזו להציע ?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 17:43 |
|
| |
| שותפיסוד כתב: |  | מספיקה ראיה אחת טובה שמחזיקה מים. יש לך אחת כזו להציע ? |
|
תעבור על האשכול בבקשה ותראה,
אגב: היה עוד מישהו שהתעקש בעניין (בתיבה פרטית שלי כאן,) ונתתי לו את ספרו של ר'ניסים וידאל שליט"א חלק ד' וחלק ה' ומאוד השכיל בעניין,
אני גם מציע לך לרוץ לקנות את הספרים האלה ואחר כך תחזור אלי,
תוקן על ידי maxmen ב- 07/04/2011 17:47:04
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 17:49 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | מספיקה ראיה אחת טובה שמחזיקה מים. יש לך אחת כזו להציע ? תעבור על האשכול בבקשה ותראה,
אגב: היה עוד מישהו שהתעקש בעניין (בתיבה פרטית שלי כאן,) ונתתי לו את ספרו של ר'ניסים וידאל שליט"א חלק ד' וחלק ה' ומאוד השכיל בעניין,
אני גם מציע לך לרוץ לקנות את הספרים האלה ואחר כך תחזור אלי, |
|
עזוב, בלי תרגילים של תעבור על זה ותקנה את זה ותחזור אלי, אל הוד מלכותי.
כאן זה פורום ומדברים בגובה העיניים את מה שרוצים לומר.
קח לך את הראיה הטובה ביותר לדעתך, הצג אותה וקבל תגובה מיידית, בלי משחקים. קדימה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 17:51 |
|
| |
אתה לעולם לא תשכיל כך, העצלות היא אסון, במיוחד בלימוד,
|
| נשלח ב-7/4/2011 17:55 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | אתה לעולם לא תשכיל כך, העצלות היא אסון, במיוחד בלימוד, |
|
אתה מתחמק, וחבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 19:08 |
|
| |
| שותפיסוד כתב: |  | אין שום ראיה לטענה שמקסמן חוזר עליה שוב ושוב שחז"ל חשבו לכאורה שהעולם שטוח. הוא התבקש להביא ראיות ולא עמד בזה. |
|
טוב, אביא לך ראיה מעניינא דיומא. כל הדין של לישה במים שלנו , נובע מראיית העולם שהוא שטוח ולא כדור.
ואצטט את המ"ב סימן תנה ס"ק ב שמסכם את דעות הראשונים בזה. " והטעם כתב רש"י בגמרא שהמעינות בימי ניסן הם חמין מפני שהחמה הולכת באותו זמן בשיפולי רקיע סמוך לארץ ומחממת המעינות ויש מפרשים מפני שבלילה החמה מהלכת למטה מהקרקע ומחממת המעינות ולפיכך אסרו חכמים להשתמש בהם לצורך לישה תיכף משיוציאן מן הארץ ".
הבעיה כאן היא עוד יותר חמורה, מפני שהיא משליכה על גופי הלכות ולא סתם עניין של השקפת עולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 19:15 |
|
| |
| חכלילי כתב: |  | ואצטט את המ"ב סימן תנה ס"ק ב שמסכם את דעות הראשונים בזה.
" והטעם כתב רש"י בגמרא שהמעינות בימי ניסן הם חמין מפני שהחמה הולכת באותו זמן בשיפולי רקיע סמוך לארץ ומחממת המעינות ויש מפרשים מפני שבלילה החמה מהלכת למטה מהקרקע ומחממת המעינות ולפיכך אסרו חכמים להשתמש בהם לצורך לישה תיכף משיוציאן מן הארץ ".
הבעיה כאן היא עוד יותר חמורה, מפני שהיא משליכה על גופי הלכות ולא סתם עניין של השקפת עולם.
|
|
זו אכן סוגיה חמורה בפנ"ע, אבל איננה שייכת לשאלה האם הארץ כדורית או שטוחה. גם אם היא עגולה עדיין השמש מהלכת למטה וכו'. הלא בימי רש"י ודאי ידעו שהארץ עגולה לשיטת מקסמן ששינו את ההלכות בהתאם.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 22:12 |
|
| |
שותפיסוד אינני יודע למה הנך מתכון באמרך שיטת מקסמן, אותי מעניינים רק דברי חז"ל ואת תמונת העולם לפי הבנתם.
ארץ עגולה, אין הכוונה שהיא בצורת דיסק עגול ולא מלבני, אלא שהוא כדור. בגוף שהוא כדור שסובב את השמש (או שהשמש סובבת אותו -זה לא משנה לענייננו) אין שום הבדל בחימום השמש את צדו האחד של הכדור או את צדו השני בלילה.
רק אם סבורים שהארץ היא שטוחה , אזי ניתן לחשוב שביום השמש רחוקה מאד מן הארץ, אולם בלילה היא קרובה לארץ ולמעיינות, שכן עובי הארץ , יתכן והוא דק מאד והשמש קרובה אליה ביותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 22:56 |
|
| |
| חכלילי כתב: |  | שותפיסוד
אינני יודע למה הנך מתכון באמרך שיטת מקסמן, אותי מעניינים רק דברי חז"ל ואת תמונת העולם לפי הבנתם.
ארץ עגולה, אין הכוונה שהיא בצורת דיסק עגול ולא מלבני, אלא שהוא כדור.
בגוף שהוא כדור שסובב את השמש (או שהשמש סובבת אותו -זה לא משנה לענייננו) אין שום הבדל בחימום השמש את צדו האחד של הכדור או את צדו השני בלילה.
רק אם סבורים שהארץ היא שטוחה , אזי ניתן לחשוב שביום השמש רחוקה מאד מן הארץ, אולם בלילה היא קרובה לארץ ולמעיינות, שכן עובי הארץ , יתכן והוא דק מאד והשמש קרובה אליה ביותר. |
|
סוגיית חימום המעיינות בלילה ע"י השמש תמוהה היא בעיניי בכל מקרה, וצריכה מבחינתי עיון גדול ליישבה.
לכן אמרתי שאין הבדל בתמיהה בין אם השמש נמצאת אלפי קילומטרים מתחת הארץ (בהנחה שהכדור עגול) או רק קילומטר אחד או שניים (בהנחה שהארץ שטוחה ודקה). אם בהנחה של ארץ שטוחה היתה נפתרת התמיהה אולי הייתי מוצא בזה ראיה כדבריך שכך חשבו. כעת שאני לא מבין דבריהם כלל, אינני יכול להתחשב בה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2011 23:10 |
|
| |
| שותפיסוד כתב: |  | זו אכן סוגיה חמורה בפנ"ע, אבל איננה שייכת לשאלה האם הארץ כדורית או שטוחה. גם אם היא עגולה עדיין השמש מהלכת למטה וכו'. הלא בימי רש"י ודאי ידעו שהארץ עגולה לשיטת מקסמן ששינו את ההלכות בהתאם. |
|
אז הצעתי לך לקנות את ספרו של ר' ניסים וידאל, הוא קיבץ את כל החז"לים בנושאי אסטרונמיה,
והוא דן שם גם בחז"ל הזה, הוא מציע הרבה מודלים איך להסביר את החז"ל,
|
| נשלח ב-7/4/2011 23:18 |
|
| |
חכלילי,
כתבת הבעיה כאן היא עוד יותר חמורה, מפני שהיא משליכה על גופי הלכות ולא סתם עניין של השקפת עולם. נראה שהם חשבו משום מה (אולי זה באמת כך?) כי בלילה מי המעיינות מתחממים והסבירו זאת (לפי יש אומרים!) בתיאוריה שנשענה על הידע הקיים שלהם. זה בכלל לא אומר שהוציאו הלכה מאי כדוריות העולם. ההלכה יצאה מתוך התפיסה כי המים חמים בלילה. גם אם הסיבה היא בגלל השמש שהכתה בהם במשך היום, קרוב מאד למה שנאמר בשם יש אומרים הראשון ולא בגלל מה שהם חשבו על כדור הארץ, ההלכה במקומה עומדת.
תוקן על ידי ייתכן ב- 07/04/2011 23:27:07
|
|
|
|
|