| נשלח ב-19/8/2010 22:51 |
|
| |
מכונת זמן...
אילו היתה לנו מכונת זמן פעילה, היינו יכולים "לקטוף" מכל התקופות את הפרחים הטובים ביותר, ולקבל את ההרכב המוצלח ביותר האפשרי.
ועכשיו - מה אתם אומרים:
מיהם המאושרים שיזכו להכלל בהרכב המנצח של כל הזמנים?
מיהם הטופ שבטופ שישמשו כסולנים ראשיים?
אילו שירים יבוצעו?
והתלבושות?
קדימה, חבר'ה. אנחנו הולכים לבשל כאן משהו טוב!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2010 23:03 |
|
| |
אם תרשי לי לחזור באמת במנהרת הזמן ולקטוף שושנים, אין לי ספק כי תקופת אמצע שנות ה-90 (מופעי מיאמי 4 ו-5) הייתה התקופה הפמשגשגת ביותר של פרחי מיאמי.
נתחיל מהבסיס - השירים. הלחנים מאותה תקופה הינם נכסי צאן ברזל של ממש. שירם שעד היום, 15 שנה אחרי, לא נס ליחם. אנו מדברים כמובן על: שירו לו, נקדש, Sunshine, והיה ה' למלך, כל מי ועוד עוד.
באותה תקופה ירחמיאל הצליח למלא אולמות באופן שהיום הוא חולם לעשות. הנסאוו קלוסיאום עם 15,000 איש במופע מיאמי 5, הוא משהו שהוא לא הצליח לשחזר עד היום. מלבד זאת, רמת ההופעות הינה מהגבוהות ביותר שידעה המקהלה אי פעם. מופע מיאמי 4 במחרוזת שירי פסח - עם 100 קולות. (50 ילדים ו-50 מבוגרים), עם שירו לו - הפעם הראשונה שהילדים מופיעים בין הקהל. מופע מיאמי 5 עם הדואט המדהים של קריטי וספינר לשיר בסיעתא דשמיא.
הסולנים: אני חושבת שאין מי שלא מדרג את עודד קריטי וייצי ספינר בין עשרת הגדולים שלו. אך מלבדם היו עוד סולנים מוצלחים ביותר - רוברט לואי, אלחנן מג'סקי, אליעזר רבינוביץ, זייבי סטארק ועוד ועוד.
גם מבחינת תלבושות - אני חושבת שהיו תלבושות ממש טובות. אני מאוד אוהבת את הסרט הכסוף שלבשו בתחילת מופע מיאמי 5.
עצם העובדה שירחמיאל קורה למופעיו היום "מופע מיאמי החדש", מראה שהוא מנסה לשחזר את ההצלחה שהייתה אז.
אני יודעת שלא עניתי בדיוק לשאלה ששאלת, (אל תדאגי, המשך יבוא), אבל ללא ספק תקופה זו היא הבסיס למנהרת הזמן שליץ
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2010 17:26 |
|
| |
יושר צודקת מאוד, אבל........... את קצת "נעולה" על התקופה ההיא. איך מישהו פה בפורום אמר פעם? לכולנו זה קשה כשהילדים מתחלפים, אבל ככה זה. הילדים החדשים חמודים מאוד ושרים יפה מאוד, וימשיכו את המסורת מצוין. (זה היה הרעיון)
נכון שאין עוררין על השירים הישנים היפים, ועל עודד וייצי, אבל יש גם שירים חדשים יפים מאוד!!!!!!!!!!!!!!
וסולנים עוצמתיים, כדוגמת שאול אלסון, ואפילו דובי שפירא.
עבודה קשה הטלת עלינו, אידי, אבל נעמוד בה ונפיק מופע כזה שימלא את נסאוו קלסיאום פעמיים!!!!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2010 17:28 |
|
| |
אגב, לא רק שהוא חזר לקרוא להופעות "מופע מיאמי החדש", אלא גם הם כיום התחילו לחזור לתלבושות בסגנון של אז ולשיר יותר את השירים מהתקופה ההיא.
ד"א, בחירת והעדפת סולנים / השירים זה ממש עניין של טעם.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2010 17:32 |
|
| |
תמר, לגבי הפיסקה הראשונה שלך, נראה לי שאני אמרתי את זה פעם. אבל כמעט בניסוח הזה...
ואגב, לגבי שפירא - אני ממש חולקת!
ותפסיקו להעמיד אותו באותה שורה עם שאול אלסן. זה עושה לי פשוט רע!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2010 17:33 |
|
| |
סולנים זה ענין של טעם, אבל שירים?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2010 17:34 |
|
| |
טוב טוב, סליחה......... אז לא שפירא. אפילו - עקיבא ג'יקובס..............
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2010 17:37 |
|
| |
| תמר99 כתב: |  | | סולנים זה ענין של טעם, אבל שירים? |
|
זו שאלה?!
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2010 17:37 |
|
| |
בואו נעבור לפי הסדר.
בתחילה נבחר ילדים, אח"כ שירים, ולבסוף תלבושות.
מה דעתכם?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2010 17:43 |
|
| |
נראה לי שאידי התכוונה ליצור הרכב מנצח, ולא לבחור מועדפים. כך שצריך לבחור הכל יחד.
אני מסכימה שיש תמיד סולנים טובים ושירים טובים לא פחות, אבל כמו שאמרתי, התקופה ההייא היא הבסיס שלי להרכב המנצח.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2010 17:47 |
|
| |
בסיס? מסכימה איתך.
בקשר להרכב המנצח, נראה לי רק ירחמיאל יכול לעשות את זה, כי רק הוא מכיר את הקולות של הילדים על בוריים, ויודע למה הם מסוגלים, ועם איזה מהם תיווצר מקהלה מושלמת עם הרמוניות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2010 17:47 |
|
| |
בעצם, גם פסנתר כנף יוכל לעשות לנו את זה, לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2010 19:30 |
|
| |
את לא יכולה להשוות את תקופת ה90 לזמן הזה. כעת ישנם קונצרטים רבים כל כך, ו דיוידי ואלבומים מסביב כי זה יותר קשה לכל זמר למכור כרטיסים. באותם ימים קונצרטים ברמות האלה היו הרבה פחות נפוצים. בנוסף, ישנם עוד מקהלות ילדים בעולם היהודי לקחת הלוך ושוב את תשומת הלב מפרחי מיאמי. זה לא אומר המקהלה היה טוב יותר באותם ימים, מה עוד היה שם שיכול ליהנות באותו זמן?, כך את חושבת שבאותם ימים היו מדהימים... 'נוסטלגיה', אבל כדי להצליח בתקופות האלה, כאשר יש יותר תחרות, זה הישג הרבה יותר גדול
|
|
|
|
| נשלח ב-21/8/2010 22:54 |
|
| |
| תמר99 כתב: |  | בואו נעבור לפי הסדר.
בתחילה נבחר ילדים, אח"כ שירים, ולבסוף תלבושות.
מה דעתכם? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2010 01:39 |
|
| |
אנחנו בעד!
להלן המועמדים שלי:
שאול אלסון, יושי בנדר, דייויד הרשקוביץ, יאיר קניג, אברהם וויליג, אריק וג'ונתן סטרן, רוברט לווי, אדם מרגוליס, איצי ספינר, דניאל גובר, דניאל מצ'ניק, ג'ורדן אודינסקי, זלמן פולק, שלום ברישנסקי, יהודה גורקין, והאחים אייל - פשוט לא הצלחתי לוותר עליהם
חנינא ורבינא אברמוביץ' - בתפקיד ההרמוניות - קולות שניים, שלישיים ולמעלה בקודש.
ארי גולדוואג ישמש כמקהלת הגברים ברקע - אני מעדיפה את הקול שלו כבוגר מאשר כילד.
הסולנים הראשיים הם כמובן שלושת הראשונים, שהקולות שלהם עשירים בגוונים ומלודיים במיוחד, כשבראשם שאול (לא נראה לי שמישהו יחלוק עלי בנקודה זו) - קול פעמונים שמימי שיורד לעולם אחת לשבעים שנה.
למען האמת, כל החבר'ה שציינתי כל כך מוצלחים (ובטח גם שכחתי כמה), כך שכל אחד מהם ייאלץ לקבל כמה סולואים... זו תצטרך להיות הופעה ארוכה!!
שיפוצים?
תוקן על ידי אידי ב- 22/08/2010 01:59:57
|
|
|
|
|