|
|
| נשלח ב-25/8/2010 20:46 |
|
| |
נשיא דורנו
קראתי את החומר שהבאת. לא ברור לי אם זה משקף את דעת החסידות בכלל, אם ניתן לדבר על "דעת החסידות בכלל" או רק על חב"ד,
וגם אני יכול לזהות את אחת האמונות הבסיסיות בדברים, על כוחו של הצדיק, עד למקור הראשון המוכר לי, בתיקוני זוהר
אבל למרות שאיני הרב שך, לטוב ולרע, אני רואה במילים אלו חריגה ממה שנראה בעיני יהדות קלאסית.
זה ראוי לדיון בפני עצמו. היחס לצדיק בחסידות ובקבלה. אמנם, כיון שנראה לי שהנושא של הרב שך וחב"ד פחות או יותר מיצה את עצמו - אין שם הרבה מה לומר - הנושא החדש עשוי להיות מעניין הרבה יותר.
כמובן, אם אני חפץ לבקר, עלי להצדיק את הביקורת שלי.
אז כמה שאלות.
א. היכן המקור הראשון המוקדם שקובע כי ללא קשר לנשיא הדור אין התחברות לקב"ה?
ב. מי קובע כי בכל דור יש "נשיא דור" ומה תפקידו שלזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2010 20:58 |
|
| |
מיימוני. בראשית רבה (נו,ב): רבי אליעזר בן יעקב אמר... אין דור שאין בו כמשה תקו"ז תס"ט: אתפשטותא דמשה בכל דרא ודרא יומא (לח, א): אמר רבי חייא בר אבא אמר רבי יוחנן, אין צדיק נפטר מן העולם, עד שנברא צדיק כמותו שנאמר וזרח השמש ובא השמש. בנוגע לעניינו של משה רבינו: בשנת תשס"ח יצא קובץ בשם 'רעיא מהימנא' על ידי 'ועד התמימים העולמי' בודאי יש אותו ב'אוצר החכמה'. אף הרב יחזקאל סופר הוציא דיסק נפלא עם כל הרצאותיו בנושא הנקרא 'הרועה הנאמן', תמצאנו בכל חנות חבדית שעוסקת בתחום. כמו"כ אם תרצה אשמח לשלוח לך את כתובת האימייל של הרב סופר, ששש לענות בכאלה נושאים. יהיה לך מעניין איתו.
תוקן על ידי מונדשיין ב- 25/08/2010 21:22:19
תוקן על ידי מונדשיין ב- 25/08/2010 21:24:28
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2010 21:18 |
|
| |
מיימוני היקר אתה לא מתכוון ברצינות כמובן, נכון ?
במדבר פרק כז (טו) וַיְדַבֵּר מֹשֶׁה אֶל יְקוָק לֵאמר:
(טז) יִפְקֹד יְקֹוָק אֱלֹהֵי הָרוּחֹת לְכָל בָּשָׂר אִישׁ עַל הָעֵדָה:
(יז) אֲשֶׁר יֵצֵא לִפְנֵיהֶם וַאֲשֶׁר יָבא לִפְנֵיהֶם וַאֲשֶׁר יוֹצִיאֵם וַאֲשֶׁר יְבִיאֵם וְלא תִהְיֶה עֲדַת יְקוָק כַּצּאן אֲשֶׁר אֵין לָהֶם רעֶה:
והפסוק הבא אומר שדווקא הרועה הקודם מסמיך את הרועה הבא,
(יח) וַיּאמֶר יְקֹוָק אֶל מֹשֶׁה קַח לְךָ אֶת יְהוֹשֻׁעַ בִּן נוּן אִישׁ אֲשֶׁר רוּחַ בּוֹ וְסָמַכְתָּ אֶת יָדְךָ עָלָיו:
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2010 21:24 |
|
| |
מקס, אפילו הפסוק האחרון שהבאת לא מלמד מדוע בכל דור ודור חייב להיות נשיא דור, כשאלתו של מיימוני. מה שכן מבואר שם הוא עניינו של משה ותפקידו. (כמובן רק חלק.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2010 21:30 |
|
| |
מיימוני.
"הנושא מיצה את עצמו" - לשונך, ומהי המסקנה? מה הביא את מחבר הספר להילחם כך באדמו"ר. אני שואל מעניין לא בכדי להקניט. ועוד, אשמח לענות על כל שאלה בנושא חב"די שתישאל על ידי אי מי מהכותבים.
נסו והוכחו
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2010 21:37 |
|
| |
בקרוב אפתח אשכול נוסף בנושא ש'מחבר הספר' לחם בו ברבי מליובאוויטש זצוק"ל ללא סיבה נראית לעין.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2010 21:54 |
|
| |
אין לי כל הערכה למחבר הספר, לדעתי הוא היה איש קטן וסכסכן, איש ריב ומדון בלתי נלאה, שגדל על ועםהשנאה.
אבל בעניין חב"ד והרבי- כנראה צדק. הפירות המורעלים שגדלו בערוגות הרבי -יוכיחו.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2010 22:00 |
|
| |
מונדשיין היקר:
ואם אתה צדיק מעניין לדעת את העומק מה הרב שך רצה ? ומה לדעתי האדמור לא השכיל להבין ?
אז הנה:
והיות שחסידות בריסק וחסידות חזו"א לא כל כך טוב לכלל העם\ההמון,
והיות שההמון בכדי לשרוד חייב חסידות, וחסידות כמובן חייבת משהו למכור, כמו פילוסופיה או קדושה או אהבת ישראל וכדומה,
וכידוע שלא היה לההמון כלום מכל זה רק לימוד גמ' שמיבשת את הנוער,
ולכן חייבת להיות איזה השקפה ועיתון מגזרי וכדומה, בכדי שיהיה קיום לקהילה והמשכיות חייבים תורה כל שהיא,
אז מה ? נגד ציונות ? לקחו סאטמר בכדי לשרוד,
קנאות ? לקחו הירושלמים בכדי לשרוד,
חומרות בהלכה ? לקחו הבריסקר בכדי לשרוד,
אהבת ישראל ? לקחו וזניץ
קדושה ? לקחו תולדות וגור
בקיצור לא נשאר דרך תורה\השקפה שישמור על ההמון שאין להם קהילה,
ולהישאר בתוך אגודת ישראל ? יש סכנה שבמשך הזמן הנוער כולו יברחו לחסידויות הקיימות כבר באגודת ישראל,
יוצא ש
1, חייבים דרך השקפתית בכדי לקיים קהילה,
2, אם לא נעשה מעשה, הנוער (בגלל סיבה מס' 1 ) יברח לו לקהילות אחרות שכבר קיימות כמו חסידויות או בריסק וחז"א,
ולכן חבד בעצם הציל את המצב
1, יש הצדקה להקים מפלגה ועיתון ואז נהיה קהילה,
2, הרי בלי תורה\השקפה זה לא תשרוד ? אז הנה הזדמנות מושלמת להשקפה\תורה, משיחסטים וכופר ויין נסך, והסוף ידוע לכולם,
מה שכואב לי אישית ? למה אדמור מחבד לא ירד לעומק של העניין הזה,
הרי מה ההבדל בין להציל נוער עם תפילין וסופגניות, לבין להציל נוער עם השקפה\עיתון\מפלגה ??
הרי בתכלס זה יציל יהודים, וזה הרי היה בראש מעיניו של האדמור,
תוקן על ידי maxmen ב- 25/08/2010 22:04:06
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2010 22:06 |
|
| |
מקס,
כיצד עיתון השנאה וההשקפה המעוותת יכול להציל את הנוער???
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2010 22:08 |
|
| |
| המלךבשדה כתב: |  | מקס,
כיצד עיתון השנאה וההשקפה המעוותת יכול להציל את הנוער???
|
|
כמו לדוגמא השנאה לגוים שומרת עלינו, והשנאה של צדיקים כלפי רשעים שומרת על הצדיקים,
תוקן על ידי maxmen ב- 25/08/2010 22:10:47
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2010 22:12 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | מקס, כמו לדוגמא השנאה לגוים שומרת עלינו, והשנאה של צדיקים כלפי רשעים שומרת על הצדיקים,
תוקן על ידי maxmen ב- 25/08/2010 22:10:47
|
| לא זכיתי להבין עומק דבריו והקשר בין מילה לחברתה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2010 22:18 |
|
| |
רגע רגע: האם אתה שייך לחבד ? אז אני אשאל אותך האם כנערים לא מלמדים אותכם שהתורה\השקפה שלכם מול חסידויות אחרות, לא יותר נכון ואמיתית ? כך זה עם נוער וכך מחזיקים אותם חזק בתוך הקהילה,
אז למה שאתם לא תקריבו בשביל הנוער הליטאי ?
אותכם מחזיקים בקהילה, בעליונות כביכול מול החסידויות הלא האמיתית כביכול,
ואת הנוער הליטאי מחזיקים בקהילה, עם העליונות ההשקפתית שלהם,
תוקן על ידי maxmen ב- 25/08/2010 22:20:06
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2010 22:19 |
|
| |
טוב, קלטתי אותך מר מקס החביב. אשתדל לא להגיב על דבריך מכאן ואילך.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2010 22:23 |
|
| |
תודה תודה חסכתה ממני להסביר לך שוב, (פשוט התחלתי כבר לכתוב) שוב תודה
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2010 22:25 |
|
| |
אם בהתכסחויות עסקינן כותבים חסכת ולא חסכתה. וראה דברי אליך בעמוד הראשון בפורום זה.
תוקן על ידי המלךבשדה ב- 25/08/2010 22:27:16
תוקן על ידי המלךבשדה ב- 25/08/2010 22:28:07
|
|
|
|
|