בית פורומים עצור כאן חושבים

טענותיו של מחבר האבי עזרי על חב"ד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/8/2010 22:29 לינק ישיר 

המלךבשדה כתב:
אם בהתכסחויות עסקינן כותבים חסכת ולא חסכתה.

תודה לעזרה אני באמת צריך עזרה בכתיבה בעברית, וכולם כאן מכירים את הבעיה שלי והתרגלו כבר כנראה, 

אגב: אני לא עוסק לעולם בהתכסחויות, ואם אתה מרגיש כך ? אני מתנצל,
 אני פשוט כותב את דעתי ואייך שאני רואה ומפרש את המצב,

תוקן על ידי maxmen ב- 25/08/2010 22:45:39

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2010 22:35 לינק ישיר 

התיקון של המלך בשדה ומקסמן באו מאוחר מדי, וכבר הספיקו כמה עינים זריזות (ביניהם שלי) לשזוף את ההודעות המקוריות.
(מקסמן, התיקון שערכת הביא אותי להתפעם מהמידות טובות שלך, אני במקומך הייתי עושה כאן קציצות ממישהו).

תוקן על ידי שבח_גרונם ב- 25/08/2010 22:36:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2010 22:51 לינק ישיר 

אם לא נצליח להעיף את המטורפים האלו מהפורום הסתבכנו קשה.

לא היתה מעולם תנועה ששמה הוא אנטי-תזה מוחלט לרעיונותיה והגיגיה, כתנועת חכמה בינה ודעת. כולה הזיה דתית מוחלטת, בעלת תיאולוגיה אנתרופומורפית קשה במעטה פסבדו-שכלתני, שטלטנית חסרת צניעות ודורשת תשומת לב בצורה חולנית באיצטלא של קרוב לבבות, משיחית אפוקליפטית באילוזיות קשה.

מה שהפריע לר' שך בחב"ד , ברור מאוד. הוא התייחס למנהיג חב"ד לא כרשע ולא כתועה אלא כמטורף, שהשתלט על תנועה דומיננטית והפך אותה לכת מסוכנת ליהדות שבאם חלק מטירופיה יחלחלו  לתוככי היהדות הנאמנה הם עלולים בטווח הרחוק למוטט את צביונה המתגבש של החרדיות בדואליות של עולם החסידות השפוי לצד עולם הישיבות.

שתי דברים ברורים במלחמתו של הר' שך.
 ראשית, שהוא חזה את העתיד היטב, וכיום הם אחת התנועות המוזרות ביותר בעולם, בכל הקשר רעיוני. משחיסטים וחצאי משיחיסטים שהצד השווה ביניהם הוא שוני מוחלט מהנורמטיביות החרדית ומכל נורמטיביות דתית.
 והשניה, שהוא הצליח היטב במאבקו והם אכן לא נחשבים חלק אינטגרלי מהציבור החרדי. ואין מי שמתייחס לרעיונותיהם ברצינות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2010 22:56 לינק ישיר 

יוחנן היקר:

לדעתי זה לא יקרה אם הם יבחרו מנהיג חדש ואז הכל יחזור על מקומו הקודם, ואם לא ? כנראה שהם לא ישרדו ח"ו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2010 22:58 לינק ישיר 

מקס היקר,

צדיק,

תמהני שהתייחסת אל התמהוני.

כבר השבתי לך ש18 שנים חב"ד מתמודדת, ואין סיבה שלהבא לא תתמודד.

בנוסף לכך, מנהיג אינו נבחר לפי ירושה, כפי שראיתי שכבר טעו פה. או לפי צורך החסידות במנהיג יהא מי שיהיה. אלא משהו עמוק יותר, התמצא מישהו כהאדמו"ר זצ"ל? (שלדעת חסידיו נשאר בתפקיד נשיא הדור, ע"ד שמשון.)

תוקן על ידי המלךבשדה ב- 25/08/2010 23:04:12

תוקן על ידי המלךבשדה ב- 25/08/2010 23:05:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2010 23:15 לינק ישיר 

מקס היקר,

זה לא התחיל אצלו, זה כבר כמה דורות לפניו. תקרא קצת בספרים שלהם. [מתפרסם ב"דבר מלכות" בסופו, מאמרים מנשיאי חב"ד]. פשוט מדהים להיכן מטאפיזיקה משוללת כל רעיון והגיון לוגי, יכולה להביא.
אין ספק שכתנועה חברתית הם מוצלחים ומועילים. אבל כתנועה דתית [ויהודית בפרט] הם גרועים ביותר. הם הפכו את המונותאיזם לפאנתאיזם בנוסח פאגאני-אלילי, את המוסריות לכיתתיות, ואת עבודת האל לפעיליות חברתיות.

באמת חבל עליהם, מהכרותי עם חלק מהם הם אנשים מקסימים וטובים ממש. מדהים איך מנהיג כריזמטי יכול להפוך עדה שלימה לקהילה משיחית הזויה.
 הם נושא למחקר בעל השלכה עמוקה על דת בפרט ועל רעיונות אנושיות בכלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2010 23:17 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2010 23:31 לינק ישיר 

ליוחנן פאולס

"בעלת תיאולוגיה אנתרופומורפית קשה " 

אולי תוכל להסביר ולפרט איפה אתה רואה  אנתרופומורפיות ( ייחוס תכונות אישיות לקב"ה)  בכתבים של חסידות חב"ד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2010 23:31 לינק ישיר 

פוסטליבובץ, 

טרם עמדתי על טיבך, אך מובן לכל בר דעת כי הליבוביץ' הזה תמהוני ושקרן. ובכלל הרבי זי"ע מצטייר אצל כמה כבעל הכרזות משיחיות חסרות שחר בעוד קיימים 300 ספרים עם תורות מופלאות, בעוד ושועי עולם, כל האדמו"רים וראשי הממשלות, פרופסורים ומדענים הגיעו והתפעמו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2010 23:44 לינק ישיר 

המלךבשדה כתב:
מקס היקר,

צדיק,

תמהני שהתייחסת אל התמהוני.

כבר השבתי לך ש18 שנים חב"ד מתמודדת, ואין סיבה שלהבא לא תתמודד.

בנוסף לכך, מנהיג אינו נבחר לפי ירושה, כפי שראיתי שכבר טעו פה. או לפי צורך החסידות במנהיג יהא מי שיהיה. אלא משהו עמוק יותר, התמצא מישהו כהאדמו"ר זצ"ל? (שלדעת חסידיו נשאר בתפקיד נשיא הדור, ע"ד שמשון.)

אוקיי צדיק:

כוונתי כמובן היא לא לגבי 18 שנים, כוונתי לדור הבא לנוער של היום שלא הכיר את המנהיג, והם צריכים מנהיג חי ולא המנהיג של האבא שאין כבר,
אני יכול להבין את התלמידים של המנהיג החי שנפטר, שהם לא יכולים לקבל על עצמם מנהיג פחות טוב,
אוקיי בסדר, אבל כל הדור הזה (שהכירו ולמדו ממנו בזמן שהיה בחיים) לא יחיה לנצח,
והדור הבא חייב מנהיג,

אני חושב שדברי ברורים ביותר,
אפשר להבין את התלמידים שהכירו אותו בחיים ולמדו ממנו,
שגם אחרי שנפטר יכולים מנסיונם לפסוק כפי שהמנהיג היה פוסק וכו' וכו'
(בעצם גם אצל תלמידי הרב שך אותו דבר, כלומר הם לא רוצים לקבל את הרב שטיינמן כמנהיג חדש במקומו של הרב שך,
ואז מה הם עושים ? השתלטו על העיתון ועל הרב אלישיב ופוסקים לפי שיטת\השקפת הרב שך,
אבל גם הם לא יחזיקו הרבה זמן, אולי אחרי הרב אלישיב הם יאמצו לעצמם את ר' שמואל אוירבאך,
והוא יהיה ההמשך של השקפת הרב שך מול הרב שטיינמן,)

אבל הדור הבא לא מכיר את המנהיג והוא חייב מנהיג חי כמו שהתלמידים של היום היו להם מנהיג חי,
רצוני לומר, שלא רע שאין לכמה שנים מנהיג, כי יש את התלמידים ששמשו את רבם ויודעים את השקפת רבם, במילא יכולים להמשיך כמה שנים, אבל אך ורק לתלמידים עצמם, אבל לצאצאי התלמידים ? הם חייבים מנהיג חדש !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2010 23:49 לינק ישיר 

פתח בקישור הבא המשתייך לקעמפ חב"די, בו מתחנך הדור הצעיר. וראה את מנהיגותו של הרבי עליהם.

http://www.ganisrael.co.il/show.asp?sec=3

בנוסף לכך, אנו אכן עצובים על חסרון הרבי (גם זה מועבר לצעירים, כפי שתיוכח), אך אנו מקוים כי משיח יבוא מיד ויגאל אותנו.

תוקן על ידי המלךבשדה ב- 25/08/2010 23:49:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2010 23:50 לינק ישיר 

צענע

החיטוט האובססיבי בתשוקותיו והרהוריו ורצונותיו של האל, הם אנתרופומורפיה. תחת להנמיך ראש ולקיים גזרותיו של האל הטראנסצנדנטי כפי שמופיעים בנבואותיו. כשתואריו היחידים שהוא מסר למאמיניו ובראשם משה, הם מידות חסד ורחמים וכינויו כאדון ובורא ואלוה (מנהיג). ישנה בספרות חב"ד עיסוק הזוי בתכונות ותשוקות האל. שכולם מועתקים מהגיגי ורעיוני אנוש.
ישנה כאן ההעתקת כל התכונות האנושית והחלתם באופן גס על האל שהוא הוא הממציאם יש מאין.
זהו בלתי אפשרי לדעתנות אנושית מוגדרת ומתחומת בגבולותיה לעסוק ולהרהר במה שמעבר לה, כל נסיון מיפוי רעיונות ודעת האל הוא אנתרופומורפי חמור לא פחות מיחוס תכונות גופניות לאל.
יאמר לזכות חב"ד שהיא קיבלה את האי-גיון הזה מתורת הקבלה, אבל אין ספק שהיא העלתה אותו לדרגות הזויות לחלוטין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2010 23:54 לינק ישיר 

פאולוס,

על אף שאני לא סובל אותך אבקש ממך לתת לי שתי דוגמאות לדברים שהחסידות העלתה ל'דרגות הזויות'.

לידיעתך, החסידות מסבירה בארוכה את ענין יחוס תכונות גופניות לא-ל ומסבירה כיצד ומתי זה מותר (עיין לדוגמה: שרש מצות התפילה להצמח צדק, דרך מצוותיך).

הצהרותיך, פעם אחר פעם, מצהירות על חוסר ידע בסיסי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2010 00:04 לינק ישיר 

המלךבשדה כתב:
פתח בקישור הבא המשתייך לקעמפ חב"די, בו מתחנך הדור הצעיר. וראה את מנהיגותו של הרבי עליהם.

http://www.ganisrael.co.il/show.asp?sec=3

בנוסף לכך, אנו אכן עצובים על חסרון הרבי (גם זה מועבר לצעירים, כפי שתיוכח), אך אנו מקוים כי משיח יבוא מיד ויגאל אותנו.

צדיק:
זה טוב כל זמן שיש עוד תלמידים שיכולים לספר שראו וזוכרים וכדומה,
אבל בעוד דור אחד כבר לא יהיה מי שראה והרגיש וכו' ולא יהיה מי  שיעביר דברים מוחשים לדור הבא,

רצוני לומר, שכל זמן שעוד קיים תלמידים חיים שראו והרגישו את רבם ? באמת יכולים להעביר לצעירים,
(אבל זה לא אותו דבר, למה שהצעיר לא יזכה למה שהתלמיד זכה ? (להיות במחיצתו של רבו )
אבל בדור הבא התלמידים כבר גם לא יהיו בחיים, ואז מי יעביר את ההתרגשויות וכדומה לדור הבא ?

לגבי להתנחם שמשיח יציל את המצב ? זה לא יכולים לעשות על חשבון הצעירים\הנוער,
ואם ח"ו ח"ו לא יבוא ? אז מה ? האם נפקיר את הדור הבא על המזבח הזה שאולי\בוודאי יבוא המשיח ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/8/2010 00:07 לינק ישיר 

לא, נעשה ככל יכלתנו להעביר להם את הרבי (הצוות בקעמפ הזה מורכב מבחורים, שגם אם חיו בזמן הרבי ברובם לא ראוהו כלל). ונתפלל ונצפה לביאת משיח.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > טענותיו של מחבר האבי עזרי על חב"ד
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.