| נשלח ב-26/8/2010 20:10 |
|
| |
העיקר שישב וילמד!
להחליט שאתן כן רוצות חיי עוני, לגור באיזה דירת כוך מסכנה והעיקר שהבעל יצא ללמוד?
מה גורם לכן להשקיע את כל החיים בחיי תורה, בלי כסף, בלי פרנסה, בלי גרוש על...?
אני מקנאת בכן, נשים צדיקות, שמוכנות לעבוד בעבודות בזויות והעיקר להשקיע בבעל בן תורה
מקנא בבנות שמוכנות לחיות בכוך עלוב ומסכן ומאושרות מזה
באמת
תוקן על ידי אסיק_good ב- 27/08/2010 02:48:35
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2010 20:51 |
|
| |
קצת הערות ועובדות, כי יש כאן יותר מדי סטראוטיפים.
מה הקשר בין אי-פרנסת הבית ע"י הבעל ובין "עבודות בזויות" שעובדות בהן הנשים?
רוב האברכים (ונשותיהם) גרים בדירות יקרות ולא בכוכים עלובים! עובדה.
ה"מוטו" בעמוד האישי שלך, בתחתית הודעתך, מבהיר את הסוגיא מיניה-וביה. לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2010 21:08 |
|
| |
רוב האברכים - שההורים שלהם קנו להם דירות- גרים בדירות יקרות אבל כמה אלפי אברכים גרים בדירות כוך (במיוחד בירושלים) נא לחיות קצת את המציאות
|
|
| נשלח ב-26/8/2010 21:47 |
|
| |
רק שהייתי מצפה ממי שהוכיחה כבר כושר כתיבה וביטוי, לכתוב באופן ראוי יותר, מושקע יותר, ממוקד וממצה יותר ומכובד יותר (גרוש על...).
תשקיעי לפחות את האנרגיה שהשקעת בתיאור ריפודי מרצדס ושאר פוזות...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2010 23:19 |
|
| |
מאיפה התעוררתם פתאום?
אני בהלם... לכן עוד לא התייחסתי לנאמר..
|
|
|
|
| נשלח ב-26/8/2010 23:24 |
|
| |
סליחה, אבל יש לך טעות . אף אחת לא מרגישה שהיא מסכנה, ואף אחת לא רוצה לגור בכוך אפל. פשוט הרצון לדבר ערכי יותר , כמו התורה- מאפיל על החסר של הגשמיות ולא מרגישים בחסר כלל, הוא נעלם בעוצמה ובזכות שמקבלים מנגד-ומזה האושר. מקווה שאני מובנת....
|
|
| נשלח ב-26/8/2010 23:50 |
|
| |
יש לך משפט מעניין בחתימה. אפשר לדעת מה מקורו? (ד"א. זה גם תשובה חלקית לשאלתך.)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2010 00:22 |
|
| |
באנה, שיריש ובחגווי, איפה אתם חיים ?
בחייכם, הרבה מאד בנות (אני לא מתייחסת כרגע לבנים) בכלל לא בוחרות בזה !!! ככה זה במשפחה, החברות כל המסביב (הזרם אליו היא שייכת במגזר) ויאללה, גמני.
תאמינו לי, הרבה מאד היו בוחרות אחרת לו רק היו מודעות לאפשרויות אחרות ! זה עניין של חוסר מודעות והליכה אחרי העדר.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2010 00:28 |
|
| |
ראשית, שיריש חיה במקום גבוה מאד. תעיד על כך כתיבתה בהרבה מהדיונים.
אני לא חי בשום מקום. הגבתי לפותחת ותו לא.
שנית, העלית נושא רציני מאד. את רוצה לפתח בו דיון?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2010 01:08 |
|
| |
יש משהו בדברים של חכמה. מתוך הסתכלות על הנשים בסביבתי. אני מגלה המון שקשה להם ואם רק יוכלו הם היו שוברות את המעגל. אבל החינוך בסמינר והסביבה לא נותנים להם חלילה "להוציא את הבעל מהכולל". אבל- יש המון נשים שמאושרות עם זה. רוצות את זה ושואפות שימשיך ללמוד. זה קשה. לא אמרתי שזה קל. זה הקרבה. רק צריך להיות כנים עם עצמינו- האם אני מקריבה בגלל שכך חינכו אותי/ כך הסביבה שלי/ המשפחה שלי / כך זה נשמע יותר טוב. או כך מקבלים משכורת עלובה מהכולל וזה נשמע יותר טוב...(יש כאלה. ואני מכירה אחת...). או אני מקריבה כי אני רוצה שבעלי ילמד. בגלל שאני מבינה את ערך הלימוד. מתוך הכרה עצמית במעלה ולא מתוך עדריות ו-"אם לכולם זה מתאים אז למה לי לא?" אם האשה מכירה בערך לימוד התורה. ורוצה את זה מתוך רצון עצמי- אז דברי שירוש1 נכונים בהחלט!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2010 01:15 |
|
| |
תגידו, על מה הדיון בכלל?! אפשר להשוות בין בית חצי עובד לבין בית של בני תורה אמיתיים??? אין מה להשוות!! התורה מעדנת את האדם...ע"י כל היחס שונה לאישה, לילדים. ההווי, ההתנהגות הם טפח מעל הקרקע.. מין יחידה מובחרת בצבא ה'... ומי לא רוצה לחיות חיים מאושרים באמת!! לא רק כלפי חוץ בגשמיות...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2010 01:23 |
|
| |
אחת מעל - אהבתי את התגובה.. חנשי.. - מה לעשות שזה לא תמיד כך עם אנשים.. לא בגלל שזה לא נכון, אלא שיש אנשים שלומדים יום שלם אבל לא מיישמים את הלימוד.. ולפעמים רואים כאלו שלא לומדים והמידות שלהם מעולות.. תלוי מה מביא את האדם ללימוד.. אדם צריך להכיר את עצמו
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2010 01:31 |
|
| |
אחת מעל, אם תרגישי כל הזמן שאת רק מקריבה...בסוף תתפוצצי!! כי כמה אדם יכול לספוג התקרבנות... ומיכלי מי שחי ככה פשוט רואה את זה ובברור!! אני לא מדברת על אלה שכאילו בני תורה, שנוח להם לשבת מול מזגן ולבהות מול ספר. אלא, בבני תורה אמיתיים שבאמת תורתם אמונתם.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2010 01:49 |
|
| |
| חנשי כתב: |  | אחת מעל, אם תרגישי כל הזמן שאת רק מקריבה...בסוף תתפוצצי!!
כי כמה אדם יכול לספוג התקרבנות...
ומיכלי מי שחי ככה פשוט רואה את זה ובברור!!
אני לא מדברת על אלה שכאילו בני תורה, שנוח להם לשבת מול מזגן ולבהות מול ספר.
אלא, בבני תורה אמיתיים שבאמת תורתם אמונתם. |
|
אני לא ארגיש מקריבה אם ארגיש באמת שבעלי בן תורה אמתי. ולומד מרצונו. וחי את התורה. (הדגשתי את השורה בציטוט שלך בכחול)
(וזה תלוי בשנינו. אבל בתכלס. הוא זה שצריך ללמוד ולהיות שלם עם עצמו. אני לא סותרת מקרים כמו של רחל אשת רבי עקיבא...)
אבל אני כן ארגיש מקריבה ועוד איך. אם יקרה מה שהדגשתי בציטוט שלך באדום...
מבינה?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2010 09:31 |
|
| |
| חנשי כתב: |  |
אני לא מדברת על אלה שכאילו בני תורה, שנוח להם לשבת מול מזגן ולבהות מול ספר.
אלא, בבני תורה אמיתיים שבאמת תורתם אמונתם. |
|
את מדברת על בין 7 ל 12 אחוזים מאוכלוסיית בחורי הישיבה. (נקודה.)
אם זה הסיכון שאת רוצה לקחת.. זכותך!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2010 10:20 |
|
| |
| בחגוויהסל כתב: |  | ראשית, שיריש חיה במקום גבוה מאד. תעיד על כך כתיבתה בהרבה מהדיונים.
אני לא חי בשום מקום. הגבתי לפותחת ותו לא.
שנית, העלית נושא רציני מאד. את רוצה לפתח בו דיון? |
|
בחגווי,
אתה יכול להסביר?
וסתם הערה לפותחת האשכול:
אני אוהבת שמעלים דיון על בני תורה.... זה מגביר בי את הרצון....
|
|
|