בית פורומים שידוכי חרדים

העיקר שישב וילמד!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/8/2010 10:37 לינק ישיר 

הבעיה הזו נובעת בעיקר מלחץ חברותי כי בסמינר שוטפים לכם בראש שמי שאומר לכם בפגישה 
שהוא אולי יעבוד חצי יום כמובן ( אם יהיה צריך) אז הוא סוג ב' ותבינו שזה טעות הוא לא סוג ב' הוא פשוט בחור תותח ובחור שדובר אמת ..

רוב אלו שרצו משהו שילמד כול היום אז החלום לא התגשם ואני מכיר הרבה חברים שברוך ה' נשואים ..
והיום אחרי החתונה  כשיש מצבים שאין כסף אז האישה דורשת שהבעל יתחיל לעבוד כמובן עבודות שמתאים לציבור החרדי כמו סתם" וכ'ו ...
איך השתנת דעתה?? פשוט כי עכשיו אין חברות חושבים רק על החיים וכשאין ברירה אז אין מה לעשות ...
אז בחור שאומר לכם שהוא אולי יעבוד כמובן אם לא יהיהי לו כסף על תפסלו אותו הוא פשוט לא אוהב לשקר...
יש הרבה שהעיקר מבטיחים ואחרי זה כמו חמורים כול היום בבית ...... בקושי לכולל הולכים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2010 12:10 לינק ישיר 

מדוע תסכולים וחשבונות לא סגורים שיש לאנשים עם עצמם או עם סביבתם גורמים להם לכתוב כ"כ לא מכובד ולא אינטלגנטי???

ואתייחס מעט:
1) אין כזה דבר "חצי יום עובד"!  זה שריד מילולי לתופעה שהייתה קיימת עד לפני 20 שנה, שנוח להשתמש בו בשביל לרכך מצבים...  כיום מי שעובד -- עובד.  נקודה.  פשוט, לא מכיר אנשים שלומדים חצי יום ועובדים חצי.

2) "רוב אלו שרצו מישהו שילמד כל היום - החלום לא התגשם".  נו, ברצינות... 

------------------

מתפתח כאן דיון מעניין. אשאל בקצרה:
האם כל "תופעה חברתית" היא גרועה מעצם היותה כזו? אולי היא אפילו מבורכת מאד לעתים? 
האם מחוייבותכן לצניעות מירבית (חיצונית)  איננה פרי מחוייבות חברתית? 
האם מחוייבותכן להתחתן וללדת בגיל צעיר איננה פרי מחוייבות חברתית? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2010 14:48 לינק ישיר 

אור_לגויים כתב:

אני לא מדברת על אלה שכאילו בני תורה, שנוח להם לשבת מול מזגן ולבהות מול ספר.
אלא, בבני תורה אמיתיים שבאמת תורתם אמונתם.

את מדברת על בין 7 ל 12 אחוזים מאוכלוסיית בחורי הישיבה. (נקודה.)
אם זה הסיכון שאת רוצה לקחת.. זכותך!

אם אתה צודק המצב שלנו קשה... ומאוד...
גם בישיבות הטובות המצב ככה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2010 15:41 לינק ישיר 

אבירץ כתב:
הבעיה הזו נובעת בעיקר מלחץ חברותי כי בסמינר שוטפים לכם בראש שמי שאומר לכם בפגישה 
שהוא אולי יעבוד חצי יום כמובן ( אם יהיה צריך) אז הוא סוג ב' ותבינו שזה טעות הוא לא סוג ב' הוא פשוט בחור תותח ובחור שדובר אמת ..

רוב אלו שרצו משהו שילמד כול היום אז החלום לא התגשם ואני מכיר הרבה חברים שברוך ה' נשואים ..
והיום אחרי החתונה  כשיש מצבים שאין כסף אז האישה דורשת שהבעל יתחיל לעבוד כמובן עבודות שמתאים לציבור החרדי כמו סתם" וכ'ו ...
איך השתנת דעתה?? פשוט כי עכשיו אין חברות חושבים רק על החיים וכשאין ברירה אז אין מה לעשות ...
אז בחור שאומר לכם שהוא אולי יעבוד כמובן אם לא יהיהי לו כסף על תפסלו אותו הוא פשוט לא אוהב לשקר...
יש הרבה שהעיקר מבטיחים ואחרי זה כמו חמורים כול היום בבית ...... בקושי לכולל הולכים. 

נכון מאד!!!!!!!!!!!

ויעיד המצב שזה אכן כך אחרי כמה ילדים.....

• סגולה, סגולה,
    את לא יכולה להיות כמו כל הבנות,
    מה את מחפשת ברחובות????

• דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
    נשלח ב-27/8/2010 15:50 לינק ישיר 

אור_לגויים כתב:

האחוז-הוא כמעט אותו אחוז גם אצל הבחורות...

כיום,קשה למצוא אחת שבאמת באמת מוכנה "להמית" עצמה בשביל בית של תורה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2010 17:08 לינק ישיר 

מה לעשות היום חינכו אותכם להסתיר דברים תשכחו מזה תתחילו להיות דוגרי ..
    למה אצל אחינו החילונים אין דברים כאלו יכול להיות שאולי יש אבל לא בתדירות כמו אצל החרדים..
    כול דבר מסתירים מפחדים שיפגע בשידוך ..
    בחור שיודע שהוא לא יהיה בכולל אלה יעבוד חצי יום שיגיד את זה פגישה הבחורות צריכות להבין את זה...
    ולא בגלל זה להוריד מי שאומר לכם דר כזה זה בסדר הוא פשוט בחור שחושב על המשך חייו ולא על עכשיו ..
    כמובן לא ישר עבוד אלה אחרי שנה שנתיים שכול היסודות של הבית תקינים אז אפשר לעבוד חצי יום כך אני ושב בכול אופן..
    אני מכיר הרבה שלא אומרים את זה (שהם רוצים לעבוד בגלל שהם מישיבות טובות ) 
    אני אישית ניראה לי שיגיד את זה אומנם לא בפגישה הראשונה אבל יגיד את זה לא אוהב להכניס אנשים לסרטים סתם...
    וכמובן יסביר לך את המציאות כמו שעכשיו אני מסביר לכם...
    אם היא תרצה בכיף ואם לא אז יותר טוב כי היא בטח לא הסגנון שלי ..
    תחשבו על זה..
    וכמובן רק אם מצב הכספי ירוד ... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/8/2010 17:17 לינק ישיר 

בחגוויהסל כתב:
    מדוע תסכולים וחשבונות לא סגורים שיש לאנשים עם עצמם או עם סביבתם גורמים להם לכתוב כ"כ לא מכובד ולא אינטלגנטי???

ואתייחס מעט:
    1) אין כזה דבר "חצי יום עובד"!  זה שריד מילולי לתופעה שהייתה קיימת עד לפני 20 שנה, שנוח להשתמש בו בשביל לרכך מצבים...  כיום מי שעובד -- עובד.  נקודה.  פשוט, לא מכיר אנשים שלומדים חצי יום ועובדים חצי.

------------------

מתפתח כאן דיון מעניין. אשאל בקצרה:
    האם כל "תופעה חברתית" היא גרועה מעצם היותה כזו? אולי היא אפילו מבורכת מאד לעתים? 
    האם מחוייבותכן לצניעות מירבית (חיצונית)  איננה פרי מחוייבות חברתית? 
    האם מחוייבותכן להתחתן וללדת בגיל צעיר איננה פרי מחוייבות חברתית? 

אתה אולי  צודק אבל אני לא ממש מסכים איתך כי מי שחזק במילה שלו ויש לו מילה אז מה? 
    הוא לא יתן למילה שלו להישבר ..
    ואפיו שהוא יהיה צריך כסף הוא יסתדר תאמין לי מי שבכלל לא רוצה ללמוד ואומר שהוא רוצה ללמוד בכולל כול היום בגלל השידוכים אז אתה צודק.....
    אבל מי שיודע מה שהוא אומר אז אין לו ממה לפחד

ולגבי סעיף 2 

אחי תבין זה המצב תייצא מהחלום ..
    אני מכיר הרבה אבות שממש בוכים אז מה לעשות המציאות היא כואבת אבל היא מציאות 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2010 20:43 לינק ישיר 

אחת_מעל כתב:

אני לא מדברת על אלה שכאילו בני תורה, שנוח להם לשבת מול מזגן ולבהות מול ספר.
    אלא, בבני תורה אמיתיים שבאמת תורתם אמונתם.

אם אתה צודק המצב שלנו קשה... ומאוד...
    גם בישיבות הטובות המצב ככה?

בישיבות הטובות האחוזים אכן מגיעים ל12....
    רק שתי הבהרות.
    א. אני מדבר על ישיבות נורמאליות.. (חברון, עטרס, מיר, קול תורה..) ישנן ישיבות שהמצב שם הרבה יותר טוב, (תפרח, גיל, וכדו'..) אבל בחורות מעט מודרניות לא יסתכלו לכיוון הזה (בחור שיעשה שם רשיון.. יעיפו אותו)
    ב. כשאני מדבר על האחוזים הנ"ל  הכוונה לבחורים טהורים ש"תורתם אומנותם", זה לא אומר ששאר הבחורים בבטלה של 100%.. אבל הם לגמרי לא "גודלים ומתעלים בתורה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2010 20:45 לינק ישיר 

נאות כתב:

האחוז-הוא כמעט אותו אחוז גם אצל הבחורות...

כיום,קשה למצוא אחת שבאמת באמת מוכנה "להמית" עצמה בשביל בית של תורה!

אני חושב שזה המזל שלנו..
    אין דרך אחרת להתקיים בצורה טבעית אלמלא האיזון הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2010 20:50 לינק ישיר 

חחח..אור.."אין דרך אחרת להתקיים בצורה טבעית...." יכול להיות...

אני פשוט רואה בזה סוג של "ירידת בדורות"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2010 21:40 לינק ישיר 

אור_לגויים כתב:

אין דרך אחרת להתקיים בצורה טבעית אלמלא האיזון הזה.

זהו, שבית של תורה באמת לא מתקיים בצורה טבעית...
    וחוץ מזה אנשים כותבים כאן דברים כדי להצדיק את דרכם...שיערב להם!
    ועוד דבר...גם אם בחור שהוא לא 100% מבחינת לימוד אך יש לו רצון ושאיפות,
    תפקידה של האישה (בין שלל תפקידיה..) הוא לדחוף, לעודד ולתמוך ואז בעז"ה הוא יגיע ל-100%.
    הרי כמו שכתוב..."אישה בונה אישה הורסת..."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/8/2010 23:08 לינק ישיר 

אז ככה, לא קראתי את כל ההודעות אבל התרשמתי מהכלל. אכן כך הדבר, סה"כ כותבת ההודעה אמרה שהיא מקנאה בבחורות שמסכימות למכור את חייהן תמורת בעל שישב וילמד, קנאת סופרים [תרתי משמע] תרבה חוכמה. [גם אם אני הייתי בחורה הייתי רוצה בעל בן תורה, אבל בטח שלא הייתי בודק את זה בצורה של כמה הוא לומד אלא איך הוא לומד, ממש מכניס מרגלים בני תורה לתוך הלימוד שלו, שיגידו לי את הסגנון לימוד, אפשר להכיר מזה המון אודות הבחור]

לעניין מה שהעלו כאן, "שרוב הבחורים שיושבים ולומדים הם לא בדיוק משקיענים" ,וגם אם הם נמצאים בכולל אף אחד לא הבטיח לכן שהוא לא נרדם שם, או שהוא נייד מהקפה לעוגה ודיבור עם החברים שלו, ויותר מזה גם אם הוא אחד שיושב ואכן לומד תורה מי אמר שהוא באמת לומד לשם שמיים, לשם עשייה , לשם התעלות רוחנית ולא לשם גאווה, חלילה. לאחר כל הסינונים אכן, יוצאים אברכים בודדים שלומדים כמו שצריך ושווים את ההשקעה של הנשים שלהם, שנותנות את הנשמה לבעל בכדי שישב וילמד.

שורה סופית, האישה ברגע שהיא מפרנסת את הבית, ה' רואה את כל הסבל שהיא עושה לשם שמיים, על אף שהבעל לא "באמת " לומד, היא תקבל את שכרה זה בטוח! , מצד שני יכול להיות מאוד שהבעל יתבע על "גזל", "גניבת דעת" "ביטול תורה" וכו' וכו'.

לסיכום, שלא תבינו אותי לא נכון, הלוואי כולם יהיו בני תורה ויתפרנסו בכבוד, אבל בשביל להיות בן תורה אמיתי צריך להתנתק מרוב הנאות העולם הזה, משמע רכב, וטיולים ומותרות, והשאיפה היחידה שצריכה להיות לאותו זוג הוא להתעלות בעבודת ה'. יהי רצון שכולנו נזכה לעבוד את ה' בשמחה ובטוב לבב [פרשת השבוע]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2010 10:29 לינק ישיר 

חכמה סורי.... אמרת דיברי.... טיפשות.... זה שאת הולכת כמו .... אחרי הזרם.... זה לא אומר שבחורות \רים לא יודעים לקראת מה הם הולכות ומה הם רוצות ....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2010 14:41 לינק ישיר 

רננות, תגובתך תגובה מה-זה על רמה !

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
    נשלח ב-29/8/2010 17:19 לינק ישיר 

בחגוויהסל כתב:

ואתייחס מעט:

אם אתה לא מכיר זה לא אומר שאין!!!
    היה לי בוס, מנהל בי"ס, בנאדם תותח עם הרבה אנדרנלין בדם,
    אבל אחה"צ הוא בכולל!!! והוא לומד עם כל השטייגען!! (בכולל עם אבא שלי..)
    יתהפך העולם, הפלאפון שלו מכובה!!

ולעניינינו,
    הבחור לא נמדד לפי כמות הדפים שהוא הספיק וגם לא במס' השעות שישב בית המדרש,
    הוא נמדד לפי השאיפות והרצונות שלו. וכמובן כמה כוחות הוא משקיע בשביל לממש אותם

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > העיקר שישב וילמד!
    מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
    הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
    לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
    2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.